עבור לתוכן

מעוניין במחשב לגיימינג ותלת מימד, 4k

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות pc חדש, אחרי שכבר כמה שנים תקועים בבית עם מחשבי מק, במיוחד לאחר שיצא המשחק planet coaster והוציא לי את העיניים מהמקום מרוב התלהבות :)

התחלתי לעשות שיעורי בית ושעות ביוטיוב, חזרה לעולם הענק הזה של הpc... הגיע הזמן להתייעץ.

אנחנו מעוניינים במחשב שיריץ בראש ובראשונה את המשחק הזה, ואם כבר אז שיוכל להריץ משחקים טובים אחרים כמו city skyline ואולי גם witcher 3 המהולל,

המטרה היא להנות מהגרפיקה ככל הניתן בתקציב של 4k כמובן בלי להגזים בהגדרות ultra.
ידוע לי ש planet coaster מאוד כבד ותובעני, אבל אני מקווה למצוא נקודת איזון בין גרפיקה יפה וקצב פריימים חלק.

שימוש נוסף יהיה לעבודה לאדריכלות בתוכנת revit ובהכנת מודלים והדמיות של בניינים ב 3dmax.

הבעיה שאני לא מכיר את התוכנות ולא יודע למה לצפות מבחינת ביצועים.

הרכישה לא מתוכננת לזמן הקרוב, אני מתייעץ כדי לדעת מה לצפות, בכל זאת הכנתי שאלון.

בעצם הכי חשוב לי לוודא כמה דברים:

- שמתי עין על כרטיס מסך gtx 1060, הבנתי שהוא מאוד חזק, וגם על 1050ti שיחסית למחיר הוא ממזר לא קטן.
איזה מהם עדיף למטרות האלה? האם בכלל ברינדורים של 3dmax יש ניצול של כרטיס מסך כמו במשחקים? 

- הבנתי שהמשחקים שציינתי, בתור סימולציה מעמיסים על המעבד יותר ממשחקים אחרים כמו פעולה.
האם יש טעם לשקול i7 כלשהו?

או ש i5 7500 יספיק, אולי 7600 עדיף?

- הסטנדרט היום לזיכרון הוא 8 ג׳יגה במהירות 2400, המטרות שציינתי יצטרכו יותר מזה?

1. מה התקציב המקסימאלי?  4000 ש״ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן לא לבזבז אם אין צורך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג בערך 200 ש״ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו planet coaster ו city skyline שירוצו יחסית יפה אבל חלק, עבודה עם revit והכנה של הדמיות ב 3dmax. 

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 בלבד, אין צפי לשדרוג המסך.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות, הכי בלחץ בינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא ציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ניתן לוותר על קשיח- אפשר רק ssd.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט לא קריטי, עדיפות לקירור יעיל אבל לא רועש מדי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כל עוד הקירור מצויין אשמח אם תהיה את האופציה אבל מאוד לא בעדיפות.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?- ללא מערכת וללא הרכבה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).- המסך מתחבר ב dp אם זה משנה, וארצה אפשרות לחבר רמקולים bluetooth.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?- מספיק שתהיה אפשרות להוסיף עוד סטיק של זיכרון במידת הצורך.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה לעוזרים, תמיד כיף לחזור לפורום הזה :)

פורסם

היי

בכללי, אפשר לומר שתכפיל את התקציב  :)

בעוד שבמשחקים הכל ידוע מראש, כלומר ישנן

דרישות מינימום ודרישות מומלצות והכל יחסית שחור ולבן, בעניין ה - 3D

העסק יותר מורכב ושם זה עיקר המאמץ מבחינת המערכת.

עצתי לך, לחטט בפורום הזה בכל הדיונים בנושא מערכות מחשב 

לעריכה ובייחוד לתלת ( יש אחד עם מעל 30 עמודים )   בכדי לקבל באמת

מושג /  קנה מידה של מי נגד מי ולמה.

הרי אמרת שזמן יש לך  :).

פורסם
  • מחבר

להכפיל את התקציב?

זה נשמע לי די מוגזם, אולי אסביר את המטרות יותר טוב,

השימוש בתלת מימד למטרות לימודי אדריכלות, כבר יש מחשב מקבוק פרו שעובדים איתו על הכל- אוטוקד וסקצ׳אפ, ובהגשות

צריך הדמייה וזה עושה רושם שזה רוצח את המחשב, לכן חשבנו להקל עליו ולהעביר את המשימה של הרנדור לפיסי החדש.

מדובר בסצנות של בית או בניין, לא ממש מבין בזה אבל לא נשמע כמו משהו מעמיס בצורה קיצונית...

ובזמן שאמשיך לחפש בפורום עוד מידע, אחדד את השאלה- 

לאילו ביצועים מבחינת עובדה שוטפת ב 3d max וזמני רינדור, אפשר לצפות אם יהיה לי כרטיס כמו gtx 1060 ?

ובטח גם המעבד משפיע- בהנחה שזה i5 7600 לפחות?

תודה

פורסם

כל התשובות נמצאות בדיונים שהזכרתי מקודם.

אני בכלל לא מתייחס לצד של המשחקים.

אני מדבר ל הרינדורים.

בגדול, יש כלל אחד - כל המרבה הרי זה משובח !

בוא, תקרא,  תפנים ותחליט לבד.

גם מחשב בתקציב שלך יעשה את העבודה. לאאאאאאאט, לאאאאאאט !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים