עבור לתוכן

חוות דעת על המפרט

Featured Replies

פורסם

אחרי הרבה מחקרים,המלצות וביקורות של רכיבים שונים הכנתי לי מפרט שאני רוצה לקנות ואני רוצה שתתנו לי חוות דעת על המפרט.

אלה הדרישות שלי למפרט:

תקציב:
• התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר):
• חריגה מקסימלית מהתקציב:3500
• האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך

שימושים:
• מהם השימושים במחשב? גיימינג כבד
• במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק:
• במידה שבחרת בעריכה כלשהי, ציין שמות של תכנות בהן אתה תשתמש:
• האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב?לא
במידה וכן, איזו מערכת הפעלה תרצה במפרט? 

דרישות מיוחדות:
• האם יש העדפה לגודל\צורה של המארז?לא,אבל חשוב לי שהוא יהיה שקט,שהוא יקרר טוב את הרכיבים ושיהיה לו פילטרים.

(גודל המארז חשוב גם לזרימת אוויר טובה)
• האם תבצע Overclock למחשב?לא
• אם כן, לאילו רכיבים?
(שים לב כי אין אחריות על Overclock)
(מידע על OC אפשר למצוא 
כאן)
• האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד?לא

(מתאים לתקציבים גבוהים בדרך כלל)
(מידע על מערך כרטיסים אפשר למצוא כאן)
• עד כמה חשובה לך רמת השקט מ1-10?8

(רמת שקט גבוהה (8+) מצריכה מארז מבודד רעשים שמתחיל מאזור ה 400 ש"ח)
• האם יש חשיבות לשמור על אפשרות לשדרוג עתידי?לא

ציוד היקפי:

האם ברצונכם לרכוש מסך עם המחשב? לא
 אם כן, מהי הרזולוציה / הדגם ספציפי של המסך אשר תרצו לרכוש?
 האם המסך נכלל בתקציב של המפרט או שהוא נרכש בנפרד?לא
(אם אתם רוכשים את המסך בנפרד ציינו את התקציב למסך)
 אם לא, ציינו מהי הרזולוצייה וקצב הרענון של המסך הנוכחי שלכם: 1680X1050 ,60 fps
(אם אחד מהנתונים הנ"ל אינו ידוע לכם, ציינו את הדגם של המסך)
• האם תחבר מערכת סאונד?כן,אוזניות ורמקולים אבל אין צורך להכליל את זה כחלק מהתקציב

חומרה אופציונלית:
• האם ברצונך לקנות צורב (כונן דיסקים) עם המפרט?כן
(צורב סטנדרטי עולה בין 80 ל 120 שקל. במידה ויש לכם צורב שאתה מעוניינים לחבר, יש לציין זאת.)
 במידה ולא, האם תשתמש בכונן דיסקים (כן או לא):
• מהו נפח האחסון שתרצה בדיסק קשיח?1TB
• האם ברצונך לכלול SSD במפרט (כן או לא):אם זה נכנס בתקציב אז כן
(הסבר מפורט על ssd ניתן למצוא כאן)
(מחיר ssd בנפח gb120-128 נע בין 200 ל 300 ש"ח שקל ומחיר 250gb נע בין 450 ל 600 ש"ח)
• האם יש רכיב מסוים שאין צורך לכלול במפרט? אם כן, מהו: 
• במידה שישנו רכיב כזה, ציין את הדגם שלו:
• האם ברשותך יש חלפים ישנים ממחשב אחר? אם כן, ציין אילו.

אפשרויות רכישה:
• האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת:TMS או KSP
• עיר מגורים:פתח תקווה
• האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה:לא בטוח
• האם ברצונך לבצע משלוח:כן
(עלות המשלוח בד"כ זניחה. חלק מהחנויות מציעות משלוח חינם וחלק בעלות של 30-50 ש"ח.)
• מתי מתוכננת רכישת המחשב:ממש בקרוב

(יש לבוא עד שבוע לפני הרכישה במידה ומדובר בפרק זמן של מעל שבוע הרבה גורמים יכולים להשתנות.)

הרכבה:
• את המחשב לא מקבלים מורכב אלא רק את הקופסאות עם הרכיבים שהזמנת. האם תרצה שהחנות תרכיב לך אותו? כן
(ההרכבה היא בדרך כלל בחינם.)
• הערות נוספות: אם יש לך הערות נוספות או בקשות מיוחדות, כתוב אותן פה (עבודה רצופה, חיבורים מסוימים, גודל המארז וכיוצא בזאת).

זה המפרט שאני רוצה לקנות:

מעבד: AMD RYZEN 5 1400 BOX
כמות: 1
מחיר: ₪748
לוח אם: Gigabyte GA-AB350M-D3H
מחיר: ₪414
מארז: Antec GX200 Blue + NE550M
מחיר: ₪457
קירור למארז: Fractal Design Fan R3 Series 120mm
מחיר: ₪46
זיכרון: DDR4 8G / 2133 CL15 Crucial Single Ranked
מחיר: ₪234
כרטיס מסך: Gigabyte RX 570 4G GDDR5 GV-RX570GAMING-4GD
מחיר: ₪899
קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter
מחיר: ₪224
קשיח למחשב שולחני: Corsair SSD 120G Force Series LE 2.5" SATA III
מחיר: ₪258
כונן אופטי: LG DVDRW X24 SATA
מחיר: ₪90
הרכבה: ללא הרכבה
מחיר: ₪0
סה"כ: ₪3370
האם יש צורך לשנות משהו במפרט?האם יש התאמה מלאה בין הרכיבים?האם שמתי במפרט דברים מיותרים שצריך להוריד?האם יש פה רכיב שהוא לא מומלץ לקניה ועדיף להחליפו?

מחכה לתגובות תודה לעוזרים.

דרך אגב,אני צריך גם כרטיס רשת ואני מעדיף שהכרטיס יהיה pci,כלומר בתוך הלוח אם ושזה לא יהיה usb,אין לי מושג איזה כרטיס רשת לקנות,אני לא רוצה משהו מוגזם אלא משהו שהוא סבבה ובמחיר טוב.

נערך על-ידי eitany245

פורסם

מה שרשמת בדרישות ומה שהרכבת קצת עומד בסתירה אחד עם השני.

לוח אם b350 זוהי ערכת שבבית אשר מיועדת לאוברקלוק, היא יותר עישרה בפיצרים מאשר ה a320 אבל גם מעט יותר יקרה, אך לא הייתי פוסל להישאר עם לוח b350 בשביל אובר קלוק עתידי, שיב לב אתה בחרת את הגרסא הקטנה של הלוח אם עדיף כבר להשקיע עוד כמה שקלים ולקחת את הגרסא הרגילה.

בנוגע למארז ביקשת מערכת שקטה אך בחרת מארז מאוד פשוט, הייתי מציע שתשקול את ה Corsair Carbide 100R Silent. מאוד זול ומספק סוג של בידוד רעשים.

ספק - תחליף לאחד יותר איכותי cx550m המחיר שלו לא רע.

זכרון - רייזן וזכרונות זה עסק מעניין, תיכנס לאתר של הלוח אם ותבדוק איזה זכרונות תומכים, רייזן אוהב זכרונות מהירים לכן אני ממליץ תקנה אחד בתדר של 3000mhz או אפילו 3200mhz.

ssd - בנפח הזה לפי דעתי אל שווה את הכסף והייתי משקיע אותו בשדרוג הזכרון\כרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק בעתיד אז עדיף לי כבר לקחת לוח אם של a320?חוץ מעניין של האוברקלוק איזה פיצ'רים יש ל-b350 שאין ל-a320?

בנוגע למארז,בהחלט אני רוצה מארז שקט,הבנתי שהמארז שבחרתי הוא די שקט אבל אני מבין שהמארז שאתה מציע לי לקחת הוא יותר שקט,חשוב לי שגם יהיה למארז פילטרים,האם למארז שהמלצת יש פילטרים?

לגבי הספק כוח,הבנתי שספק כוח של corsair בגרסא של cx הוא סביר מינוס ולא איכותי בכלל,אתה בטוח שהוא איכותי?

לגבי הזכרונות,אני לא רוצה להגזים עם המחירים בשביל לקנות אחד מהיר במיוחד אבל אם יהיה בערך באותו מחיר או טיפה יותר יקר אז כנראה אני אקח.

לגבי הssd,אני לא חושב שאני צריך יותר מ120 gb כי אני בסך הכל רוצה להתקין את המערכת הפעלה בכונן של ssd ולא יותר מזה ונראלי ש120 זה מספיק,תקן אותי אם אני טועה.

תודה רבה על התגובה,אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות החדשות.

נערך על-ידי eitany245

פורסם
ציטוט של eitany245

ונראלי ש120 זה מספיק,תקן אותי אם אני טועה.

נכון לגמרי.

פורסם
ציטוט של eitany245

אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק בעתיד אז עדיף לי כבר לקחת לוח אם של a320?חוץ מעניין של האוברקלוק איזה פיצ'רים יש ל-b350 שאין ל-a320?

בנוגע למארז,בהחלט אני רוצה מארז שקט,הבנתי שהמארז שבחרתי הוא די שקט אבל אני מבין שהמארז שאתה מציע לי לקחת הוא יותר שקט,חשוב לי שגם יהיה למארז פילטרים,האם למארז שהמלצת יש פילטרים?

לגבי הספק כוח,הבנתי שספק כוח של Corsair בגרסא של cx הוא סביר מינוס ולא איכותי בכלל,אתה בטוח שהוא איכותי?

לגבי הזכרונות,אני לא רוצה להגזים עם המחירים בשביל לקנות אחד מהיר במיוחד אבל אם יהיה בערך באותו מחיר או טיפה יותר יקר אז כנראה אני אקח.

לגבי הssd,אני לא חושב שאני צריך יותר מ120 gb כי אני בסך הכל רוצה להתקין את המערכת הפעלה בכונן של SSD ולא יותר מזה ונראלי ש120 זה מספיק,תקן אותי אם אני טועה.

תודה רבה על התגובה,אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות החדשות.

המארז שבחרת ממה שאני יודע לא נחשב כשקט, ייתכן שאני טועה אבל אני מאמין שמה שהצעתי יהיה עדיף.

בנוגע לספק אכן סדרת CX לא ידועה כאיכותית, אך הסדרה קיבלה דגמים חדשים CXm כאשר אלה אשר נגמרים ב 50 כגון ה550,650 נחשבים לטובים יותר.

האם יש ספקים טובים יותר? בהחלט אך התקציב הזה הספק נחשב ללא רע בכלל. שים לב ש 400,500,600 וכדומה עדיין לא נחשבים לטובים.

ערכות שבבים והבדלים

http://www.pcworld.com/article/3175005/computers/amd-ryzen-motherboards-explained-the-crucial-differences-in-every-am4-chipset.html

בנוגע לssd הדעות שלי ושל פולי חלוקות וזה לא הדיון הראשון שאנחנו חלוקים בנושא, פולי יעידף להשים ssd ואני מבין ומכבד את הדעה. אני מאמין שמפרט למשחקים בתקציבים נמוכים אפשר לקצץ בsdd על מנת להשיג שיפור בביצועים.

120 ג'גה יאפשר לך להשים מערכת הפעלה כמה תוכנות ומשחק 1 לא כבד במיוחד (מבחינת משקל), מהר מאוד זה יחנוק אותך, וזה ייתן 0 שיפור למשחקים כמובן רק זמני טעינה מהירים יותר.

אם משחקים לא הולך להיות שימוש עיקרי או משני ברמה של משחק פעם בכמה ימים, תתעלם מהעצה האחרונה ותקנה ssd. אני אישית חושב שבתקציב נמוך הייתי מעדיף לשדרג זכרון\כרטיס מסך ואולי אפילו לשדרג את הספק לאיזה משהו ממש איכותי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של k534d

המארז שבחרת ממה שאני יודע לא נחשב כשקט, ייתכן שאני טועה אבל אני מאמין שמה שהצעתי יהיה עדיף.

בנוגע לספק אכן סדרת CX לא ידועה כאיכותית, אך הסדרה קיבלה דגמים חדשים CXm כאשר אלה אשר נגמרים ב 50 כגון ה550,650 נחשבים לטובים יותר.

האם יש ספקים טובים יותר? בהחלט אך התקציב הזה הספק נחשב ללא רע בכלל. שים לב ש 400,500,600 וכדומה עדיין לא נחשבים לטובים.

ערכות שבבים והבדלים

http://www.pcworld.com/article/3175005/computers/amd-ryzen-motherboards-explained-the-crucial-differences-in-every-am4-chipset.html

בנוגע לssd הדעות שלי ושל פולי חלוקות וזה לא הדיון הראשון שאנחנו חלוקים בנושא, פולי יעידף להשים SSD ואני מבין ומכבד את הדעה. אני מאמין שמפרט למשחקים בתקציבים נמוכים אפשר לקצץ בsdd על מנת להשיג שיפור בביצועים.

120 ג'גה יאפשר לך להשים מערכת הפעלה כמה תוכנות ומשחק 1 לא כבד במיוחד (מבחינת משקל), מהר מאוד זה יחנוק אותך, וזה ייתן 0 שיפור למשחקים כמובן רק זמני טעינה מהירים יותר.

אם משחקים לא הולך להיות שימוש עיקרי או משני ברמה של משחק פעם בכמה ימים, תתעלם מהעצה האחרונה ותקנה SSD. אני אישית חושב שבתקציב נמוך הייתי מעדיף לשדרג זכרון\כרטיס מסך ואולי אפילו לשדרג את הספק לאיזה משהו ממש איכותי.

הבנתי אותך,ומה בנוגע ללוח אם?האם עדיף לי לקחת לוח אם זול יותר עם צ'יפסט של a320?איזה עוד פיצ'רים יש לb350 שאין לa320 חוץ מאוברקלוק?ובנוגע למארז שהמלצת,יש בו פילטרים?

פורסם
ציטוט של eitany245

עוד פיצ'רים יש לb350 שאין לa320 חוץ מאוברקלוק?

יותר USB ויותר ויותר קווי PCIE GEN2.

אם ההבדל קטן אז לך על B350 אבל אם לא אז גם A320 תספיק לך (אם אתה בטוח שלא תעשה OC).

פורסם
  • מחבר

בדקתי את המארז וראיתי שיש לו פילטר רק איפה שהספק כוח,יש לכם אולי המלצות נוספות למארז שהוא מבודד רעשים+כלול בו פילטרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים