עבור לתוכן

כמה ליבות מתכנת צריך?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לפני רכישה של מחשב נייד חדש עם מעבד i5 בעל 2 ליבות וHT, רוצה מחשב טוב לתכנות כללי.

מתלבט אם לחכות לAMD ZEN שיציעו ליבות פיזיות רבות. האם עבודת תכנות דורשת ליבות מרובות או שעדיף להסתפק בפחות ליבות כשכל ליבה בפני עצמה חזקה יותר?

תודה

פורסם

חייב מחשב נייד? נראה לי שמחשבים ניידים יותר בעיתיים מבחינת ביצועים... בגלל שהם מתחממים.

אני לא ממש מתמצא בביצועים של מחשבים ניידים. קניתי מחשב של DELL וכשניסיתי להריץ עליו גרפיקה הוא פשוט היה מתחמם תוך דקה ואז כבר לא היה אפשר להשתמש בו לפיתוח גרפיקה עד שהיה מתקרר שוב... בDESKTOP אין לך את הבעיה הזו כמעט בכלל...

פורסם

מאד תלוי במה אתה מתכנת. לרוב מעבד i5 מסדרת U יהיה מספיק לחלוטין ואין שום טעם לחכות למעבדים של AMD משום סיבה שהיא.

מעבדים עם יותר ליבות פיזיות (סדרת Q) הייתי לוקח במידה ואתה צריך להריץ VM למשל .

פורסם
  • מחבר

אבל פה בא העניין של המשקל הנוסף..

HT לא יעמוד בהרצת VM?

כן אצטרך לעבוד עם לינוקס על גבי ווינדוס

מעניינת אותי התיאוריה - לתפקוד נכון של מחשב עדיף יותר ליבות חלשות או מעט חזקות?

פורסם

יעבוד , אבל בשימוש כבד עדיף ליבות פיזיות (וגם הרבה זיכרון)

אין דבר כזה תפקוד נכון - יש תוכנות שיודעות לנצל ליבות מרובות ויש כאלה שלא ככה שלדברים מסויים עדיף ליבה בתדר יותר גבוה ולדברים אחרים עדיף יותר ליבות גם אם הם בתדר יותר נמוך.

פורסם

תלוי איזה מתכנת זה:

1. אם זה מתכנת בחברה גדולה מאוד אז סביר להניח שיש שם שרת שאחראי על קימפולים, ולכן הוא יכול להסתפק בליבה אחת בשביל עריכת הקוד בלבד.

2. אם הוא מקמפל את הקוד על המחשב שלו אז זה תלוי עד כמה הדברים שהוא מקמפל הם כבדים. יש תוכנות שלוקח מספר שעות לקמפל אותן, ולכן מספר הליבות משפיע מאוד. אם אתה מתכנת מתקדם מינוס אז אתה לא צריך הרבה ליבות. 4 יספיקו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Ghosthunter

תלוי איזה מתכנת זה:

1. אם זה מתכנת בחברה גדולה מאוד אז סביר להניח שיש שם שרת שאחראי על קימפולים, ולכן הוא יכול להסתפק בליבה אחת בשביל עריכת הקוד בלבד.

2. אם הוא מקמפל את הקוד על המחשב שלו אז זה תלוי עד כמה הדברים שהוא מקמפל הם כבדים. יש תוכנות שלוקח מספר שעות לקמפל אותן, ולכן מספר הליבות משפיע מאוד. אם אתה מתכנת מתקדם מינוס אז אתה לא צריך הרבה ליבות. 4 יספיקו.

המחשב מיועד ללימודי מדעי המחשב. כלומר הקמפול יהיה על המחשב, יהיו הרצות על vm החל משנה שניה אבל אני משער שגודל הקוד לא יהיה ברמת התעשייה.

פורסם

עזוב שטיות , נייד עם מעבד i5 מסדרת  U מספיק בהחלט ללימודים של מדעי המחשב. מי שמקמפל קוד שלוקח שעות גם יודע מה החומרה שהוא צריך.

פורסם

הייתי ממליץ לך להסתדר עם מחשב נייח.

פורסם

אם הוא הולך להיות סטודנט אז מחשב נייד יהיה שימושי בהרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים