עבור לתוכן

טכנולוגיה חדשה שמוצגת ב- Vega וכמה דברים חשובים שדברנו עליהם בעבר

Featured Replies

פורסם

תחילה לראיון המלא עם רג'ה מ- AMD ראש מחלקת האצה גראפית:

https://www.youtube.com/watch?v=FwcUMZLvjYw

יהיה שם הסבר על טכנולגייה חדשה של היררכיית זיכרון ולעניין זה דברים מהותיים:

סוף סוף AMD הטמיע שיטת tile rendering בה נוידיאה עושה שימוש מאז דור כרטיסיה שהושק ב- 2014.

צפיתי מהלך שכזה והתפלאתי איך רק עכשיו AMD השכילה להעתיק את השיטה.

AMD הרחיבה את נושא ה- cach שמבצע rendering לא רק לרמה אחת, וזכרון RAM של הכרטיס,

אלא למעשה חילקה ל - 3 רמות. ה- cach לביצוע רינדורים קטנים = tiles, הזכרון RAM של הכרטיס שמחזיק את ההרכיה

הבאה של הזכרון (מקביל למושג level 2 cach ) שיהיה בנפח טיפוסי של 8GB,

ומעליו בהררכיה נוספת (לדוגמא בגודל טרה בייט שיושב כבר במחשב עצמו), הרמה השלישית הזו של זכרון ממופה ממש

לשימוש ישיר, נפחים עצומים מטבע הדברים בכונן הקשיח אפילו.

מיפוי נפח זכרון מתחלק על שלושה הררכיות זכרון, כאשר אלגוריתמים חכמים מעבירים מידע מרמה אחת לאחרת

של הזיכרון וכך ממקסמים את יכולות תעבורת הזכרון ואת רוחבי הפס לטובת שיפור ביצועים.

טכנולוגיות נוספות הן יכולת חכמה לאתר במפה הפוליגונית מי הם פוליגנונים מוסתרים, כאלו שאין צורך לרנדר משום

שממילא לא יופיעו בתמונה הסופית. משימה שעומלים עליה בכל העולם ההאצה הגראפית מזה למעלה מ- 20 שנה ועד כה

ללא הצלחה ממשית. נקווה שמה ש- AMD מדברים עליו כן הצליח להם ברמה כזו או אחרת של מימוש ואני אופתע מאד אם

זה עובד להם תקין. אם כן, זו תהיה דרמה סנסציונית. *פה הנני קצת סקפטי כמו שאומרים משום שזה נשמע טוב מדי to be true.

סוף סוף רואים קצת שכל מצד AMD במימוש אלגוריתמים מתקדמים בעיבוד גראפי. תקווה שלמרות שזהו מוצר מאד

מאוחר, יהיה הוא בר רלוונטיות מתי שכן יושק.   סוף הרבעון הראשון ?    ימים יגידו. הכל תלוי בביצועים בפועל,

במחיר, ובתחרות שתעמוד מנגד באותה עת.

יהיה שם אזכור על מדוע אין הבדלים גדולים או מהותיים בין הגדרות Ultra להגדרות הגראפיות של ברירת המחדל של כותר,

תופעה שגם אנו פה בפורום ראינו לא אחת לפני מספר חודשים עת חקרנו את הנושא בהקשרים שונים של ביצועי מאיצים גראפיים.

הנושא הזה של Ultra - עד כמה הוא פסיכולוגי הרבה יותר מאשר בר תועלת ממשית כשמודדים אותו בצורה אוביקטיבית, ומדוע

הפערים אינם גדולים בין דרגות הגראפיקה שבקצה העליון למרכז הטבלה הדיפולטי.

יהיה הסבר מדוע המעבר לרנדור אנימציה משחקית ב- 4K לעומת 1080P אינו כזה דרמטי. אמנם קל להבחין בשיפור כאשר זה

למשל נמצא בטקסט שמופיע כ- layer מעל האנימציה, במיוחד בשל התדרים הגבוהים שנמצאים בגבולות האותיות,

אך מנגד כשמתבוננים בגראפיקה הגנרית, למשל עץ הנמצא בתנועה, אלמנט בו התדרים נמוכים, האם באמת מעבר ל- 4K מורגש או כזה רלוונטי ?

האם המעבר כלל נחשב לשיפור באיכות התמונה מבחינת תפיסתה של העין את האנימציה ?  שאלות טובות שעולות שם.

רג'ה בתחום הזה בהחלט מבין לא קטן  (בלשון המעטה).

נכנסים לנושא של תקני DX12 ותקני Vulkan ומדוע דווקא בהם AMD מצליחה טוב יותר ממתחרתה. ההסבר שם מאד מעניין

בהקשר של השפעת פיתוח האפליקציות בתחילה לקונסולות, ומדוע ביצוע פורטינג של הקוד לתקנים המודרניים תחת PC

הרבה יותר קלה ויעילה מאשר ביצוע כבעבר לתקן הקודם DX11. הפיתוח לקונסולות הוא פיתוח על פלטפורמת חומרה

של AMD, הפורטינג מתאים בקלות לחומרת AMD שרצה על DX12 או Vulkan ב- PC. זה אותו שטנץ.

מנגד בעבר פורטינג נעשה על ידי כתיבה מחדש של הקוד ל- PC וניסיון לאפטמז אותו (בעקיפין מאחורי הקלעים) בדרייבר עצמו,

משהו שדרש הרבה שעות מהנדסי תוכנה. כאן ידה של נוידיה היתה על העליונה בשל אחזקתה במסה גדולה יותר של מקודדים

בתחום DX11 . אך כאשר עוברים לתקנים החדשים DX12 וולקן, היתרון עובר לצידה של AMD - שכן יש לה יתרון אינהרנטי

בגלל עולם הקונסולות. הפורטינג לחומרה שלה בעולם ה PC הוא טריויאלי הרבה יותר.

מזכירים גם את טכנולוגיית freesync 2 העדכנית ובמה היא תורמת ביחס לתקן הקודם.

בקיצור לא מעט חדשות מענינות, התעשייה בהחלט צועדת כל הזמן קדימה ומחדשת עבורנו.

פורסם

אכן מעניין, אני משתדל גם לעקוב אחרי AMD בחודשים האחרונים.
 קיבלתי החלטה ללכת על מחשב חדש מבוסס CPU\GPU מהאדומים בקיץ הבא במידה והעלות תצדיק את מה שהם יביאו,

ככה בשביל לעשות שינוי שהוא יותר עקרוני ( שנים אני עם Intel\NV ).

נמשיך לעקוב.

פורסם
ציטוט של coch

אכן מעניין, אני משתדל גם לעקוב אחרי AMD בחודשים האחרונים.
 קיבלתי החלטה ללכת על מחשב חדש מבוסס CPU\GPU מהאדומים בקיץ הבא במידה והעלות תצדיק את מה שהם יביאו,

ככה בשביל לעשות שינוי שהוא יותר עקרוני ( שנים אני עם Intel\NV ).

נמשיך לעקוב.

מתכנן דבר זהה. במידה שה-Vega תביא כרטיס שיעמוד בין ה-1080 ל-1080Tiבמחיר ובביצועים אני כנראה אלך על זה

פורסם

@nec_000 גם ראוי לציין ש AMD פסחו על מענה ל 1080\1070 - ומבלי לדון בסיבה ללמה ואיך, בשכבה הזו

של המאיצים זה לא רק חוסר תחרות מרגע היציאה פלוס שנה, אלא גם במידה ו Vega לא יעמוד בסטנדרטים בפועל, הם מפסידים מעבר

למוניטין. יש לקחת בחשבון את זה ש Vega יהיה בהשקה שנה אחרי 1070\1080 + עלויות ייצור גדולות יותר לכרטיסים

שמגיעים עם HBM2. אני אופטימי, אבל יכול להיות מצב של חוסר עמידה בציפיות. המעבדים שלהם קרובים,

אמורות להיות ביקורות כבר חודש הבא.

פורסם
  • מחבר

היעדר מענה לסגמנט 1070/1080 בשנת 2016 אינו בשל "חוסר יכולת", אלא בשל שיקול תעשייתי כלכלי טהור.

AMD למיטב זכרוני גם דיברו על כך בהקשרים שונים כשנשאלו בנושא.

כמו כן כבר דיברנו על העניין הבא בעבר לא אחת כאן בפורום ואזכירה לכולנו, שכל אחת מהיצרניות יכולה לייצר

מאיץ חזק ככל שרק תרצה, למעשה ללא תקרה פיסית או מתמטית כלשהי, וזאת בשל העובדה המדעית, שהאצה

גראפית הינה עיבוד מקבילי. ובעיבוד מקבילי ניתן לחבר כמה בוכנות למנוע שרק רוצים ללא תקרה.

קרי שהיכולת או היעדרה איננה מושג מתאים, והיכולת היא רק שאלה של כדאיות עסקית ותו לא:

בשלב מסוים מאיץ גראפי סופר חזק יהיה כל כך יקר לייצור, שלא יימצא צרכן המעוניין לרוכשו.

והמסקנה הרדוקציונית היא, ש- AMD חישבה ומצאה שהעלות של מאיץ שיתחרה ברמת ביצועיו של 1070/1080

יהיה עבורה לא כדאי כלכלית, ולכן היא לא נכנסה להפתקאה הזו.

נכון לעתה וממה שאנו מבינים לפי מיטב האינפורמציה שכן נחשפה לפנינו, ברבעון שני 2017 AMD ישיקו את כרטיס Vega.

כרטיס זה על פי ההערכות הגסות ברחבי הרשת ומפי גורמי מקצוע בתחום ככל שישנם כאלו, ככל הנראה ייתן ביצועים

של בין 1070 ל- 1080 תחת DX11, ומעל 1080 תחת DX12 / Vulkan.

היות והשוק העולמי בתחום נוטש את DX11 ועובר לתקנים החדשים (שנת 2017 היא שנת המפנה), יתרונותיו של Vega

על פני 1080 בהיבט הזה ברורים.

מבחינה שיווקית אם הכרטיס יתומחר במחיר 1080 או טיפה מתחת לו (נגיד 600$) הוא יהיה קורץ ללקוחות פרימיום רבים.

למיטב הערכתי (הזהירה), בעיקר לאלו שעדיין לא רכשו את הדור העדכני של מאיצי 2016 והם מצויים עדיין ברמת ביצועים

של חצי 1080 (ומטה מכך).

אם הערכות אלו נכונות, אזי בפני לקוח הפרימיום של 2017 יעמדו האפשרות לרכוש באזור חיוג 600$, או את 1080 שמנצח

תחת כותרי האתמול (DX11), או את Vega שמנצח תחת כותרי המחר (DX12 / Vulkan).

במצב ברירה שכזו, כנראה שחלק לא מבוטל מהלקוחות יבחר ללכת על מנצח כותרי המחר, ובתנאי שהביצועים תחת כותרי

האתמול (DX11) יהיו מספיק טובים והפשרה בהם מתקבלת על הדעת.

פורסם

בגדול, אני מסכים עם נקודות שהעלת. למרות שחלקם הם בגדר אי-ודאות ( עד כמה ישתמשו בשנים האלה ב API's החדשים ).

רבאק יש משחקים היום שעוד עובדים על DX9, משחקים מאוד פופולריים. קשה לדעת גם לגבי כמות השימוש ב Vulkan.

אבל עדיין מנקודת מבט עסקית אין דבר כזה לטווח ארוך בלבד, לכן אני גם הייתי זהיר בצעדים גדולים מידי במחשבה

של טווח ארוך עם הייתי איש מפתח ב AMD. הנקודה היא שבינתיים NV שוכבים על מזרון מים, הם מוכרים מ 1070\1080

כמויות X , ו X לא מושפע מתחרות - כי היא לא קיימת בשכבה הזו. NV לא סתם דיווחה על סגירת שנה עם רווחים 

משמעותיים ועלייה.

אני כן מתכנן רכישת AMD, שילוש חדש לגמרי ו Vega עוד הקיץ. מה שיכול להוריד אותי מזה - מחיר מופקע ( לא סביר ), 

ביצועים ירודים ממה שיש לי היום ( i7 6700K \ 1070 ) - בתקווה שזה לא יהיה המצב, גם עבור ביצועים זהים במידה

והמעבד יהיה סביר ל OC ו Vega ייתן לי ביצועים דומים ל 1070 - אני מוכר ומחליף.

פורסם
  • מחבר

אכן הרוב בגדר אי וודאות והוא אינו אלא הערכות סבירות, בהתבסס על המידע שכן הוצג לפנינו בליווי ניתוחים

תואמים מצד גורמים שזהו מקצועם.

לגבי כוונתך ורצונך לשדרג את החומרה שברשותך השנה, אשמח להתייחס משום שלראייתי זה חשוב וגם

מצווה מוסרית מצידי לקהילה:

ברמה הפילוסופית והפונקציונאלית, כמהנדס, לא הייתי מחליף מכונה באם השיפור אינו בר משמעות פרקטית.

וזאת ללא תלות מה הנני מחליף במה, צהוב בכתום או לבן בשחור.

בכדי שיהיה טעם להחלפה צריכה להיות לכך הצדקה. אך מה זו הצדקה ?

אם מעבד חדש לא יהיה מהיר לפחות כפליים ממה שיש בידי כיום, וגם לא יהיה צורך בביצועים הכפולים

הללו מצד הצרכנים (אפילקציות), לא אחליף ולא אשדרג.

זאת משום שלא מחליפים לשם ההחלפה עצמה, אלא מחליפים באם השיפור המתקבל נחוץ ומורגש בצורה ברורה.

מורגש זה איננו שינוי שצריך לחפשו במיקרוסקופ או לדעת שהוא קיים רק בגלל איזה טכומטר שרץ בצד,

אלא מורגש זה אומר מורגש בלי ויכוח בכלל וקל לשים לב אליו בחושינו האנושיים.

קרי שמיד שמים לב אליו במבחן עוור תקני.

ואם זו הפילוסופיה שכולנו בסופו של דבר מתכנסים אליה ומסכימים עליה, לאחר מספיק זמן שדנו יחדיו בנושא

והשתכנענו שזו כנראה פילוסופיה שיש מאחוריה שכל, אז כנראה שלא יהיה לאף אחד מאיתנו צורך

לשדרג את המעבד עד מתי שהוא ב- 2019.

ולגבי האצה גראפית, מרמת ביצועים של 1070 (לא משנה כרגע תחת איזה API) כל עוד לא קיים כותר שתחת

דרישות הרזולוציה שלך מביא לבעיה ביצועית, הרי שאין טעם להוציא שקל על הנושא. חכה עד שיהיו כותרים כאלו,

שתחת הרזולוציה בה הנך עובד יגרמו לך לפשרות כואבות בהגדרות הגראפיות שתצטרך להגדיר בהם,

ורק אז תבצע את השדרוג.

משמע פרקטית, שכנראה גם מאיץ גראפי לא תדרש לשדרג לפני 2018 לכל המוקדם, ויותר סביר שלא לפני 2019.

אם חסכתי לך כמה אלפי שקלים השנה, כמו גם לקוראים אחרים, אז לפחות את לחמי הערב הרווחתי.

הנני תקווה כי בעלי העניין אצל מפתחות החומרה לא עוברים כאן - כי הם עלולים לכעוס עלי (בצדק מצידם).

אך נזכור יחדיו לרגע קט, כי אינני עובד אצלם ולא בשירותם. כאן הנני על תקן המציע את דעתי לצרכן,

שהוא כרגע הצד אותו מייצג ואליו נאמן.

פורסם

@coch

אני גם רציתי לשאול, אבל nec הקדים אותי.

למה שתרצה לשדרג רק לצורך השידרוג? אני משער שאתה כבר אדם בוגר שעצם השידרוג בלבד לא ייגרמו לך להתלהבות והתרגשות.

מפני שכל מעבד i7 סטנדרטי יריץ את כל המשחקים שיש למשך עוד הרבה זמן (ובפרט מעבד כמו שיש לך).

וכרטיס 1070 גם הוא יריץ כל מה שאתה צריך לתקופה הקרובה, שנתיים - שלוש (אני עם כרטיס 290X שהוא כ70% מהכוח שלך ואני לא רואה שום משחק שייגרום לי צורך לשדרוג בשנתיים הקרובות).

@nec_000

האם אתה באמת חושב שAMD תוכל למכור כמו שהיא תרצה?

הרי שחלק גדול מהאנשים שרוצים את הbest, כבר קנו 1070/1080, ולהם לא תהיה סיבה לשדרג.

פורסם

@StavBN אני יסביר את עצמי. שדרוג של חלקים ובניית מחשב - למרות שזה כרוך בהוצאה כספית שהיא קצת טיפשית במקרה הזה כי

אני לא יעלה בביצועים ( בשביל משחקים, אמת אני מסכים ) עדיין מספק לי את ההנאה הקצרה של לבנות את המחשב שלי מחדש.

אומנם זה עניין של כמה שעות ( הרכבת החומרה, התקנת מערכת הפעלה מחדש - וקצת להתעסק עם OC התחלתי ) אבל אני עדיין

נהנה מזה.

לגבי המעבר מהחומרה הנוכחית שלי - כמו שאמרתי אני מסכים שזו הוצאה די אידיוטית מצידי - אבל אני עושה אותה יותר בקטע עקרוני הפעם.

שנים אני עם NV ( ומרוצה ) ושנים אני עם אינטל ( כי אין ברירה בשנים האחרונות ) - אז החלטתי ללכת על AMD ולמכור את המחשב

הנוכחי שלי, כמובן אם לא יהיה משהו שיוריד אותי מזה ( מחיר מופקע, ביצועים ירודים ביחס לציפיות ). באמת שהפעם זה יותר בא מרצון

לעבור בעצם למחשב שכולו מבוסס AMD, להחליף מארז שנמצא אצלי מעל עשור, אולי אפילו לחדש שולחן למחשב.

מהצד הכלכלי - אני מוכר את המחשב שלי זה קודם כל. זה לא שאני מיליונר, מצד שני אני כן בן אדם מבוסס - טפו טפו טפו B|.

מה גם הזדמנות טובה לקבל פחות בלבולי מוח מבת הזוג שלי - יש לי מארז עצום של Lian Li מהדורות הישנים שלהם, ושולחן שתופס

חצי חדר. אני יראה מה קורה בשוק היום וייקח איזה מארז Mid לטעמי וגם שולחן יותר פרקטי כמו שאמרתי קודם.

נתתי תשובה מפורטת מאחר והשיקולים שלי הם לא רק הביצועים, למרות שזה העיקר בסופו של דבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים