עבור לתוכן

בקשה למפרט עבור מחשב נייח לעבודה משרדית וגיימינג | 4000 ש"ח

Featured Replies

פורסם
להלן הצרכים:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,800 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל, אם מיותר אז לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עבודה משרדית (יישומי אופיס, גלישה באינטרנט עם 50 לשוניות פתוחות), וצפייה בסרטי FULL HD 1080p על מסך "24-22, וגיימינג בינוני

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

אין משהו מיוחד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: (FIFA, NBA, GTA, BattleField, Need For Speed) .

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 וגודל מסך של "24-22 

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

-אין צורך בכונן אופטי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה/אופיס - הרכבה בחנות, ללא התקנה של ווינדוס או תוכנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ת"א-רמת גן, אפשר גם TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - בשבועות הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). 

- חובה SSD בגודל של לפחות 256GB~ וכונן קשיח רגיל של 2 טרה

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי scarymovie

פורסם

לא כללתי קירור למעבד כי הוא מגיע כבר עם אחלה קירור.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD CPU Desktop Ryzen 3 4C/4T 1200 (3.1/3.4GHz Boost,10MB,65W,AM4) box, with Wraith Stealth cooler
כמות: 1 - מחיר: ₪500

לוח אם:
Asus PRIME B350-PLUS
כמות: 1 - מחיר: ₪460

מארז:
Fractal Design Core 2300 Black
כמות: 1 - מחיר: ₪255

ספק כוח:
Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular
כמות: 1 - מחיר: ₪316

זיכרון:
DDR4 16G 3000 CL15 Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M1B3000C15
כמות: 1 - מחיר: ₪642

כרטיס מסך:
בקניית מחשב חדש  - Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD
כמות: 1 - מחיר: ₪1150

קשיח למחשב שולחני:
SanDisk SSD Plus 240GB SATA3 MLC 2.5"
כמות: 1 - מחיר: ₪355

קשיח למחשב שולחני:
Toshiba 2TB 3.5" SATA 3 1 Platter
כמות: 1 - מחיר: ₪278

סה"כ: ₪3956

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/g72v935z

נערך על-ידי פולי הקנטאור

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

המעבד מספיק חזק? הוא לא יגרום לצוואר בקבוק?

פורסם
ציטוט של scarymovie

המעבד מספיק חזק? הוא לא יגרום לצוואר בקבוק?

לא, אולי חוץ ממשחקים מאוד אינטנסיביים על המעבד וגם זה לא מהותי (אלא אם משחקים על הגדרות נמוכות). בעתיד הוא עלול להתקשות אבל הכרטיס מסך יתקשה יותר. בכל מקרה להכניס מעבד חזק יותר באמת ידרוש חריגה גדולה יותר מהתקציב.

פורסם
  • מחבר

מה אתם חושבים על המפרט הבא?

1. הורדתי כונן קשיח לטרה אחד.

2. החלפתי סטוק אחד של זיכרון לשניים שיעבדו ב-Dual Channel (הבנתי שזה משפר ביצועים)

3. החלפתי מארז וספק לבאנדל הכולל CX550

4. החלפתי לוח אם לאחד פשוט יותר. גם ככה אני לא מתכנן OC, והציפסט עדיין B350

5. החלפתי את המעבד ל-1500X, ראיתי בבנצ'מארק הבדלים מאוד רציניים בFPS בין המעבדים https://www.tomsguide.com/us/ryzen-3-1300x-benchmark-tests,review-4548.html

6. חריגה של 100 ש"ח מהתקציב

מעבד:    AMD RYZEN 5 1500X BOX
לוח אם:    Asus PRIME B350M-K
מארז:    Fractal Design Focus Black Window + Corsair CX430 + Corsair CX550M 80+ Bronze Modular - מבצע קיץ
זיכרון:    Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15W
כרטיס מסך:    בקניית מחשב חדש - Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD
קשיח למחשב שולחני:    SanDisk SSD Plus 240GB SATA3 MLC 2.5"
קשיח למחשב שולחני:    Seagate HDD 1.0TB 64MB SATA3 Barracuda

4115 ש"ח

נערך על-ידי scarymovie

פורסם
ציטוט של scarymovie

החלפתי סטוק אחד של זיכרון לשניים שיעבדו ב-Dual Channel (הבנתי שזה משפר ביצועים)

רק אם הצוואר בקבוק הוא המעבד וזה לא יהיה המקרה. עדיף לדעתי סטיק אחד כדי שיהיה אפשר לשדרג עוד.

ציטוט של scarymovie

החלפתי לוח אם לאחד פשוט יותר. גם ככה אני לא מתכנן OC, והציפסט עדיין B350

לא לוח מומלץ כי אפשר להתקין רק 32GB וזה יכול לתקוע את המחשב בעתיד.

ציטוט של scarymovie

החלפתי את המעבד ל-1500X

לפי דעתי עדיף 1400 ולעשות OC כי זה תהליך פשוט שמשפר את הביצועים במעט התעסקות יחסית.

ציטוט של scarymovie

Fractal Design Focus Black Window + Corsair CX430 + Corsair CX550M 80+ Bronze Modular - מבצע קיץ

יש פה שני ספקי כוח אם קראתי נכון. הסבר?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של פולי הקנטאור

רק אם הצוואר בקבוק הוא המעבד וזה לא יהיה המקרה. עדיף לדעתי סטיק אחד כדי שיהיה אפשר לשדרג עוד.

לא יודע, מרגיש לי קצת מעליב שהמעבד יהיה חלש, כאמור ראיתי בנצ'מארק עם הבדל עצום בין המעבדים (1300X למול 1500X בסטוק) של 20+ FPS.

לא לוח מומלץ כי אפשר להתקין רק 32GB וזה יכול לתקוע את המחשב בעתיד.

עד היום לא יצא לי לשדרג מחשבים, ואמנם אני הולך לתפוס את שני הסלוטים בלוח האם הנ"ל ואם אצטרך לשדרג ל-32 אצטרך למצוא מה לעשות עם ה-2x8, אבל אני גם רואה לעיתים מפרטים למטרת גיימינג שמוצעים עם 8 גיגה ראם, אז קשה לי להאמין ש-16GB יהיה מעט למשחקים מדי בשנתיים-שלוש הקרובות, בפרט לסוגי המשחקים שציינתי, תקן אותי אם אני טועה.

לפי דעתי עדיף 1400 ולעשות OC כי זה תהליך פשוט שמשפר את הביצועים במעט התעסקות יחסית.

אני לא מעוניין לעשות OC, ולא נראה לי כדאי כי לא קניתי שום קירור איכותי לשם כך. 

יש פה שני ספקי כוח אם קראתי נכון. הסבר?

טעות כתיב באתר, הספק הנכון שמצורף הוא ה-CX550M מכיוון שיש באנדל יותר זול עם בדיוק אותו מארז ו-CX430.

בסופו של יום, אם אין לי ממש כוונה לעשות OC ולשדרג RAM בעתיד, האם הלוח אם הנ"ל סביר? הוא mATX כך שצפוף יותר ואולי פחות אופטימלי מבחינת קירור, אבל לטובת מעבד 1500X זה לא עדיף?

פורסם
ציטוט של scarymovie

אני לא מעוניין לעשות OC, ולא נראה לי כדאי כי לא קניתי שום קירור איכותי לשם כך.

הקירור שמגיע עם המעבד מספיק לזה. 

ציטוט של scarymovie

אז קשה לי להאמין ש-16GB יהיה מעט למשחקים מדי בשנתיים-שלוש הקרובות,

תחשוב על זה כך- לפני מספר שנים אמרו את זה על 8 וכרגע הוא יכול להוות צוואר בקבוק עם חלק מהכרטיסים (GTX 1070 ומעלה) או במשחקים שכבדים על המעבד במיוחד אם בעתיד תשדרג כרטיס מסך.

ציטוט של scarymovie

1300X למול 1500X בסטוק

דיברתי על ה1400 ובOC ואז אין ממש הבדל (אחוזים בודדים) ביניהם (ה1500X וה1400). בכלל ההתלבטות היא בין ה1200 לבין ה1400 כי בOC הם שקולים לאחיהם הגדולים (ה1300X וה1500X). אם אתה ממש לא רוצה OC אז ה1500X זה כן בחירה בסדר אבל ה1400 יהיה הרבה יותר כדאי אם תסכים לשקול OC.

בכללי זה מחשב לא רע אבל לדעתי אפשר לשפר קצת ולגרום לכך שיחזיק ליותר זמן.

פורסם
  • מחבר

המחשב הזה בעיקרון מיועד לאחי, שכרגע יש לו  יחסית זמן פנוי למשחקי מחשב, אבל בעוד שנתיים-שלוש כבר לא ממש. מעבר לזה, מעולם לא שדרגתי את המחשבים שלי, תמיד הם זחלו איתי לתקופות של 7-8 שנים עד שהוחלפו לגמרי, עקב תקלות או בלאי רציני מאוד, לכן קשה לי להאמין שאשדרג כרטיס מסך או זיכרון .

לגבי ה-OC, אם זה כל כך פשוט אז לא עדיף לעשות OC ל-1500X שיהיה לי מעבד ממש חזק?

השאלה היא אם הלוח אם ששמתי, שהוא יחסית זול, בכלל תומך באפשרות ל-OC..

עריכה: אוקיי, לגבי  הזיכרון אני באמת אקח סלוט אחד של 16GB, ככך שאוכל להוסיף עוד סלוט בעתיד. קשה לי להאמין שאצטרך יותר מ-32GB בשלוש שנים הקרובות

אז בסה"כ נשמרת לי האפשרות להרחבת זיכרון והחלפת כרטיס מסך בעתיד, אז מה ההבדלים בין הלוח שהמלצת בהתחלה לבין זה שלי, בהנחה שניתן לעשות איתו OC למעבד?  יש משהו מהותי שכדאי לי לשקול בהקשר לבחירה של הלוח אם הזול מול היקר יותר, מלבד העובדה של מקס 32GB זיכרון?

נערך על-ידי scarymovie

פורסם
ציטוט של scarymovie

אם זה כל כך פשוט אז לא עדיף לעשות OC ל-1500X שיהיה לי מעבד ממש חזק?

במעבדי רייזן יש מעיין תקרה של 4GHZ שאי אפשר כמעט לעבור (אפשר בחלק קטן ממעבדי 1800X להגיע ל4.1GHZ בקושי) וזה לא ממש משנה איזה מעבד לוקחים. OC של 1500X ושל 1400 ייתן בערך אותם תוצאות (אולי הבדל של 0.1GHZ).

ציטוט של scarymovie

השאלה היא אם הלוח אם ששמתי, שהוא יחסית זול, בכלל תומך באפשרות ל-OC..

כן כמו כל לוחות B350 וX370.

ציטוט של scarymovie

יש משהו מהותי שכדאי לי לשקול בהקשר לבחירה של הלוח אם הזול מול היקר יותר, מלבד העובדה של מקס 32GB זיכרון?

מערכת הספקת חשמל איכותית יותר, ורכיבים איכותיים יותר בכללי. הלוח שבחרת לא גרוע כמובן אבל זה שאני המלצתי עליו יותר איכותי (ויותר יקר תחליט מה חשוב לך).

ציטוט של scarymovie

המחשב הזה בעיקרון מיועד לאחי, שכרגע יש לו  יחסית זמן פנוי למשחקי מחשב, אבל בעוד שנתיים-שלוש כבר לא ממש

אז אין בעיה, כי כנראה 16 באמת יספיק עד אז ואחרי כבר לא יהיה הרבה שימוש אז גם לא צורך בשדרוג.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים