עבור לתוכן

מזמין השבוע מקבוק פרו, מתלבט בין 2 דגמים

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני מזמין השבוע מקבוק פרו החדש (2016) 13 אינטש.

מתלבט בין 2 דגמים (עולים אותו דבר פחות או יותר):

מקבוק פרו 13, עם טאצ בר, i5, 512 ssd, 16gb 2033 mhz ram

מקבוק פרו 13, בלי טאצ בר, אבל עם i7 (וגם 512 ssd ו 16gb ראם, אבל ראם במהירות 1800mhz).

כלומר ההתלבטות היא בעצם - האם לקחת את הדגם הבסיסי אבל עם מעבד i7 שהוא חזק יותר, או לקחת את הדגם עם i5 שמגיע עם טאצ בר, זכרון מהיר יותר ויותר יציאות טנדרבולט.

כרגע אני עם מחשב i7 5600u, 8gb ודיסק קשיח רגיל. מפחד שאני לא משתדרג כאן מבחינת ביצועים.

מה דעתכם?

אני לא עורך גרפיקה ולא משחק במשחקי מחשב. בעיקר הרבה טאבים פתוחים, מאטלב, ולפעמים טיפה תכנות בסיסי מאוד. 

פורסם
ציטוט של Amir Chazan

טאצ בר

האם יועיל לך?

בנושא הזכרון והמעבד נראה לי שעדיף הi7 .

אני חושב שאתה אכן משתדרג בהשוואה למה יש לך אבל למה אתה צריך לשדרג? (נהרס/איטי מדי/סתם כי בא) 

פורסם

אני בכלל לא בטוח שבמקרה הזה ה-i7 יותר מהיר מה-i5. בדגם בלי הטאצ בר המעבד אולי i7 אבל עם מהירות שעון בסיס נמוכה יותר והוא מכוון לצריכת חשמל של 15w לעומת ה-i5 עם מהירות שעון גבוהה יותר וצריכה של 28w. האמת שמול ה- i7 5600u שיש לך אני לא חושב שאף אחד ממעבדים האלה יהיה שדרוג מורגש, המעבר ל-SSD הכפלת כמות הזכרון לעומת זאת כן יכולים לעשות הבדל.

פורסם
  • מחבר

אני קונה מחשב כי הקודם די מתפרק פיזית וגם כי סתם בא לי האמת.

לגביי ההבדלים במעבדים - אכן ה i5 המדובר הוא 2.9 גיגה הרץ וזכרונות 2133 מגה הרץ, ואילו הדגם בלי הטאצ בר היא i7 עם מהירות שעון 2.4 וזכרונות 1800 מגה הרץ.

אז ההתלבטות היא שיקול של מכלול הדברים - מי יצרוך יותר סוללה למשל- האם הטאצ בר אוכל את הסוללה, למי יהיו ביצועי wifi טובים יותר (אם בכלל יש הבדל בהתקני wifi שלהם?) 

אני לא יודע מה אני חושש יותר להפסיד - את המעבד i7 או את הטאצ בר שעשוי להתגלות כדבר פונקציונאלי וכייפי. 

תןדה.

פורסם

על הדגם עם הטאצ בר אין עדיין ביקורות ככה שקשה לעשות השוואה אמיתית ביניהם. הרושם שלי הוא שלא באמת התחילו למכור את הדגם הזה וגם בהזמנה מהאתר של אפל מופיע שהמשלוח יהיה רק בעוד יותר מחודש, אולי עדיף לחכות קצת עד שהוא יהיה בידיים של לקוחות ואתרים יפרסמו ביקורות עליו.

מה שניסיתי להגיד קודם ואולי לא היה מספיק ברור זה שחוץ מההבדלים במהירות השעון ה-i7 הזה הוא בדיוק אותו מעבד כמו ה-i5, שניהם יצאו מאותו פס יצור ואולי אפילו היו ביחד חלק מאותה חתיכת סיליקון במפעל. אינטל בחרו למתג אותם כאילו זה דגמים שונים מסיבות שיווקיות שלהם אבל שלא תחשוב לרגע שאתה מפסיד משהו אם תבחר את ה-i5 לדעתי יש סיכוי לא רע שהוא אפילו יתן ביצועים טובים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים