עבור לתוכן

התייעצות בנוגע למפרט עם דרישה לביצועים טובים - בעיקר לפיתוח ופחות לגיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום :)

אני מתכנן להרכיב מחשב ואשמח לקבל קצת פידבקים ודעות לגבי הבחירות שעשיתי.

*מעבד (Intel Core i7 7700 3.6Ghz 8MB Cache) התלבטתי בין 7700 לבין 7700K, שניהם 4 ליבות אבל ה7700k מגיע לביצועים של 4.2Ghz לעומת 3.6 ב7700 אבל מתחמם הרבה יותר ולכם בחרתי ב7700.

*מאוורר למעבד (Noctua NH-D15 CPU Cooler) - לקחתי את הכי טוב שהצלחתי למצוא(שהוא לא קירור נוזלי)

*לוח אם (Asus Strix Z270E) - מאפשר תקשורת WiFi וBluetooth(היה חשוב לי) עם 4 חריצי זיכרון (אני מתכנן להשתמש ב2 כרגע של 8 כל אחד ומשאיר מקום לשדרוג בעתיד)

*זכרון (G.Skill Ripjaws-V 2x8GB DDR4 3000Mhz ) כרטיסים עם ביקורות מאוד טובות, היה חשוב לי 16GB כרגע אם אפשרות להרחיב בעתיד

*כרטיס מסך (Gigabyte GTX 1050 Ti WINDFORCE OC 4GB DVI 3xHDMI) חיפשתי משהו בתקציב של 1,000 ש"ח, לא הכי חשוב לי

*כונן קשיח (Samsung 850 EVO Series MZ-75E500 500GB SSD SATA III) - החלטתי ללכת על רק SSD.. מעדיף מאשר לפצל לHDD ולשמור חלק פה וחלק פה

*ספק כח (CoolerMaster 600W 80+ B600) - הכרטיס מסך צורך 300W, לא ידעתי איך להעריך כמה שאר הרכיבים במחשב יצרכו אז יריתי מהמותן ובחרתי בזה...לא סגור עליו בכלל

*מארז (Antec P100 Mid Tower Black Case) בחרתי בו על פי המלצת חבר למארז שקט, מגיע עם שני מאווררים של 120 מ"מ. לפי מה שהבנתי המארז יחסית ישן ואני לא בטוח אם כל מה שבחרתי יכנס בו - צריך עוד לבדוק את הנקודה הזו

*מסך - נקודה שעוד פתוחה מבחינתי היא האם להשקיע במסך 4K וללכת על Samsung U24E590D 23.5'' 4k LED PLS או לבחור בDell UltraSharp U2414H 23.8'' LED IPS...

חבר'ה קצת חפירה אבל אם למישהו בא לחוות דעה אני יותר מאשמח לשמוע וללמוד! ;) תודה

פורסם

הייתי הולך על ספק כוח אחר (כמו CX550M באותו טווח מחירים).

בשביל שנוכל לתת לך חוות דעת מעמיקה על המפרט שבנית צריך להבין יותר את השימושים והמטרות שלך וכמובן התקציב. לכן אשמח אם תמלא את השאלון שנמצא בחוקי הפורום:

ציטוט

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות

אשמח אם תוכל לפרט לגבי תוכנות עיקריות שאתה מתכוון להשתמש בהן לפיתוח.

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K (לפי מחירי אילת)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לבחור חלקים על פי הדרישה ולא לחסוך אבל גם לא להגיע לתקציב סתם

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת Visual Studio, Android Studio, VMים, בעיקר פיתוח מערכות והרצת כלים ללימודים כמו גם גם קצת עבודה משרדית, סרטים... לא גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). : רשמתי סעיף אחד למעלה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: הוא לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אשמח להמלצה על מקלדת אלחוטית, אם יש אפשרות לאחת שנטענת עם USB אז בכלל מעולה - אין הגבלה תקציבית כרגע

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? מאוד חשוב, בגלל זה בחרתי מאווררים טובים ומארז ששומר על שקט

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ארכוש אותו בKSP או אייבורי באילת בגלל המחיר

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? הכי מוקדם בעוד שבוע, אם אני אראה שאני לא סגור על המפרט אז אחכה עם זה

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חיבור WIFI לאינטרנט

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג מסיבי, חשוב לי שתהיה אפשרות לשדרג להוסיף עוד RAM

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות כרטיס מסך פחות חשוב לי, חיפשתי משהו סולידי בתחום ה1,000 ש"ח.

*מסך - נקודה שעוד פתוחה מבחינתי היא האם להשקיע במסך 4k וללכת על Samsung U24E590D 23.5'' 4k LED PLS או לבחור בDell UltraSharp U2414H 23.8'' LED IPS...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים