עבור לתוכן

m3-7y30 לעומת i3 6100u

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מחפש לקנות מחשב נייד, שהדבר העיקרי שחשוב לי הוא המשקל. מכיוון שמחשבים קטנים מידי (10.1 וכדו') לא כ"כ מתאימים לי, לאחר מס' חיפושים התקבעתי יחסית על סדרת ה-zenbook של אסוס. ראיתי בזאפ דגמים שלהם עם i3-6100u, אבל רובם היו m3-7y30 (אולי גם דגמים אחרים של m3). ראיתי שמהירות המעבד נמוכה משמעותית, וכך גם צריכת האנרגיה שלו, (אבל המהירות המקס' מגיעה ל-2,300, זה קורה בפועל בכלל?). בכל מקרה, אין לי תכנון לשחק עליו או משהו, בעיקר וורד, אינטרנט, סרטים. השאלה האם אני ארגיש בהבדל, או שאין בעיה ללכת על מעבדי ה-m3, ו"להרוויח" את צריכת האנרגיה הנמוכה (כי גם ככה זה לא שאני בלי שקע, אני פשוט עובר מבית לבית...)

נערך על-ידי hassid_hassid

פורסם

יופי.

עכשיו תמלא שאלון ותציין תקציב   :)

פורסם
  • מחבר

בסדר... למרות שהשאלה שלי התמקדה בהבדל בין המעבדים, אתה אכן צודק, ואין לי מה להפסיד, אולי באמת מישהו ימצא לי משהו שיהיה טוב יותר... למה לא... אז ככה:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של עד 100 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?  בעיקר עבודה משרדית, שימוש בוורד, פאואר פוינט, גלישה באינטרנט. מידי פעם צפיה בסרטים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם  העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכלול הכל

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? השקט לא קריטי. כמובן, לא אתנגד שיהיה שקט, אבל זה לא השיקול. (1 אם הבנתי נכון את הדירוג)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך בשום תוכנה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אני גר בפתח תקווה, אז אם החנות לא באיזור - שיהיה לפחות משלוח לאיזור (חלק מהתקציב ילך על זה במקרה שהוא יהיה בתשלום...)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם האפשרי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). המחשב יצטרך להתחבר למקרן מידי פעם, ככה שיש צורך ביציאות למקרן (VGA/HDMI), ואם יש צורך בכרטיס מסך או משהו, אני לא יודע... העיקר שבחיבור למקרן ירוץ כמו שצריך.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מחשב נייד בלבד. גודל מינימלי - 13 אינצ'. כמה שיותר קל. זה הדבר החשוב ביותר מבחינתי - משקל. כי כבר יש לי מחשב נייד והסיבה היחידה שאני רוצה לקנות עכשיו זה בשביל נוחות הנשיאה. ככה שהמחשבים הקטנים של ה-10-11'' לא, כי הם קטנים מידי, אבל המחשבים ה"רגילים" של ה-15-17'' גם לא, כי הם כבדים מידי (אלא אם הוא יהיה קל איכשהו, ואז לא אכפת לי אם המסך יהיה גדול)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים