עבור לתוכן

מחשב לפוטושופ וגיימינג עד 6K

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אני רוצה לקנות מחשב לפוטושופ ובעדיפות שניה למשחקים.

בלי להיות מעודכן בכל הטכנולוגיה המודרנית, אני שוקל לאחד שני מפרטים מומלצים אבל זה קצת חורג מהתקציב:

מחשב גיימינג בתור בסיס: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109597

פלוס שדרוג המעבד ממחשב פוטושופ: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=111449

יש לי כמה שאלות אבל:

• לוח האם במחשב הגיימינג יקר יותר - האם יש סיבה להשאיר אותו?
    • אם כן - האם הוא מתאים למעבד ממחשב הפוטושופ?
  • GTX 1070 אמור לרדת במחיר אחרי שיצא GTX 1080 Ti - יש טעם להמתין חודש-חודשיים?
  • הייתי רוצה להשאיר את התקציב מתחת ל-6K - יש המלצות איפה כדאי לקצץ קצת?
    • אני מבין ש-GTX 1070 כנראה אוברקיל מטורף בשבילי אבל פוטושופ תומך ב- CUDA אז אולי זה לא לחינם
    • בכל מקרה, יש משהו טיפה יותר פשוט למי שלא ישחק הרבה?

כל רעיון/המלצה נוספים יתקבלו בברכה.

אגב, המחשבים שבחרתי בעזרת הפורום לפני 8,6, ו-4 שנים עשו את העבודה בצורה מעולה!

תודה,

ז'אן

פורסם
  • מחבר

. מה התקציב המקסימאלי? 7000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ ובעדיפות נמוכה יותר גיימינג

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר בלייטרום ופוטושום

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? שקט זה נחמד אבל לא על חשבון דברים אחרים. לא רצוי שהמחשב יישמע כמו טרקטור אבל זה כבר תקלה מבחינתי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן אוברקלוקינג

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?תוך מספר שבועות (אלא אם כן יהיה הבדל משמעותי בגלל ירידל מחיר של הכרטיס הגרפי)

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין דרישות מיוחדות

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן. לא מתוכנן שדרוג בקרוב אבל זה תמיד טוב כשיש אפשרות להוסיף זכרונות או דיסק נוסף.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: NVME 500GB

עריכה: בעקבות מעבר זריז על הקישור של @askme אני מעלה את התקציב ב-1K ש"ח כדי להתאים אותו ל-500GB NVME

נערך על-ידי jeans

פורסם
  • מחבר

@askme תודה רבה, כתבה מרתקת!

פורסם

:)

כמוך, כמוני  - גם אני חושב כך.

ממליץ בחום "לפזול לצדדים" - להסברים על 10 ביט וכו' וכו'.

לא חובה ליישם, בהחלט כדאי לדעת 

אני החכמתי  :rolleye0018:

פורסם
  • מחבר

@askme אם הכוונה לצבע 10 ביט אז כרגע לא ניתן להדפיס/להציג אלא בבית שלך.

כבר היום אני מתבאס אחרי המרה ל-sRGB - ונראה לי שהמרה ל-8 ביט דחוס (JPG) יבאס עוד יותר :-(

נערך על-ידי jeans

פורסם

הכוונה היא לזה - 

https://imagescience.com.au/knowledge/10-bit-output-support

שוב, לא חובה ליישם, טוב לדעת.

אם כי זה די מהותי במקרה של העיסוק שלך.

לצערי הרב, כפי שגם מופיע בקישור הראשון, פוטושופ מאפשר להגיע לדיוק של

10 ביט רק עם כרטיסי QUADRO.

גם אם תשים שלושה 1080, זה לא יעבוד.

נערך על-ידי askme

פורסם
  • מחבר

@askme קראתי על צבעים ב-10 ביט לפני כמה שנים והבעיה העיקרית (חוץ מעלות הציוד) היא שאין אפשרות להדפיס או אפילו להציג ע"ג מסכים של אחרים ב-10 ביט.

לאומת זאת, העובדה ש-NVME כבר זמינים מבחינה טכנולוגית וכלכלית לשימוש ביתי לגמרי פוצצה לי את המוח.

האירוניה היא שאני עובד בתחום אחסון מידע ויצא לי לשחק עם הטכנולוגיה לפני שנהייתה נקראת NVME, אבל הייתי בטוח שזה עדיין יקר מידי לשימוש פרטי. אני לגמרי הולך על זה!

נערך על-ידי jeans

פורסם

הציוד, או יותר נכון ההגשמה של כל עניין 10 ביט אכן יקרה.

וגם מה שציינת בקשר למגבלות התצוגה מחוץ למערכת של 10 ביט

( שנדירות כרגע אצל משתמשים מן המניין ) נכונות מן הסתם.

השאלה היא האם לא כגאי לעשות את כל העבודה כבר עכשיו ב-10 ביט.

נו, אמנם אני לא בטוח אם nvme תורם תרומה של ממש  לביצועים,

אבל אם אתה אומר......

פורסם
  • מחבר

@askme שאלה טובה לגבי future proofing. כרגע הייתי אומר שזה קצת רחוק אבל בסופו של דבר זה חייב לקרות.

לגבי NVME - לא יודע איך זה משפיע על הפוטושופ - אבל כבר לפני כמה שנים ראיתי בצועים מדהימים שה-SSD של היום לא מתקרבים אליהם.

הביצועים של הדגמים היותר מהירים (עד 3.5GB ע"פי היצרן וקצת מתחת ל-2GB ע"פי userbenchmark).

גם הדגם שאני שוקל (Samsung 960 Evo) די מרשים וזול משמעותית. יש גם את הסדרה הזולה של אינטל (בעלת ביצועי כתיבה שנראים פחות מרשימים) שגם נראת מרשימה במחיר שמתחיל להשמע די סביר - 500 ש"ח ל-500GB :

http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-960-Evo-NVMe-PCIe-M2-500GB-vs-Intel-600p-Series-NVMe-PCIe-M2-512GB/m204072vsm168978

פורסם

זה, ה -nvme, או יותר נכון pci-e, מורגש בקבצים גדולים / ענקיים.

במישור המעשי, הייתי ממליץ לך להתחיל עם ssd טוב כמו האיבו 850 לדוגמה.

אם תראה שזה לא זה, תוסיף את ה - nvme.

בקשר לקישור - מצטער, זה לא ממש אתר שאני מתרשם ממנו.

נערך על-ידי askme

פורסם
  • מחבר

יש לי את Evo 850 אבל ממש בא לי על nvme :-)

כבר במחשב הקודם היה לי SSD (יותר פשוט, יותר קטן ויותר ישן מה-evo) וזה היה נחמד, אבל:

אני מרגיש של-Lightroom לוקח מלא זמן להציג תמונה ב-100% ואם יהיה לי דיסק שהוא גם מהיר וגם גדול - אוכל לשמור קבצים חדשים ישר עליו.

העניין הוא שה-evo שלי הוא 250GB וזה קצת מגביל :-(

פורסם

אהה. או קיי.

נשמע הגיוני. טוב, תכין את התקציב.....:)

אם העניין ש הצורך נסגר והוכך, כמובן נשאר העניין התקציבי.

אבל זה כבר בינך לבין עצמך.

פורסם

הי,

גם אני עובד עם פוטושופ ולייטרום; יש לי את ה- EVO 850 (בתצורת 2.5) כדיסק מערכת ואת ה- EVO 960 NVMe שבו אני משתמש כ- Scratch. שניהם בנפח 250. עובדים פשוט מצוין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים