עבור לתוכן

כמה חשוב כונן קשיח 7200Rpm לעומת 5400Rpm?

Featured Replies

פורסם

היי כולם!
(מחשב נייד)
בשביל מהירות כללית של המחשב, שיהיה תמיד מהיר וחלק בפרט לגלישה עם 7-10 כרטיסיות פתוחות בדפדפן - כמה ישפיע כונן קשיח של 7200RPM לעומת 5400RPM?

לא למשחקים*
לא לתוכנות גרפיות*

מה עדיף כונן 7200RPM או כונן 5400RPM משולב עם 32GBSSD ?

מה עדיף מבין אלו שבטבלה:

Dell Precision M7510 - קישור Dell XPS 15 XPS15-5310 - קישור
Intel Core i7
Intel Core i5
2000Mhz
3200MHz
7200RPM
5400RPM/SSD

1000/32GB
8GBRAM - DDR4
8GBRAM - DDR4

פורסם

מאוד לא הייתי ממליץ לקנות מחשב נייד במחירים האלה בלי ssd (לא היברידי) ואז מהירות הדיסק המכני כבר כמעט לא משמעותית.

בכל מקרה שני הדגמים האלה מאוד שונים ה-Precision זו תחנת עבודה ניידת ששוקלת קילו יותר מה-xps, מהירות הסיבוב של הדיסק זה ההבדל הכי זניח ביניהם. נשאל את זה אחרת - מה אתה צריך? מה אתה מתכוון לעשות עם המחשב?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

מאוד לא הייתי ממליץ לקנות מחשב נייד במחירים האלה בלי SSD (לא היברידי) ואז מהירות הדיסק המכני כבר כמעט לא משמעותית.

בכל מקרה שני הדגמים האלה מאוד שונים ה-Precision זו תחנת עבודה ניידת ששוקלת קילו יותר מה-xps, מהירות הסיבוב של הדיסק זה ההבדל הכי זניח ביניהם. נשאל את זה אחרת - מה אתה צריך? מה אתה מתכוון לעשות עם המחשב?

תודה על התשובה,

את האמת רק שיהיה חלק ומהיר, בגלישה באינטנרט, עם 7-10 כרטיסיות פתוחות, סקייפ פתוח, יוטורנט.

אני לפעמים מחכה מעל 10 שניות עד שהדף נטען לגמרי (שהעיגול טעינה מפסיק להסתובב)

אני לא מוציא אותו לרוב, המשקל לא הכי חשוב.

ומצד תוכנה עשיתי הכל הכל

(סריקה עם אנטי וירוס, אנטי רוגלה, איחוי דיסק מלא.
עדכון כל הדרייברים,  
השבתת תהליכים, ותוכנות שמופעלות עם האיתחול
בדיקת טמפורטורה - תקין.
ניקוי קוקיז, השבתת תוספים.
בדיקת מהירות גלישה - תקין)

אז אני חושב שהוא איטי בגלל המפרט.

פורסם

כבר יש לך מחשב? איזה?

פורסם

התחלת מלשאול שאלה על מחשבים ב-9000 שקל ועכשיו אתה שואל על מחשב בפחות מחצי...

לדעתי המחשב בקישור שנתת לא הרבה יותר חזק ממה שכבר יש לך אבל גם מה שיש לך היום צריך להיות מספיק חזק לקצת אינטרנט אם זה באמת כל מה שאתה עושה. אתה יכול גם לשדרג את המחשב הקיים (איזה דגם זה?) ל-SSD של 500 גיגה, זה יעלה 500 שקל בערך ותגיע לאותה תוצאה בערך.

אם כל מה שמפריע לך זה זמן עליה של דפי אינטרנט אז סיכוי טוב שזה בגלל מהירות הרשת שלך, בעיקר אם יש לך גם טורנטים שיורדים\עולים ברקע, אם זה המצב שום שדרוג במחשב לא יפתור את זה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

לדעתי המחשב בקישור שנתת לא הרבה יותר חזק ממה שכבר יש לך אבל גם מה שיש לך היום צריך להיות מספיק חזק לקצת אינטרנט אם זה באמת כל מה שאתה עושה. אתה יכול גם לשדרג את המחשב הקיים (איזה דגם זה?) ל-SSD של 500 גיגה, זה יעלה 500 שקל בערך ותגיע לאותה תוצאה בערך.

אם כל מה שמפריע לך זה זמן עליה של דפי אינטרנט אז סיכוי טוב שזה בגלל מהירות הרשת שלך, בעיקר אם יש לך גם טורנטים שיורדים\עולים ברקע, אם זה המצב שום שדרוג במחשב לא יפתור את זה.

אני אבדוק את הדגם המדויק כשאהיה על המחשב, זה dell inspiron 3542

עש לי פינג 15 ומהירות הורדה 25-35 מ"ב, וגם כשאני לא מוריד/מעלה כלום בטורנט - המחשב איטי מאוד, יחסית. 

התחלתי עם מחירים גבוהים, אני לא מתמצא ממש, רק בודק את השטח. זה נראה לי שמחשב עם מפרט כמו שלי, אחרי שנתיים פשוט נהיה יותר איטי, אז אני מתלבט איזה חלק במחשב הכי נחוץ לגלישה חלקה, לאורך זמן, ובלי לדאוג יותר מדיי לסגור תהליכים כל הזמן וכל מיני כאלה. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של etal

איזה כונן SSD כדאי לקנות? במידה ואלך על האפשרות הזאת, ואיך אני בטוח שהוא יתאים בגודל למחשב?

נערך על-ידי דניאל_66

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים