עבור לתוכן

בניתי מפרט לשדרוג מחשב למשחקים בשלוש אלף. צריך עזרה עם ביקורת והמלצות לגבי מארזים!!

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

כרגע יש לי מפרט ב פחות משלוש אלף שנראה לי מספק.. אבל אם יש טענות רבות נגד אפשר לחרוג בעוד כמה מאות והכי קיצוני 4אלף.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים ושימוש פשוט

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

overwatch pubg

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1080P

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

בינוניות-גבוהה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

ספק כוח(יש לי SEASONIC שצריך להפסיק) וכרטיס מסך (יש לי R9-290 שהוא כרגע מספיק ואשפר בעתיד אם ארגיש צורך)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

באיזור ה 6 - כרגע כבר ה R9 290 שלי מאוד מרעיש והייתי שמח להשתיק אותו אבל לא צריך למות בשביל זה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

חשבתי אם אקח AMD לעשות OC עדין בשביל לקבל קצת יותר מהמעבד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין העדפה. בניתי מפרט ב TMS שנראה זול וסביר אשמח להמלצות לחנויות אחרות ודעות על TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

שבועיים - חודש וחצי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

1. יש לי התלבטות לגבי זכרונות (אילו סוג לקנות והאם לקנות 32 GB) אני כנראה אלך על 2400 בעקבות הביקורות ש מעל זה הרווח הוא מינימאלי ודורש עבודה כדי לתפעל ואולי אנסה לעשות להם OC בעצמי

2. אני לא מבין במארזים בכלל. אני לא בטוח אם אני צריך MID או TOWER (בעיקר בגלל הגודל של ה R9 290) ואילו מארזים ישמרו על קירור טוב ושקט יחסית (עד 400 שקל- לא רוצה להגזים)

3. אני דיי בטוח שאני מעוניין ב RYZEN 5 1600 זה בעקבות הרבה חיפוש שביצעתי וגיליתי ש: 
    א. הוא שהוא נותן ביצועים מאוד קרובים ל I7 7700  

ב. הוא מגיע עם מאורר ולוח אם יחסית זול שחוסך לי 700 שקל לערך (לפחות)

ג. סיכוי טוב שהוא יזקן טוב יותר וישמור על האיכות שלו בעקבות זה שיש לו יותר קורים  

ד. יותר קורים יאפשרו לי (כנראה) לעבוד עם STEAM LINK בצורה יותר טובה (להזרים משחק לטלויזיה בסלון)

בניתי ממפרט שאני חושב שהוא סביר במחיר סביר שייתן לי בצועים טובים להוצאה נמוכה עם AMD (בעקבות הדברים שכתבתי למעלה ואשמח לכל הערה/הארה לגבי: המפרט, חנויות ובעיקר מארז עד 400 שקל.

מקווה שזה יותר מפורט עכשיו,

תודה מראש!

Capture.PNG

פורסם

בחרת רייזן וזאת בחירה מעניינת\טובה אני אכתוב כמה דברים לא בשביל להניא אותך אלא בשביל לעזור לך.

דבר ראשון שחשוב לדעת בנוגע לרייזן וזכרונות, רייזן אוהב זכרון מהיר.

לכן אני ממליץ לקנות זכרונות של 3000, ואולי אפילו 3200 מעבר לזה המחירים כבר מטפסים הרבה יותר גבוה, וכמובן שלעיתים הלוחות מתקשים עם זכרונות במהירות הנ"ל.

לכן אחרי שבחרת לוח יש ללכת לאתר של יצרן לוחות האם ולהוציא רשימה של זכרונות תומכים ומהירוית במקרה שלך:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_B350-PLUS/PRIME_B350-PLUS_Memory_QVL_20170522.pdf

עכשיו תצליב מתוך הרשימה הזאת עם החנות שאתה קונה ממנה את הזכרונות ותבחר זכרונות בהתאם לתקציב.

שים לב שככל הנראה הלוח לא יגיע עם ביוס מעודכן מה שתצטרך לעשות בעצמך או לבקש מהחנות על מנת שהלוח יוכל לתמוך בזכרונות במהירות גבוהה.

בנוגע למארז יש מארזים שקטים אם ה r9 מפריע לך מבחינת רעש אולי כדאי לך להשקיע במארז שקט, שים לב שזה לא מבטיח בידוד רעשים מושלם רק מנמיך את הקיים :)  

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע !

התחלתי לרפרף על זכרון ורייזן בעקבות מה שכתבת וזה באמת מפתיע. נתקע לי בראש בגלל אינטל ש 2400 זה מספיק אבל נראה שרייזן באמת משתפרים עם יותר

אבל מה שבאמת באמת הלחיץ אותי זה לקרוא תגובות על זכרונות שלא עובדים בכלל או לא עובדים במהירות שלהם וכו'..

נראה שזה משתפר עם עדכונים אבל ... האם כדאי לחשוש? האם זה אומר שאני חייב לקנות זכרונות ב 800 שקל במקום ב 500 (high brand) אם כן נראה שהרווח בלוותר על intel דיי נופל...

יש לך אולי המלצות לזכרונות סבירים?

פורסם
ציטוט של errdos

תודה על המידע !

התחלתי לרפרף על זכרון ורייזן בעקבות מה שכתבת וזה באמת מפתיע. נתקע לי בראש בגלל אינטל ש 2400 זה מספיק אבל נראה שרייזן באמת משתפרים עם יותר

אבל מה שבאמת באמת הלחיץ אותי זה לקרוא תגובות על זכרונות שלא עובדים בכלל או לא עובדים במהירות שלהם וכו'..

נראה שזה משתפר עם עדכונים אבל ... האם כדאי לחשוש? האם זה אומר שאני חייב לקנות זכרונות ב 800 שקל במקום ב 500 (high brand) אם כן נראה שהרווח בלוותר על Intel דיי נופל...

יש לך אולי המלצות לזכרונות סבירים?

לא צריך להילחץ רק צריך להבין את המצב, קודם כל הלוחות יעבדו עם הרוב המוחלט של הזכרונות אך לא תמיד יוכלו להגיע איתם למהירות המקסימלית.

לכן כדאי להיצמד לרשימות של יצרני לוחות האם.

בנוגע להמלצה לאיזה זכרון לקנות, בחנות שאתה קונה ממנה תבדוק איזה זכרונות יש במהירויות של 3000-3200 (ותיצמד לרשימה) מעבר לזה המחירים עולים והשיפור בביצועים לא כזה גדול.

רק תיקח בחשבון שייתכן שיהיו בעיות בהתחלה להפעיל אותם במהירות גבוהה ואז תצטרך להוריד את המהירות.

מה שעובד בדגם אחד של לוח אם לא בהכרח יעבוד בדגם אחר לכן צריך להיצמד לרישמות ואף לעשות חיפוש בגוגל.

אם אתה קצת מבין ולא מפחד להתעסק עם bios/uefi באמת שאין לך מה לפחד מלרכוש רייזון רק תעשה שיעורי בית לפני :).

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני מנסה לעשות. נראה ששווה לחכות לעדכון 1.0.0.6 באסוס כדי לגלות איזה זכרונות באמת ייתמכו בסופו של דבר (כי זה אמור להיות שינוי רציני)...

מתלבט מאוד כרגע :/ אם להמר או לא.

יש לך המלצות על זכרונות במחיר סביר שיעמדו עם הלוח אם הזה?
או המלצה ללווח אם אחר עם תמיכה טובה יותר? (הלכתי על הלוח אם הזה בגלל המלצות של אנשים שטוענים שהוא מחיר זול ליכולות שלו ותומך ב OC בצורה טובה)

חוץ מזה יש לך המלצות למארז שקט/איכותי במחיר לא גבוהה מידי?

פורסם

אני קראתי שהלוח הנל עובד עם corsair lpx 3000, וברשימה של הלוח גם כן רשום שתומך.

עם זאת אני קראתי שיש כמה גרסאות לזכרון הנ"ל ואחת מהן עלולה לעשות בעיות.

g.skill אני יודע לא מעט אתרים השתמשו בהם עם לוחות am4 ולא היו בעיות, אבל הזכרונות שלהם לרוב יקרים יותר.

אני מציע תנסה להתקשר לאחת מחנויות המחשבים אני יודע שלחלקם יש משתמש בפורום קיריל מ tms נמצא פה הרבה ועונה לשאלות, ותראה אם הם יכולים לעזור לך.

אם חנות תבטיח לספק לך לוח אם עם זכרון שיעבוד בתדר של 3000 פשוט תלך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים