עבור לתוכן

צריך נייד קל משקל לגלישה, אופיס, צפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה. בין 4K ל6K

Featured Replies

פורסם
תקציב: עד 6000 ש"ח

האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: מעדיף שלא, אבל אם אין ברירה ומחייב אז אפשר ב-1000 ש"ח +-. זה ממש אם אין שום אופציה שעונה על כל הצרכים שלי במסגרת התקציב...

האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אפשר בפחות אז עדיף, העיקר שיענה על הצרכים

מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום)
עבודה משרדית | גיימינג כבד או קל | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): 
אופיס, גלישה ברשת, הורדת סרטים בטורנטים, צפייה במדיה באיכות גבוהה HD+

מתי מתוכננת הרכישה: במיידי

האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד:
לא, אבל אם יש אחת בעייתית מבחינת אמינות אז מעדיף להימנע ממנה.

האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה:
אפשר בלי.

גודל קשיח מינימלי: 256 SSD + במידת האפשר 512 יהיה אפילו טוב יותר.

האם לתת דגש למשקל המחשב:
כן, המחשב יהיה איתי בעבודה, בבתי קפה, אצל חברים באופן יום יומי. שישקול כמה שפחות, דגש בין העיקריים!

האם לתת דגש לזמן סוללה:
לא קריטי במיוחד, שיחזיק כמה שעות, אבל בתכלס כמעט תמיד יהיה זמין שקע טעינה.
גודל צג רצוי:
לא קטן ולא ענק מדי..לא יודע להגדיר, 14-15" נשמע סביר..לא מחייב, מה שהכי מתאים לצרכים שציינתי, במיוחד צפייה בסרטים.

האם קיימת העדפה לרכישת המחשב מחנות מסויימת:
לא. פתוח להזמנות מאילת או אפילו מחו"ל

האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה באמצעות משלוח:
כן

אפשרויות נוספות \ דגשים נוספים לגבי המחשב:
  1. כמו שציינתי, משקל המחשב, קריטי לי שיהיה כמה שיותר קל משקל במסגרת התקציב וכל עוד לא פוגע בצורה דרסטית ביתר המרכיבים. עניין הנוחות כאן מאוד חשוב לי.
  2. בנוסף למשקל נמוך, הייתי רוצה גם מחשב כמה שיותר דק. לא נוח לי להשתמש במחשבים ניידים עבים.
  3. איכות המסך. יהיה שימוש עיקרי בצפייה בסרטים וסדרות באיכות גבוהה, המסך חייב להיות איכותי גם כן. לא סגור על גודל המסך, שלא יהיה קטן פשוט.
  4. איכות קול, קיים בכלל מחשב נייד עם רמקולים איכותיים? בפשוטים שנתקלתי האיכות זוועתית!
  5. אם אפשרי במסגרת התקציב אחד שמסתובב על הציר שלו ונהיה כמו ספר אז תוספת נחמדה ביותר.
  6. שלא יתחיל לקרטע ולהיות ישן כבר אחרי שנה, זה כמובן במסגרת התקציב כמה שאפשר, יותר זיכרון (חדש), מעבד חזק יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אבל מבחינת משקל וניידות, אף אחד מהם לא עונה על הצרכים שלי.

נורא חשוב לי שהמחשב יהיה קל משקל, כמה שאפשר במסגרת התקציב. המחשבה שלי הייתה משהו במשקל 1-1.5 ק"ג. אפשרי להשיג עם מפרטים חזקים כמו אלה שלמעלה?

עריכה: שכחתי לציין שגם העובי חשוב לי, ואני מעוניין באחד דק. מאוד מפריעים לי ניידים עבים, לא נוח לי איתם.

עריכה 2: מה דעתכם על סדרת Asus ZenBook? יש המון דגמים, לדוגמה הדגם הזה: UX430UQ-GV012T

עם הרחבת אחריות יעלה כ-5800 ש"ח. מנתונים יבשים נראה בסדר, SSD 512, זיכרון 16GB, מעבד I7, משקל קל 1.3KG...איך המסך בו? איך האיכות של הסדרה הזו?

או זה, נראה מסך יותר איכותי

UX330UA-FB064T

או לחלופין לנובו סדרת יוגה 910, גם שם יש הרבה דגמים. דוגמה Yoga 910-13 80VF0076IV

עוד אפשרות היא סדרת ה-HP Spectre:
x360 13-ac000nj 1GN65EA

13-v101nj 1GN73EA

פורסם

כולם סבבה, רק להוציא את hp, 

שירות הלקוחות של שני האחרים יגרום לך

להיות דק ורזה !  :)

אם זה לא מפריע לך, אבדוק אותם אח"כ.

פורסם
  • מחבר

שירות לקוחות מאוד חשוב לי. 

הספקתי לקרוא בשעה האחרונה על הזוועות של שירות לנובו בארץ, לא רחוקה ממנה אסוס...

אתה אומר שהשירות של HP טוב יותר? 

אשמח אם תעבור עליהם מאוחר יותר ותעדכן אותי. יש מספר דגמים של ספקטרא אגב, אלה היו בחירה רנדומלית.

פורסם

אתה מתכוון לעבור על - hp בלבד או על כולם ?

פורסם
  • מחבר

אני עדיין מתלבט לגבי השירות של לנובו ואסוס, לצד סיפורים על שירות לקוי, יש המון תגובות טובות על איכות הסדרות שציינתי. קצת מבלבל. אני אחרי משמרת לילה בבי"ח, אמשיך לחפור על זה בצהריים.

יש לך ניסיון עם אחת מהן?

פורסם

בגדול, רוב התלונות הן על השירות ב - CPM, שזה סוג של קבלן משנה

עבור לנובו. הסדרות העסקיות מקבלות שירות הרבה יותר טוב ( לפי העדויות )

מחטיבה אחרת של לובו.

לגבי אסוס - כאן אין הבחנה בין המעמדות וכולם סובלים.

היות ואתה בשלב איסוף מידע  :), תעיין בזה -

http://www.techradar.com/news/mobile-computing/laptops/best-ultrabook-18-top-thin-and-lights-1054355

ועוד יותר את זה - 

https://www.laptopmag.com/t/ultrabooks

פורסם
  • מחבר

מצטער על האיחור בתגובה, הקדשתי את הזמן לקריאה בלינקים שהבאת, וגם קראתי על השירות של החברות השונות בארץ שמוכרות מחשבים ניידים.

1. מבחינת איכות השירות, אני מוריד מהרשימה את לנובו ואסוס! למרות שיש להם אחלה ניידים במחירים טובים, התלונות לגבי השירות התיקונים שאלה מספקות בארץ פשוט חוזרות על עצמן, ואני לא מוכן לקחת סיכון...
  2. לגבי ה-LG שקישרת, הביקורות עליו טובות סה"כ, הבעיה היא שאני לא מוצא משלוח ישיר מאמזון לישראל, ושימוש במתווכים כמו BUY2USA מקפיץ את המחיר ל8500 ש"ח+...
  3. אני משער שזה משאיר לי שתי סדרות סה"כ שנגישות: סדרת HP Spectre x360 וסדרת Dell XPS 13.
  4. חלק טוענים שרזולוציה של 4K מיותרת ומגיעה עם בעיות תאימות תצוגה בכל מיני תוכנות ומצבים שונים, איקונים זעירים, כתב קטן ובלתי קריא וכו', ושעדיף להישאר עם FHD. מייחסים לה גם הרעה בזמן הסוללה לעומת FHD. עדיין מנסה לברר לעומק.

סדרת HP Spectre x360 וסדרת Dell XPS 13 מכילות כמה תתי דגמים, קצת הלכתי לאיבוד שם.

עריכה:

מבחינת סדרת ספקטרה, שני דגמים עדכניים מהשנה הזו לפי זאפ,  1GN65EA ו- 1GN68EA. לשניהם מפרט דומה, האחרון מציע SSD וזיכרון גדולים יותר, אבל המחיר כמובן בהתאם! שניהם מציעים אגב רזולוציה 4K של 3840x2160, וכמו שציינתי קודם, אני לא יודע אם היא בהכרח לטובה.

דגם נוסף מאייבורי, Spectre 13-V101NJ 1GN73EA, נראה מאוד דומה במפרט, אבל זול יותר משני האחרים ומגיע עם רזולוציית FHD. לא יודע מאיזה שנה הוא אגב, הבנתי שבכל שנה יש שיפור כזה או אחר בסדרות השונות.

עריכה 2:

דיברתי עם נציג מאוד נחמד של החנות nayadnayad, והוא הציע סדרה אחרת של לנובו, ה-ThinkPad 13. למרות השם לנובו, מי שמספק את האחריות הם IBM לפי אותו נציג, ולא מעבדת CPM עם המוניטין הרע. הוא ציין גם שמדובר בסדרה אמינה יותר ומיועדת לחטיבה העסקית. מה דעתכם? יש מספר דגמים בסדרה הזו, פחות או יותר דומים במפרט, רק שוני בכמות הזיכרון ונפח ה-SSD. מעבדים גם שונים, אני מסתכל על אלה מממעבד i5-7200U ומעלה (הבנתי וציינתם שלצרכים שלי לא חובה הכי אחרון).

מבחינת מחיר, מתחיל מ-5543 ועולה בכמה אלפי שקלים. יש פה רשימה באתר שלהם, תתעלמו מששת המוצרים הראשונים, מסודר לפי מחיר אז רלוונטי רק ממחיר 5543 ש"ח ויקר יותר...

פורסם

וואללה, אתה עובד קשה, קשה מידיי ! :)

אבל לפחות לא טוחן מים, ובהחלט יש פירות למאמצים. ברצינות.

טוב, לענייננו - 

ציטוט של malcolmx9
  •  
  • לגבי ה-LG שקישרת, הביקורות עליו טובות סה"כ, הבעיה היא שאני לא מוצא משלוח ישיר מאמזון לישראל, ושימוש במתווכים כמו BUY2USA מקפיץ את המחיר ל8500 ש"ח+...

קבל מחשבה מחוץ לקופסה - טיסת LOW COST לחו"ל, קניה של LG וחזרה לארץ !

איך זה ?

ציטוט של malcolmx9
  •  
  • חלק טוענים שרזולוציה של 4k מיותרת ומגיעה עם בעיות תאימות תצוגה בכל מיני תוכנות ומצבים שונים, איקונים זעירים, כתב קטן ובלתי קריא וכו', ושעדיף להישאר עם FHD

זה היה נכון מאוד עד לא מזמן.

למזלנו, באיחור אופנתי, החל מעדכון CU של חלונות 10 העניינים סודרו, לשביעות רצון של כולם.

מה שהנציג של נייד נייד דיבר- נכון.

כבר לא זוכר איפה כתבתי בדיוק אותן דברים. כמובן שזה כרוך בלא מעט עלות, של הניידים, כפי שאתה רואה.

ויש עוד היבט לזה - מדובר בסדרה עסקית, שהבידור לא ממש בעדיפות ראשונה אצלה.

אני אציץ ברשימה, בינתיים, תשקול גיחה לחו"ל :lol:.

פורסם

טוב, הצצתי.

שים לב שמה שמופיע ברשימה שנתת, הוא אמנם טינקפד, אבל לא T.

מסדרת ה - T , כמו נגיד T470 .

אולי הנציג הנכבד יואיל להסביר לך מה ההבדלים ביניהם.

אבל קודם תקרא את זה -

https://www.laptopmag.com/articles/best-thinkpad-notebook-for-you.

בקיצור, לי אישית, ולמרות שיש לי המוווווווון ריספקט לטינקפד, עדיין קורץ ה - LG GRAM.

ולו בגלל מסך גדול ונורמאלי.

עד כאן תובנותי הצנועות.

הכסף שלך וכך גם ההחלטה.

אם יהיו שאלות, אתה יותר ממוזמן. :)

פורסם
  • מחבר

עזרת לי המון, תודה :-).

גם לי ה-LG קורץ נורא, אבל ייבוא פרטי דרך ushops יסתכם במחיר סופי של 8844 ש"ח, יותר מדי בשביל הנייד הזה.

את אסוס פסלתי, ואת לנובו יוגה עם מעבדות CPM פסלתי.

איך שזה נראה כרגע, האופציות היחידות שנשארו לי הם think pad 13, dell xps 13, HP Spectre x360. האחרון הוא לא איכותי כמו ה-T470 שציינת, הרבה אומרים שהוא כמה רמות מתחת, אבל עדיין שווה לספקטר ולXPS.

התקציב 7000-8000 ש"ח, בתקווה שאמצא חבר שנוסע לאילת כך שאפשר כמעט כ-1000 ש"ח מע"מ.

על שלושתם יש ביקורות לטוב ולרע, והאמת שקשה לי להגיע לבחירה סופית...אני אמשיך לחפור על זה עוד קצת.

פורסם

או קיי.

בינתיים צץ עוד נייד ( ראה HP בחדשות של האתר) ׂ.

אם יפול לי משהו בטווח, אעדכן.

בהצלחה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים