עבור לתוכן

יש דרך לבדוק תקינות כבלי RJ45

Featured Replies

פורסם

יש לי switch tp-link 24 port 10/100/1000

שמחוברים אליו מחשבים מאותו סוג.

רוב המחשבים מחוברים עם כבל cat 6

ומרוחקים יותר מחוברים בcat7 עד הקופסא ומשם cat 5 למחשב

לאחרונה שמתי לב שכשחיברו אותם הורידו את המהירות בכרטיסי רשת ל10M ניסתי להחזיר ל1GB או לאוטומט המחשב לא הצליח להתחבר (גם כששינתי ל100 לא הצלחתי להתחבר)

לא בדקתי אפשרות עם מחשב אחר אז אני לא יודע אם הבעיה היא עם הכרטיס רשת במחשבים או הכבל.

השבוע חיברנו AC שעובר דרך עוד switch ומשם כבל נוסף (עובר לבניין נוסף) ויש לי בעיות חיבור איתו (לפעמים עובד ולפעמים לא)

ובחדר נוסף (מחובר לרשת אחרת) יש לי switch נוסף של 1GB ואליו מחוברים מחשבים אחרים (סוג אחר)

בחדר הזה יש לי מחשב אחד שמצליח להתחבר ב10M

ושלושה מחשבים נוספים שמידי פעם מתנתקים מהרשת

ההשערה שלי היא שיש או תקלה בכבלים, באיכות הראשים או במתקין:(

רציתי לדעת אם יש דרך לבדקות תקינות כבל (יש לי כבלים שעוברים 20-30 מטר בקיר ויש גם ארוכים יותר), אבל לא רק את החיבורים שלו אלה גם את האיכות (הרי ב10MB הוא מצליח לעבוד)

ושאלה נוספת, יכול להיות שבכל המחשבים מהסוג הראשון יש בעיה בכרטיס רשת? או תקלה אחרת, ולא רק בעיה עם הכבלים?

שאלתי את השאלה בפורם של "טכנולוגיית מידע - ITI" והתשובה לא סיפקה אותי (אם לא תיהיה תשובה אז זה מה שאני אקנה)

שם הביאו לי הצעה למכשירים שבודקים את תקינות הכבל מבחינת חיבור החוטים

אני מחפש משהו שבודק אם יש הפרעות בדרך, התנגדות, איכות קו (לבדוק לאיזה מהירות אני יכול להגיע במקסימום עם הכבל הזה וכו')

תודה רבה לפורם "טכנולוגיית מידע - IT"  וכמובן למי שיענה כאן

תודה רבה

פורסם

היה לי לוח אם שאחת המהתכונות שלו היה זיהוי כבלים מנותקים והמרחק שבו הקצר קורה בדיוק לא רע. ככה הייתי יודע אם הבעיה במגשרים, בכבל או בשקעים.

פותח הדיון - אם אתה מסתנכרן על 10 מגה אז כנראה יש לך קצר באחד מחוטי ה100. תנסה להחליף כבלים מהמחשב לקיר ולראוטר באחרים תקינים. אם זה לא עוזר תבדוק את חיבורי השקעים. 99% שהבעיה שם (בהנחה שהכבלים עוברים בתוך הקירות ועבדו טוב בהתחלה).

פורסם
ציטוט של Cheif

יש גם מכשירים הרבה יותר זולים שיכולים לתת לך אינדיקציה מיידית לגבי הכבלים - חיווט, ניתוק וכיוב'.

זה כבר היה בשרשור השני והוא אמר שזה לא מה שהוא מחפש

פורסם
  • מחבר

וואוו

תודה רבה על התגובות

etal - אני לא מאמין שיתנו לי תקציב כזה..

cheif - כמו שetal אמר זה המכשיר שהציעו לי. אין משהו בניים

ag43 - אתה זוכר איזה לוח זה? אולי יש עוד חברה שמוציאה משהו דומה

לפי ag43 נשמע שיכול להיות שהבעיה היא בחיבור של הראשים או החוטים אז אולי כן מספיק מה שה cheif הציע

אני לא יודע לגבי התקינות של הכבלים לפני זה

השאלה אם אחד הכבלים בדרך עובר דרך משהו שמפריע לו

או שאולי סוג החוט שקנו לא תקין (פחות נשמע הגיוני), ואז החיבור של החוטים תקין אבל למרות שהכבל הוא cat6 המרחק משפיע עליו (בגלל זה רציתי מכשיר שבודק את איכות הכבל)

נראה לי שאזמין מה ש cheif הציע ואבדוק את החיבורים קודם

תודה רבה

פורסם

אם המרחק הוא פחות מ100 מטר אז אין בעיה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Cheif

יש גם מכשירים הרבה יותר זולים שיכולים לתת לך אינדיקציה מיידית לגבי הכבלים - חיווט, ניתוק וכיוב'.

http://www.ebay.com/itm/USB-LAN-Network-Phone-Cable-Tester-RJ11-RJ12-RJ45-Cat5-/310774510101?hash=item485b9ab215:g:6KgAAOxyYTRSZKX~

הזמנתי את זה..

אני אחכה שיגיע ואעדכן

ציטוט של ag43

היה לי לוח אם שאחת המהתכונות שלו היה זיהוי כבלים מנותקים והמרחק שבו הקצר קורה בדיוק לא רע. ככה הייתי יודע אם הבעיה במגשרים, בכבל או בשקעים.

פותח הדיון - אם אתה מסתנכרן על 10 מגה אז כנראה יש לך קצר באחד מחוטי ה100. תנסה להחליף כבלים מהמחשב לקיר ולראוטר באחרים תקינים. אם זה לא עוזר תבדוק את חיבורי השקעים. 99% שהבעיה שם (בהנחה שהכבלים עוברים בתוך הקירות ועבדו טוב בהתחלה).

אשמח לדעת איזה לוח אם זה (אולי אפשר למצוא לוח כזה)

לגבי הכבלים בין הראוטר ומהקיר

החלפתי , לא עזר

כנראה זה הכבל שבקיר (אני מקווה שזה רק טעות של חיוות, או ניתוק של קבל בשקעים)

תודה רבה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים