עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד לקראת לימודים (סביב ה-3.5K)

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני מתחיל ללמוד בקרוב, והייתי שמח לקבל המצלה למחשב נייד בטווח המחירים שציינתי. לאחר שיטוט בקטלוג של KSP מצאתי שני מחשבים שעליהם חשבתי והייתי כמובן שמח לשמוע את דעתכם המקצועית עליהם, האם הם מתאימים, לא מתאימים, או אפילו טובים מדי למטרות שלי (אצרף אותם בתחתית הפוסט)

1. מה התקציב המקסימאלי?~3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב, אך אני אשתדל להיות ריאלי, ולדעתי פחות מזה זה לא ייצא. אם ניתן, מה טוב.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא אפרט חריגה ספציפית, אך כל עוד היא בגבול הטעם הטוב אני מוכן לשקול.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקרון המחשב מיועד ללימודים (של פיזיקה ומדעי המחשב, אם מסלול הלימודים משנה לצורך העניין) מה שאומר בעצם שימוש נרחב בתוכנות בעיקר כמו אופיס, אך חשוב לי שלמחשב יהיו יכולות גבוהות של הצגת סרטים, באיכות כמה שיותר טובה, עריכת תמונות ברמה כמה שיותר גבוהה, ספציפית ב-LightRoom, וכמובן שאני לא מצפה להרצת משחקים כבדים ברמה גבוהה, אך גיימינג קל או משחקים חדשים יחסית על הגדרות בינוניות זה תמיד נחמד. (משחקים הם בעדיפות תחתונה, ולכן רק אם המחשב יוכל להכנס בתקציב שלי זה יהיה נחמד. אם אין חיה כזאת, הייתי שמח לדעת על זה כדי שלא ימכרו לי סיפורים בחנות)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? כמה שיותר שקט זה מעולה, אבל פחות קריטי מהשימושים שלו.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריך מערכת הפעלה, אבל אני מניח שכל המחשבים מגיעים כיום עם ווינדוס 10 אז לא יודע עד כמה זה רלוונטי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור הצפון, עד חיפה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). USB3, HDMI, לא משהו חריג.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג של המחשב בקרוב, ולכן הוא צריך להיות טוב מספיק לשימושים שאני אצטרך עד איזור סיום התואר, לכל הפחות.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

שני מחשבים שאני מתלבט לגביהם הם:

http://ksp.co.il/?uin=32676&select=.211..2788.

http://ksp.co.il/?uin=32081&select=.211..2788.

וזהו המפרט אותו קיבלתי כהמלצה מהמוכר בKSP:

http://ksp.co.il/?uin=35543&select=.268..271..159..211..2183..347.

נכון, שניהם נמצאים בגבול העליון של התקציב, ואפילו בחריגה מסוימת, אך אם יש צורך אני מוכן להשקיע מעט יותר. כמו כן, הייתי מאד רוצה לשמוע את דעתכם על עניין הכונן הקשיח, רגיל מול SSD. למיטב הבנתי SSD מהיר בהרבה (על אף הירידה בנפח האחסון במחיר דומה לכונן רגיל) ומאיץ במידה ניכרת את ביצועי המחשב. השאלה עד כמה זה נחוץ ובאמת יורגש בפועל, מאחר ואין לי שום ניסיון עם ניידים.

אני מודה מאד מקרב לב לכל מי שיוכל לעזור ולייעץ, ולאחל לכולכם שנה טובה ומוצלחת!

פורסם

היי

ראשית, בטח שמת לב שכל הניידים, הן "שלך" והן השלישי באים עם רק שנה אחריות ?

רצוי מאוד לעשות שלוש שנות אחריות ועדיף עם שירות באתר הלקוח.

ב - KSP זה כרוך בד"כ בתוספת של 300 ש"ח, בממוצע.

עכשיו, בנייד הראשון במיוחד וגם בשני - שמת לב למשקל ?

תארוז לך 3 קילו ( עם המטען ) במשהו שמזכיר תיק מחשב ותעשה

מסלול שמדמה את יום הלימודים הממוצע. אם תרגיש שהמשא נוח לך, אז סבבה.

אם לא - תנסה להסתכל על ניידי 14 אינצ'.

שני הניידים "שלך" באים עם מעבד רציני אבל גם עם מסך מבריק.

IPS אבל מבריק.

זה של החנות - עם מסך IPS מט.

בעיה.

נערך על-ידי askme

פורסם

המשקל פחות קריטי לי, מעדיף שהמסך יהיה גדול יותר. לגבי המסך, מבריק זה אכן בעייתי, עדיף מט, תודה על ההבחנה.

מבחינת שאר הרכיבים, האם יש צורך במעבד וכרטיס מסך כמו באלה שאני חשבתי לנכון? אפשר להסתפק בפחות בסבבה, או שעדיף כבר לקחת מראש משהו קצת חזק יותר..?

פורסם

טוב, אם המשקל לא מהווה בעיה, אז נשאר רק התקציב.

אומנם הם מבריקים, אבל אלו מסכים טובים בסה"כ, גם לעריכת תמונות.

ציטוט של אורח אילן

מבריק זה אכן בעייתי, עדיף מט

זה בכללי. כל נייד לגופו /מסכו.

מסכי IPS ומט כבר יעלו לך עוד אלפיה לפחות, ולא תמיד בצדק.

אישית, הייתי מעדיף להישאר אם אחת מהבחירות שלך, כלומר

מעבד "רציני" ללא ה - U.

גם לייטרום אוהב את זה.

שורה תחתונה - במסגרת התקציב, לטעמי, בחרת טוב.

כמובן שצריך לדאוג לשלוש שנות אחריות.

נערך על-ידי askme

פורסם

כן, כנראה שארחיב את האחריות. זה מעניין, כי בתיאור המחשב הם מציינים שהמסך הוא מט אם זכרוני לא מטעה אותי. אתה חושב שזו טעות תמימה או שזה איזשהו ניסיון של למכור מט לכאורה?

ותודה רבה על העזרה ידידי!

פורסם

לא, לא.

אין צורך בקונספירציות.

יותר פשוט, זו טעות שלי.

הנייד השני , זה עם ה - SSD, הוא עם מסך מט.

וגם מה  שהם הציעו בא עם מט ( יותר נכון נגד השתקפות,

שזה מעין דרגות שונות של מט, אני מניח ).

אז הזוכה הוא ............... הנייד השני בלינקים שנתת.

ציטוט של אורח אילן

בכל מקרה, במעמד הקניה נהוג / היה נהוג  ואם לא אז תדרוש

( אחרי ששילמת כמובן ) לפתוח את האריזה ולראות שהכל תקין וכמו שצריך להיות.

בד"כ מכניסים סוללה ומדליקים את הנייד עם כניסה לביוס.

1. זה מראה שהכל תקין - מסך וכו'.

2. אתה רואה בביוס שזה מה שהזמנת - מעבד, זיכרון וכו'.

אז מן הסתם גם תוודא שזה מסך מט, למרות שהחנות לא כותבת סתם.

כמובן לראות שהכל חתום עם מדבקות והאריזה נפתחת פעם ראשונה בפניך.

זהו בגדול.

בהצלחה.

פורסם

סגור, תודה רבה על העזרה אחי, עזרת לי מאד!

פורסם

בבקשה.

חג שמח !

פורסם

הייתי רוצה להוסיף אולי עוד שאלה קטנה לגבי הדיסק הקשיח. עד כמה קריטי לקנות מחשב עם SSD על פני HDD הישן והטוב? זאת אומרת, וודאי שיש שיפור במהירות, השאלה האם השיפור הזה באמת ניכר במידה קיצונית, והאם זה צריך להיות שיקול עיקרי בקניית מחשב? תודה!

פורסם

שלום,

אני מתעניין במחשב נייד עם דרישות דומות.

הקישור הנבחר מוביל לעמוד המודיע שאזל המלאי.

אשמח אם תוכלו לכתוב את הדגם המדויק של המחשב. או לתת קישור לאתר אחר.

תודה

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

זה היה lenovo IdeaPad 700, רק שים לב שיש כמה וכמה דגמים. בעיקרון מבחינת מפרט הוא היה כמעט זהה ל-Y700 שמופיע בקישור השני, וזול ממנו באיזור ה-100 שקל..

פורסם
ציטוט של אורח אילן

הייתי רוצה להוסיף אולי עוד שאלה קטנה לגבי הדיסק הקשיח. עד כמה קריטי לקנות מחשב עם SSD על פני HDD הישן והטוב? זאת אומרת, וודאי שיש שיפור במהירות, השאלה האם השיפור הזה באמת ניכר במידה קיצונית, והאם זה צריך להיות שיקול עיקרי בקניית מחשב? תודה!

שאלה שאלתית !

שיקול עיקרי בקניית מחשב ? אני לא חושב.

אבל שיקול בעל משקל לא מבוטל - בהחלט.

אני גם לא יודע מה זה " שיפורניכר במידה קיצונית " :nixweiss:

אבל אתן לך סיבה מספיקה שלא מרבים להתייחס אליה -

הניידות - אתה מסתובב עם מחשב נייד, לעיתים גם כשהוא דולק / מופעל.

מכה קטנה כאן, הנחה לא זהירה על השולחן שם, ועוד פעם ועוד פעם והופ -

הלך לך הקשיח (HDD ). עם SSD זה לא קורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים