עבור לתוכן

מעבד ה-Ryzen ההמוני של AMD חושף ביצועים מבטיחים מוקדם מהצפוי

Featured Replies

פורסם

מרובע הליבות החדש של מפתחת השבבים שיוצע בעבור פחות מ-200 דולר זוכה לבחינת גיימינג אל מול התחרות מאינטל, ימים ספורים לפני ההשקה הרשמית

לכתבה

• תגובות 59
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יחס מעשי יותר יהיה מחיר מול ביצועים, כמו שמודדים באתר CPU BENCHMARK. נראה שם.

פורסם

לפי הסרטון, אין ל1400 מה למכור מול i5 מודרני. לפחות אם התמחור יהיה זהה לאינטל. אם יהיה זול משמעותית יש על מה לדבר. למרות שאני לא רואה איך 170 דולר יתורגמו בארץ למחיר זול בהרבה מהi5 המתחרה.

פורסם

ראשית, ההבדלים בחלק מהמשחקים זניחים. בביקורות חדשות רוב הבדלי הביצועים לטובת ה 7700 של אינטל נחמקים כשיוצאים עדכונים למשחקים שיודעים לעבוד נכון עם הרייזנים. ראה לדוגמא Ahsesh of singularity שהביא שיפור ביצועים של מעל ל 20% בממוצע ופיקים של 30%. אין ממש שום יתרון לאינטל בימים אלה. לגבי מחיר בארץ, אני מניח שאתה רוכש את המכונית שלך באירופה ובארצות הברית שם מאזדה 3 עולה 15000 אלף דולר. חסר משמעות איך זה מתומחר בארץ לא שייך לאיכות המעבד או לחוסר יכולת שלו.

פורסם

ועוד איך עומד בציפיות!!! רציתימלקנות את ה1800x ירדתי ל1600x זה בהחלט יספיק לצרכים שלי מת לקנות כבר אבל עכשיו שהכריזו על x299 אני מחכה לראות מה הולך להיות עם הx390 ו399 אני לא רוצה לקנות לוח ועוד חודשיים יפתיעו אותי עם לוחות שתומכים בddr5 וכידוע הזכרונות המהירים מאוד משפיעים על מעבדי הרייזן

פורסם

נכון המחירים בארץ לא כמו בחול אבל לאחרונה גיליתי את אמזון לפעמים יש שם אחלה דילים עד הארץ כולל משלוח והבנתי שזה גם כולל מיסים לאחרונה ראיתי דיל לא רע על מעבד לוח וקירור אוויר , תבדקו שווה

פורסם
ציטוט של wizi

ראשית, ההבדלים בחלק מהמשחקים זניחים. בביקורות חדשות רוב הבדלי הביצועים לטובת ה 7700 של אינטל נחמקים כשיוצאים עדכונים למשחקים שיודעים לעבוד נכון עם הרייזנים. ראה לדוגמא Ahsesh of singularity שהביא שיפור ביצועים של מעל ל 20% בממוצע ופיקים של 30%. אין ממש שום יתרון לאינטל בימים אלה. לגבי מחיר בארץ, אני מניח שאתה רוכש את המכונית שלך באירופה ובארצות הברית שם מאזדה 3 עולה 15000 אלף דולר. חסר משמעות איך זה מתומחר בארץ לא שייך לאיכות המעבד או לחוסר יכולת שלו.

1.גם אם חלק היו זניחים בחלק גדול ההבדלים היו עד כ20% שזה המון! .

2. אם וכאשר יהיו שיפורים, אדבר אחרת. אבל עד אז מה שנכון נכון.

3. מה אכפת לי מה המחיר בחו"ל. אני חי בישראל. לא כל אחד רוצה/יודע/יכול להזמין מאמזון.

ואם יש בארץ משהו יותר טוב עבור הצרכים שלו באותו המחיר. אז למה לקנות משהו פחות טוב?

לא מבין מה כל ההתרגשות מהמעבדים האלה. אין כאן שום בשורה ללקוח הישראלי הממוצע. לא בביצועים ולא במחיר.

מבחינת התמחור, המתחרה הישיר של ה1400 הוא i5.  (כנראה) ולפי מה שאני רואה, לא נפלתי מהכיסא (אפילו שהוא עקום בטירוף- צריך חדש דחוף).

מה יהיה בעתיד? מי יודע. נכון לעכשיו meh...

פורסם

את פער המחיר למשחקים עם אינטל שימו בכ.מסך טוב יותר עם רייזן שמתאים

פורסם

אבל על זה בדיוק אני מדבר. החשש שלי הוא, שהתמחור בארץ יוביל לכך שלא יהיה הבדל בין המעבדים האלה לI5 הפשוט ביותר.

אם מעבד שכזה יעלה 300 שקל פחות אז בסדר, ההבדל בביצועים ניתן להבלגה. אבל באותו מחיר או בהפרש זעום? בחיים לא.

שוב, אני לא אומר שזה מעבד רע. אבל אני תמיד מחפש את הכי טוב עבור הכסף שאני שם.

פורסם

1. אתה מדבר על הביקורות הראשוניות בהשקת הסדרה 7. לא נכון לימים אילו וציינתי דוגמה אחת בולטת ויש עוד כמובן. 2 יש כבר שיפורים.... רק אומר. 3. אתה גם לא רוכש מכוניות כי המחיר בישראל כפול מחו"ל? מה זה שייך ל AMD או אינטל?? בשני המקרים המעבדים מתומחרים גבוה בארץ. מי דיבר על התרגשות? ?

פורסם

1. נכון אלה ביקורות ראשוניות (מדבר על מה שראיתי בסרטון המצורף לכתבה) והן לא טובות, ושוב אני אומר, אם יהיה שיפור אדבר אחרת.

2. איפה השיפורים? תביא קישור, לא מתווכח רוצה לראות.

3. לא אני אף פעם לא רכשתי מכונית חדשה (על אף שיש לי אמצעים) וגם לא אעשה זאת,  ובלי קשר זאת דוגמת מס קיצונית.

מה לא ברור במה שאני אומר? מה שיותר טוב (לשימוש מסוים) באותו הסכום לוקח. בין אם זה AMD ובין אם זה אינטל. לפי מה שאני רואה עכשיו זה אינטל. 

אם עוד שבועיים יתהפך הגלגל וזה היה AMD אז יופי. נכון לעכשיו לפי הממצאים שהובאו באתר זה לפני מספר דקות ממש לא (אם האתר מביא חומר ישן ולא עדכני, זאת לא אשמתי, למרות שאני סבור ובטוח שצוות האתר מעלה את החומר עדכני ומהימן באופן גורף). ואם מישהו יוכיח לי ממקורות אחרים אשמח להודות בטעות, אבל עד אז...

בכל אופן שיהיה לכולם חג שמח וכשר. עף לשולחן הסדר. :)

פורסם

מעניין. עוד לקוח אינטל שבוי שמקבל 7 שנים את אותו המעבד ביותר כסף. אני לא בעד amd. אני בעד תחרות. וכשתהי תחרות טובה אז אני אקנה את מה שמתאים לי. Amd עשו כאן צעד יפה קדימה ואני מקווה שימשיכו ככה. הם בכיוון הנכון.

פורסם

לא מצטער שקניתי 6700K לפני שנה למטרות גיימינג! משושה ליבות של AMD נאבק לגרד את ה20% תוספת ביצועים לעומת מרובע ליבות של אינטל. 4 ליבות חזקות זה יותר טוב (נכון לעכשיו) לגיימינג לעומת 6 ליבות בינוניות. אולי בשווקים עסקיים יצליח להם יותר..

פורסם

אח שלי...... DDR5 יגיעו לפחות ... אבל לפחות בסוף 2018... 1 - לא יהיו זולים 2 - הבדל בצועים זניח ולפי איך שהשוק נראה היום עם מודולים של HBM...... הייתי מהמרת שב2020 כבר יהיו בייצור סוגים שיחליפו לגמרי את הסטיקים של היום. אז אל תגיד מחר..... ----- ובנימה אישית, כל כך נפגעתי מזה שבשנים האחרונות הייתי מוציאה 1000שח ...בכדי שהערך שלהם ירד לחצי ופחות תוך שנה. לאחרונה מכרתי 2700K במחיר של 700שח... ולאחר יום אחד ממש התאבלתי בהרגשה.

פורסם
ציטוט של Sween

מעניין. עוד לקוח אינטל שבוי שמקבל 7 שנים את אותו המעבד ביותר כסף. אני לא בעד AMD. אני בעד תחרות. וכשתהי תחרות טובה אז אני אקנה את מה שמתאים לי. AMD עשו כאן צעד יפה קדימה ואני מקווה שימשיכו ככה. הם בכיוון הנכון.

ועובדה שטעית כי בכמעט עשור האחרון אני רק עם מעבדי AMD, ורק לפני כשנה קניתי את מעבד האינטל הראשון שלי מזה עשור, וגם הוא משומש.. כולה i5 בינוני מדור שני (3470), ולא היה עצוב ממני שהוא יותר חזק מכל מעבד שהיה לAMD להציע עד לפני כמה חודשים (ממש לא רציתי לשדרג את ה Phenom II שלי).

אגב, גם בכרטיסי מסך אני המון שנים רק עם AMD, ונכון לעכשיו יש לי 7970 ללא כוונות שדרוג בוערות. 

למרות שזה קצת מסריח, כשאינטל ראו שAMD לא נותנים שום פייט איך אומרים באנגלית? they took their sweet time. לא היתה להם ממש סיבה לקפוץ בצעדי ענק. כשאין תחרות אתה לא ממהר לשום מקום, ולא חושף את כל הקלפים שלך.

גם בחברה בה אני עובד כמהנדס ראשי (ציוד רפואי, לא נציין את שמה) אין לנו שום תחרות בארץ , פשוט 0 תחרות. יש רק יבוא והוא יקר בטירוף. אני תמיד מוביל פרויקטים של פיתוח מוצרים חדשים וחדשניים. אנחנו לעולם לא קופצים עם כל החידושים שלנו בכל תערוכה. אנחנו חושפים כל פעם משהו קטן. חולבים את הפרה לאט לאט (התנהלות עסקית קרה ומחושבת).

וחוץ מזה.. רק טיפש משדרג במאות ואלפי שקלים אם אין סיבה או צורך ממשיים. אם יוצא מוצר חדש שלא מחדש כלום אל תקנה אותו, זה צריך להכעיס רק טמבלים שקופצים לשדרג כל פעם שיוצא משהו חדש. (כמו הילדים האלה שצריכים תמיד את האייפון החדש ביותר בכיתה)

לכן, כאשר אני אני מסתכל על חצי הכוס המלאה.. מי שקנה מעבד טוב לפני שבע שנים, המעבד שלו עדיין נותן תמורה מעולה לכסף :)  talk about value for the money! (בדיוק כמו שהגברת מעלי כתבה, היא אפילו התבאסה לאחר המכירה)

בנוסף, בדיוק בגלל ש7 שנים העסק לא זז הרבה, הייתי דואג במקום AMD (זה לא ש7 שנים הם קפאו על השמרים). אני בטוח שבמגירה של intel יש תכניות כיצד לחזור לtop ובגדול (נקווה שאני טועה והתחרות תשמר).

כן, תחרות זה דבר בריא. אבל שהזולים של AMD יגרמו להורדת המחירים של אינטל, עדיין אקנה אינטל כי כרגע (לפחות לפי מה שאני רואה) הם עדיפים בגיימינג :D , אם היה לי צורך בנוסף לעבודה מקצועית, כנראה שהryzen היה קורץ לי יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים