עבור לתוכן

התלבטות מחשב להורים

Featured Replies

פורסם

להורים יש מחשב מבוסס Core 2 Duo והוא לא סוחב מערכת הפעלה נקייה.

אני מתלבט האם לקנות להם מחשב חדש (בפועל יהיה שילוש מודרני בינוני וסביר + קשיח 3TB , כל השאר בסדר, יש SSD)
או להעביר להם את השילוש שלי ולשדרג לעצמי. החומרה אצלי שיכולה לעבור אליהם: i5-3470, GA-B75M-D3H, 2x4GB DDR3 1600.
אם אני מעביר להם את השילוש נשאר אצלי seasonic ss-500bt eco ו HD7870XT 2GB, קשיח וSSD.

הצרכים של ההורים : מיילים, יוטוב, אופיס ואגירת תמונות כתחביב.
הצרכים שלי: כנ"ל ומשחקים (FPS) מלפני יותר מ3 שנים פעם בהרבה זמן. לצורך העניין מה שיש לי מספק אותי ואני לא מרגיש צורך לשדרג.
הסיבה היחידה שאני חושב כן לשדרג זה לא לשפוך כסף על חומרה בינונית מינוס.

אני מניח שמה שאני אקנה להם חדש ב1000~1500 שקל (לא כולל הקשיח) יתן ביצועים לא משמעותית יותר טובים לצרכים שלהם ממה שהשילוש שלי ייתן להם.
השאלה האם כדאי להשקיע עוד קצת (עד 2000 אני מניח) ולשדרג את עצמי לסקייליק, DDR4 והכנה לM.2. אני לא מאמין שאני אראה שיפור בביצועים, זה יותר בשביל להיות future proof.

אשמח לדעות בנושא והצעות קונקרטיות לגבי שידרוג של המחשב שלהם או שלי.

פורסם

תתקין לינוקס מינט, כאילו קיבלת מחשב חדש.

התקנה פשוטה ובמידה ולא תרצה לשנות דברים אין כמעט התעסקויות.

הממשק שלו מאוד דומה לממשק חלונות קלאסי.

ניתן להעלות את המערכת מדיסק ללא התקנה.

פורסם

תבדוק אם ללוח אם שלך יש עדכון ביוס שתומך במעבדי XEON.

במידה ויש אתה יכול להזמין באליאקספרס Intel Xeon e5450 שכבר עבר מוד כדי להתאים ללוח אם בבערך $25 (לינק מתחת לשורה הזאת)

http://he.aliexpress.com/item/works-on-LGA-775-mainboard-no-need-adapter-For-Xeon-E5450-CPU-3-0GHz-12M-1333/32332257819.html?spm=2114.010208.3.1.1TEVzW&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10057_10056_10055_10049_10017_10059_10058_10060_10061_10062_412_10063,searchweb201603_7&btsid=931ed89e-649b-4e9d-b776-ca826df2be75

במידה ואין אתה יכול לקנות core 2 quad q9650 שהו זהה לXEON אך טיפה נדיר יותר למצוא אותו וכנראה גם המחיר שלו יהיה גבוה יותר.

@smalul עם המעבד הזה אם אני לא טועה , תשאל את דעתו לגבי עניין השדרוג . הוא מבין יותר טוב בעניין.

בקשר להצעה של @none77 לדעתי עדיף להתרחק מהפצות DEBIAN כי לרוב הן מאוד unstable. תנסה Manjaro XFCE הוא די דומה לחלונות וכמובן יש אפשרות להחליף DE למשהו כמו cinamon שהוא גם נוח ודי דומה לחלונות (מינט גם משתמש בקינמון כברירת מחדל)

פורסם

אתה יודע מה המפרט המלא של מחשב הוריך?

לדעתי, כל עוד יש 4GB RAM ומעבד C2D בסיסי, הדבר היחיד שצריך לעשות הוא הוספת SSD בכ300 ש"ח למחשב, והתקנת מערכת הפעלה עליו.

שדרוג מעבד לXEON הינו דבר מאוד מומלץ לעשות, אבל לא הכרחי לטעמי בשלב זה.

נערך על-ידי אור כהן

פורסם
  • מחבר

@none77 אם זה היה לי הייתי עושה את זה, אני לא רוצה לשנות להם את סביבת העבודה.

@MekoPelet זה יכול להיות פרוייקט נחמד, אבל הלוח אם הזה תומך עד 4GB DDR2, גם עם מעבד מפלצתי אני לא יודע כמה עוד נשאר לו להיות רלוונטי.

פורסם
ציטוט של TheSas

@none77 אם זה היה לי הייתי עושה את זה, אני לא רוצה לשנות להם את סביבת העבודה.

@MekoPelet זה יכול להיות פרוייקט נחמד, אבל הלוח אם הזה תומך עד 4GB DDR2, גם עם מעבד מפלצתי אני לא יודע כמה עוד נשאר לו להיות רלוונטי.

כמה יש שם עכשיו? ניתן לשדרג ל4GB בזול, ולהוסיף SSD לעסק.

פורסם

חייב להגיד לך שזה מוזר לי שהמחשב לא סוחב להם , אצל ההורים שלי Core 2 Duo עם 2 גיגה זיכרון סוחב WIN 7 ועם אותם שימושים בדיוק בלי שום בעיה.

המחשב שלהם עם תוספת ל 4 גיגה ואולי SSD לשימושים שלהם צריך לעבוד כמו נינג'ה.

נערך על-ידי lompy

פורסם
ציטוט של TheSas

להורים יש מחשב מבוסס Core 2 Duo והוא לא סוחב מערכת הפעלה נקייה.

לא ברור למה הכוונה ב"לא סוחב". האם המחשב פשוט איטי? האם הוא נתקע? האם הוא קורס (מסכים כחולים/שחורים/שגיאות)?

ציטוט של TheSas

הצרכים של ההורים : מיילים, יוטוב, אופיס ואגירת תמונות כתחביב.

ציטוט של אור כהן

לדעתי, כל עוד יש 4GB RAM ומעבד C2D בסיסי, הדבר היחיד שצריך לעשות הוא הוספת SSD בכ300 ש"ח למחשב, והתקנת מערכת הפעלה עליו.

אני מסכים עם @אור כהן - אם אלו השימושים של המחשב, הדבר היחיד שיכול להגביל את השימושים הוא התקן האיחסון. יכול להיות שהתקן האיחסון הנוכחי לא רק איטי בגלל שמדובר בדיסק קשיח מכני אלא בגלל שהוא לא תקין (לי אישית זה קרה - הכתיבה לדיסק הקשיח שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה הייתה איטית ביותר ולמרות זאת אף תוכנה לא זיהתה תקלה). לדרישות הנ"ל מחשב עם מעבד Core 2 Duo בעל 2 ליבות עיבוד וזיכרון בנפח 4GB יעבוד בצורה סבירה ביותר (ואני מדבר מניסיון - אני עובד על מחשב כזה לצורכי פיתוח ולמרות שהוא קצת איטי הוא עושה את העבודה בצורה סבירה), כאשר הוספת כונן SSD והתקנת מערכת הפעלה נקייה עליו תשפיע בצורה משמעותית (לשימושים הנ"ל הדבר החשוב הוא בעיקר מהירות הפתיחה של התוכנות).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אור כהן

כמה יש שם עכשיו? ניתן לשדרג ל4GB בזול, ולהוסיף SSD לעסק.

יש 4GB ראם וכונן SSD של Crucial MX100 128GB .

התכוונתי להגיד שבעתיד הלא רחוק זה לא יהיה מספיק בשביל להריץ אפילו מערכת הפעלה לבד.

ציטוט של smalul

לא ברור למה הכוונה ב"לא סוחב". האם המחשב פשוט איטי? האם הוא נתקע? האם הוא קורס (מסכים כחולים/שחורים/שגיאות)?

אני מסכים עם @אור כהן - אם אלו השימושים של המחשב, הדבר היחיד שיכול להגביל את השימושים הוא התקן האיחסון. יכול להיות שהתקן האיחסון הנוכחי לא רק איטי בגלל שמדובר בדיסק קשיח מכני אלא בגלל שהוא לא תקין (לי אישית זה קרה - הכתיבה לדיסק הקשיח שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה הייתה איטית ביותר ולמרות זאת אף תוכנה לא זיהתה תקלה). לדרישות הנ"ל מחשב עם מעבד Core 2 Duo בעל 2 ליבות עיבוד וזיכרון בנפח 4GB יעבוד בצורה סבירה ביותר (ואני מדבר מניסיון - אני עובד על מחשב כזה לצורכי פיתוח ולמרות שהוא קצת איטי הוא עושה את העבודה בצורה סבירה), כאשר הוספת כונן SSD והתקנת מערכת הפעלה נקייה עליו תשפיע בצורה משמעותית (לשימושים הנ"ל הדבר החשוב הוא בעיקר מהירות הפתיחה של התוכנות).

המחשב איטי ברמה לא סבירה.

התקנתי וינדוס 10 נקי (הם עכשיו עם וינדוס 7) על הSSD, את הHDD השארתי מנותק, המחשב מגיב בצורה איטית מאוד, פתיחת תוכנות, טעינת דפי אינטרנט, זה כלכך איטי שמבחינתי זה בלתי שמיש.

המחשב מזהה 4GB ראם והמעבד הוא Core 2 Duo E7500.

אני יכול להריץ איזה כלי בנצ'מרק שתגידו.

פורסם

תנסה Cinebench r15 זה יתן לנו מידע אם הבעיה במעבד .

ניסית לנקות אותו מאבק ולבדוק טמפרטורות של המעבד?

אם אני לא טועה בלוחות אם האלו אתה יכול לעשות למעבד אוברקלוק אם אתה מוכן לנסות אז תבדוק ,אם זה משפר משמעותית את הביצועים.

נערך על-ידי MekoPelet

פורסם

אולי עדיף בדיקה עם HDTUNE על הSSD?

פורסם

כל ה"המערכת החדשה תומכת בצורה עדיפה במחשבים חלשים וישנים". זה קישקוש ושקר של מיקרוסופט, מwin 95 ועד ימינו, כל מערכת חדשה יותר צורכת בצורה משמעותית יותר משאבים מהקודמת, מתישהו המחשב פשוט לא סוחב, נכון שאפשר להשתמש בדפדפן כזה או אחר שצורך פחות משאבים וכו', שורה תחתונה זה מה שקורה, מי שיתקין על מחשב כזה לינוקס ישר יבין, אתה רוצה להחיות את המחשב?

שים לו xp אפילו שאין תמיכה בtrim.

פורסם
ציטוט של none77

כל ה"המערכת החדשה תומכת בצורה עדיפה במחשבים חלשים וישנים". זה קישקוש ושקר של מיקרוסופט, מwin 95 ועד ימינו, כל מערכת חדשה יותר צורכת בצורה משמעותית יותר משאבים מהקודמת, מתישהו המחשב פשוט לא סוחב, נכון שאפשר להשתמש בדפדפן כזה או אחר שצורך פחות משאבים וכו', שורה תחתונה זה מה שקורה, מי שיתקין על מחשב כזה לינוקס ישר יבין, אתה רוצה להחיות את המחשב?

שים לו XP אפילו שאין תמיכה בtrim.

זה גם הוכח ע"י מישהי שטבעה את מייקרוסופט על זה שהחלונות שלה התעדכן בעצמו ל10 והצליחה להוכיח שהמחשב שלה נהיה איטי בגלל ההחלטה שלהם על הרכוש שלה וניצחה במשפט. הרוויחה 20אלף דולר .

פורסם
  • מחבר
ציטוט של MekoPelet

תנסה Cinebench r15 זה יתן לנו מידע אם הבעיה במעבד .

ניסית לנקות אותו מאבק ולבדוק טמפרטורות של המעבד?

אם אני לא טועה בלוחות אם האלו אתה יכול לעשות למעבד אוברקלוק אם אתה מוכן לנסות אז תבדוק ,אם זה משפר משמעותית את הביצועים.

WIN10 בוט מSSD התוצאות 148 ואז 130, 130.

Win7 בוט מHDD, התוצאות 142 ואז 152.

יש קצת אבק, אני אנקה אבל לא נראה לי שזה מספיק בשביל לפגוע בביצועים. טמפרטורה במעבד עד 70 מעלות.

התוצאות באינטרנט למעבד לא מומהר הן ב 150.

פורסם

נמוך מאוד לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים