עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט מחשב רב-תכליתי 4.5K

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לבנות מחשב חזק לשימוש ביתי. 

ישמש לעיבודי תמונה וגרפיקה (פוטושופ, לייטרום, אילוסטרייטור) ומעט 3D ועריכת וידאו (פרימייר, אפטר אפקטס), וכן פיתוח אנדרואיד ומעט גיימינג.

אין צורך באיכסון כי יש NAS, אבל חשוב שה-SSD יספיק למערכת ולכל התוכנות.

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 5K

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עיבוד תמונה, מעט 3D ועריכת וידאו, מעט גיימינג.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe CC, שימוש ביתי תדיר.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD, בעתיד 2.5K אולי 4K

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. צפון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? עדיף שיחזיק מספר שנים ללא צורך בשדרוג

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

חשבתי על המפרט הבא, מעוניין בחוות דעתכם:

Capture.PNG

פורסם

את האמת, מפרט די גרוע. 

א כל אתה לקחת מעבד עם מכפלה פתוחה (6700k זאת אומרת שאפשר לעשות לו overclock) אבל לוח אם שלא מאפשר את זה. 

ב לקחת זיכרון שלא תואם ללוח אם שמבקש עד 2133 ולכן הוא יפעל על 2133 מגה הרץ ולכן אין לך צורך בו והוא גם סתם יקר. 

ג לקחת 480 ג'יגה ssd. קודם כל הגזמת בענק, בתור אחד שמריץ ssd של 250 ג'יגה ויש לי מקום לכמעט הכל כולל ווינדוס, כל מני תוכנות וכמה משחקים כבדים זה מספיק. חוץ מזה שהדגם הזה ספציפי לא כזה טוב. 

זה מה שהייתי עושה: 

לוקח את המפרט המצורף למטה, מכיוון שאין בKSP משום מה gtx 1060 הייתי מזמין ממקום אחר (למשל פלונטר מוכרים גרסאות שלו בפחות מ1500  שקל דבר שמכניס את המפרט לתקציב שלך) כמו: 

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=426018336-3729

_20160801_095509.JPG

פורסם

ואולי עדיף זה עם 480 גיגה ssd ובלי חריגה מהתקציב:

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים
אודים | חיפה | תל-אביב | אשדוד | קריית מלאכי

מעבד: 1849 ₪ - * באנדל עם לוח אם * - Quad Core i7 6700 3.4Ghz + Gigabyte H170M-D3H DDR4 S1151
זכרון: 320 ₪ - * מבצע * - 16GB (2x8GB) Kingston DDR4 2133Mhz CL15
כרטיס מסך: 1390 ₪ - * חדש במבצע * - Gainward GeForce GTX1060 6G D5 1506MHz-1708MHz Dual-Fan
דיסק קשיח: 539 ₪ - * חדש במבצע * - SSD Kingston 480G Sata3 UV400
באנדל (מארז + ספק): 319 ₪ - * חדש במבצע * - Ippon RTX + Antec 500W (2xPCI-E) Active PFC
קירור אוויר למעבד: 119 ₪ - * מבצע * - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

מחיר סופי: 4536 ₪ למזומן  
 4626 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על התגובות המפורטות והמנומקות ועל המפרטים!

א. השיקול שלי היה בכך שגם ללא OC, ה-K פועל ב-4.0 גה"צ (4.2 טורבו) לעומת 3.4 של ה-6700 הרגיל. הבדל של 600מה"צ לא יהיה מהותי בביצועים?

ב. צודק

ג. מנסיוני, דיסקים מתנפחים במהירות, ובעיקר תיקיות ה-system ו-appdata של ווינדוס, הבחירה ב-500GB היא כדי להיות future proof. אולי אשקול מחדש...

האם ה-GTX1060 ייתן שיפור ביצועים גם שלא במשחקים? כמה הוא ישפיע על עיבודי תמונה וגרפיקה?

האם עדיף להשקיע בכרטיס המסך או בזכרון מהיר יותר או גדול יותר (עם לוח אם מתאים)?

פורסם

- 600Mhz זה כמעט 20%, כן זה יכול להיות משמעותי בעבודות רנדר ארוכות

- ה-SSD 250 גיגה שלי התמלא די מהר ואם אין לך דיסק אחר במחשב לא הייתי מסתפק בכל כך מעט. אחסון ב-nas זה שימושי אבל החומר שאתה עובד עליו כרגע עדיין חייב להיות מקומי משיקולי ביצועים ועריכת וידאו תופסת מלא מקום.

- כרטיס מסך ישפיע קצת על עיבוד תמונה ועל 3D, תלוי מאוד בתוכנה ואם היא יודעת לנצל את הכרטיס. ה-750TI שבחרת קצת איטי ומיושן, אפשר היה ללכת על 950/960 שבאמצע אבל קפיצת הביצועים במעבר ל-1060 היא כל כך גדולה שלדעתי שווה להשקיע את ההפרש.

- זכרון מהיר יותר כמעט לא נותן כלום והשפעת גודל הזכרון תלויה במשימות שאתה מבצע, כל עוד אתה לא משתמש בכל הזכרון אז אין מה להרוויח מלהגדיל אותו אבל ברגע שהמחשב צריך יותר ממה שיש לו אז המחשב מתחיל להשתמש בדיסק ומאיט בהרבה.

השיקול שלי הוא שהרבה יותר קל להוסיף בהמשך עוד 16 גיגה זכרון ב-300 שקל מאשר לשדרג כרטיס מסך ואם אתה אי פעם תרצה לשדרג כרטיס מסך אז גם כדאי מראש לקנות ספק כוח קצת יותר גדול ולא כמו במפרט המקורי. במפרט שהבאתי אפשר לעבור למעבד 6700K עם לוח Z170 ועדיין להיות מתחת 5000 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים