עבור לתוכן

התייעצות לגבי רכישת מחשב מבוסס i7 7700k

Featured Replies

פורסם

תקציב 5500- 6000 עם חריגה של 200-300

הרכישה תבוצע בחודש הבא ככל הנראה.

עשיתי עריכה בגדול זה המפרט שאני חושב עליו, אובר קלוק אני לא יבצע עכשיו אבל בוודאות בעתיד שאני ארגיש שהמחשב קצת עייף.

כרטיס מסך עדיין מתלבט בין ה 1070 ל 1060 מכיוון שאני משחק על fhd.

זכרונות ממה שקראתי אלה לא הכי טובים לאוברקלוק לכן אני מחפש אחרים אבל כרגע זה במפרט כ Placeholder  עד שאמצא אחרים.

מארז: לאחר ששמעתי עליו דברים טובים ושהינו שקט החלתי ללכת על Fractal Design R5 Black, אין לי בעיה להחליף למארז אחר אם הוא יותר שקט ובמסגרת התקציב.

ספק החלטתי ללכת על חברה איכותית וספק מודולרי, גם ספק 550 יחזיק את המערכת בצורה טובה לפי הבנתי.

מעבד: 1640 ₪ - * חדש * - Quad Core i7 7700K Kaby Lake 4.2Ghz S1151 
לוח אם: 579 ₪ - * חדש * - ASUS Z270-P PRIME S1151 
זכרון: 590 ₪ - * מבצע * -  16G (2x8G) Corsair Vengance LPX White DDR4 3000Mhz CL15 
כרטיס מסך: 1999 ₪ - * מבצע * -  Palit GeForce GTX1070 8G D5 1506MHz-1683MHz JETSTREAM 
באנדל (מארז + ספק): 839 ₪ - * מבצע * -  Fractal Design R5 Black + ANTEC 650W 80+ MODULAR 
קירור אוויר למעבד: 145 ₪ - Arctic Freezer 13 

מחיר סופי: למזומן 5792 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 5907 ₪

פורסם
  • מחבר

ביצעתי עריכה אודה לחוות דעת של המומחים :)

פורסם

עם לוח אם כזה ומאוורר למעבד אל תצפה לאוברקלוק

אבל לא צריך רק תוודה שXMP פעיל מהירות המעבד עם TURBO מגיע ל4.5GH ומהירות הזיכרון טובה מאוד

מה לגבי SSD ?

בשנת 2017 כל מחשב במחיר כזה חובה SSD במיוחד שהמחירים של הSSD זולים מאי פעם.

אתה תראה הבדיל גדול בין SSD לדסיק קשיח רגיל

פורסם
  • מחבר

יש לי ssd evo 850, בנוגע לאובר קלוק אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק קיצוני משהו צנוע, לכן הייתי בטוח שכל לוח מסדרת z270 יאפשר.

לאיזה קירור ולוח היית ממליץ לי לשדרג במסגרת התקציב?

פורסם
ציטוט של k534d

יש לי SSD evo 850, בנוגע לאובר קלוק אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק קיצוני משהו צנוע, לכן הייתי בטוח שכל לוח מסדרת z270 יאפשר.

לאיזה קירור ולוח היית ממליץ לי לשדרג במסגרת התקציב?

מצטער לא התכוונתי לבקר אבל יש אופציות יותר טובות הסבר :

לגבי לוח אם זה דגם התחלתי  כרטיס הקול המובנה לא טוב ואין USB 3.1 וגם אין TYPE USB  C.

לוח אם לא משפיע על ביצועי המעבד אבל יש סרטון שמסביר לעומק על הבדילי לוח אם עדיף לראות 

אם אתה משתמש בDAC חיצוני לsound אז בסדר.

לגבי מעבדי KABYLAKE אתה יכול לצפות ל5GHZ אוברקלוק רק עם קירור נוזלי מהטובים 240mm radiator

אתה אמרתה אוברקלוק צנוע של מה 100/200MHZ ?  המעבד במהירות 4.5GHZ TURBO עם הזיכרון 3000MHZ רק תוודא שXMP פעיל וכל הליבות יהיו ב4.5GHZ.

תפרט קצת ?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של amir8824

מצטער לא התכוונתי לבקר אבל יש אופציות יותר טובות הסבר :

לגבי לוח אם זה דגם התחלתי  כרטיס הקול המובנה לא טוב ואין USB 3.1 וגם אין TYPE USB  C.

לוח אם לא משפיע על ביצועי המעבד אבל יש סרטון שמסביר לעומק על הבדילי לוח אם עדיף לראות 

אם אתה משתמש בDAC חיצוני לsound אז בסדר.

לגבי מעבדי KABYLAKE אתה יכול לצפות ל5GHZ אוברקלוק רק עם קירור נוזלי מהטובים 240mm radiator

אתה אמרתה אוברקלוק צנוע של מה 100/200MHZ ?  המעבד במהירות 4.5GHZ TURBO עם הזיכרון 3000MHZ רק תוודא שXMP פעיל וכל הליבות יהיו ב4.5GHZ.

תפרט קצת ?

קודם כל תודה אמיר, ואל תרגיש לא בנח אם אתה מבקר, אני כבר הרבה זמן שהייתי מחוץ לעניינים בכל הקשור לחומרה והעזרה שאתם פה מספקים מאוד עוזרת לי :)

ואכן יש לי dac/amp חיצוני :)

לגבי הלוח אני כרגע שוקל החלפה לZ270-Gaming K3 של gigabyte, אני כבר שנים שעובד עם אסוס (ומאוד מרוצה) אבל אני מרגיש שהפעם התמורה שאני מקבל מהמוצר שלהם ביחס למחיר לא שווה את זה.

לגבי האובר קלוק אני לא יודע מספרים, לצערי לא היה לי את הזמן להיכנס ולבדוק באנצ'ים ולדעת מה נחשב אובר קלוק מטורף אבל גם בעבר תמיד עשיתי מה שנחשב אובר קלוק צנוע.

ככה נראה המפרט נכון לעכשיו כמובן שנתון לשינויים. (דיסקים קשיחים יש לי בנפרד כולל evo 850), אני אוסיף שכבר עכשיו אני לוטש עיניים לקירורי המים(קצת מפחיד אותי מים בתוך במחשב) , אבל זה יהיה שידרוג עתידי.

מעבד Intel Core i7 7700K / 1151 Tray 1 ₪1716
קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 13 CO 1 ₪173
לוח אם Gigabyte GA-Z270 Gaming K3 1 ₪749
מארז Fractal Design Define R5 Blackout + Antec NE650M 1 ₪830
זיכרון Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15W 1 ₪617
כרטיס מסך Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming VR Ready GV-N1070G1 Gaming-8GD - מחיר מיוחד 1 ₪1999
הרכבה הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה 1 ₪0
סה"כ: 7 ₪6084
פורסם

אוברקלוק של 5GHZ על KABYLAKE לא נחשב למטורף בדקתי שלושה מעבד של I7 ו2 מעבד I5 של KABYLAKE  אוברקלוק מגיע ל5GHZ ויש מעבד הגיע ל5.2GHZ יציב  ב1.42 VOLTAGE  מתחמם הרבה סביביות 90 מעלות וזה עם קירור נוזלי מהטובים.

זה השיפור העיקרי בין SKYLAKE לKABYLAKE אין הבדיל בביצועים עם אותה מהירות למשל 4.5GHZ על SKYLAKE יהיה זהה ל4.5GHZ על KABYLAKE...

לגבי לוח אם יש הרבה בעיות בBIOS לוח האם של GIGABYTE נותנת יותר VOLTAGE למעבד ממה שצריך מה שגורם לתחמימות יתר של המעבד יש הרבה ביקורות באינטרנט מומלץ לבדוק.

אבל בכל זאת מומלץ לעשות עדכון לBIOS בעת רכישת המחשב לגרסה אחרונה.

עוד הערה למעבד KABYLAKE יש אפשרות לעשות AVX offset בכל שהמעבד יכול לרוץ במהירות יותר בתכניות שלא משתמשים בAVX וכאשר המעבד מזהה שיש תכניות שמשתמשות בAVX אז מוריד את המהירות תלוי בoffset שמוגדר בBIOS.

אני ממליץ על ASUS  ללוח אם  אבל המחירים בארץ מטורפים לוח אם שעולה 170$ מוכרים אותו ב900 ש"ח.

ולגבי קירור אם אתה רוצה מאוורר ולא קירור נוזלי אז ממליץ על Noctua NH-U14S יותר טוב ויותר שקט ברמת קירור נוזלי ונכנס למארז של R5

אבל ראה אוכל למחשבה אם אתה רוכש בחודש הבאה תחכה לחודש מרץ אז מעבדי AMD RYZEN יוצאים ונהיה יותר חכמים לגבי ביצועים שלהם ואולי יותר טוב ?

ככל מקרה בהצלחה..

אם תרכוש עכשיו תשנה את הקירור לNH-U14S

לגבי לוח אם אין לי הרבה נסיון עם GIGABYTE היה לי מקרים בעבר בעיות במיוחד באוברקלוק אבל זה רק אני מומלץ לשאול אחרים שיש להם נסיון אמיתי ולא רק קוראים באינטרנט ומדברים שטיות ?

אני מעדיף ASUS אבל המחירים יותר מ900 ש"ח עכשיו אולי יהיו ירדה במחרים בעוד חודש ?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של amir8824

אוברקלוק של 5GHZ על KABYLAKE לא נחשב למטורף בדקתי שלושה מעבד של i7 ו2 מעבד I5 של KABYLAKE  אוברקלוק מגיע ל5GHZ ויש מעבד הגיע ל5.2GHZ יציב  ב1.42 VOLTAGE  מתחמם הרבה סביביות 90 מעלות וזה עם קירור נוזלי מהטובים.

זה השיפור העיקרי בין Skylake לKABYLAKE אין הבדיל בביצועים עם אותה מהירות למשל 4.5GHZ על Skylake יהיה זהה ל4.5GHZ על KABYLAKE...

לגבי לוח אם יש הרבה בעיות בBIOS לוח האם של Gigabyte נותנת יותר VOLTAGE למעבד ממה שצריך מה שגורם לתחמימות יתר של המעבד יש הרבה ביקורות באינטרנט מומלץ לבדוק.

אבל בכל זאת מומלץ לעשות עדכון לBIOS בעת רכישת המחשב לגרסה אחרונה.

עוד הערה למעבד KABYLAKE יש אפשרות לעשות AVX offset בכל שהמעבד יכול לרוץ במהירות יותר בתכניות שלא משתמשים בAVX וכאשר המעבד מזהה שיש תכניות שמשתמשות בAVX אז מוריד את המהירות תלוי בoffset שמוגדר בBIOS.

אני ממליץ על ASUS  ללוח אם  אבל המחירים בארץ מטורפים לוח אם שעולה 170$ מוכרים אותו ב900 ש"ח.

ולגבי קירור אם אתה רוצה מאוורר ולא קירור נוזלי אז ממליץ על Noctua NH-U14S יותר טוב ויותר שקט ברמת קירור נוזלי ונכנס למארז של R5

אבל ראה אוכל למחשבה אם אתה רוכש בחודש הבאה תחכה לחודש מרץ אז מעבדי AMD RYZEN יוצאים ונהיה יותר חכמים לגבי ביצועים שלהם ואולי יותר טוב ?

ככל מקרה בהצלחה..

אם תרכוש עכשיו תשנה את הקירור לNH-U14S

לגבי לוח אם אין לי הרבה נסיון עם Gigabyte היה לי מקרים בעבר בעיות במיוחד באוברקלוק אבל זה רק אני מומלץ לשאול אחרים שיש להם נסיון אמיתי ולא רק קוראים באינטרנט ומדברים שטיות ?

אני מעדיף ASUS אבל המחירים יותר מ900 ש"ח עכשיו אולי יהיו ירדה במחרים בעוד חודש ?

תגובה מאוד מפורטת ומלמדת תודה רבה :).

אני מעדיף אסוס וכל הלוחות עד כה היו מתוצרתם אבל באמת שהתמחור שלהם בארץ מגוחך להחריד, והפעם אני מרגיש שאני פשוט לא מקבל תמורה לכסף לעומת מה שחברות אחרות מציעות.

בנוסף בגלל שהלוחות חדשים אני לא הצלחתי למצוא ביקורות ולראות את יכולות ההמהרה שלהם, או כל מידע אחר רלוונטי.

יצא לי לקרוא קצת על ryzen  אני מניח שאני אפנה לפורמים של reddit ואנסה לדוג משם מידע בנוגע ל gigabyte שציינתי, מבלי לזלזל כמובן בחברי הפורום כאן, פשוט שם יש יותר אנשים שחלקם כבר קנה ובדק את הלוחות.

התכנון הינו לקנות את המחשב בתחילת פברואר אולי אני אחכה מעט יותר (לא יותר משבועיים), כי המחשב הנוכחי שלי מראה סימני גסיסה.

ושוב תודה אמיר על התגובה המפורטת והמלמדת נתת לי המון חומר למחשבה :) אני אשקיע עוד זמן במחקר בנוגע ללוחות אם ומקווה לבוא עם תובנות חדשות.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת ברשותכם האל כדאי להעיף את gigabyte g1 1070 על פני ה Palit super jetstream מביקורות שקראתי וראיתי ה jetstream מאוד שקט וקריר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים