עבור לתוכן

חוות דעת על שדרוג או רכישת מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחד מהמחשבים בבית התחיל לקרטע ואני חושב להחליפו במחשב חדש (כולל מערכת הפעלה בכ-2000 ש"ח).

ההתלבטות היא:

1. האם לקנות מחשב חדש - במידה וכן האם המחיר הגיוני עבור שימוש ביתי רגיל (במקסימום כמה דפי אינטרנט פתוחים במקביל וסרטים ממצלמת הווידאו) הכולל מערכת הפעלה? המטרה שיחזיק לעוד שנים רבות. 

2. האם לשדרג מחשב ישן מלפני כמה שנים? - ניתן לנצל בו את המארז וכונן קשיח של 500 ג'יגה. את כל השאר אעדיף לקנות אבל לפחות אחסוך טיפה מהעלות.

בנוגע לשדרוג - האם צריכה להיות בעיה לשלב כונן SSD ׁיחד עם הכונן הישן? זה יפגע במהירות המחשב/עליית המחשב?, האם צריך להיות חשש משימוש במארז מלפני כ-6 שנים? בכל מקרה גם פה תידרש מערכת הפעלה.

אשמח לשמוע גם כל מיני מחשבות ודעות לגבי שתי האופציות ומה לדעתכם יותר כדאי במצב הזה.

תודה רבה לכולם!

פורסם

תפרט את המחשב הישן כולל ספק ומארז.

פורסם
  • מחבר

לגבי הספק אז אעדיף לרכוש חדש כי הוא מידי פעם עשה בעיות באותו המחשב והוא לא היה ספק שמובנה עם המארז. על המארז לא ראיתי שכתוב איזה דגם הוא. הוא אחד מהמארזים של אייבורי מלפני כ-5 (אולי קצת יותר) שנים . מקדימה יש לו שני חיבורי USB ועוד חיבור לרמקולים ולמיקרופון. בנוסף יש לו שני מאוררים גדולים - אחד מקדימה ואחד מאחורה.   אחד מהשיקולים היחידים שלי כרגע למחשב חדש כולל מארז,אלא אם יש סיבה נוספת שאתם מכירים מהנסיון שלכם, זה שראיתי שיש מארזים שכוללים כבר חיבורי USB 3 והמטרה היא שהמחשב יהיה שימושי לעוד כמה שנים.

מבחינת שאר הרכיבים שקיימים יש כונן DVD צורב שניתן להשתמש גם בו והדיסק הקשיח הוא של 500 ג'יגה של ווסטרן דיגיטל מדגם גרין משהו (הוא תוספת מלפני שנתיים-שלוש). 

קשה לי לתת פרטים נוספים או קצת יותר מדוייקים כי המחשב לא עולה ואין לי את המפרט שעל פיו ביצענו את ההזמנה בעבר.

תודה! 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים