עבור לתוכן

אשמח לקבל חוות דעת על r9 390x

Featured Replies

פורסם

אני ככל הנראה אקבל בקרוב כרטיס r9 390x חדש, בלי אופציה לקנות/להחליף לכרטיס אחר.

אשמח לשמוע קצת על הכרטיס למי שמכיר.

יתרונות/חסרונות?

איך הוא יחסית למה שיש היום בשוק?

ועוד...

תודה.

פורסם

הוא ברמה של הRX 480 והGTX 1060 פחות או יותר

פורסם

כרטיס נהדר, אחד החזקים מבחינת ביצועים בדור "כרטיסי החצי", ואפילו מגיע ישר עם 8GB זכרון, מה שנותן לו אורך חיים יפה קדימה.

חסרונו ביחס לאחיו הצעירים יותר שמחליפים אותו, אלו ממודל 2016 והם ה- RX480 וה- GTX1060, שהוא מייצר קצת יותר

חום בתוך המארז וצורך כפליים מהם חשמל.

לגבי צריכת החשמל אין לה משמעות במחשב desktop ובתנאי שספק הכח אצלך מתאים להפעילו. כל ספק 500 וואט ומעלה

איכותי מספק לעניין זה.

לגבי החום שהוא פולט, TDP של בין 250 וואט (ועד 300 בשיא), לא אמור גם כן לעשות בעיה ובתנאי שהמארז אינו "חורבה עלובה".

אצלי בבית כרטיס זהה (רק בלי ה X) ולאחר 3 חודשי שימוש, אין לי אלא לשבח, אחד הכרטיסים הטובים שהיו לי במהלך השנים

וזאת לאחר לא פחות מכ- 25 שנה שהנני משתמש במאיצים גראפיים.

פורסם
  • מחבר
וואו תודה על התגובה האופטימית, אני שמח לשמוע.
דרך אגב, זה הדגם המדוייק: https://www.asus.com/Graphics-Cards/STRIXR9390XDC3OC8GD5GAMING/

ראו מטה את המפרט הקיים שלי כיום.
האם אמורה להיות בעיה כל שהיא עם המארז/ספק/מעבד/ משהו אחר...?
האם מדובר בשדרוג משמעותי לעומת ה-GTX 770 שלי כרגע?

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

Gigabyte GA-H87-D3H for 1150

NZXT tempest 410 Elite Black + Seasonic 620W -

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 -

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

D-Link Wireless N PCI-E adapter 300Mbps

Gigabyte Geforce GTX770 WINDFORCE X3 OC 2GB RETAIL

פורסם

עושה רושם של ספק כח בסדר גמור למשימה.

מבחינת שיפור, זה משהו כמו עוד 40-50% ביצועים סדר גודל. אכן מורגש אך לא הבדל של "יום ולילה" אם זו השאלה.

מה תעשה עם המאיץ הגראפי הישן ?

פורסם
  • מחבר

אולי אמכור אותו בכמה גרושים...

יש לך רעיונות?

פורסם

או להעביר למישהו שראוי כמו לילדך (אם יש), או לקרוב משפחה/חבר,

ואם אין אז בהחלט אפשר למכור ולקבל תמורתו כמה מאות שקלים.

**או אפילו להעלות תרומה לנזקק, וזוהי פעולה מוסרית וערכית מוערכת מאד.

פורסם
  • מחבר

אני מחכה ליום שאני אוכל לשחק עם הילד שלי במשחקי מחשב... (הוא בן 3 חודשים)

אבל נזקקים זה גם רעיון לא רע, רק לך תמצא נזקק מתאים...

פורסם

^מסכים,

למצוא נזקק זו אינה בעיה, לצערנו יש הרבה יותר מדי מהם (במיוחד בארצנו).

הבעיה היא למצוא נזקק שגם יש לו מחשב ויוכל להנות מהכרטיס הזה. מרבית הנזקקים אלו אוכלוסיות קשות ממעמד סוציואקונומי כזה,

שקודם כל יש לדאוג שיהיה אוכל בבית וחשמל זורם (ושיהיה בכלל בית), כך שלמרביתם מחשב זה כמו חללית שאין להם מושג איך אוכלים

אותה. זו מגבלה אחת שצריך לחשוב עליה איך פותרים.

אני בכלל חושב כבר זמן מה להרים יוזמה כאן בפורום, והיא שאנו נצא מבועת הנוחות שלנו ונתחיל להיות קצת יותר רציניים עם עצמנו ועם

החברה שאנו שייכים אליה. לעשות גם משהו פרודוקטיבי ברמה אחת מעל: נרתום את הכח של הפורום, נארגן באמצעותו תרומות של חומרה

משומשת (כל אחד את חלקו ולפי רצונו) רכיבים שמהם נעמיד מערכות מחשב שלמות מוכנות לעבודה.

נצטרך חוליה של חברס שאוספים את החלקים, חוליה של חברס המרכיבים מהם את המחשבים ומבצעים בדיקה שהכל תקין.

חוליה שתהיה אחראית על השגת רישיונות תרומה ממיקרוסופט למחשבים אלו (עבור מערכות הפעלה חינם) ורישיונות לכותרי משחק (מהדור הקודם)

שיותקנו גם בחינם על המחשבים, וחוליה שתאתר נזקקים שיקבלו את המחשבים הללו כתרומה ותעבירם אליה. אולי אפילו אל מתנסים באזורי פיתוח

שמרכזים אליהם נוער במצוקה.

יוזמה מבורכת רק דורשת זמן מכל אחד שנרתם למשימה, שזו כרגע לראייתי המשוכה הכי קשה לצליחה. אשמח לשמוע מה אתם חושבים בנושא.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ארצה לשתף בדוגמא לגבי נזקק שאשתי ואני לפחות מצאנו, משום שזה מונח מתחת לאף (ולכן זה קל):

עוזרת הנקיון אצלנו היא אשה קשת יום המגדלת עם בעלה שני ילדים קטנים אחד מהם תינוק בן שבוע. היא ובעלה בקושי משתכרים שכר

מינימום. במצב שכזה הקושי הכלכלי להחזיק משפחה צעירה הוא משהו שרבים מאיתנו כלל אינו מסוגל לתאר או לדמיין. אז

מעבר לכך שנותנים לעוזרת הבית פרנסה ותנאים סוציאליים כמו שהחוק דורש עד הגרוש האחרון וקצת מעבר, ואף דואגים לפנק

אותה במתנות כל חג כאקסטרה, אנו חושבים כל העת איך ניתן לסייע לה (ולמשפחתה) מעבר לכך, ולכן כל דבר שאנו מסיימים את

השימוש בו אנו מעבירים לה: אם זה כל הציוד של הילדים שלנו שגדלו, בכלל זה עגלת תינוק, מושב בטיחות לרכב, כסא אכילה, לול,

מיטת תינוק, שידת החתלה, בגדי ילדים, צעצועים ומה לא... אשתי את בגדיה שאינה צריכה מעבירה גם כן, בגדים לעיתים יקרים

ואיכותיים שהנמענת כלל לא היתה חולמת לשים עליהם יד. כמו כן מעבירים אליה כל מוצר חשמלי או רהיטים שאין לנו עוד צורך בהם.

לעניין זה מחשב גם יכול להיות תרומה ראויה.

וכך במשך השנים אנו מעבירים ציוד בשווי אלפי שקלים, וזו עזרתנו הקטנה לעוד משפחה ישראלית נזקקת (שגם מועסקת אצלנו).

לראייתי זו הדוגמא שכולנו צריכים לבצע, כל אחד בחלקת האלוהים הקטנה שלו ולפי יכולתו. כי אם כולם יפעלו כך, העזרה

המצטברת במונחי תוצר לאותה אוכלוסייה שכה צריכה אותה, תהיה עזרה משמעותית. זו מחשבה שכבר הרבה זמן יושבת אצלי

כרעיון ליישמה ברובד המחשובי ותרומתה גבוהה אף יותר:

ילד נזקק שיהיה לו מחשב מאשר שלא יהיה לו, יתכן שבעוד 20 שנה יהיה ההבדל שבין ילד מחוסר כלים נתמך סעד, לבין ילד שבזכות

החשיפה למחשב בגיל צעיר, יגיע למקום ראוי ומכובד יותר בהמשך חייו כבוגר. המחשב מהווה אמצעי לפיתוח היכולת המנטאלית

בצורה אפקטיבית אצל ילדים. ילד באוכלוסיית מצוקה שכל יום יושב כמה שעות מול מחשב, ואם מקבל אפילו חונך ראוי אז בכלל,

קופץ כמה שלבים קדימה בהתפתחותו לעומת עמיתיו, שמסתובבים לצערנו ברחובות ומסתכנים באלימות ובפלילים.

פורסם

nec_600

אני מסכים איתך לחלוטין. אני בתור אחד שבא מבית לא הכי טוב וגם מעיר לא משהו. אם לא המחשב שהגיע אליי מגיל קטן הייתי ככל הנראה כמו שאר הילדי מהגילאים שלי ללא השכלה שמסתובב בלי סוף ברחובות.

בזכות המחשב למדתי את רוב מה שאני יודע, פיתחתי דעות, למדתי לפתור בעיות בעצמי ובעצם זה עיצב אותי לגמרי.

פורסם
  • מחבר

וואו לאיזה מקומות הפוסט הזה הגיע... :-)

NEC, הרעיון שלך נשמע כמו חלום אך לצערי אתה צודק, המשוכה הקשה ביותר היא לארגן כל כך הרבה אנשים שיכולים לתרום מזמנם הפנוי.

בכל מקרה אני מוכן להרים את הכפפה ולהיות הראשון שמתנדב לחולייה שאוספים את החלקים.

העבודה שלי גורמת לי לטייל בכל רחבי הארץ כך שנראה לי שאני מתאים למשימה.

בוא נתחיל מכך שכל "חוליה" תהיה אדם בודד ואולי כך נצליח להרים את הרעיון הזה לפועל.

בהצלחה!

פורסם

לדעתי, הכרטיס 390x לא יעיל בשום צורה,

גם בתקופת השיא שלו אף אחד לא המליץ עליו, ולא רק בגלל המחיר,

גם שתרצה למכור אותו בשוק יד 2 הוא יהיה שווה הרבה פחות.

הוא חם מאוד וצורך הרבה חשמל.

עדיף לך לקחת 1060 בגרסת קירור משופר כדוגמת g1 gaming שיעמוד איתו בביצועים, ואף בעתיד עם עדכוני דרייברים ובמשחקים החדשים כנראה יעבור אותו.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של deelad

לדעתי, הכרטיס 390x לא יעיל בשום צורה,

גם בתקופת השיא שלו אף אחד לא המליץ עליו, ולא רק בגלל המחיר,

גם שתרצה למכור אותו בשוק יד 2 הוא יהיה שווה הרבה פחות.

הוא חם מאוד וצורך הרבה חשמל.

עדיף לך לקחת 1060 בגרסת קירור משופר כדוגמת g1 gaming שיעמוד איתו בביצועים, ואף בעתיד עם עדכוני דרייברים ובמשחקים החדשים כנראה יעבור אותו.

תודה על התגובה.

אני בכללי ממש מעדיף את נוידיה אבל לצערי הפעם זה לא ממש נתון לבחריתי.

אני פשוט מקבל אותו במתנה.

נראה לי שבכל מקרה הוא עדיף מה-GTX 770 שיש לי כרגע...

נקווה שבכל זאת אני אהיה מבסוט ממנו.

פורסם

במתנה הוא עדיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים