עבור לתוכן

חוכמת ההמונים במבחן הביצועים מעידה: הפער בין אינטל ל-AMD מצטמצם

Featured Replies

פורסם

במקביל לדיווח מ-Steam שמציג שיפור אפסי למצבה של AMD בשוק המעבדים, עדכון מצד מפתחת המבחן PassMark מצייר תמונה שונה לחלוטין ואופטימית הרבה יותר

לכתבה

פורסם

אני רק אניח את זה כאן. http://www.eetimes.com/author.asp?section_id=36&doc_id=1331989

פורסם

אני הערה: למשתמשי AMD סיכוי גבוה משמעותית לדווח על שימוש מאשר למשתמשי אינטל.

פורסם

ברור שתהיה קפיצה במבדקי הביצועים - הביצועים של אינטל ידועים. דווקא העובדה שהרייזן המשושה הוא המעבד השני הנמכר מעודדת.

פורסם

מה שמעודד אותי זה לחכות לתגובה של אינטל. ההגיון אומר שאינטל לא יתנו להם לנגוס ברווחים. ואם לא יתנו להם זה אומר שיתנו לנו יותר טוב מ AMD. אז זה מה ששוה היום בשוק המעבדים השולחניים. = אם AMD תמשיך כך ב24 החודשים שיבואו... אז יש סיכוי גדול שAMD יחזורו למשחק ותתחיל תחרות מטורפת. אבל היום..... זה בקושי מגרד לאינטל את השחלה.

פורסם

@djelectric

"אני טבעוני אתאיסט שעושה קרוספיט"

פורסם

עם כל הכבוד והחיבה לאינטל.. מדוע לקנות מעבד שלהם אם בחצי המחיר אני קונה מעבד של AMD עם כמעט אותם הביצועים ? ובכסף הנותר אפשר להשקיע בדברים שמשפיעים לא פחות על הביצועים כמו דיסק SSD .

פורסם

ללא ספק. היחס עלות תועלת שמקלים מ-AMD גבוה משמעותית מאשר מאינטל העשקנית. להתרחק מהחברה הזו כמו מאש!

פורסם

גאון :) רציתי לשים את הכתבה הזאת גם...אבל חבל שאתה הורס להם.. ;)

פורסם

אני הבאתי לפני חברי הפורום במקרה שלשום נתונים אמיתיים מחנות בארץ. לפני מרץ הם מכרו אפס מעבדי AMD ללא תלות בדגם. ומאז מרץ הם כבר מוכרים נתח של בין 20-25% מעבדי AMD לעומת אינטל. בשוק הישראלי שבו לאינטל היתה שליטה הרמטית ו- AMD בכלל לא מכרו כלום, זוהי עלייה מרשימה של אינסוף במונחים של אחוזים. כי כל דבר שגדול מאפס זה אינסוף. בכלל העולם מדובר לא רק על השאלה של "נתח שוק", שמודד מכירות של רפיטים ולא מכירות בהיקך של כסף. גם אם הנתח עצמו ביחידות אינו גדל משמעותית, מה שקורה זה ש- AMD מבצעת shift של במקום למכור מעבדים זולים במחיר 50-150$, היא מוכרת עתה מעבדים ב- 200-300$ . הרווח שלה פר כל יחידה גדול משמעותית מבער. גם המחזור הכספי גדל ביותר מכפליים. וזה הספור האמיתי. את זה נראה בדיווחים הפיננסיים של רבעון שני לשנה הנוכחית, שיפורסם ככל הנראה ב- 21 ליולי סדר גודל.

פורסם

עם כל הכבוד, אפשר לבדוק ברשתות הגדולות, איפה שמזיזים את המספרים הגדולים. אני יכול להגיד לך שיחס של 20% AMD לעומת אינטל מעולם לא היה. סביר מאוד להניח שתשמע על רבע מזה, בכיוון 4%~

פורסם

יש נתונים גם במקור גרמני ענק שנתקלתי בו (שכחתי כרגע את הלינק אנסה לאתר לנו). אתר שיש לו דגימות ברמה

של אלפי ועשרות אלפי מעבדים מכל סוג שמכרו. שם מדובר היה בחדירה של מעל 10% למעבדי ryzen, ממש לא 4%.

ככלל בחו"ל חדירת ryzen גדולה יותר בממוצע מהחדירה שבארץ. שם החברס כנראה קצת יותר מעורים ומלומדים בנושא

ויודעים מה זה AMD. בישראל הבורות חוגגת (באופן יחסי).

ויש עוד בעייה, בנתיים AMD עוד לא השיקה את המעבדים הזולים יותר בליין של ryzen , כך שיש להם חסרון אל מול המעבדים

הזולים של אינטל, כדוגמתו של G4560 הפנומנאלי, של- AMD אין מענה כרגע. זהו פלח שוק ענק שהם (כרגע) לא משחקים בו.

פורסם

נו אז מעולה,

רק עשו ל AMD את העבודה לקלה יותר לקראת השקתו של ryzen 3.

אלא שאז אינטל תאלץ כנראה לחזור בה מהרעיון להרוג עת G4560 המוצלח כל כך,

שכן היא תצטרך מענה ל ryzen 3 מבחינת מחיר, ובשלב הזה I3 יקר מדי וחסר 2 ליבות פיסיות לעומתו.

פורסם

גם כשיש עלייה היא לא מיידית. מרבית האנשים לא רואים מעבד חדש שיוצא לשוק וישר מזנקים לשדרג. (בניגוד לכרטיסי מסך). רוב האנשים מחליפים מעבד כשהם מחליפים מחשב, ככה שבהשפעה של שנה קדימה יהיה אפשר לראות עד כמה השינוי גדול. נכון להיום גם אם אני אקנה מחשב חדש מחר אני אעדיף לשים מעבד של AMD מאשר של אינטל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים