עבור לתוכן

דרוש לפטופ ללימודים עד 3500 שח

Featured Replies

פורסם

טוב אז קצת הקדמה(אפשר לדלג על הפסקה ישר לתוכן). היה לי לפטופ אהוב שסיפק את צרכי ואפילו הרשה לי להריץ את FALLOUT 4 בצורה חלקה עם קצת טוויקים ועל מערכת הפעלה ישנה.
למה היה?
שפכתי עליו בטעות בירה ונדפקה המקלדת לגמרי, יבשתי מהר וחוץ מהמקלדת הכל שרד. בכמה מעבדות אמרו לי שהם לא מתעסקים בלהחליף מקלדות כאלה(צריך לפרק את הכל אי אפשר להחליף מ"למעלה") ונאלצתי להחליף מקלדת בעצמי.|
כנראה ש"שרפתי" במהלך כל העסק את לוח האם, לא הייתי מודע שדבר כזה יכול לקרות ממגע פשוט(הייתי מפרק ומרכיב נייחים המון ולא היה סיכון כזה עד כמה שידוע לי).
הכל מחובר כמו שצריך אך המחשב לא מגיב לשום דבר(לא נדלק) ושום נורה לא פועלת. בדקתי והמטען תקין וניסיתי המון דברים אך נראה שהמחשב מת.

בכל מקרה אני בשיא הסמסטר ואני לא יכול להתעכב יותר מכמה ימים עם הנושא, אז זה הסיפור: אני לומד מדעי המחשב ואני רוצה לדעת עד כמה המחשב צריך להיות חזק בשביל הסיפור(וגם איזה רכיבים בדיוק). כרגע כל התוכניות שאני כותב הן בדיחה ואני מניח שגם מחשב מ2005 היה מריץ אותן.
נגיד... האם יש צורך במעבד גרפי חזק או שאפשר פשוט ללכת על משהו גנרי(הבדל משמעותי במחיר)? אני מתעסק ממש בקטנה עם עריכת וידאו וסאונד(סתם מקליט את עצמי מנגן עם מכשירים חיצוניים) - שימוש מאוד קל, לפעמים עושה שטויות בפוטושופ אבל גם עריכה ממש פשוטה במקסימום לגזור תמונה ולהדביק אותה על אחרת. אני מאמין שאם אני אצטרך בעתיד להתעסק בצורה רצינית עם גרפיקה במסגרת עבודה או משהו אז יהיה לי מחשב בעבודה או שיהיה לי כבר עדיף לעבוד עם מחשב נייח יעודי.

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שיותר לחסוך.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לימודים(תכנות) ושימוש ביתי(סרטים וכו').

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לימודים, שימוש ביתי ובטח בהמשך פרנסה. אם אני ארצה גיימינג אני אקנה כבר PS או משהו.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי, אני אסתדר גם בלי מערכת הפעלה אך עדיף. אם מדובר בהבדל משמעותי במחיר/מפרט אני אקח בלי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ksp - או חנות טובה אחרת בחיפה. אני מעדיף את ksp, אני לקוח מרוצה שלהם כבר שנים ויש להם פריסה ארצית ממש נוחה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מוקדם, ברגע שאגיע להחלטה.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? הייתי מעדיף תמיכה בכל הטכנולוגיות החדשות... מן הסתם USB 3(כמה שיותר חיבורים) וHDMI זו חובה. עדיף עם כונן אופטי למרות שלא קריטי(הסתדרתי גם בלי אבל התגעגתי).
מקלדת מוארת זה פלוס, NUMPAD זה פלוס. SSD בנפח כלשהו(אפילו ממש קטן רק למערכת הפעלה וכמה תוכנות קריטיות) - חובה.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: כמה שיותר זול, מעדיף מחשבים של DELL או ASUS, מהניסיון שלי DELL ממש טובים ושמעתי מחברים שהם מרוצים גם מASUS.

תודה רבה.

פורסם

היי וברוך הבא לפורום.

מה דעתך על אלה ?

http://ksp.co.il/?list_compare=.37696..37993..35597.

או על זה , בקצה התקציב -

http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..2185..466.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=35510&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=.25.&rintersect=&store_real=

נערך על-ידי askme

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים