עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב סלוני 3k

Featured Replies

פורסם

שלום חברים אני זקוק לייעוץ ברכישת מחשב סלוני.

הדרישות שלי הן מארז שוכב.

ניגון של 4k

כרטיס קול סבבה לחיבור קולנוע ביתי.

תקציב כ 3000 שקל.

עריכת תמונות ממש בקטנה.

תודה מראש לעוזרים.

נערך על-ידי Sergey Shalit

פורסם

מחשב עבודה קלאסי יעשה את העבודה

MSI H110M PRO-VH

INTEL CORE I3-6100 3.7GHZ

Samsung 750 250GB EVO

DDR4 8GB 2133MHz Kingston

לא צריך כרטיס מסך.. מעבדים מהדור השישי מנגנים 4K

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח במה שאתה אומר?

כי מישהו הסביר לי שמעבדים של היום מתקשים לנגן 4k והמליץ לי להמתי לדור החדש של מעבדי אינטל שיוצא ברבעון הראשון של 2017.

פורסם

מוגזם.. 

אפילו G4400 ינגן 4K

פורסם
  • מחבר

הוסבר לי משהו על ביטרייט ודברים כאלה אתה מבין בזה משהו?

פורסם

לא ממש, אבל בדיקה קצרה בגוגל מראה שלמעבדים של הדור השישי שיפור של כמעט 100% בעיבוד הגרפי לעומת מעבדים מהדור הרביעי.

שים לב, מדברים על ניגון בלבד, לא עריכה..

פורסם

יכולת הניגון של תוכן 4K תלויה גם בשיטת הדחיסה של הסרט ואם יש במעבד הגרפי המובנה האצה מתאימה. במעבדים מדור 6 יש תמיכה בחלק משיטות הדחיסה אבל התחילו לעבור לשיטות מתקדמות יותר שבהן אין תמיכה או שיש רק תמיכה חלקית ואז העומס נופל על המעבד. דבר נוסף להתחשב בו זה העובדה שכמעט לא קיימים לוחות אם עם יציאת hdmi 2.0 ככה שבדרך כלל פלט ב-4K יהיה מוגבל ל30Hz או שנדרש שימוש בחיבור displayport שאין ברוב הטלוויזיות.

תכלס עדיין יש יתרונות בשימוש בכרטיס מסך חיצוני למטרות האלה, יכול להיות שבדור הבא של המעבדים ולוחות האם המצב יהיה יותר טוב אבל כרגע זה לא ממש אידיאלי.

פורסם

במקרה בדקתי את הסוגיה הזאת ב-2 מעבדים G3260 וG4400 מ2 דורות אחרים.

הבדיקה נעשה ע"י דפדפן כרום והרצת וידאו דרך youtube.

מערכת ההפעלה היתה חלונות 7.

בהרצת תכנים FHD, הCPU עמד על 35% ב-2 המעבדים. לא היה שיפור כלשהו בעיבוד 2D ב2 דורות הGPU המובנה.

ב4K , העומס קפץ ל80% והתמונה זזה לאט. אך היות מהירות האינטרנט ברשת היתה כ-3 מגה ביית לשניה.

סביר להניח שמהירות האינטרנט לא היתה מספקת להרצת תכנים בREALTIME.

אך כפי שציינו פה, המגבלה היחידה תהייה בפתיחת הדחיסה(קידוד הסרט) שתעמיס על המעבד . ככול הניראה כרטיס המסך לא יתקשה להציג וידאו ללא קפיצות

פורסם
  • מחבר

אז שורה תחתונה שווה להמתין לדור החדש של המעבדים הבנתי נכון?

פורסם

בערך כמו ששווה לחכות למעבדים של 2018

פורסם

בוודאות המעבדים החדישים היות בעלי נצילות גבוהה יותר.

כפי שאני מכיר את אינטל, הם יוציאו מעבד זהה בביצועים (מהדגמים הזולים) עם פיצרים מינטורים, ויצרכו פחות הספק. המחיר הייה זהה. ולכן לדעתי רק נוכח שיקולים אלו שווה לחכות.

בנוסף, ישנה חלופה של AMD, וכידוע שיש תחרות המחירים יורדים, והקניה משתלמת יותר.

לדעתי, AMD יפרצו לשוק במוצר זול, מהיר, שיהפוך לתקן וימחוק את עליונות אינטל במחשבי PC

פורסם
ציטוט של see the magic

לדעתי, AMD יפרצו לשוק במוצר זול, מהיר, שיהפוך לתקן וימחוק את עליונות אינטל במחשבי PC

לא היה ולא יהיה

פורסם

https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113625

יש סיבה שבמדור מחשבים מומלצים במחשב קולנוע ביתי הוחלט להציב i3 6100 במקום מעבד כמו G4400.

לא כל דרכי הניגון הן יעילות, בטח לא יוטיוב. בניגון 4K מעבד כמו i3 6100 הולך להזיע, אפילו עם כרטיס מסך או ליבה גרפית  יותר מבסיסית לצידו

פורסם

אכן צודק עמיתי שיש צורך במעבד חזק יותר כגון I3. בנוסף הנצילות שלו גבוהה פר הספק, מה שאומר פחות ביזבוזי הספק. 

יש להבין G4400 וI3-6100 צורכים אותו הספק, אולם מנגד I3 כמעט 170% יותר חזק מG4400.

מדיה סנטר צריך להיות קריר, ושקט. וגם במטלה הזאת המעבד הזה מעולה

ולכן, יש הצדקה במעבד I3-6100 כפי שציין DJ

נערך על-ידי see the magic

פורסם
  • מחבר

לא עדיף כבר לשים i5 כדי שיעבוד בקלילות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים