עבור לתוכן

מתלבט לגבי i5 או i7

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, כרגע אני משתמש במחשב acer, מעבד i3, עם 4gb ram, וללא ssd, המחשב בן 6 וחצי ועד כה עושה עבודה נפלאה והראה אמינות מדהימה.

אני לומד הנדסאי בניין, שנה א, נכון לשנה זאת אני עובד עם תוכנת אוטוקאד, המחשב מריץ אותה בצורה טובה (חוץ מזה שלוקח לה זמן קצת זמן לעלות, ובדקה הראשונה יש כמה תקיעות, וכנראה עקב כרטיס מסך נחות בוטלה האופציה של התלת מימד שבכל מקרה אין לי בה צורך),

בשנה ב אנחנו נעבוד עם תוכנות יותר כבדות, ובלי קשר נראה לי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב, אני מתלבט בין i5 לבין i7, האם יספיק לי i5?

הi5 שבדקתי מגיע עם 8gb ram, כונן ssd (כנראה 256gb), וכרטיס מסך hd graphic או משהו מתקדם יותר (עם 2gb)

הi7 שבדקתי מגיע עם 16gb ram, כונן ssd (כנראה 512gb), וכרטיס מסך משודרג (2 או 4 gb), האם יש לי צורך בו?

המחשבים שנבדקו הם של חברת asus וחברת dell, הקנייה תתבצע באילת משמע המחירים נעים בין 2500 ל- 3700.

אשמח לייעוץ!

פורסם

אהלן,

עדיף שתמלא את השאלון שבחוקי הפורום ותפרט באיזה תוכנות אתה הולך להשתמש. ככה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לדעת מה בדיוק אתה צריך.

פורסם

מסכים אם מה שנאמר קודם, ובנוסף כדאי לציין שבמידה והתכוונת למעבדים i5 ו i7 מסדרת U - ההבדל בניהם די קטן יחסית להפרש במחיר, אולי מעט בתדר ולi7 יש קצת יותר cache. שניהם בעלי 2 ליבות עם HT.

אם אתה צריך מחשב חזק אולי כדאי לפזול לכיוון i7-7700hq שהוא מעבד עם 4 ליבות, אך הוא פחות חסכוני בסוללה.

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? - עד 3500 (באילת)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לא לחרוג

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש יום יומי לסטודנט, עדיף שיעמוד בתוכנות דיי כבדות (עדיין לא יודע איזה תוכנות בדיוק)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות  לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא חובה כונן CD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - לא כל כך קריטי, אבל שלא יהיה רועש בצורה קריטית

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - בינוני לעיתים רחוקות

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - עדיף עם מערכת הפעלה ואופיס

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - קנייה תתבצע באילת, עדיף חנות של רשת גדולה כמו אייבורי או קייאספי

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בסביבות סמפטמבר

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? - אולי הוספת ראם (במידה ויהיה רק 8 ג'יגה) 

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים