עבור לתוכן

מתלבט איפה ללמוד קורס תכנות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

החלטתי לעשות את הצעד ובגיל 31 (הטיפה מאוחר, אך סביר) החלטתי לעשות הסבה לתכנות.

לימדתי את עצמי קצת באתרים אונליין (JS וHTML) והבנתי שבלי קורס מובנה על מסגרת יותר קשה מהשעות שאני אתן בעצמי, זה לא יעבוד.

דיברתי בינתיים עם ג'ון ברייס, מכללת סלע והאקרU, כולם הציעו לי קורסים מקיפים.

האקרU עשו עלי רושם ממש לא טוב אז פסלתי אותם, וכרגע ההתלבטות היא בין ג'ון ברייס לסלע.

ג'ון ברייס נותנים קורס full stack של 480 שעות לימוד פרונטליות וסלע נותנים קורס מקיף (אבל לא קוראים לזה full stack) בהיקף של כמעט 1200 שעות.

שמעתי בעיקר דברים טובים על שני המוסדות האלה, ואשמח לעוד דעות לטוב ולרע על שניהם.

בנוגע לג'ון ברייס- מדובר בסניף תל אביב.

כל דעה תתקבל בשמחה.

רב תודות!

פורסם

אם אין לך משמעת לשבת בעצמך ואתה צריך מסגרת שתכפה עליך, התחום הזה לא בשבילך.

פורסם
ציטוט של Kurt

אם אין לך משמעת לשבת בעצמך ואתה צריך מסגרת שתכפה עליך, התחום הזה לא בשבילך.

אני לא מסכים איתך בכלל. אני חושב שאנשים שרוצים לעשות הסבה לתחום התוכנה בגילאים האלה - רצוי מאוד שיכנסו לתחום עם מסגרת כלשהי. בן אדם בגיל 31 שעובד בעבודה כלשהי (אני מניח) יהיה לו קשה ללמוד בצורה מקיפה את החומר הדרוש על מנת להתקבל לעבודה ללא תואר בתחום ללא קשר למוטיבציה שלו.
אולי מה שהתכוונת להגיד זה שבתחום הזה יש חשיבות גדולה ללמידה עצמאית שזה דבר נכון מאוד. אבל אין שום דבר פסול בללמוד את המקצוע דרך קורס מסודר תחת מסגרת.

לפותח השרשור: לגבי ההתלבטות בין ג'ון ברייס לסלע - מצטער אין לי תובנות מיוחדות. מה שכן תיקח בחשבון שגם אם תסיים קורס מקצועי סביר להניח שיקחו מועמדים מאוניברסיטאות או מכללות עם תארים כל עוד אין לך נסיון. אני הייתי ממליץ שאם אתה לוקח את זה ברצינות אז תעשה לך תיק עבודות תוך כדי ההכשרה ותעשה פרוייקטים על דעת עצמך בכל הכוח על מנת שזה יתן לך יתרון על מועמדים אחרים לכשתגיע לראיונות. בהצלחה!

פורסם

בן אדם בגיל 31 שעובד בעבודה כלשהי לא יוכל להכנס לשום קורס בצורה שתאפשר לו באמת ללמוד משהו.

פורסם

תראה זה תלוי. זה תלוי בעבודה הנוכחית, כמה זמן פנוי יש לו בסוף היום, האם יש אופציה ללימודי ערב, כמה מוטיבציה ורצון יש לו.

את כל השיקולים האלה נשאיר לפותח השרשור. אבל לשלול את זה מראש לא הייתי שולל.

פורסם

איזה מוטיבציה ואיזה בטיח. 480 שעות בתרחיש אופטימי שיש לו 4 שעות פנויות ביום זה עדיין חצי שנה של הרצאות פרונטליות בלבד, בלי לחשב למידה עצמית של כמה שעות (!) על כל שעת הרצאה פרונטלית אחת. ועל 1200 שעות חבל בכלל לדבר. אני יוצא מנקודת הנחה שהוא בן אדם סביר ולא עילוי, חבל על הזמן והכסף. במקרה כזה האפשרויות הן או לקחת על עצמך אבטלה של מספר חודשים (ירידה לצורך עלייה) ולהתעסק בזה במשרה מלאה (מקסימום לשלב עבודה מזדמנת) או למידה עצמאית בזמן הפנוי.

פורסם

תתפלא - אנשים משלבים עבודה ולימודים. כן כן יש דבר כזה.
אמרתי שזה הולך להיות קל ? לא.

צריך המון מוטיבציה כדי שזה יצליח וגם אני לא יוצא מנקודת הנחה שהוא עילוי. צריך להיות קונסיסטנטי עם הלימודים ולהשלים פערים בסופש"ים.
שוב, לא אני ולא אתה יודעים במה הוא עובד וכמה זמן פנוי יש לו וכמה הוא באמת רוצה את זה ולכן כשדיברתי על זה שצריך מוטיבציה התכוונתי לזה. להדגיש שזה קשה - כן, להגיד שזה בלתי אפשרי - לא.
מה שכן יש גם את האופציה השניה שהוספת שזה באמת להפסיק עבודה, לקחת הלוואה (במידת הצורך) ולהתמקד בלימודים נטו שזאת אופציה לא פחות טובה - אפילו מעולה.

פורסם
  • מחבר

לא לריב ילדים...

בגלל הלימודים הקרבים אני עובר למשרה חלקית כדי שאוכל לתת מספיק זמן ואנרגיה לעבודה בבית.

ולשאלתי הראשונה-

האם יש מישהו שיש לו תובנות בקשר לג'ון ברייס או למכללת סלע?

פורסם

יש לך תואר אקדמי?

פורסם

למה אתה שואל ?

פורסם

מסלולים שמציעים הסבת מקצוע 

פורסם

אני מסודר כבר. אבל תודה :)

פורסם

:(

פורסם

Kurt

יש דברים שקשה ללמוד בכוחות עצמך במיוחד כשיש לך אפס ניסיון בתחום.

נסה אתה ללמוד תחום קשה שיש לך אפס ידע וניסיון בו בכוחות עצמך. זה לא חוכמה ללמוד דברים בתחום שאתה מתמצא בו ולקרוא לעצמך גיבור מלא מוטביציה.

גם לא סובל את הלוגיקה ההפוכה הזו "אם לא הצלחת זה סימן שאתה עצלן" "אם סיימת תואר זה סימן שאתה גאון" "אם לא בחרו בך, זה סימן שאתה לא יוצלח".

בתור אחד מלומד שנותן עצות אין לך הבנה בסיסית של לוגיקה וכשלים לוגיים.

פורסם

אני לא מייעץ לאנשים לעשות דברים שלא עשיתי בעצמי, אז תפסיק לבלבל את המוח על לוגיקות. ייעצתי לו שצריך להתחייב להרפתקה כזאת בצורה טוטאלית

אם הוא רוצה להצליח, לכן שילוב עם עבודה הוא לא אפשרי, כאשר האפשרות השנייה היא למידה עצמאית. קשה? ברור. יש עוד הרבה דברים קשים שמחכים לו בהמשך הדרך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים