עבור לתוכן

ייעוץ לגבי שדרוג מחשב - 2K, גיימינג

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני אשתדל לתמצת:

אני חייל, ככה שהתקציב לא גבוה ועומד על 2,000 שקל, ככה שהחלטתי לא לקנות מחשב חדש, אלא להחליף את כל מה שחשוב: לוח אם, מעבד, כרטיס מסך ולהרחיב את הזכרון.

השימושים למחשב הם בעיקר משחקים, כשבינהם תמיד אני רוצה לשחק גם במה שחדש ברמה סבירה לפחות, והרבה עבודה של הקלטות מוזיקה.

בהתחלה הייתי בעד המפרט הבא:

מעבד: 529 ₪ - Dual Core i3 6100 Skylake 3.7Ghz S1151
לוח אם: 289 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H110M-S2H (DDR4) S1151
זכרון: 370 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) Kingston HyperX FURY DDR4 2400Mhz CL15
כרטיס מסך: 719 ₪ - * כולל משחק * - Gigabyte GTX950 2G + Hard Reset Redux / Dead by Daylight

מחיר סופי: למזומן 1907 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 1945 ₪

אחרי ששמעתי הרבה שכדאי לי להשקיע לפחות ב-i5 ניסיתי לראות מה אני יכולה להכניס לתקציב, וראיתי שבחריגה של 50 שקל אני יכולה להכניס את המפרט הבא בבאנדל של מבצע:

מעבד: 999 ₪ - * באנדל עם לוח אם במבצע * - Quad Core i5 6400 2.7Ghz + ASUS H110M-K DDR4
זכרון: 315 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston DDR4 2133Mhz CL15
כרטיס מסך: 739 ₪ - * כולל משחק * - Asus GTX950 2G + Hard Reset Redux / Dead by Daylight

מחיר סופי: למזומן 2053 ₪ | לאשראי עד 10 תשלומים 2094 ₪

אני פחות מבין בעניינים האלו, ואשמח לשמוע את דעתכם הכללית.

אשמח כמובן גם להצעות למפרטים אחרים, אבל חשוב לי לשמוע את דעתכם קודם על המפרטים שהראיתי כאן, במיוחד על השני.

תודה.

פורסם

אני יודע שזיכרון מאוד זול בימינו, אבל אם כל שקל חשוב אז אין טעם סתם לבזבז כסף על 16GB לדעתי, לשימוש סטנדרטי 8GB במודול בודד (כ-170 ש"ח) יהיו מעל ומעבר. מקסימום בעתיד תמיד אפשר להוסיף עוד אחד, אבל לדעתי לא יהיה בזה שום צורך.

לגבי המעבד, i5 מין הסתם טוב יותר מ-i3 אבל ההבדל בגיימינג הוא לא משמעותי.  מצד שני אם ההפרש במחיר הוא רק 200 שקל (מעבד+לוח אם) אז אולי זה שווה.

פורסם

כדאי שתכתוב פה את המפרט הנוכחי, יש כמה מעבדים ישנים שמחזיקים היטב עד היום,

אולי שווה בכלל לשדרג רק כרטיס מסך ולהוסיף זיכרון (לדוגמה).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של elikh

כדאי שתכתוב פה את המפרט הנוכחי, יש כמה מעבדים ישנים שמחזיקים היטב עד היום,

אולי שווה בכלל לשדרג רק כרטיס מסך ולהוסיף זיכרון (לדוגמה).

הנוכחי הוא כזה:

כרטיס מסך GTX 260

מעבד Intel Core 2 Duo E8400

4GB RAM

לוח אם GA-EP43-DS3L

מבחינת מעבד הסתכלתי, גם בהשוואה לI3 ראיתי הבדל משמעותי לפי השוואות באינטרנט, אבל תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

כן, יש מקום להחליף חח
ממליץ לך גם לרשום פה את שם הספק, כדי לוודא שהוא יעמוד בדרישות.
כנ"ל אם קנית SSD (בתקופה האחרונה)? 

ואולי גם גרסת הSATA של הכונן קשיח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים