עבור לתוכן

NEC ND2500A (צורב DVD) עושה בעיות ? - מכבה לי את המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחרי סקר שוק די גדול, סקירת מחירים וכו' וכו' , החלטתי לקנות את הצורב DVD של NEC - דגם ND 2500A., (יוצר במרץ 2004)

קניתי, הוא הגיע כמובן BULK (אגב, BULK זה אומר אפילו בלי ברגים, שלא לדבר על חוברת או משהו, פשוט צורב וזהו, שום דבר אחר..?)

כשהכנסתי אותו לראשונה והדלקתי את המחשב - המחשב זיהה אותו, ואז התכבה, חשבתי שזה חד פעמי - הדלקתי שוב, ואז הכל היה בסדר באמת.

צרבתי 2-3 DVDים, הצריבות עברו בסדר - אמנם קצת איטיות (2.4X, במקום X4 - על מדיות שמותאמות ל X4, משום מה - גם לא מובן לי), אבל עברו חלק והמידע נצרב. ואחרי זמן מה, ניסיתי להעתיק דרך הכונן החדש, תוכן של CD רגיל עם קבצים אל ההרדיסק, בסיום ההעתקה - נכבה המחשב.

שוב - חשבתי שזה חד פעמי, התחלתי לדאוג שמא חיברתי אותו כ SLAVE בעוד הוא צריך להיות MASTER, אבל בדקתי והחיבור נכון.

(שמתי את הצורב במקום כונן CD רגיל שהיה מחובר שם כ MASTER עד עכשיו)

פעם שלישית - קמתי היום בבוקר כשהמחשב היה ברצף מטורף של להכבות ולהדלק מעצמו - כשהוא נתקע לחלוטין בשלב זיהוי התקני ה IDE (אחרי ספירת הזכרון).

לא ידעתי מה קרה, אולי וירוס או משהו, אבל חשדתי ב NEC, אז הוצאתי אותו לגמרי, והמחשב עובד כמו גדול.

שאלות :

1. מה יכולה להיות הבעיה ?

2. האם חיבור לא נכון (הפוך) של הכבל הקטן (סאונד - אדום לבן, מחובר לסאונד-בלאסטר) אל הצורב - יכול לגרום לזה ? כי אני לא סגור שחיברתי אותו נכון.

3. האם אחרי שאני מכניס את צורב ה DVD למחשב, אני צריך להכנס למאפיינים שלו ולשנות או להגדיר משהו בעצמי ? אולי בשביל שהוא יצרוב מהר כמו שהוא אמור לצרוב ? הוא אמור להיות על PIO או על DMA ? אני לא סגור על הדברים האלה.

המון תודה לאלה שיש להם סבלנות לקרוא ולנסות לעזור !

אריק.

פורסם

תבטל בוינדוס את ה-automatically restart שיציג לך מסך כחול ולא יעשה אוטומטית ריסטרט

המהירות כנראה תלויה באיכות ובחרה של המדיות, לא כל מדיה מתאימה לכל צורב.

נתק את הכבל של הסאונד, הוא ממש מיותר.

הוא אמור להיות על DMA

פורסם
  • מחבר

אני אנסה בלי הכבל של הסאונד, צודק.

ה automatic restart אצלי מבוטל כבר, זה מה שמדאיג אותי.

בקשר למהירות - אני כותב על דיסק איכותי (ככה נאמר לי) של "פורטיס" +R שמותאם ל X4.

פורסם

הדיסקים מ-KSP לא נחשבים שיא האיכות...

אם היית צורב X2.4 על ריקו הייתה לך סיבה לדאוג

פורסם

ע"י שדרוג ה- firmware של הצורב תוכל לצרוב על פורטיס +R במהירויות גבוהות יותר.

יש פורום מיוחד ל Nec ND2500A תכנס ותקרא את הכל

http://club.cdfreaks.com/forumdisplay.php?forumid=86&s

אבל תשים לב ששדרוג ה - firmware פוגעת באחריות היצרן.

תכנס לאתר של nec ותוריד firmware רשמי של הצורב. יש גרסא 1.07

אני צרבתי את המדיות האלו ב x6 בלי בעיות מיוחדות. לא ממליץ לצרוב יותר מהר כי כמו שנאמר המדיות אינן

איכותיות ביותר.

ד"א איפה אני יכול לקנות מדיות איכותיות במחיר סביר ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים