עבור לתוכן

עזרה | מתלבט ביין מחשב נייד לנייח ללימודים +גיימינג

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני כרגע בלימודי אבטחת מידע ויש לי צורך במחשב יחסית חזק למען מכונות וירטואליות ומעבדות ועוד כמה דברים שאזדקק בין היתר אני רואה בזו גם הזדמנות למחשב גיימינג כי שלי כבר ישן מאוד.

כרגע יש לי מחשב נייד ASUS N75S.
עם 8 GB ראם
כרטיס מסך NIVIDIA 555M
1T זכרון.
ומעבד intel core I7-2670QM CPU 2.20GHZ.

התקציב שלי הוא באזור 7-10 אלף.
עכשיו ההתלבטות היא כזו..

הרבה מאוד זמן רציתי מחשב גיימינג וגם המחשב הנייד שמפורט פה היה אמור להיות כזה אבל היה מאוד מאכזב ולא הריץ משחקים ברמה שרציתי ובזמנו עלה באזור ה7 אלף.

חיכיתי הרבה זמן עם התלבטות עוד לפני הלימודים ובדיוק יצאו כל הכרטיסי מסך המטורפים שהגיעו וכל הSSD.

כרגע ללימודים אני זקוק למחשב שאוכל לפתוח עליו מכונה וירטואלית ומעבדות.
לכן המינימום שאני צריך זה 16GB ראם וSSD של250 לפחות עם אפשרות בעתיד לשדרוג ל22GB-32GB ראם. הבנתי שמחשב נייד עם המינימום ושל חברה טובה יעלה לי בין 4-7 אלף.

עכשיו ההתלבטות זה האם להשקיע במחשב נייח שיהיה מפלצת בתקציבים האלה או להתפש על נייד ממוצע?
אני לא בטוח האם המחשב הזקן שלי יוכל להריץ מוכנה וירטואלית אחת (כמובן שאם אקנה נייח אני אנקה ויעביר הכל אליו והנייד יהיה רק לימודים) שיספיק לי בשעות הלימודים לצורך הלמידה ואז להעביר בבית למחשב הנייח ושם לעשות את כל העבודה האמיתית ואז אוכל להנות גם מגיימינג איכותי.

כמובן שהמחשב הנייד קצת מסורבל להסחב ללימודים היות והוא 17.3 ושוקל כמעט 4 קילו.
ובמחשב נייח אצטרך גם מסך מאוד טוב כדי שאוכל להנות מהמפרט.

עכשיו לבעיה הכי גדולה...
מאוד רציתי לחכות שעניין המציאות המדומה המשקפיים וההליכון למי שמכיר יהפכו למוצרי מדף במחירים ריאלים ואז לבנות מערכת שתהיה מסונכרנת עם הכל אבל אני לא חושב שזה משהו שעתיד לבוא ועקב האילוצים צריך להגיע להחלטה.

אשמח לדעת האם יש פה אנשים שמבינים ויכולים לייעץ מה ישתלם לטווח הארוך?
ועד כמה ריאלי זה לשדרג מחשב נייח "מפלצת" בעוד כמה שנים? כי למיטב הבנתי אפשר לעשות שידרוגים בקטנה אם אהיה מעוניין בשידרוג משמעותי זה כבר להחליף כמעט מחשב שלם היות והכל צריך להיות תואם...

בקיצור כאב ראש מה ההמלצות שלכם?

פורסם
  • מחבר

אשמח לחוות דעת על המפרט הנ"ל

המטרה זה גיימינג כמה שיותר טוב וגם שיחזיק לתקופה יפה.

וגם עבודות של אבטחת מידע הרצת מעבדות ומכונות וירטואליות..

http://www.tms.co.il/preview/spec/tcrkma1e

פורסם

ממליץ לך לפתוח דיון חדש ולמלא את השאלון כדי שיהיה אפשר לעזור לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים