עבור לתוכן

שידרוג כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

הי,

מבקש המלצה לשידרוג כרטיס מסך וזכרונות. 

הייעוד - יישומי אנטרנט בעיקר אבל הכרטיס מסך המובנה מרגיש לי איטי עד כדי כך שעכבר מחשב אלחוטי זז בצורה מרצדת לעיתים (לא קורה עם אותו עכבר במחשב אחר, משתמש במסך סרזולוציה 1920 על 1080).

אני חושב ששידרוג כרטיס מסך וזכרונות יפתור זאת. האם כך? 

מצ"ב פרטי הלוח אם והזכרונות.

התקציב - נמוך, סדר גודל של 500 ש"ח לשני הפריטים, עדיפות באייבורי.

תודה

זיו

memory.jpg

motherboard.jpg

פורסם

אני לא חושב שכרטיס המסך הוא מה שמגביל אותך. לדעתי אתה צריך SSD (אם אין לך כרגע)

כמובן שניתן גם להוסיף זכרון (תמיד מבורך)

זיכרון

http://ksp.co.il/?uin=16375

(ממליץ לקחת סטיק של 8 ולא 4. אני יודע שזה אומר שהזכרונות לא יהיו בנפחים זהים וזה יכול ליצור בעיית תאימות - אבל הסבירות לכך היא נמוכה ואם לא תעשה כך, לעולם לא תוכל לשדרג את הזכרון במחשב של16 בעת הצורך)

SSD

http://ksp.co.il/?uin=33865

יוצא לך קצת יותר מ500. מדובר בשני דברים שללא ספק יתרמו למהירות מחשבך. 

עכשיו בלי קשר לשדרוג - ניסית למחוק דריוורים ולהתקין מחדש? (עם Driver Sweeper) - יכול לפתור בעיות שקשורות בתצוגה.

פורסם

מה דגם המעבד שיש לך שם (לשונית CPU בתוכנה שהשתמשתה) ?

אם יש לך פנטיום/I3 מהדור הזה (ivy) מספיק שיש מספר עמודי אינטרנט כבדים וה % מעבד עולים לשמים..

כרטיס מסך פחות סביר שזו הבעיה. ונשמע שאתה לא יכול או לא מעוניין להשקיע כסף ככה שיהיה מאוד חבל להשקיע כדי לגלות שזה לא עזר.

ההמלצה שלי היא לעבוד עם task manager פתוח בלשונית ביצועים ולראות % שימוש במעבד/זיכרון ברגע שאתה מרגיש שמשהו לא זז כמו שאתה רוצה.

פורסם

@עידן פ.

נראה כי שנינו מסכימים על העובדה שכרטיס המסך הוא כנראה לא הגורם להאטה בגלישה.

עם זאת, אנו חולקים בדבר הגורם המוביל להאטה בביצועים.

לדעתי, גם מעבד פנטיום פשוט כמו הG2030 יעשה עבודה מצויינת מהבחינה האת.

אני אומר זאת מנסיון - כי עבור גלישה באתרים, גם מעבד E2200/E5200 עושה עבודה טובה.

SSD בטוח ישפר את חוויית השימוש במחשב, וזכרון נוסף יאפשר לפתוח טאבים נוספים בדפדפן. לכן המלצתי עליהם מלכתחילה.

במידה ופותח הדיון יכול להתקין ולפתוח תוכנות ניטור (או פשוט לפתוחאת מנהל המשימות ולראות מה אוכל לו את האחוזים) זה מצויין, אבל לרוב המעבד לא יהיה הגורם אשר מאט את המחשב - לפחות לא בשימושי אינטרנט בסיסיים, גם כאשר יש מספר רב של טאבים פתוחים.

פורסם

במחשב של אמא שלי יש G3250 ו 6GB ram, בפתיחה של כמה אתרים כבדים מבחינת פלאש או וידאו בפורמט שלא עובד על הכרטיס המובנה והמעבד עף ל70-80% ניצול ומרגש דיי איטי...

ברור שאפשר לגלוש על פחות מזה הכל שאלה של כמה באמת דורשים מעבדים כאלו.

פורסם
ציטוט של עידן פ.

במחשב של אמא שלי יש G3250 ו 6GB RAM, בפתיחה של כמה אתרים כבדים מבחינת פלאש או וידאו בפורמט שלא עובד על הכרטיס המובנה והמעבד עף ל70-80% ניצול ומרגש דיי איטי...

ברור שאפשר לגלוש על פחות מזה הכל שאלה של כמה באמת דורשים מעבדים כאלו.

א' - ממליץ להתקין ublock origin אם פלאשים ופרסומות מאיטים את חוויית הגלישה

ב' - ממליץ להפעיל האצה גרפית בכוח באמצעות crhome://flags כדי לשפר את האצת החומרה בסרטונים ולהתקין h264ify

ג' - ניתן לנגן סרטונים ב1080P ולא 4K - אם מעבד פנטיום E2200 מתמודד עם זה, אין סיבה שמעבד חדיש לא.

זהו בגדול. שים לב שפותח הדיון דיבר על האטה עד כדי כך שהעכבר לא זז (ולאו דווקא בניגון סרטונים) - זה נשמע קלאסי דיסק קשיח שמאט את כל מערכת ההפעלה. לכן לדעתי השיפור המיידי יבוא מSSD והנוסף מזכרון.

המלצתי על הרכיבים המתאימים לדעתי, ובמידה ואינם קיימים במערכתו של פותח הדיון (והוא לא ציין כמובן אם יש לו בכלל מעבד i3) אז רצוי שיהיו, בלי קשר.

פורסם

זה לא מחייב שזה זיכרון. יכול להיות כמה דברים, או דבר תוכנתי אפילו שמצריך ניקיון יסודי מתולעים, קבצי זבל וכו'.

וגם כמובן שזה יכול להיות זיכרון.

אני לצורך העניין עובד בסלון על מחשב נייד מהדור הראשון או אחד הראשונים של אינטל ( i3 ) ו 4GB עוד מהימים שהייתי סטודנט,

והנייד הזה משמש אותי נטו לניגון סדרות\סרטים לי ולחברה בחיבור HDMI בסלון. אני יכול לפתוח גם 6 טאבים בפיירפוקס,

להיות עם הורדות, לנגן סדרה ברקע נניח באיכות 720 ( Bluray ) ואני לא מרגיש שום איטיות.

לפני ששוקלים להחליף\להוסיף\לשנות חומרה על מחשב שהשימוש בו הוא אינטרנט, אני ממליץ לפרמט או לנקות עם שלל תוכנות

חינמיות שיש היום שעלולות למצוא זבל במחשב מכל מיני סוגים. אחרי שעשית את זה, לא עזר ? לך על פתרונות שהחבר'ה פה המליצו.

הנייד שציינתי קודם ( שלי ), עובד מהר באופן יחסי לחומרה שלו. שום איטיות שמפריעה, ואני מתחזק אותו. שומר עליו מעודכן ונקי ( פלאש, דפדפן, וניקוי זבל מידי פעם ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים