עבור לתוכן

מפרט ללפטופ ללימודים עד 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי חברה,

זקוקה ללפטופ חדש לכבוד שנת הלימודים הקרובה. 

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ניתן למתוח עד 5K

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה סטודנטיאלית, SPSS ומאטלאב (הרבה...) משחקים ישנים סטייל הירוז וGTA, קריאת מאמרים, צפייה בסדרות וסרטים. משאירה 70 טאבים פתוחים ברגיל - אז שהמחשב ידע להתמודד עם זה. מתכוונת גם להתחיל ללמוד פיית'ון אז שיוכל להריץ סקריפט בלי לגמגם.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך):  מסך של 14-15 אינץ', עדיפות לכזה שקריא גם בשמש. יתכן ואחבר מסך חיצוני בבית אבל לא ידוע כרגע. אין צורך בכרטיס מסך כבד, אלא בינוני.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עדיפות למקלדת מלאה ללפטופ, ורמקולים טובים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?5 ואילך.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מהמרכז, אין עדיפות לחנות. פתוחה לכל היצרנים למעט דל.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). שלא יהיה מאוד כבד ועדיפות כמובן לאחד שהסוללה בו תהיה חזקה. עם כונן SSD גדול יחסית (יש לי ספריית מוסיקה ענפה) וראם לפחות 8 ג'יגה.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב שהמחשב ימשיך לעבוד גם עוד שלוש שנים (כיום יש לי דל בן 5 בנשימותיו האחרונות), כי יש לי נטייה להעמיס ולהכביד על המחשבים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי הקוסמת מארץ עוץ

פורסם

היי

אני מציע לך להקפיץ את הדיון או לפתוח חדש כשבוע / שבוע וחצי לפני הרכישה

המתוכננת, כי אמנם בניידים העניינים זזים לאט יותר, אבל עדיין,

חודשיים זה הרבה זמן ויכולות לצוץ הפתעות נעימות עד אז.

ולא כ"כ הבנתי לגבי הווטו בקשר ל - DELL...  :nixweiss:

:)

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה. הכוונה לא הייתה לרכוש עוד חודשיים -  אלא בהקדם האפשרי, ויש לי בערך חודשיים להתלבט עד שזה הופך להיות דחוף ממש. אני לא רוצה לקחת החלטות מתוך אילוצי זמן :)

דל, איפה להתחיל? יש לי נייד שלהם, שתכף חוגג את שנתו החמישית. מהרגע הראשון היו בו תקלות שקשורות לבניה דפוקה, שגם אחרי החלפת רכיבים לא בדיוק הסתדרו. יש בו אפס הנדסת אנוש, והשירות של דל בארץ בכלל מזעזע. מעדיפה לנטוש לחברה אחרת.

פורסם
ציטוט של הקוסמת מארץ עוץ

השירות של דל בארץ בכלל מזעזע.

^^^^^

וואללה ? צר לי לשמוע.

הבעיה שלא ממש יש לאן לנטוש. :)

ואצל אחרים את עוד יכולה להתגעגע ....

טוב, רצונו של אדם - כבודו.

לא דל - אז לא דל. נחפש משהו אחר.

נערך על-ידי askme

פורסם

הדרישות הבסיסיות של SPSS ו-MATHLAB הם לא בשמיים, מה שאת צריכה (במיוחד עם 70 טאבים פתוחים) זה הרבה ראם.

בגדול המחשב הבא עונה על הדרישות שלך בקצה העליון שלהם:

https://ksp.co.il/?store=shipment&changeSnif&uin=39936&select=.268..271..2185..2175..2895..4149.

יש לו מעבד חזק, 8 ג'יגה ראם עם אופציה של עד 32!!! (16X2), כרטיס מסך מעולה גם למשחקים מודרניים יחסית, מסך 15.6 טוב מאוד, דיסק משולב של 128SSD וטרה מכני, מקלדת מלאה, וחיבורים מודרניים (USB 3.1).

הוא כן שוקל 2.5 שזה לא נורא אבל הוא בהחלט לא נחשב SLIM.

אפשר (ומאוד יתכן שרצוי) להוריד במחיר ע"י רכישה של מחשב I5 אשר יענה לך על הדרישות שלך במחיר אטרקטיבי יותר.

למשל: https://ksp.co.il/?uin=39469&select=.268..271..4153..4149..4154.

שזה אותו המחשב רק בגרסת ה-I5.

פורסם
  • מחבר

היי, תודה על התגובה. קיבלתי הצעה לעוד מחשב, הפעם של HP:

זו ההשוואה ביניהם-

https://ksp.co.il/?list_compare=.39936..40566.

ממה שאני חושבת, למחשב של אסוס אצטרך לשדרג את הראם. המעבד של המחשב של HP חלש בערך בחצי דרגה, אבל אני מרוויחה כמעט חצי קילו במשקל (אני לוקחת מים ואוכל מהבית, זה קריטי...). 

אני כן נוטה לכיוון הHP (גם בגלל ניסיון עם שירות הלקוחות שלהם). יש אינפוט נוסף ממישהו? אולי בקשר לכרטיס המסך?

תודה

פורסם

אכן, דילמה ! :)

אבל אני בכיוון שלך.

איך שלא תהפכי, חצי קילו זה חצי קילו, עם או בלי אוכל.

וגם היטבת להגדיר את היכולות של שני הניידים, אבל נראה לי שללימודים, ה - HP יעשה את העבודה.

שלא לדבר על השירות.

פורסם
  • מחבר

1. אתה אומר ש"ללימודים" - יען כי למשחקים כבדים זה לא יריץ טוב?(ואללה אני כולה משחקת הירוז 3...)

2. נגיד ויצא בספט' הדור החדש לש המעבדים - כמה זמן יקח עד שישיקו ניידים איתם? חודש?

3. הצצתי באתר של אינטל ועשיתי השוואה, האם לא עדיף לקחת מעבד HQ מדור אחד אחורה (שישי) במקום מעבד U? 

http://ark.intel.com/compare/88967,97185,95451

פורסם

לעניות דעתי, עדיף להסתכל על המכלול של הנייד -

הביצועים, המחיר והמשקל.

אני לא חושב שתמצאי ניידים קלים עם מעבד HQ דור שישי,

בטח לא בתקציב הזה.

כבר כתבתי בדיון אחר -

יש כלל כאן בפורום, לא כתוב אבל מוסכם -

קונים נייד קרוב ככל האפשר לצורך הממשי בו.

זה תקף כפליים בתקופה הזאת, שהכל משתנה די מהר, יחסית לעבר.

בשורה תחתונה, צריך לדון פר דגם קונקרטי, אין טעם בחצאי מפרט כמו מעבד כזה או כרטיס מסך כזה,

אלא כאמור כמכלול.

פורסם
  • מחבר

אוקי, מדובר באסוס הזה:

https://ksp.co.il/?select=.268..271..211..2175..347.&kg=2070&list=1&sort=2&glist=1&uin=35951&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real שיזדקק להרחבה של הראם אבל במשקל של כ-2 ק"ג.

הצורך קיים כבר זמן מה, אני פשוט רוצה להמר על ניחוש מושכל לפני שאני מקשה על עצמי את החיים ומחכה חודשיים פלוס למחשב :)

פורסם

טוב, אין לי מה לקטרג על הנייד הזה, מלבד היותו אסוס כמובן

אבל זה יותר במישור השירות של החברה כאן, מאשר נייד עצמו.

את יכולה להתרשם כאן - 

https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-Pro-UX501VW-Notebook-Review.158762.0.html

רק קחי בחשבון שהצג שונה, ואין לי מושג איך הוא בדגם שלך.

כמובן שה - 960 רחוק למדי מ - 1050 ו - 1050TI שצצים בניידים אפילו עם מעבד דור שישי.

לסיכום, טוב אבל לא מצויין ( עבור מה שאת מחפשת ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים