עבור לתוכן

האם הרמקול שלי מתאים לפטיפון? עזרתכם פליז!

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

קיבלתי פטיפון סניו בן כמה עשורים (ראו תמונה של המאחורה). הבנתי שניתן לחבר פטיפון לרמקול מוגבר\אקטיבי דרך קדם מגבר, בלי צורך במגבר\רסיבר. 

1. האם זה נכון?

2. אם כן, האם לדעתכם הרמקול שלי מתאים? זה סאב וופר שמחובר לשני רמקולים קטנים- מצרפת תמונה של הפאנל האחורי. הכבלים שיוצאים מהOUTPUT הם ייעודיים ומתחברים לרמקולים הקטנים- לא ניתן לנתק אותם. למיטב הבנתי זה אמנם רמקול אקטיבי (מתחבר לחשמל ובעל כפתור ווליום), אבל אין לו את שני הכבלים (אדום ולבן) שאמורים לצאת ולהתחבר לקדם מגבר.

בקיצור, זה מה שיש- איך גורמים לפטיפון לפעול?

אודה לכל עזרה!

IMG_20170420_181246.jpg

IMG_20170420_181304.jpg

פורסם

1. בגדול כן אבל נראה לי שקצת פספסת את הפואנטה. בשביל לחבר פטיפון צריך קדם מגבר מיוחד לפטיפון מה שנקרא פונוסטייג', אם מחברים בלי זה שומעים צליל מעוות וחלש מאוד. אם הרמקול מוגבר אפשר לדלג על המגבר הרגיל אבל את הפונוסטייג' חייבים בכל מקרה.

2. מהרמקול יוצא חוט איפה שכתוב audio input, איזה חיבור יש בקצה שלו? את זה אני מאמין שאפשר לפתור בעזרת מתאם די פשוט.

פורסם

קדם מגבר נחוץ רק אם ראש הלקט הוא מגנטי. אם הראש הוא קרמי אין צורך בקדם מגבר. להפך! הקדם מגבר

ישבש ויעוות את השמע בגלל הגברת יתר מיותרת.

פורסם

האמת לא נתקלתי מעולם בפטיפון עם ראש קרמי אבל בכל מקרה הפטיפון הזה הוא עם ראש מגנטי

http://www.manualscenter.com/manuals/sanyo/tp477-service-manual.html

אם רוצים להשתמש בו ברצינות כדי לקחת בחשבון שהוא בטח צריך מחט חדשה ואולי גם החלפת רצועה

פורסם

ראש קרמי היה בשימוש נרחב בנגנים הלא יקרים.

Crystal and ceramic pickups operate on an entirely different principle, chemical rather than electrical. It has been known for some time that a crystal made of Rochelle salts will bend without breaking, and will give off an electric signal when made to bend. In piezoelectric pickups the head of the stylus (or, more commonly, a lever attached to the head of the stylus) is inserted into the crystal or ceramic (a synthetic crystal). Its side-to-side swing bends the crystal, and the result is a fairly sizable electric signal. The piezoelectric pickup has certain advantages over the magnetic. It gives off a much larger voltage, which means that it can be used without a preamplifier. Moreover, any extraneous noises that enter the system through the pickup will be far less important, because the intrinsic musical sounds are coming through with 60 to 70 times the strength they would receive from a magnetic cartridge.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים