עבור לתוכן

איזה כרטיס מסך לעזאזל צריך בשביל להצליח להריץ את הסרטו הזה? 8K

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי את ה-gtx 1070 וגם הוא לא מצליח להריץ סרטון באיכות של 8K ביוטיוב.

האם צריך מחשב של nasa בשביל לצפות בסרטון באיכות 8K ?!?!

פורסם

נשמע יותר שהבעיה ברוחב פס מאשר בכרטיס מסך, יש לי אמנם 1080 GTX אבל הכל חלק גם ב8K.
וטוב שהעלת קישור לסרטון, סוף סוף סרטון שממש מרגישים בו הבדל בין רזלוציות :)

פורסם
  • מחבר

מעניין מה שאתה אומר...

יש פה עוד אנשים שמצליחים לצפות בסרטון באיכות 8K באופן חלק או שelikh הוא יחיד במינו?

פורסם

חלק... 1070 עבד לי בסדר גמור.

נראה מעולה.

פורסם

הסיבה שאתה רואה את זה "באיכות גבוהה יותר" זה בגלל שככל שהרזולוציה עולה הם מאפשרים Bitrate גבוהה יותר והדחיסה שלהם פוגעת פחות בוידאו.. 

יש ערוצי יוטיוב כגון LinusTechTips, שעל פי מה שאמרו, עושים Upscale לתוכן שהם יוצרים ב-1080P כדי לעלות את זה ליוטיוב ב-Bitrate גבוהה יותר, וכשאתה עובד מ-1080P ל-4K הרזולציה בתכלס לא באמת משתנה, אלה כמות המידע בפריים מה שנותן הרגשה של תמונה איכותית יותר...

אגב במקרה שלך הייתי בודק שהכרום והדרייברים של כ.המסך מעודכנים..

פורסם

@David_K

גם אני שמעתי את ליינוס אומר את זה אבל לא הבנתי מה בדיוק הכוונה? תוכל להסביר יותר? BITRATE?

עכשיו בסרטון הזה כששיחקתי בין הרזולוציות התמונה התחדדה (אם כי בממש מעט) ככל שעליתי ברזולוציה.

יצאתי מנקודת הנחה שזה היה רק הבדל זניח כי בסופו של דבר המסך שלי עושה DOWNSCALING ל1440P.

לפי מה שאתה אומר זאת לא הסיבה?

**ראיתי סרטונים שבהם היה 0 הבדל בין הרזולוציות, קיוויתי שהפעם זה אמיתי :( 

פורסם
  • מחבר

איזה קטע!

בדקתי עכשיו בדפדפן אחר ולא הייתה לי בעיה לצפות בזה!

מעניין למה רק בכרום יש לי את הבעיה...

אפשר לעדכן דרייברים לכרום או משהו כזה?

פורסם

ה-"Bit-rate" זה בעצם כמות המידע שיש בכל פריים, כשאתה מכווץ את הוידאו המקורי בעזרת שיטוט הקידוד השונות, ככל שה-"Bitrate" גבוהה יותר אתה שומר יותר מהמידע המקורי, מה שיכול לעלות את הנפח משמעותית, אבל גם את איכות התמונה לעומת המקור, וגם להפחית שגיאות של הכיווץ כ"ארטיפקים" בתמונה..

תסתכל על סרט בלו-ריי ששוקל 30GB מול איזה 1080P BD RIP בגודל 3GB ותראה את ההבדל העצום באיכות התמונה, ה-בלוריי גם ככה כבר מכווץ במידה מסויימת, אם כי 30Mbps זה עדיין ביטרייט מקובל (ויש סרטים שמגיעים ליותר כמובן), אבל כשאתה מכווץ את זה עוד יותר ל-4Mbps במקרה הטוב, התמונה פשוט הופכת לאיומה אפילו ששני הקבצים באותה הרזולוציה של 1080P.

פורסם

תמחק ותתקין שוב. אם לא יעזור תנסה גם CCLEANER או משהו.

פורסם

@David K

תודה, אבל לא הבנתי איך כל זה מתקשר ליוטיוב. על פניו נשמע שהם היו אמורים לכתוב שם גודל BITRATE ולא רזולוציותO.o

פורסם

קצב הנתנונים לא כל כך קשור לרזולוציה של הקובץ.. העניין הוא שליוטיוב יש קצב נתונים סטנדרטי לכל רזולוציה, ככה שככל שאתה עולה ברזולוציה, כדי לא לקבל וידאו 8K שנראה כמו כתמי צבע ברזולוציה גבוהה, הם צריכים גם להתאים את קצב הנתונים ("הביטרייט"), בגלל זה המעבר מהרזולוציה הטבעית לאחת גבוהה יותר במקרה של יוטיוב, תגרום לך להרגיש שיפור באיכות התמונה, אתה עדיין תראה את הסרט שמקודד ב-8K ברזולוציה הטבעית של המסך, רק שפחות פרטים "נזרקו החוצה" במהלך הכיווץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים