עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך למחשב בן כ-10 שנים (Q6600) עד 300 ש"ח

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב בן כ-10 שנים (מעבד Core 2 Quad Q6600, זכרון 6GB DDR2 800Mhz, לוח אם Gigabyte S3-965P, ספק כוח Antec 450W, מערכת הפעלה Windows 8.1, כונן SSD Crucial M4 128GB + שני כוננים קשיחים רגילים 640GB + 750GB).

המחשב עבר שדרוגים במהלך השנים (הרחבת זכרון מ-2GB ל-6GB ב-2010, הוספת SSD ב-2012, שדרוג מערכת ההפעלה), ועד לאחרונה עבד מצוין, קרס (מסך כחול/תכלת) לעיתים נדירות ביותר (אולי אחת לכמה חודשים).

לפני מספר שבועות החלו להופיע על המסך פסים אקראיים צבעוניים, ולאחר מספר ימים בודדים לא הייתה תצוגה בכלל.

חשדתי שמדובר בכרטיס המסך (7800GT ), אז מכיוון שלא היה לי כרטיס אחר, העברתי את הכרטיס למחשב ישן אחר בעל כרטיס גרפי מובנה שפעל ללא בעיות (Intel G41), וכאשר חיברתי את הכרטיס שלי למחשב האחר, הוא סבל מאותן בעיות, ושהוצאתי אותו הן נעלמו.

(אציין, שבשלב בו עוד הייתה תצוגה כלשהי, ביצעתי MemTest86 לזיכרון, ולא התגלו בעיות כלל).

רכשתי למחשב שלי כרטיס מסך Gigabyte GT 730 2GB, מאז שהתקנתי אותו בעיית הפסים אכן נעלמה, אבל הדרייבר של כרטיס המסך קורס ללא הפסקה (כל 2-3 דקות, אפילו אם שום יישום אינו פועל).

התקנתי את Windows מחדש, התקנה נקיה לאחר ביצוע פורמט, והקריסות חזרו, עוד לפני שהספקתי להתקין תוכנה כלשהי (לא Office, לא אנטי-וירוס).

ניסיתי להתקין גרסה חדשה יותר של הדרייברים של NVidia, אך הדבר לא הועיל.

הסרתי את הדרייברים בעזרת DDU, כך שנשארתי עם הדרייבר הבסיסי של Windows, דבר שמגביל לרזולוציה 1024x768, שאינה טבעית למסך שלי. נשארתי כך יומיים, ולא הייתה אפילו קריסה אחת.

התקנתי דרייברים ישנים של NVidia, גרסה 362.00, שקראתי שהם נחשבים יציבים יותר, וחזרו הקריסות, אמנם בתדירות נמוכה יותר, אך לא ניתן לעבוד 20 דקות ללא קריסת הדרייברים.

הגעתי למסקנה, אולי מוטעית, שכנראה הדרייברים החדישים של NVidia לא בדיוק לקחו בחשבון חומרה ישנה כמו שיש לי.

לכן, אני מעוניין לקנות כרטיס מסך מיושן (אפיק PCI-e), אם עדיין זמינים, ואני זקוק להמלצתכם (רצוי עד 300 ש"ח, אך אם יעלה מעט יותר זה גם בסדר).

הצרכים שלי הם בסיסיים, עבודה משרדית בעיקר.

תודה מראש על עזרתכם, וסליחה אם ההודעה קצת ארוכה.

פורסם

אין סיבה שה GT730 לא יפעל כאוי במחשב שלך. נראה כי יש בעיה בכרטיס מסך עצמו, ולכן לדעתי מסקנתך היא מוטעית.

אתה יכול לנסות להוריד את תדרי הכרטיס באמצעות MSI AFTERBURNER כדי לראות האם הבעייה ממשיכה. עד לאחרונה הרצתי מערכת דומה עם GTX670 ולא חוויתי בעיות אלו.

הנה מעט כרטיסים ישנים מאליאקספרס

GTX650

HD6850

עם זאת, לא הייתי ממהר לרכוש אותם, וקודם הייתי מנסה לממש אחריות/להוריד תדרים מהכרטיס הנוכחי

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

ציטוט של אור כהן

אתה יכול לנסות להוריד את תדרי הכרטיס באמצעות MSI AFTERBURNER כדי לראות האם הבעייה ממשיכה.

הורדתי את התדרים (MSI AfterBurner רק הציג את התדרים ושאר הנתונים, אבל לא אפשר שינויים, אז הורדתי את Gigabyte OC Guru שכן אפשר), וההודעה "Display driver stopped responding and has recovered..." לא הופיעה יותר.

אבל עכשיו, לאחר שעה-שעתיים של שימוש, המחשב כולו קורס (מסך תכלת) ולפי ניתוח קובץ ה-Minidump, בכל שלוש הקריסות מאז הורדת התדרים השגיאה הייתה ב-X64_AV_dxgmms1, שמחיפוש באינטרנט עולה שהדבר קשור לדרייברים של כרטיס המסך.

האם זה אומר שכרטיס המסך (חדש לגמרי) פגום?

פורסם

זה בהחלט נראה כך. (במיוחד לאור העובדה כי זה התרחש גם בהעברת הכרטיס ממחשב אחד למשנהו)

הייתי פונה לחנות ממנה רכשת את הכרטיס במטרה לממש אחריות

פורסם

אור, רד מהר מהמלצות כרטיסי מסך מעלי אקספרס, מדובר בזיופים בדרגה ז'. יש 0 אוטנתיות במוצרים האלה רק מהסתכלות מהירה במפרטים הטכניים שלהם.

פורסם
ציטוט של djelectric

אור, רד מהר מהמלצות כרטיסי מסך מעלי אקספרס, מדובר בזיופים בדרגה ז'. יש 0 אוטנתיות במוצרים האלה רק מהסתכלות מהירה במפרטים הטכניים שלהם.

מודע לבעייתיות. שים לב שבחרתי בכרטיסים "הנמכרים ביותר" עם כמות הביקורות הרבה ביותר כדי לוודא שלא מדובר בזיוף. עברתי על כל כרטיס לפני שצירפתי את הקישור אליהם.

האופציה השנייה היא כמובן פשוט לרכוש כרטיסים ישנים בYAD2 - כך בוודאות תקבל כרטיס "אמיתי" - אבל בלי שתדע מה עבר עליו + הטרחה להגיע ולרכוש את הכרטיס מהמוכר בYAD2. אני לא אומר שזה רע - פשוט עבור פותח הדיון, זה יותר נוח.

אתה יכול לראות שבאמת מדובר בGTX 650

UT8e3pQX3BaXXagOFbXa.jpg

(תמונה מהמוצר עצמו) https://www.techpowerup.com/gpudb/2445/geforce-gtx-650

אבל כן יש בעיות אחרות (כמו זה שלחלק מהאנשים הDVI לא עובד לדוגמא, או איכות בניה ברמה נמוכה)

זה לא פתרון מושלם - אבל למישהו שמחפש כרטיס ישן, זול ועם קצת כוח - זה פתרון לא רע.

בכל מקרה - המלצתי דווקא לא לרכוש כרטיס מסך ולממש אחריות במקום - כי נראה שמדובר כאן בכרטיס בעייתי במסגרת האחריות.

פורסם

יד2 

פורסם

אחריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים