עבור לתוכן

החלפת זיכרון במחשב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

אז מה אפשר ללמוד מזה?

pc3.jpg

• תגובות 32
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה מראה שעדיין יש לך מעל לגיגה פנוי.

לא אומר שעם עוד 5 טאבים ישאר לך ממש הרבה,

אבל המצב לא כזה חמור.

שורה תחתונה, לדעתי, ה - SSD ישפר תגובתיות = מהירות או יותר נכון

תחושה שהמחשב מגיב מהר. יותר מה שהזיכרון . 

מנגד, זה לא ממש מופרך להגדיל את הזיכרון. גם זה ישפר כנראה את החוויה.

פורסם

@ktulu

א. לוח האם GA-H67MA-D2H הוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בזיכרון DDR3 בנפח מקסימלי כולל של 16GB (שני מודולי זיכרון בנפח של 8GB כל אחד). בנוסף, באופן רשמי, תדר הזיכרון המקסימלי הנתמך הוא 1333MHz.

ב. מבחני ביצועים מראים שאין הבדל משמעותי מורגש בין עבודה במצב של ערוץ יחיד (מודול זיכרון אחד) לבין עבודה במצב של ערוץ כפול (שני מודולי זיכרון בעלי נפח זהה במקרה שלך).

ג. כיום מומלץ שנפח הזיכרון במחשב יהיה לפחות 8GB, אם כי לשימושים משרדיים סביר להניח שנפח זיכרון של 4GB יספיק.

ד. צריך לדעת שלא ניתן להבטיח בוודאות מוחלטת שכל מודול זיכרון שתקנה יעבוד עם לוח האם שלך, אם כי הסבירות שתהיה בעיה היא דיי קטנה.

ה. כונן SSD הוא תוספת מומלצת לכל מחשב והוא בהחלט יכול להביא לשיפור בביצועים (בעיקר בזמן הטעינה של מערכת ההפעלה והתוכנות שמותקנות עליו).

לאור כל הנ"ל אני מצטרף להמלצה להוספת כונן SSD למחשב (והתקנת מערכת ההפעלה והותוכנות שמופעלות בתדירות גבוהה עליו),

בנוגע להוספת זיכרון - כל עוד נפח הזיכרון הנדרש קטן מנפח הזיכרון המותקן במחשב תוספת של זיכרון כנראה לא תביא לשיפור כלשהו בביצועים. אם אתה בכל זאת מעוניין להגדיל את נפח הזיכרון במחשב, ובהנחה שלא יהיה צורך בהרחבת הזיכרון מעל ל 8GB בעתיד (בכל זאת מדובר במחשב יחסית מיושן טכנולוגית), לדעתי עדיף שתקנה את שילוב הזיכרון הזול יותר (מודול זיכרון אחד בנפח 8GB או שני מודולי זיכרון בנפח 4GB) שעובד בתדר של 1333MHz לפחות.

הערות:

1, שקול קניית זיכרון DDR3 משומש - זיכרון כמעט ולא מתקלקל ובד"כ יש עליו אחריות לכל החיים (אם מדובר בזיכרון של חברה מוכרת). כמובן שלפני הקנייה רצוי לוודא שהזיכרון אכן עובד במחשב שלך ושהוא לא מייצר שגיאות (אפשר לבדוק בעזרת תוכנה כמו +memteast86).

2. אם תקנה מודול זיכרון יחיד בנפח של 8GB יש אפשרות שתוכל להתקין במקביל אליו גם אחד ממודולי הזיכרון הקיימים, כך שנפח הזיכרון הכולל במחשב יהיה 10GB. כמובן שבמקרה כזה יש לוודא ששני מודולי הזיכרון מסוגלים לעבוד באותו המתח, אך בדומה לנקודה ד' - לא ניתן להבטיח בוודאות מוחלטת תאימות בין מודולי הזיכרון.

פורסם

לשואל,

מקובל לשפר ביצועים בדרך של הסלמה, מהקל אל הכבד. ככה עובדים בפרויקטים ממין זה.

שלב ראשון וודא שמערכת ההפעלה נקייה ומולבנת וביצועיה תקינים בדומה למצב של לאחר התקנה נקייה.

שלב הבא יהיה הזול והפשוט - הוספת מודול זיכרון אחד בנפח 4GB לכדי סך כולל של 8GB.

זהו שדרוג זול שאמור לתת למחשבך את הקפיצה הראשונה בביצועים.

בשלב הבא ובהתאם לצורך, הייתי שוקל גם לבצע את ההצטיידות בכונן SSD אך לאור מחירו, זה השלב האחרון בשרשרת.

בהצלחה.

פורסם

אההה, וכל מה שנאמר כאן לפני תורת השלבים שלך

זה הבל הבלים ?  :nixweiss:

אולי קצת קשר למקרה ספציפי הנדון, במקום לתת 

תרשים זרימה כללי ולא בהכרח מיטבי למה שנשאל כאן ?

פורסם

אין "סתירה" בין המלצות קודמות - לאלו שכתב קודמך בשרשור.

מה שכן - ישנו תעדוף, וכל מישנה בתחום (כמו בכל תחום) ממליצה לפעול בוקטור אסטרטגי קצת שונה.

הניסיון של קודמך בתחום אומר, שככלל אצבע, בתחום הזה (כמו גם בתחומים מקבילים ודומים)

מוטב ללכת בגישה של שיטת הסלמה מן הקל אל הכבד, משום שבדרך כלל סטטיסטית נמצא,

שמקבלים את המענה המבוקש במדרגות פעילות "זולות" יותר.

נשים לב ששדרוג זכרון עולה רבע או פחות מכך לעומת התקנת SSD.

נשים לב עוד, ששדרוג זיכרון אינו דורש מאיתנו עבודה של שעות להתקנת מערכת ההפעלה מחדש

ו/או לבצע image של הדיסק הישן לחדש כחלופה. ומטלה מרובה זו מהווה גם מדרגת הסלמה שאם ניתן להימנע

ממנה אזי דיינו.

להערכתי הזהירה, שדרוג הזכרון כבר ייתן למשתמש משהו בנושא המהירות, במיוחד במערכת הפעלה מסוג חלונות 10

שיודעת לנצל זיכרון עודף ולאחסן בו זיכרון וירטואלי דחוס, וכך מונעת ירידה ל- swap file או דוחה אותו לשלב מאוחר יותר.

היה והביצועים יאכזבו את המשתמש גם לאחר שדרוג הזכרון, עד רבה, שיעלה למדרגה הבאה והיא כונן SSD.

לא אציע למשתמש לעשות השדרוג בסדר פעולה הפוך, שכן הסיכון גבוה והתמורה לא בטוח מובטחת:

SSD יסייע אכן לעליית המחשב לראשונה או טעינה אפליקציה לראשונה.

אך בעבודה נטו בסביבת מערכת הפעלה עם בראוזר למס' חלונות מרובים בו זמנים כמו שהוא מבקש ותאר,

דווקא ל- RAM עצמו יש יתרון משמעותי יותר (ראה הסבר לדבר זיכרון וירטואלי דחוס במערכת הפעלה חלונות 10).

אם ישנו אילוץ שזה או אפשרות האחת, או השניה, ובכל מקרה לא שתיהן גם יחד, אזי לדפוס העבודה שהוא תאר,

אני ממליץ דווקא על שדרוג הזכרון ולא על SSD בסביבת מערכת הפעלה חלונות 10 - 64 ביט.

*אם מדובר על מערכות שונות וישנות יותר, אזי ההמלצה אכן עשויה להשתנות.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

ואני סבור שבהינתן בחירה בין שדרוג זיכרון או שידרוג כונן SSD,

למקרה הנתון  בדיון עדיף שדרוג לכונן SSD, שלא רק נותן עליה מהירה

של מחשב אלא משפר את כלל חווית השימוש בו.

זה מה שביקתי מההתחלה - תתרכז במקרה הספציפי.  :)

רק אזכיר ואזקק שהינך תומך בהרחבת זיכרון, ולא הוספת SSD.

בסדר, לדעתי אתה טועה.

זהו. עד כאן דבריי.

נערך על-ידי askme

פורסם
ציטוט של ktulu

ברשותי מחשב עם המפרט המצ"ב. מחשב בן 6 שנים כבר.

מותקן עליו ווינדוס 10.

ברצוני לשפר קצת את הביצועים שלו, משתמש בעיקר לאינטרט ושימוש משרדי (אופיס).

מותקן אצלי כרגע 4 ג'יגה באמצעות 2 זכרונות של 2 ג'יגה כל אחד.

שימו לב שמדובר במחשב יחסית מיושן טכנולוגית (מבוסס על מעבד מהדור השני של משפחת ה Core של אינטל), העושה שימוש בזיכרון DDR3, שבאופן מעשי כבר הוחלף ע"י זיכרון ה DDR4 (אם כי הוא עדיין נפוץ בשוק). במחשב זה מותקן דיסק קשיח בנפח 500GB בן כ-6 שנים, דבר היכול לגרום לאיטיות. בנוסף נציין כי המחשב מיועד לעבודה משרדית ולגלישה באינטרנט, וכן נציין כי צילום המסך ש @ktulu סיפק מראה שנעשה שימוש רק בכ 2.7GB של זיכרון מתוך ה 4GB המותקנים. לאור זאת ניתן לומר את הדברים הבאים: 

א. אם @ktulu יקנה זיכרון DDR3, הוא לא יוכל להעבירו למחשב הבא, שכן כל המחשבים המודרניים עושים שימוש בזיכרון DDR4.

ב. כונן SSD אפשר להעביר בקלות למחשב הבא, שכן חיבור ה SATA כנראה שלא יעלם בקרוב.

ג. כונן SSD שעליו מותקנת מערכת הפעלה יהיה "מהיר" יותר מכל דיסק קשיח מכני, ובמיוחד מדיסק קשיח מכני בן 6 שנים, כך שחווית השימוש במחשב תהיה נעימה יותר.

ד. היות ואין דרישה ליותר מ 4GB של זיכרון, סביר להניח שהגדלת נפח הזיכרון לא תביא לשיפור משמעותי בביצועים.

מכיוון שהמטרה היא "לשפר קצת את הביצועים" של המחשב, אני חושב שכונן SSD יהיה הבחירה הנכונה במקרה זה. כמובן שאם אפשר להגדיל את נפח הזיכרון ל 8GB (או יותר) הדבר יעזור בטווח הארוך (כאשר היישומים יהפכו ל"כבדים" יותר וידרשו יותר זיכרון) או במידה ויעשה שימוש בהרבה טאבים פתוחים בדפדפן או שהרבה יישומים יהיו פתוחים במקביל. 

פורסם
  • מחבר

@smalul

תודה רבה רבה. עזרת לי מאוד.

פורסם

אגב, אחת "האילוזיות" (אני משתמש בהקשר הזה במילה אילוזיה בכוונת משורר להעברת כוונה - אז במטותא לא לקחת אותה 

כפשטותה או בכוונה נגטיבית חלילה)

שמייצר כונן SSD , שכאילו נותן תחושה של מהירות למחשבים בהם מעט זיכרון RAM , זה שה- swapfile יושב עליו ולא על כונן

קשיח מכאני, ולכן ה- swap file מגיב טוב יותר לעומת מושבו בכונן ברזל מכאני, ומקנה איפה תחושה של מהיר יותר ,

ומערכת הפעלה "תגובתית יותר".

אך הראציונאל באמצעות זכרון RAM גדול יותר, הוא לייתר מלכתחילה את הצורך ב- swapfile , ולהחזיק בעצם את הנחוץ

ישירות ב- RAM, קרי בהררכיה גבוה יותר של הזיכרון מבראשית.

דהיינו שעבודה עם SSD באה "לטפל" בבעיה קיימת של צורך ב swapfile.

אך נשים לב, זו בעיה שניתן מלכתחילה לא לייצרה - או אף לעקוף אותה קליל באמצעות עוד RAM,

ובמקרה שכזה הפתרון של SSD אינו נדרש עוד (בהקשר של swapfile).

קצת על פערי המהירויות:

בעוד שדיסק קשיח ברזל פשוט מהדור של 500GB מחזיק קצבי העברה טיפוסיים של עד 100MB לשניה (בעת העברה

רציפה מה שנקרא stream reading) להלן ההררכיה הכי נמוכה...

כונן SSD שמחובר בממשק SATA מחזיק סביבות פי 4 מכך = 400MB לשנייה סדר גודל באותה טכניקה (להלן הררכיה

אחת שמעליה = הררכיה שנייה במודל שלנו)

הרי שזכרון RAM לא רק מהיר פי 100-200 מדיסק קשיח מכאני, סביבות 8 עד 16GB לשניה, אלא שהוא מאפשר random access

ללא תשלום penalty בהקשר הזה לגבי מיקומו הגאוגרפי של המידע על גבי השבב. כך שבפועל הוא מהיר "פי 1000 סדר גודל".

להלן ההרכיה העליונה - הררכיה שלישית.

תחושה בעת שימוש במחשב:

במעבר בין חלונות ואפליקציות שפתוחות בו זמנית בשולחן העבודה, עבודה באמצעות רק 4GB ram אך כזו שמאלצת ירידות swap file

על גבי SSD, איטית לעומת מכונה עם 8GB RAM, אך כזו שאינה מצריכה (באותו מודל של שימוש) ירידה ל- swap מאומה, והכל זמין

למערכת ההפעלה בזכרון הפנימי ב- access שהוא במהירות פי 100 "סדר גודל" מ- SSD לערך. או פי 1000 "סדר גודל" מכונן ברזל מכאני.

זוהי נקודה למחשבה והרחבת היריעה, למי שיחסי הגומלים הללו בין מהירויות התעבורה השונות לפי סוג I/O אינו מוכר לו.

**יש גם מה שנקרא latency שלא נכנסו אליו עד כה בדיון, שכן יש גבול לאורך היריעה שלפנינו (אך אם תרצו ניתן להיכנס גם לכך).

SSD בספור שלנו הוא "פתרון אקמול לבעיית swapfile" - נסיון לשרת את ה swap באמצעות כונן מהיר יותר (פי 4)

כאשר מן הצד השני, עוד RAM הינו "עקירת הבעיה מהשורש והעלמתה לחלוטין", למעשה העלאת כל המידע ישירות להררכיה

העליונה ביותר ומיגורו של ה sawp .

אגב, לפי התמונה של מוניטור מערכת ההפעלה שתלו לנו בשרשור, בוודאות ישנה ירידה ל- swap במחשב של המשתמש.

ירידה ל- swap אינה ממתינה עד שכל ה- ram יאזל (אם מישהו סובר בשגגה שכך זה עובד), ומתחילה למעשה עוד הרבה קודם לכך.

האלגוריתם לפיו מערכת ההפעלה מורידה דפים ל- swap , הוא מורכב וכבר ב- utilization של רק 50% יש ירידה ל swap.

למעשה אפילו קודם לכך.

בפועל האלגוריתם והמתודות (או הטריגרים) שמורידים עמודים ל- swap הוא נושא מורכב - לצערי לא נוכל להכנס לתחום הזה עתה (היריעה קצרה).

החומר דורש כרקע, לעבור על קורס אקדמאי שנקרא "מערכות הפעלה". אך גם קורס זה לבדו אינו מכסה עבורנו את כל היריעה

אלא מספק עבורנו את "עקרונות היסוד הגנריים" שלפיהם מערכות הפעלה עובדות בהקשר הזה.

על מנת להבין על בוריו את האלגוריתם (בהקשר של חלונות 10 למשל), יש להתמקד בחומר טכני מפורט של מערכת ההפעלה הזו,

לפי הגרסה שלה, ואת זה ניתן להשיג ממקרוסופט (במקרה של מערכת הפעלה מסוג חלונות כמובן).

יחד עם זאת אינני שולל גם את הראציונאל של smalul בכל הנוגע ליכולת להעביר את החומרה הלאה למחשב הבא:

SSD לעומת זכרון DDR3 ...  שיש בה הרבה שכל כמובן.

אך אילו זה היה מחשב שלי אישית - קרי אם שואלים את דעתי לגבי עצמי מה אני הייתי עושה:

אז הייתי מתחיל בהגדלת הזכרון ובוחן עד כמה האמור משפר לי את העבודה - בסביבת העבודה בתצורה של ריבוי חלונות וכפי שאני

אישית עובד בה. ואם עדיין ולמרות זאת חש שרוצה עוד ביצועים, אז מוסיף בשמחה גם SSD.

הסיבה להתחיל דווקא מהזיכרון - גם אם כוונתנו די בוודאות תהייה להטמיע SSD בהמשך או מיד עכשיו, היא משום שהזיכרון זול מאד להרחבה,

אפשר גם במשומש בחצי מחיר מחדש (דוגמה אישית מהיום במקרה שתתואר על ידי מטה) וגם משום שזהו נתיב קל של 5 דקות עבודה. 

מנגד SSD גורר כבר התעסקות כאמור בהתקנת מערכת ההפעלה מחדש, או לחלופין העברתה באמצעות ghost - בצוע רפליקה של partition

ה- system מהדיסק הקיים.

אך בואו נראה רגע את משמעות העלויות:

SSD חדש יעלה סביבות כמה, 400-500 ש"ח לנפח מינימלי סביר ?  

**ב- SSD משומש לא לגעת - לא אמין ויש למוצר זה אורך חיים מוגדר מראש.

אך אצבע זיכרון אחת של 4GB, חדשה תעלה 114 שח, משומש כפי שאני רכשתי הבוקר עלתה לי רק 55 ש"ח.

ל- RAM אין אורך חיים מוגבל מראש והוא בעקרון אמין במיוחד, ולכן כאן לרכישת משומש, אין השלכה בדמות סיכון כלשהו

ובתנאי שהוא עובד ונבדק תקין ברגע הרכישה.

רואים את יחסי העלויות ?  

אלו מצדיקים בכל מקרה גם את הגדלת נפח הזיכרון - עם או בלי נתיב ה- SSD.

55 שח זוטרים עבור RAM לעומת 400 ש"ח סדר גודל עבור SSD.

הרחבה:

בהקשר הזה וכיום - מערכת הפעלה מדור חלונות 10 היא אחת המשוכללות והמתוחכמות ביותר שהיו אי פעם, ויודעת למקסם את היררכיית

ה- IO לפי קומותיה. עוד RAM - משמעותו דחייה נבונה של הירידה לעבודה מול אמצעי IO בקומות הנמוכות יותר, קרי עבודה מול הדיסק,

ולכן הביצועים משתפרים.

בהקשר הזה וכפי שהוזכר dynamic compresed virtual ram. אך יש לו מחירים בקצה השני, וכמו בכל תחום למקל שני קצוות:

אחיזת המקל בקצהו האחד, באה תמיד על חשבון הקצה השני - במקרה של virtual comressed ram כאשר גולשים מנפח הזיכרון הקיים,

"מחיר" העברתו ל- swap  בדיסק (על ידי מערכת ההפעלה) כבר עולה יותר מאשר היעדר השימוש במתודה זו.

על כן יש לקחת גם זאת בחשבון, בעיקר בעבודה על מערכות חישוב שיושבות בשרתים, שם ממילא יש ירידה ל- swap בשלב כזה או אחר

בשל נפח החישוב הרב מבחינת פלט/קלט.

**אלא אם דוחפים למכונה/שרת, "אוקיינוס של זיכרון": לדוגמה כמו אצלנו בשרתי הבלייד בארגון, 384GB ram לכל מכונה,

ומתכנתים את האלגוריתם שלא להגיע נפחית בחישוביו, למצב swap מאומה.

האמור מצריך תכנון קפדני, וניתור מתמיד על מנת לוודא שלא חורגים מכך בשגרה. שאם לא כך - ביצועי המכונה

"נופלים לרצפה" והמערכת קורסת, מבלי שמבינים "מדוע זה קרה סתם כך באמצע יום העבודה", או מאיפה זה נפל לנו על הראש.

נערך על-ידי nec_000

פורסם

יש לי מחשב זהה לשלך עים  3 SSD  המחשב עולה ב18 שניות במקום 45 שניות בכונן מאכאני עים זיכרון 4 גיגה וכשניגמר הזיכרון נניח אז הוא יקח מssd  ותאמין לי אני משחק prey  בלי בעיה גדולה הודות לssd  כמובן המחשב מגיב מהר מאד הדיסקים המכאנים מאיטים מחשב חדש ומאיטים את עלית המישחקים  שווה לפי דעתי להשקיע בכונן ssd כי זה פשוט עולם אחר 

פורסם
ציטוט של nec_000

אגב, אחת "האילוזיות" (אני משתמש בהקשר הזה במילה אילוזיה בכוונת משורר להעברת כוונה - אז במטותא לא לקחת אותה כפשטותה או בכוונה נגטיבית חלילה) שמייצר כונן SSD , שכאילו נותן תחושה של מהירות למחשבים בהם מעט זיכרון RAM , זה שה- swapfile יושב עליו ולא על כונן קשיח מכאני, ולכן ה- swap file מגיב טוב יותר לעומת מושבו בכונן ברזל מכאני, ומקנה איפה תחושה של מהיר יותר , ומערכת הפעלה "תגובתית יותר".

אך הראציונאל באמצעות זכרון RAM גדול יותר, הוא לייתר מלכתחילה את הצורך ב- swapfile , ולהחזיק בעצם את הנחוץ ישירות ב- RAM, קרי בהררכיה גבוה יותר של הזיכרון מבראשית.

דהיינו שעבודה עם SSD באה "לטפל" בבעיה קיימת של צורך ב swapfile. אך נשים לב, זו בעיה שניתן מלכתחילה לא לייצרה - או אף לעקוף אותה קליל באמצעות עוד RAM, ובמקרה שכזה הפתרון של SSD אינו נדרש עוד (בהקשר של swapfile).

אני מסכים לחלוטין עם דבריך, אך כפי שציינתי - במקרה זה לא נראה שיש צורך ב"גלישה" לזיכרון ה swap פשוט כי נפח הזיכרון הנדרש לא עולה על נפח הזיכרון הפיזי המותקן במחשב, לפחות לא לפי צילום המסך ש @ktulu צירף. מכאן שהמחשב יהיה "מהיר" יותר לא בגלל שה swapfile נמצא על כונן ה SSD (לא אמור להעשות בו שימוש מהותי) אלא בגלל שהגישה לקבצי התוכנות, ובפרט לקבצי מערכת ההפעלה, תהירה מהירה יותר בגלל שהם נמצאים על כונן ה SSD.

ציטוט של nec_000

אצבע זיכרון אחת של 4GB, חדשה תעלה 114 שח, משומש כפי שאני רכשתי הבוקר עלתה לי רק 55 ש"ח.

ל- RAM אין אורך חיים מוגבל מראש והוא בעקרון אמין במיוחד, ולכן כאן לרכישת משומש, אין השלכה בדמות סיכון כלשהו ובתנאי שהוא עובד ונבדק תקין ברגע הרכישה.

אני מסכים גם לנקודה זו, ואם תשים לב, כבר הצעתי לפותח  הדיון לשקול קניית זיכרון משומש. הדבר החשוב הוא לוודא שהזיכרון עובד במחשב לפני שרוכשים אותו, דבר שאינו בהכרח אפשרי, בפרט אם מבצעים רכישה מחו"ל בעזרת אתר כמו eBay או דומיו. תמיד קיימת האפשרות שתהיה בעיית תאימות בין לוח האם והזיכרון החדש (או ביו הזיכרון הקיים והחדש, במידה ומוסיפים זיכרון במקביל לזיכרון הקיים), מה שאומר שהרוכש יכול "להיתקע" עם זיכרון תקין שפשוט לא עובד במחשב שלו. בנוסף, למרות שזיכרון הוא רכיב יחסית אמין אי אפשר לומר בצורה גורפת שכל מודול זיכרון חף משגיאות (כולל מודולי זיכרון חדשים לגמרי) ומומלץ לבודקו בעזרת תוכנה כמו +memtest86.

אגב, שים לב שבמחשב של פותח הדיון יש מקום רק ל-2 מודולי זיכרון, וכרגע מותקנים בו 2 מודולים בנפח של 2GB כל אחד. החלפת מודול זיכרון אחד של 2GB בכזה בעל נפח של 4BB תגדיל את נפח הזיכרון הכולל ל 6GB, בהנחה כמובן שלא תהיה בעיית תאימות כלשהי. בכדי להגיע לנפח של 8GB יש צורך ברכישת שני מודולים בנפח של 4GB כל אחד או מודול אחד בנפח של 8GB, כלומר הוצאה כפולה (פחות או יותר) מזו שציינת.

ציטוט של nec_000

רואים את יחסי העלויות ?  

אלו מצדיקים בכל מקרה גם את הגדלת נפח הזיכרון - עם או בלי נתיב ה- SSD.

55 שח זוטרים עבור RAM לעומת 400 ש"ח סדר גודל עבור SSD.

הנקודה שלי היא שעלות קניית כונן ה SSD היא בוודאות לא הוצאה "מבוזבזת", שכן כונן SSD יתרום לטעינה ועליה מהירה יותר של מערכת ההפעלה והתוכנות ובכל מקרה ניתן יהיה להעבירו למחשב הבא, בעוד שקניית מודול זיכרון DDR3, במקרה הספציפי הזה, יכולה להיות הוצאה שאינה משתלמת (לתוספת הזיכרון לא תהיה השפעה או שהזיכרון לא יעבוד עם הזיכרון הקיים) ובוודאות לא יהיה ניתן להעבירו למחשב הבא.

ציטוט של nec_000

בפועל האלגוריתם והמתודות (או הטריגרים) שמורידים עמודים ל- swap הוא נושא מורכב - לצערי לא נוכל להכנס לתחום הזה עתה (היריעה קצרה).

החומר דורש כרקע, לעבור על קורס אקדמאי שנקרא "מערכות הפעלה". אך גם קורס זה לבדו אינו מכסה עבורנו את כל היריעה אלא מספק עבורנו את "עקרונות היסוד הגנריים" שלפיהם מערכות הפעלה עובדות בהקשר הזה.

על מנת להבין על בוריו את האלגוריתם (בהקשר של חלונות 10 למשל), יש להתמקד בחומר טכני מפורט של מערכת ההפעלה הזו, לפי הגרסה שלה, ואת זה ניתן להשיג ממקרוסופט (במקרה של מערכת הפעלה מסוג חלונות כמובן).

אני עברתי, כחלק מהתואר שלי, גם את קורס "מערכות הפעלה" לפני מספר שנים. אני אודה ואומר שאני לא יודע כיצד בדיוק פועל אלגוריתם הורדת הדפים ל swap file ב Windows 10 ואכן יכול להיות שאתה צודק והמחשב יתפקד בצורה טובה יותר עם יותר זיכרון פיזי.

פורסם

:goodposting:  הדברים הרבים שנאמרו ונכתבו בשרשור זה משלימים זה את זה, ומציגים תמונה מצוינת הן עבור השואל המקורי והן עבור הקורא הכללי.

אגב טוב שהזכרת - כי אני לפחות לא שמתי לב במקור:

שיש לו כיום תצורת 2 + 2 לזכרון ...

הייתי בטוח שיש לו יחידה אחת של 4GB.

בהתאם לכך אכן הוא יידרש לרכש של זיכרון יקר יותר:

או שתי יחידות של 4GB, או אחת של 8GB.

אלמנט שיכפיל עבורו את עלות הרכישה - לעומת מה שאני הראתי מספרית בתחשיבי.

לצערנו.

הארה אחת חשובה וברשותך נתמקד בנושא:

גם כאשר ישנו שמוש שעודנו רחוק מהגעה לניצול מלוא הזיכרון (לפי המוניטור), המערכת הפעלה כבר יורדת ל- swap .

היא עושה זאת על מנת לתת לעצמה דינמיות:

נפח זיכרון פנוי בנפח מסוים כזה וכזה, שזמין לה לשמוש מיידי. הכל על מנת לאפשר תגובה מהירה של דרישה לאחסון,

כשזה מתבקש מפה לעכשיו.

שהרי אילו מערכת ההפעלה תמתין לגלישה ל- swap רק עד לרגע האחרון שבו הזיכרון כל כולו התמלא עד תום,

אזי כשהיא כבר כן תדרש לבצע swap - היא תאלץ לעבוד הרבה בנושא ותתחיל לקרטע:

היא  תצטרך להוריד הרבה מאד דפים במכה אחת כדי לפנות זיכרון לדרישה החדשה.

החוכמה האלגוריתית בניהול הזכרון היא איפה, לבצע swap שקט ואיטי מבעוד מועד, ברגעים שזה עדיין לא מפריע ולא מורגש למשתמש,

מה שנקרא בשקט מאחורי הקלעים כאשר המשאבים אינם מועמסים. העברת דפים לדיסק הקשיח מתי שזה אינו מורגש, ובכך למנוע

את מצבי החנק המקרטעים - שהם בלתי נמנעים באם משאירים אותם להתבצע ברגעים לא נוחים:

דרישות real time שנכנסות בלי כל הודאה מוקדמת.

למשל המתנה שכזו להורדה ל- swap לדקה 90, דוגמא בה המערכת מלאה ב- 3.9GB מתוך 4 שיש לה סה"כ,

פתאום נוצר צורך בעוד 1GB מידית מכאן לעכשיו. זה רע, זה יגמגמם מאד - המערכת לפתע נדרשת לפנות 1GB במכה אחת:

הדיסק במקרה אופטימום יודע לעשות כ 100MB לשניה - אז מה עכשיו המחשב יתקע ולא יגיב 10 שניות לפחות ?

ברור שלא. המערכת דואגת כל הזמן להשאיר 1-2GB פנויים ככל שהדבר אפשרי, ולבצע את ה- swap מבעוד מועד כפי שהוסבר מעלה.

ולכן, אין להתייחס לניצול זיכרון RAM מבחינה אחוזית - כמדד כזה, שאם עדיין לא התמלא הוא עד הסוף, אז זהו חיווי שעדיין לא יורדים ל swap.

יורדים ל- swap הרבה יותר מהר ממה שחושבים. ואחד האלמנטים שקובעים למערכת מתי לרדת ל- swap, הוא בין היתר אחוז שימוש מתוך הנפח הכולל.

בהקשר הזה 8GB נותן מרווח נשימה יותר מכפול. אך גם זה לא מדויק - בואו נראה:

למעשה אם המערכת צריכה 1GB כבסיס להרצה עצמית (סתם דוגמא להמחשה) ועוד 1GB זמינים וריקים כל העת לצרכים דינמיים,

הרי שמרווח התמרון שלה הוא רק ב- 2GB שנותרו לה מתוך ה- 4, ואחריהם היא מתחילה לעשות swap.

מנגד ב- 8GB מרווח הנשימה שלה אחרי 1GB לצריכה עצמית ועוד 1GB השארה פנויים כרזרבה זמינה מיידית, הוא 6GB (פי 3 ממקודם).

וב- 16GB זכרון (אחרי 1GB עצמי ועוד 1GB רזרבה פנויה לצורך דינאמי), מרווח הנשימה כבר עולה לכדי 14GB  (פי 7 מאשר קודם).

נראה לי שהרעיון מובן...

פורסם

^^^^^

פארולה ..... פארולה ..... פארולה ......

הררי מילים על גבי מילים !

ובסוף... "אהה, לזה לא שמתי לב", ו"ההוא בעצם לא בדיוק כך" וכו'.

בחיית, הבן אדם ביקש פתרון לבעיה מאוד ספציפית שקיימת במחשב שלו.

מה הבעיה לומר לו " תקשיב, הכיוון שחשבת עליו ייתן X שיפור, אם בכלל

ולעומתו הכיוון של כך וכך ייתן 2X ולכן כדאי לך ליישם אותו ולא מה שחשבת בהתחלה".

זהו. קצר ולעניין.  :)

נערך על-ידי askme

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים