עבור לתוכן

עזרה בבחירת מפרט טכני מתאים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני צריכה עזרה בלהסגר על מפרט טכני למחשב נייח ובחירת מסך ומקווה שתוכלו לעזור לי כאן..
בקרוב אתחיל ללמוד עיצוב פנים ותקשורת חזותית מה שאומר הרבה תכנות גרפיקה, עריכה ותלת מימד. המחשב צריך לשמש אותי ב4-5 שנים הבאות.

מצרפת קישור למפרט שאני שוקלת ללכת עליו-

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=88114

ראה לכם שכל החלקים מתאימים?
הדבר היחיד שאני מתלבטת לגביו הוא האם אני באמת צריכה כרטיס מסך כ"כ חזק או שאין בזה צורך ואני יכולה לחסוך כאן כמה מאות שקלים. כל המלצה לשינוי תתקבל בברכה.

2. מסך... בזה אני באמת ממש קלו-לס. דבר ראשון אני רוצה לחבר שני מסכים. אחד ישן שיש לו חיבור VGA וDVI יותר כדי לקרוא ממנו והשני חדש לשרטוט.
מה שחשוב לי הוא-

א. שלא יהיה גדול מ22 אינטש (אלא אם תשכנעו אותי אחרת).
ב. שיצדיק את ההשקעה במפרט המחשב כי אם אקנה מסך מעאפן לא עשיתי בזה כלום.. 
ג. שיהיה אנטי גלייר כי מאחוריי יש חלון. 
לא חשוב לי שיהיה בו רמקולים וגם לא משנה לי pivot
הבנתי שמבחינת פאנל הips הוא המומלץ ביותר, זה נכון?

תודה מראש וחתימה טובה,

קשת

פורסם

יש שאלון נעוץ בחוקי הפורום יש לענות עליו בכדי שנוכל לעזור בצורה הכי טובה.

פורסם
  • מחבר

הקישור אליו לא עובד לי ואני לא צריכה הרכבת מחשב מ-0. כבר יש מפרט..

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

פורסם

אני מבין, אבל זה תלוי מה את מתכננת לעשות עם המחשב .

אם הוא לא לגיימינג את לא צריכה את הכרטיס מסך כלל ! (אם את עורכת סרטונים ודברים גראפים כבדים אז אפשר להתפשר על אחד חלש יותר)

אם את צריכה רק לגלוש באינטרנט מפרט עם core i7 יהיה overkill וסתם בזבוז כסף כי גם Intel Pentium יכול לעשות זאת.

וגם למלא שאלון זה חלק מחוקי הפורום, יש לקרוא את חוקי הפורום לפני שאת מפרסמת. ( חוץ מהעובדה שבסוף השאלון יש לך להוסיף הערות ושם את יכול לשים לינק למפרט שלך ולשאול איך הוא ואם הוא מתאים לדרישות שלך)

פורסם
  • מחבר

שוב, ניסיתי להגיע לשאלון המדובר ולא הצלחתי.. הקישור פשוט לא עובד לי בטלפון משום מה ואין לי מחשב חח

כמו שכתבתי זה יהיה בעיקר לתכנות שרטוט וגרפיקה כמו אוטוקאד, פוטושופ, ריינו וכ'ו..

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם
  • מחבר

הוו תודה רבה! xD

1. מה התקציב המקסימאלי?  6.2K כולל מסך מתאים ומערכת הפעלה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה נהדר..

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?  ללא חריגה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות שרטוט, תלת מימד, גרפיקה (סטודנטית לעיצוב פנים ותקשורת חזותית)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, פוטושופ, ריינו ועוד בסגנון. הכל באופן תדיר בשוטף

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא נראה לי שתהיה בעיה להריץ "סימס" על מחשב כזה :$

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עוד אין מסך, אשמח לייעוץ גם בזה.. (סעיף 3)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מניחה שזה נחשב "גבוהות"

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך- אני נוטה לחבב מסכים קטנים יותר (עד 23 אינטש) ותוהה כמה זה יבוא על חשבון דברים אחרים..
מצאתי 2 דגמים שיכולים לבוא בחשבון-
 http://ksp.co.il/?uin=34159&select=.132.https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17114&isZap=1 אגב חוץ מהגודל, יש בניהם הבדל?

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מצטערת על הבורות אבל אין לי מושג מה זה...  

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 10, זאת גם התלבטות אם לקנות או להוריד.. מה דעתכם?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, כל המלצה תתקבל בברכה, אזור המרכז. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). ארצה לחבר 2 מסכים וטלויזיה-
מסך אחד ישן עם חיבור VGA או DVI + מסך חדש בחיבור DP או HDMI (לפי מה שיתאפשר) + 
חיבור נוסף לטלויזיה- HDMI.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מקווה שיחזיק ל4 שנים הקרובות.. יש אופציה לשדרוג בעוד שנתיים-שלוש נניח..

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אשמח לדעתכם על המפרט הבא- http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=88114
אני שוקלת לעשות דאונגרייד לכרטיס המסך כי אני לא בטוחה שאני צריכה כזה כרטיס רצחני.. מה דעתכם? באופן כללי- האם החלקים מתאימים?

תודה וגמר חתימה טובה :)

פורסם

אוקי . אז כן , המפרט הבא יחזיק את מה שאת צריכה בלי הרבה בעיה למרות שאפשר להתפשר על הכרטיס מסך ולקחת אחד חלש יותר והוא גם יתאים לך ( RX 470) והוא עולה בערך 950-1000 לגרסאות 4GB שלו (שגם 4GB זה מספיק בישבילך). רק כי אמרת שאת מעוניינת לחסוך יותר ;).

בקשר למסכים שבחרת בלינקים הם מאוד יקרים בישביל מה שהם מביאים. אני משתמש במסך מחברת benq ברזולוציה 1080p גודל ''22 עם מהירות תגובה 6ms שרכשתי בדצמבר שעבר ב 350 ש"ח. ההבדל בין המסכים הנ"ל לשלי זה שלשלי אין חיבורי HDMI או DP ואני לא חושב שתוספת 400ש"ח שווים חיבור כזה בעיקר ברזולוציה הזו.

ציטוט של Keshet_Rainbow

מצאתי 2 דגמים שיכולים לבוא בחשבון- http://ksp.co.il/?uin=34159&select=.132.https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17114&isZap=1 אגב חוץ מהגודל, יש בניהם הבדל?

אחד 1920x1200 זמן תגובה 5ms וחיבורי USB והשני 1920x1080 זמן תגובה 6ms

פורסם
  • מחבר

אולי הם יקרים יותר כי הם 8 ביט והפאנל הוא IPS?

פורסם

^^ בטוח שבגלל זה הם יותר יקרים, ואם את זקוקה למסך עם צבעים מדויקים (פחות או יותר) כדאי לך ללכת על מסך עם פנל IPS מסדרת UltraSharp של Dell שמגיעים מכוילים (פחות או יותר) מהמפעל.

נערך על-ידי אביב גפן

פורסם
  • מחבר

כן אבל הוא גם עולה 400 שקל יותר וזה כבר חריגה רצינית מהתקציב בשבילי =\

אני די נוטה לAOC מהקישור.. אבל לא שמעתי על החברה הזאת כ"כ.. מכיר?

פורסם

זה לא מותג מדבקה, אם לזה את מתכוונת. זו חברה אמיתית עם מוצרים לא רעים (עד כמה שהתרשמתי, אין לי ציוד שלהם).

לדעתי שווה לך להמתין לעוד כמה דעות בנוגע למפרט ואם את מצליחה לחסוך כמה שקלים בעקבות עצה של אחד המומחים אז שימי אותם במסך.

פורסם

היי

מצטער, תצתרכי לחסוך במקום אחר :)

כרטיס המסך שהומלץ בחנות הוא המינימום שצריך.

לו לא היה עניין התלת, עוד היה על מה לדבר.

גם כונן קשיח בסדר גמור. הוא אמנם יקר מאחרים באותו נפח,

אבל שווה כל שקל. לגבי SSD הייתי שוקל לעלות ל - 850, זה עוד 100 שקל.

מקווה מאוד שבהמשך ה - 16 גיגה זיכרון יספיקו, אחרת תצתרכי להחליף את שני הסטיקים.

פורסם
  • מחבר

האמת שכרטיס המסך שהומלץ בחנות היה ה960 בכלל.. אני חשבתי לשדרג ל1060 ולבסוף חשבתי ללכת על ה rx470 8g. לא מספיק?

הארד דיסק- מה לגבי Wd blue? במקום הblack..

לגבי הssd, אוכל לשדרג רק במידה ואצליח לקזז במקום אחר.. אחרת גם ככה אני בתקציב בלחץ :/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים