עבור לתוכן

חוות דעת על המפרט המצורף (+שאלון מלא)

Featured Replies

פורסם

מצורפת תמונה של מפרט שבניתי.

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן ב 1000 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים לא כבדים, סרטים ובעיקר מולטיטסקינג כבד. ניתן לראות את המפרט הנוכחי שלי.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. למשל, counter strike. 

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full HD. טלויזית פלזמה.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך וציוד היקפי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עוד מספר ימים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: ידוע לי שהמחשב שבניתי הוא מעל ומעבר לדרישות שלי, אבל חשובה לי הזריזות של המחשב ללא שום מגבלות, ואני מוכן לשלם על זה. הסיבה שבחרתי דווקא את הלוח הזה הוא Bluetooth מובנה וגם wifi מובנה.

מחשב.PNG

פורסם

א. הייתי הולך על מעבד רייזן.

ב. לא ציינת באילו תוכנות אתה מתכוון להשתמש, אולי שווה להשקיע בSSD מהיר יותר בממשק NVMe. אולי אתה גם לא צריך 32GB של ראם??

ג. מיותר להשקיע כלכך הרבה בקירור מעבד אם לא מתוכנן OC.

ד. אין לך דיסק קשיח במפרט. רק SSD בנפח שכנראה לא יספיק לך.

ה. אפשר להסתפק בכיף גם בספק כוח 500W במפרט שבנית.

ו. קח בחשבון ש-KSP מאוד יקרים בחומרה ובד"כ גם מאוד לא מקצועיים (אם זה בהרכבה או במתן שירות ואחריות). אם אתה לא חייב, אל תקנה מהם.

לא חסרות חנויות עם אופציות שילוח עד הבית שעדיין יצאו זולות הרבה יותר, ובנוסף תקבל שירות מקצועי ואחריות טובה במקרה הצורך. זאת כמובן דעתי, לא יותר מזה :) .

בתור התקדמות, מה דעתך על המפרט הבא:

בכל זאת שמתי בינתיים 32GB ראם, הוספתי קשיח, שדרגתי כרטיס מסך, שמתי מארז איכותי ושקט יותר ו- SSD איכותי יותר.

חיסרון אחד- אין וויפי ובלוטוס. תצטרך לקנות התקן נפרד שמתחבר ב-USB או ב- PCIe. פשוט אין לוחות כאלה בארץ בסוקט הזה. אבל זה ממש בקטנה וזה אפילו עדיף לפי דעתי.

מעבדים - AMD Socket - AM4
YD1700BBAEBOX - AMD - AMD RYZEN7 1700  - 8 Cores - 65W TDP -  Base Clock Speed: 3GHz -Max Turbo Core Speed: 3.7GHz - Wraith with LED - Box...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1548/1517 ₪ 

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA
ST1000DM003-2Y-PC - Seagate - 1TB - With new PC Only (ST1000DM010) - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series- 2 years warranty...
שנתיים אחריות - בקניית מחשב חדש בלבד
 כמות:  - 1 - 195/191 ₪ 

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA
MZ-75E250BW - Samsung - 250GB Samsung 850 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s - Retail...
חמש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 448/439 ₪ 

זכרונות - DDR4 - לנייח
CMK16GX4M1B3000C15 - Corsair - 16GB DDR4 DRAM 3000MHz C15 Memory - Vengeance® LPX - Black - CMK16GX4M1B3000C15...
אחריות: שלוש שנים בארץ + לכל החיים מול היצרן
 כמות:  - 2 - 680/666 ₪ 

לוחות אם - AMD Socket AM4
GA-AB350-Gaming-3 - Gigabyte - Socket AM4 for AMD Ryzen CPU - AMD B350 chipset - 4 x DDR4 up to 3200 MHz - DVI, HDMI video ports - 3 PCIe X16 slots - 6 SATA3 6Gb/s - M.2 - 6 USB 3.0 - 2 USB 3.1 type A - Gigabit LAN - S/Pdif - 7.1 a...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 535/524 ₪ 

ספקי כח - ATX 
SF-550F14MT - Super Flower - 550W - 80Plus Silver - Modular - Leadex Silver Series...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 365/358 ₪ 

כרטיסי מסך - NVIDIA PCIe
60NRH7DSL9OC-PC - GALAX - GeForce GTX1060 OC - With New PC Only - 6GB GDDR5 - Display Port 1.4, HDMI 2.0b, Dual Link-DVI - 228x124x41.5mm - Base Clock 1518MHz Boost Clock 1733MHz - Maximum Graphics Card Power 120W - System Pow...
בקניית מחשב חדש בלבד - כרטיס אחד למחשב - שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 1195/1171 ₪ 

מארזי מחשב - ATX מארז
P100 - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower  - 2x USB3.0 and 2 x USB2.0 ports - 2x 5.25 inch tool-less drive bays - 7x 3.5 inch / 2.5 inch drive trays - Maximum graphics card size: 317.5 mm - Maximum CPU cooler hei...
שלוש שנים אחריות
 כמות:  - 1 - 381/373 ₪ 

6027.00 / 5906 ₪ 

עד 12 תשלומים ללא ריבית.
המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה
הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה
קישור להצעת המחיר
http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=113396

פורסם
  • מחבר
ציטוט של --- The King ---

א. הייתי הולך על מעבד רייזן. מבדיקות ברשת, ראיתי שה 7770 של אינטל מהיר יותר מהרייזן, למרות חצי ליבות. אני לא עובד עם אפליקציות שדורשות ריבוי ליבות (אלא אם אני מפספס, ואקבל עם הרייזן מולטיטסקינג זריז יותר). שיקול נוסף לא ללכת על AMD הוא שיש לי חבר שעובד באינטל ואני יכול לרכוש מעבדים שלהם בחצי מחיר ואפילו פחות (אם לא יתפס במכס). מה דעתך? ה AMD עד כדי כך טוב יותר לטעמך?

ב. לא ציינת באילו תוכנות אתה מתכוון להשתמש, אולי שווה להשקיע בSSD מהיר יותר בממשק nvme. אולי אתה גם לא צריך 32GB של ראם?? תודה על ההמלצה. אלך על ה 960 evo 256GB של סמסונג.

ג. מיותר להשקיע כלכך הרבה בקירור מעבד אם לא מתוכנן OC. תודה. אלך על ה i11 של ארקטיק. 

ד. אין לך דיסק קשיח במפרט. רק SSD בנפח שכנראה לא יספיק לך. יש לי אינסוף קשיחים מהמחשב הישן. נראה לי 8 טרה. אני מסודר.

ה. אפשר להסתפק בכיף גם בספק כוח 500W במפרט שבנית. אוקי.

ו. קח בחשבון ש-KSP מאוד יקרים בחומרה ובד"כ גם מאוד לא מקצועיים (אם זה בהרכבה או במתן שירות ואחריות). אם אתה לא חייב, אל תקנה מהם.

לא חסרות חנויות עם אופציות שילוח עד הבית שעדיין יצאו זולות הרבה יותר, ובנוסף תקבל שירות מקצועי ואחריות טובה במקרה הצורך. זאת כמובן דעתי, לא יותר מזה :)אני מתכוון לרכוש באילת. לכן KSP. קשה לי להאמין שבחנויות לא אילתיות יצא יותר זול. לגבי שירות ואחריות של KSP, זה לא משנה לי.

תודה על התגובה. אנחנו מתקדמים. הנה כמה הערות על מה שכתבת בגוף התגובה שלך. אשמח לשינוי המלצתך בהתאם.

פורסם

לגבי מעבד, זה לגמרי לשיקולך. רק קח בחשבון שריבוי ליבות יעודד את המערכת שלך להחזיק זמן רב יותר. זה מכיוון שתוכנות חדשות היום וסביר שגם אלה שיצאו בעתיד, ידעו לנצל יותר מ4 ליבות. בקיצור, לקנות מעבד רייזן זה השקעה נבונה יותר בחשיבה לעתיד לפי דעתי.

אם אתה יכול להביא i7 בחצי מחיר.. נשמע שווה, לא אגיד שלא.

אבל בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקנות לוח אם רגיל (ללא WIFI ו- BT), ולרכוש מתאם חיצוני כזה. 

אם אתה מתכוון לרכוש באילת אני לא מכיר אופציות נוספות שם. KSP זו באמת ברירת המחדל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים