עבור לתוכן

לא מצליח לחבר את ה1070 שהבאתי למערכת הקיימת...

Featured Replies

פורסם

אהלן ותודה מראש למי שיש לו זמן לעזור- כל החלק הראשון מדבר על המערכת שיש לי כרגע.

אז הבאתי איתי מארה"ב כרטיס מסך Gigabyte geroce 1070 gtx g1.

המערכת שיש לי כרגע:
מעבד:  intel Quad Core i5 3450 3.3Ghz + קירור אוויר: Hyper 101 של Cooler Master
לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H- DDR3

זכרון:   8GB (2x4GB) G Skill F3 DDR3-1333 DDR3 SDRAM- יש 2 סלוטים פנויים לשדרוג
כרטיס מסך:   Sapphire- Radeon 7850 2GB- עובד בOC יציב כ3 שנים(Core Clock 1050Mhz, וMemory Clock 1300 Mhz) 

ספק כח: Antec Neo Eco 520W

דיסק קשיח:  Western Digital 1T 3.5'' Sata3 
מארז: ישן של Sagitta, 3 מאווררים, המארז מקרר אחלה יחסית למארז ללא קירור של נוזל, יש מספיק יציאות USB ויש כונן אופטי צורב DVD

מקלדת ועכבר: של Razer(עכבר- Death Adder עם 3500DPI)
מסך: Dell 2312HM(גודל 23 אינץ')

מדדתי מראש אם הכרטיס נכנס והוא אכן נכנס ויושב טוב(אבל נשאר לו מרווח של חצי סנטימטר בערך בתוך המארז)

הבעיות ודברים שעשיתי:
1. הוצאתי את המחשב, ניקיתי בצורה יסודית, ניתקתי את הכרטיס הקיים וחיברתי את החדש, ל1070 נדרש חיבור 8 פין יחיד, חיברתי אותו למחבר 6+2 שיוצא מהצמת מחברים של הספק.
2. ניסיתי להדליק את המחשב לראשונה, התאורת LED של הכרטיס נדלקה יפה, מאווררים מסתובבים(3 במספר)- כשהמסך מחובר ישירות לGTX אני רואה רק את המסך הראשוני של הלוח אם והמחשב לא מגיב.
3. ניתקתי את הכרטיס וניסיתי להריץ את המחשב דרך הלוח אם- עובד תקין.
4. חיברתי שוב את הכרטיס ללוח אם וניסיתי להריץ את המחשב דרך הלוח אם- עכשיו רואים רק מסך שחור/אפילו בלי המסך הראשוני, בנוסף התאורת LED של הכרטיס מסך כבר לא עבדה.
5. ניתקתי הכל וחיברתי חזרה את הכרטיס הישן, הכל עובד כמו שצריך

הערות:
1. ניסיתי לחבר את הGTX עם אותו חיבור 6+2 שהכרטיס הנוכחי מחובר אליו- הנוכחי דורש 6 פינים ולכן ה2 פינים הנוספים לא מחוברים, בנוסף הGTX לא מדליק נורית חיווי לבנה ליד החיבור(להבנתי זו נורית חיווי שמראה אם הוא מוזן בחשמל כמו שצריך ואם היא כבויה- סימן שההזנה תקינה) 
2. לא הסרתי דרייברים של הכרטיס הישן בדיוק מהסיבה שאולי משהו לא יעבוד כמו שצריך, תכננתי לעשות את ענייני התכנה בסוף.
3. בסיבוב אונליין ראיתי דיבורים על שSecure Boot בBios יכול להיות שזה ישפיע ויגרום לכך שהמערכת תתנהג בצורה כ"כ קיצונית(לא עולה בכלל, מעין lockdown)?
פורסם

אכן, במידה ולא נדלקה נורה בכרטיס החדש לייד חיבור ה 8 פין, זה אומר שהמתח תקין.

תנסה לעשות איפוס ידני לביוס, כאשר המחשב כבוי, והכרטיס החדש מחובר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של deelad

אכן, במידה ולא נדלקה נורה בכרטיס החדש לייד חיבור ה 8 פין, זה אומר שהמתח תקין.

תנסה לעשות איפוס ידני לביוס, כאשר המחשב כבוי, והכרטיס החדש מחובר.

כשאתה אומר איפוס ידני אתה מתכוון להוציא את סוללת המתח של הלוח אם ולהחזיר?

פורסם

תחזיר הגדרות יצרן לביוס ( ברירת מחדל ), איפוס ביוס.

שאלה נוספת - הכרטיס מסך הישן שלך ( שעובד עם הכבל כרגיל ) מחובר רק ב 6 או ב 6+2 ? 

פורסם

חובה להסיר את הדרייברים הישנים לפני כל התקנת כרטיס חדש במיוחד משני חברות שונות! ואני די בטוח שזאת הבעיה.

שבוע שעבר קניתי RX 480 והסרתי לפני זה את הדרייבר של הכרטיס הישן, הדבר היחידי שקורה למחשב שהכרטיס הישן מחובר זה ירידה ברזולוציה.

פורסם

אוקיי ערכתי לא שמתי לב שרשמת שהכרטיס הישן מחובר רק ב 6 פינים. את השני פינים הנוספים תן בהם איזה ניקוי יבש כזה

עם אוויר ( פן או משהו ) תוודא שהם מחוברים ונעולים כמו שצריך ותבדוק שוב אחרי שהחזרת את הביוס למצב של הגדרות יצרן.

אתה יכול לנסות להסיר את הדרייבר, המחשב יזהה אוטומטית את הכרטיס הישן שלך במידה ואתה לא משתמש בתוכנות הסרה

מלאות כמו DDU.. וגם אם לא יזהה מקסימום תתקין דרייבר מחדש. שווה לבדוק.

פורסם

במקרה שלך, עדיין לא הגענו בכלל למסך דל המערכת הפעלה, לכן זה לא קשור לדרייבר.

תאפס את הביוס- אפשר גם להוציא סוללה למשך 2 דקות.

ותעדכן.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של coch

תחזיר הגדרות יצרן לביוס ( ברירת מחדל ), איפוס ביוס.

שאלה נוספת - הכרטיס מסך הישן שלך ( שעובד עם הכבל כרגיל ) מחובר רק ב 6 או ב 6+2 ? 

ציטוט של TheIronShit

חובה להסיר את הדרייברים הישנים לפני כל התקנת כרטיס חדש במיוחד משני חברות שונות! ואני די בטוח שזאת הבעיה.

שבוע שעבר קניתי RX 480 והסרתי לפני זה את הדרייבר של הכרטיס הישן, הדבר היחידי שקורה למחשב שהכרטיס הישן מחובר זה ירידה ברזולוציה.

במקרה שלי אני אפילו לא עובר את המסך של הBIOS כך שהדרייברים פחות קריטיים, כמובן שאני אסיר את הדרייברים האחרים ברגע שהוינדוס יעלה.

ציטוט של coch

אוקיי ערכתי לא שמתי לב שרשמת שהכרטיס הישן מחובר רק ב 6 פינים. את השני פינים הנוספים תן בהם איזה ניקוי יבש כזה

עם אוויר ( פן או משהו ) תוודא שהם מחוברים ונעולים כמו שצריך ותבדוק שוב אחרי שהחזרת את הביוס למצב של הגדרות יצרן.

אתה יכול לנסות להסיר את הדרייבר, המחשב יזהה אוטומטית את הכרטיס הישן שלך במידה ואתה לא משתמש בתוכנות הסרה

מלאות כמו DDU.. וגם אם לא יזהה מקסימום תתקין דרייבר מחדש. שווה לבדוק.

יש לי בקבוקון של פרופן דחוס לניקוי, אעשה זאת

ציטוט של deelad

במקרה שלך, עדיין לא הגענו בכלל למסך דל המערכת הפעלה, לכן זה לא קשור לדרייבר.

תאפס את הביוס- אפשר גם להוציא סוללה למשך 2 דקות.

ותעדכן.

אני אחזיר הגדרות יצרן דרך התכנה ואעדכן בעוד כחצי שעה

פורסם

תאפס את הביוס כאשר המחשב כבוי, אפילו מנותק מהחשמל,

יש לוחות שיש בהם כפתור לאיפוס הביוס, ויש לוחות שיש לך אפשרות לקצר שני מגעים יחד דרך ג'מפר קטן או מברג- במידה ואתה לא מכיר, תעיין בחוברת של הלוח איך מאפסים ביוס ידנית.

כמובן שבמידה ואתה מצליח להגיע למסך של הביוס, אז אתה יכול משם...

פורסם

היי,

כנס להגדרות של הביוס תשנה בהגדרות של הPCIE למצב LEGACY ממצב  UEFI  .

פורסם

אני מבין שהוא לא מגיע כלל למסך של הביוס.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אם אין לו גישה לביוס או שיחבר את הכרטיס הישן וישנה את ההגדרות או שיחבר לכרטיס onboard.

בכל מקרה זה 99% הבעיה שכן נתקלתי בכמה אנשים עם בעיה זהה וזה פתר אותה.

פורסם

למה לחבר ולנתק...

יש אפשרות לאפס ביוס גם כאשר המחשב כבוי.

פורסם

^ UEFI זה ברירת מחדל, אז איפוס לא יעזור.

גם לי הייתה בעיה כזאת, החזרתי לכרטיס הישן, שיניתי את ההגדרות, שמתי את החדש והבעיה נעלמה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של deelad

תאפס את הביוס כאשר המחשב כבוי, אפילו מנותק מהחשמל,

יש לוחות שיש בהם כפתור לאיפוס הביוס, ויש לוחות שיש לך אפשרות לקצר שני מגעים יחד דרך ג'מפר קטן או מברג- במידה ואתה לא מכיר, תעיין בחוברת של הלוח איך מאפסים ביוס ידנית.

כמובן שבמידה ואתה מצליח להגיע למסך של הביוס, אז אתה יכול משם...

איפסתי את הbios פעמיים וחיברתי, הbios שאל אם לאפס להגדרות המומלצות ואישרתי.

בפעם הראשונה חיברתי את המסך ללוח אם, הוא עשה ריסט ועבר לאותו מסך שחור. בפעם השניה חיברתי לgeforce והוא הציג לי את המסך של הbios.

חיברתי חזרה את הכרטיס מסך שלי והוינדוס כבר לא עולה(מחשב עושה ריסט כל פעם) אז וינדוס מריץ עכשיו startup repair

ציטוט של zumara

היי,

כנס להגדרות של הביוס תשנה בהגדרות של הPCIE למצב LEGACY ממצב  UEFI  .

אנסה את זה מיד עם הכרטיס הישן, אתה מתכוון ל

PCI ROM Priority? לשנות מEFI compatible ROM לLegacy ROM?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים