עבור לתוכן

מחשב לגיימינג בתקציב של כ-3500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אשמח לעזרתכם לבנייה של מפרט לגיימינג (לא סופר כבד או 4K. אלא נורמאלי ב-1080P) בתקציב הנ"ל (3500. ניתן לחרוג ל-4000, אך עדיף שלא).

המפרט שאני חשבתי עליו הוא:

מעבד: 992 ₪ - AMD Six Core RYZEN 5 1600 3.2Ghz-3.6GHz AM4 BOX
לוח אם: 443 ₪ - ASUS B350-PLUS RYZEN AMD AM4
זכרון: 595 ₪ -  16GB (2x8G) Crucial Ballistix-Sport DDR4 2400Mhz RED CL16
כרטיס מסך: 1290 ₪ -  ASUS GeForce GTX1060 6G D5 1620Mhz-1873Mhz STRIX OC
דיסק קשיח: 240 ₪ -  SSD A-Data 128G Ultimate SU800 3D NAND 5 Years Warranty
מארז + ספק: 470 ₪ - Zalman Z3 Plus Black + ANTEC 550W 80+ MODULAR

מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 4030 ₪

(המפרט נבנה ב-StartPC).

שווה? לא שווה? האם ניתן "לקצץ" פה במשהו בכדי לרדת ל-3500 ש"ח מבלי לפגוע משמעותית במערכת?

אשמח גם לתשובות לגבי החלקים שבחרתי:

האם המארז טוב? (נראה סבבה, מאפשר סירקולציה טובה? איכות חומר טובה?).

האם הספק יספיק למערכת? האם הוא אמין? (נושא המודולריות נראה לי נחמד, אך אני חדש לנושא ומפקפק קצת).

האם הדגם הספציפי של הכרטיס מסך שווה הוספה של כ-150 ש"ח ממחיר הבסיס של הכרטיס? (האם 580 של AMD עדיף?).

האם הלוח אם ברמה טובה? להבנתי AMD מתכננים להישאר בסוקט הנ"ל בעתיד הקרוב... לכן עדיף לקחת אחד שיהיה ברמה טובה.

תודה מראש על העזרה,

אלון.

פורסם

תמלא את השאלון חבר

פורסם
  • מחבר
ציטוט של --- The King ---

תמלא את השאלון חבר

לבקשתך:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 800 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 1080P

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HDD, אבל כן נדרש SSD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא (פרט לחלקים שבאים עם OC מובנה)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה/אופיס - לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אם יש באזור חיפה - עדיף. אחרת - משלוח.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? - בשבועות הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). 

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? עדיף. אין צפי כרגע.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: ** אני אחפש גם מסך פשוט ונוח לשימוש. (לא במסגרת התקציב הנ"ל)

פורסם

הערות לגבי המפרט שלך:

לגיימינג אין לך צורך (כרגע) ב-16GB זיכרון עם הכרטיס מסך ששמת במפרט. ב-90% מהזמן המערכת לא תנצל יותר מ-8GB. אם וכאשר תשדרג כרטיס מסך, תשדרג יחד גם את הזיכרונות.

ה-SSD שבחרת מסדרה אחלה, אבל רצוי ללכת על נפחים גדולים יותר מזה. כוננים של פחות מ240GB לא מומלץ.

הספק שבחרת כנראה ג'נרי. אין אפילו שם של דגם. תתרחק מכאלה.

המארז לשאלתך בסדר. יש איכותיים יותר בטווח מחיר הזה, אבל אם אהבת אותו לך עליו. הוא לא רע.

לשאלותיך שעוד לא התייחסתי:

הכרטיס ששמת אחלה. אני לא יודע לאיזה כרטיס אתה מתכוון שעולה 150 ש"ח פחות - אם יש לו 2 מאווררים (לפחות) ו-6GB זיכרון לך עליו.

ה- RX580 לא עדיף מבחינת ביצועים, הם פחות או יותר שקולים. יכול להיות שה-GTX1060 חזק יותר בכמה אחוזים בודדים, לא קריטי. מה שכן, המחירים של ה-RX580 בתקופה זו גבוהים מה- GTX1060, ולכן GTX1060 תהיה בחירה טובה יותר כרגע.

הלוח אם בסיסי. לא הייתי אומר שהוא ברמה גבוהה מדי, אבל הוא כנראה יספק אותך לשנות חייו של המחשב. לוחות יוקרתיים יותר יעלו הרבה יותר ולפי דעתי זה מיותר כרגע והייתי מהשקיע קודם ברכיבים אחרים.

הרכבתי מפרט חדש, תתכבד:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD RYZEN 5 1400 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪748

לוח אם:
Asus PRIME B350-PLUS
כמות: 1 - מחיר: ₪462

מארז:
Corsair Carbide 270R Midi Tower Window Black
כמות: 1 - מחיר: ₪285

ספק כוח:
Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular
כמות: 1 - מחיר: ₪317

זיכרון:
Corsair DDR 4 8G 2400 CL14 Vengeance LPX Red CMK8GX4M1A2400C14R
כמות: 1 - מחיר: ₪314

כרטיס מסך:
בקניית מחשב חדש  - Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD
כמות: 1 - מחיר: ₪1150

קשיח למחשב שולחני:
Samsung SSD EVO 850 250GB!
כמות: 1 - מחיר: ₪440

סה"כ: ₪3716

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/bp19jy5v

פורסם

הערות לגבי המפרט שלך:

לגיימינג אין לך צורך (כרגע) ב-16GB זיכרון עם הכרטיס מסך ששמת במפרט. ב-90% מהזמן המערכת לא תנצל יותר מ-8GB. אם וכאשר תשדרג כרטיס מסך, תשדרג יחד גם את הזיכרונות.

ה-SSD שבחרת מסדרה אחלה, אבל רצוי ללכת על נפחים גדולים יותר מזה. כוננים של פחות מ240GB לא מומלץ.

הספק שבחרת כנראה ג'נרי. אין אפילו שם של דגם. תתרחק מכאלה.

המארז לשאלתך בסדר. יש איכותיים יותר בטווח מחיר הזה, אבל אם אהבת אותו לך עליו. הוא לא רע.

לשאלותיך שעוד לא התייחסתי:

הכרטיס ששמת אחלה. אני לא יודע לאיזה כרטיס אתה מתכוון שעולה 150 ש"ח פחות - אם יש לו 2 מאווררים (לפחות) ו-6GB זיכרון לך עליו.

ה- RX580 לא עדיף מבחינת ביצועים, הם פחות או יותר שקולים. יכול להיות שה-GTX1060 חזק יותר בכמה אחוזים בודדים, לא קריטי. מה שכן, המחירים של ה-RX580 בתקופה זו גבוהים מה- GTX1060, ולכן GTX1060 תהיה בחירה טובה יותר כרגע.

הלוח אם בסיסי. לא הייתי אומר שהוא ברמה גבוהה מדי, אבל הוא כנראה יספק אותך לשנות חייו של המחשב. לוחות יוקרתיים יותר יעלו הרבה יותר ולפי דעתי זה מיותר כרגע והייתי מהשקיע קודם ברכיבים אחרים.

הרכבתי מפרט חדש, תתכבד:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:
AMD RYZEN 5 1400 BOX
כמות: 1 - מחיר: ₪748

לוח אם:
Asus PRIME B350-PLUS
כמות: 1 - מחיר: ₪462

מארז:
Corsair Carbide 270R Midi Tower Window Black
כמות: 1 - מחיר: ₪285

ספק כוח:
Corsair CX550M 550W PSU 80+ Bronze Modular
כמות: 1 - מחיר: ₪317

זיכרון:
Corsair DDR 4 8G 2400 CL14 Vengeance LPX Red CMK8GX4M1A2400C14R
כמות: 1 - מחיר: ₪314

כרטיס מסך:
בקניית מחשב חדש  - Gigabyte GeForce GTX 1060 VR Ready GV-N1060WF2OC-6GD
כמות: 1 - מחיר: ₪1150

קשיח למחשב שולחני:
Samsung SSD EVO 850 250GB!
כמות: 1 - מחיר: ₪440

סה"כ: ₪3716

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
http://www.tms.co.il/preview/spec/bp19jy5v

מפרט קלאסי. אהבתי.

לפי ה-QVL של ASUS PRIME B350 PLUS נראה שהזיכרון שבחרת נתמך רק בגרסה 3.20 שלו (של ה-Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14).

איך הבחור יכול לדעת אם TMS יספקו לו את הגרסה המתאימה? יכול להיות שהוא לא יצליח להנות ממלוא ה-2400MHz?

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_B350-PLUS/PRIME_B350-PLUS_Memory_QVL_20170704.pdf

פורסם
ציטוט של doughnut

מפרט קלאסי. אהבתי.

לפי ה-QVL של ASUS PRIME B350 PLUS נראה שהזיכרון שבחרת נתמך רק בגרסה 3.20 שלו (של ה-Vengeance LPX CMK8GX4M1A2400C14).

איך הבחור יכול לדעת אם TMS יספקו לו את הגרסה המתאימה? יכול להיות שהוא לא יצליח להנות ממלוא ה-2400MHz?

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_B350-PLUS/PRIME_B350-PLUS_Memory_QVL_20170704.pdf

התייחסות יפה..

צריך לבדוק את העניין מול החנות.

אבל בכל מקרה אני מאמין שלא תהיה בעיה. אלו דברים שגם עדכוני bios יכולים לפתור, ומקסימום, אם הזיכרונות יעבדו ב2133mhz אז א. זה לא נורא, ו-ב. אפשר לקבוע ידנית עבודה ב-2400mhz דרך ה- bios.

פורסם

התייחסות יפה..

אבל בכל מקרה אני מאמין שלא תהיה בעיה. אלו דברים שגם עדכוני BIOS יכולים לפתור, ומקסימום, אם הזיכרונות יעבדו ב2133mhz אז א. זה לא נורא, ו-ב. אפשר לקבוע ידנית עבודה ב-2400mhz דרך ה- BIOS.

כן, מסכים. אתה חושב שמה שכתבת תקף גם במקרה של זיכרונות 3000MHz?

פורסם
ציטוט של doughnut

כן, מסכים. אתה חושב שמה שכתבת תקף גם במקרה של זיכרונות 3000MHz?

תשמע, מן הסתם תמיד הכי טוב אם הזיכרונות נבדקו ונתמכים רשמית בלוח. זה ראש שקט.

אבל גם אם לא, זה ברוב המקרים עובד בכל מקרה. לפעמים זה דורש קצת משחק בביוס.

עדיין לא נתקלתי בזיכרונות שלא עבדו או לא עבדו כראוי על לוח מסוים, אבל זה יכול לקרות מן הסתם.

בקיצור, כן. מה שכבתי רלוונטי לכל סוגי הזיכרונות.

פורסם

רק לציין: הספק בבאנדלים של סטארט הוא Antec 550W NE550M 80+ Bronze  שהוא אחלה ספק.

בגלל שהתקציב מאפשר לחרוג עוד קצת, הייתי מחליף את הזכרונות לדגם מהיר יותר - גם משפיע על רייזן, וגם מוסיף בכל מקרה לקומפילציה ווירטואליציה

פורסם
  • מחבר

התייחסות יפה..

אבל בכל מקרה אני מאמין שלא תהיה בעיה. אלו דברים שגם עדכוני BIOS יכולים לפתור, ומקסימום, אם הזיכרונות יעבדו ב2133mhz אז א. זה לא נורא, ו-ב. אפשר לקבוע ידנית עבודה ב-2400mhz דרך ה- BIOS.

אני אכן אבדוק מולם לפני הרכישה.

אופציה נוספת היא ה-AB350 GAMING 3 של GB, אבל שם ב-QVL אין בכלל התייחסות לזכרונות הנ"ל.

(כעיקרון אני נתקלתי בביקורות יותר אוהדות כלפי ה-GB מאשר ה-ASUS... המלצות?)

פורסם

לי אישית יש רק נסיון חיובי עם ג'יגבייט, ומהרבה לוחות שלהם. עם אסוס אין לי נסיון בכלל בלוחות אם.

אבל אני לא חושב שזה כלכך משנה. ממליץ לך לקרוא ביקורות ולהשוות בין דגמים ספציפיים ולא בין יצרנים.

עוד דבר לגבי הזיכרונות - אתה יכול לנסות לגגל או לחפש ביוטיוב אנשים שניסו את הזיכרונות האלה על הלוחות. יש לא מעט מקורות לא רשמיים שאפשר להסתמך עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים