עבור לתוכן

הצלחתי להגיע לבאס 200 *עודכן*

Featured Replies

פורסם

לכמה מכם זה אולי נשמע רגיל לחלוטין אך מדובר כאן במעבד בעל ליבת Thoroughbred ולא רק זאת,

הוא גם נמצא במהירות המקסימלית שלו ישר מהמפעל. עד כה כל ניסיונות שלי לעבור באס 180 עם ה AN7 פשוט לא עבדו.

לפני מספר ימים גיליתי שהמכפלה של המעבד שלי פתוחה, אחרי בדיקה ב CPU-Z וחיפוש בגוגל גיליתי שמעבדים כמו שלי מסוג

Rev B יכולים להיפתח על ידי הלוח אם. בדיקה קצרה העלתה שכאשר אני מוריד את המכפיל זה באמת משפיע על המעבד.

לאחר שראיתי שהמכפלה אכן פתוחה ניסיתי לבדוק כמה גבוה אפשר לדחוף את המעבד כאשר הוא בכל מקרה במקסימום בהגדרות יצרן.

הצלחתי להעלות ממכפלה 13 למכפלה 13.5 והמעבד פעל יציב ב 13.5X166=2241 אבל את מה שרציתי לעשות באמת (להגיע לבאס 200) לא הצלחתי לעשות במכפלה של 13. ואז עלה לי בראש שאם המכפלה פתוחה אני פשוט ינסה להוריד אותה מאוד ואז לעבור לבאס 200 רק כדי לראות אם זה המעבד שעוצר אותי. יש לציין שכאשר אני שם מכפיל ובאס שהמעבד לא אוהב המחשב לא עולה כלל וצריך להזיז את הג'מפר בלוח. דרך שמצאתי להתגבר על הבעיה הזו הייתה ללחוץ F8 בתפריט של הגדרות המעבד כך הוא היה נתקע אם ההגדרות הו גבוהות מידי ובהפעלה מחדש של המחשב ניתן היה להיכנס לביוס.

הבדיקה הראשונה הייתה לנסות בגדרות של 9X200=1800 ומתח 1.75 ולקוות שיעבוד, אך המעבד עקשן ולא רצה לעבוד >:(

אז נזכרתי בפונקציה קטנה בביוס שמישהו כתה פה עליה פעם ואמר שהיא שיפרה לו את התוצאות בבדיקות, CPU Interface.

הפעלתי אותה ויש!!!! המחשב עולה. :D

עכשיו החלטתי לבדוק אם אני מסוגל להביא אותו למכפלה 10 ואכן המחשב עלה, אך חלונות סירב לעלות.

אחרי בדיקה קצרה גיליתי ששכחתי את הזיכרונות בתזמונים נמוכים מידי ולכן העדפתי למטרת הבדיקה להחזיר אותם ל SPD ואכן חלונות עלה.

אני עכשיו מריץ פריימ כבר שעתיים בלי בעיה אבל הטמפרטורות עלו במקצת, 32 במנוחה ו 38 במאמץ כמו שיש לקחת אותם בעירבון מוגבל אך בפעילות רגילה המעבד שלי יושב על 30 במנוחה ו 35 במאמץ כך שלא נורא מידי.

עכשיו אני מקווה להגיע לפחות למהירות הרגילה של המעבד שלי שהיא 2150~. אני מקווה להצליח להעלות את המכפיל ל 10.5 ואולי אפילו ל 11 או לנסות להעלות את הבאס טיפה. למרות שהזיכרונות שלי לא מגיעים לתזמונים מאוד נמוכים הם דיי מפתיעים לטובה.

מה עדיף מנסיון באס גבוה או מהירות מעבד גבוהה?

עדכון:

החלטתי בסוף לעבור למכפיל 11 ולתת לו להריץ פריימ במשך 10 שעות שבסופם הכל עבד מצויין.

למרות הכל בכל זאת ביצעתי אוברקלוק ל 2200 במקום דאוןקלוק ל 2000 ;D

את הזיכרונות הצלחתי להוריד לתיזמונים של 2.5-3-3-6, זה שיפור בהתחשב בעובדה שהם בנויים ל 3-4-4-8 בבאס 200.

ולהלן תוצאות הבדיקות שערכתי במספר תוכנות באנצמרק:

3DMark2003

תוצאה קודמת: 5800~

תוצאה חדשה: 6097

http://service.futuremark.com/compare?2k3=2377538

3DMark2001

תוצאה קודמת: 14500~

תוצאה חדשה: 15554

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7751802

Aquamark3

תוצאה קודמת: 42000~

תוצאה חדשה: 43138

http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=1351489799

משתלם ויציב אני סיימתי את דבריי 8)

פורסם

עדיף באס גבוה לטעמי, אבל זה תלוי אם הזכרון שלך בDUAL או לא.

פורסם

זה לא לטעמך זאת עובדה שעדיף באס גבוה

האמת היא שאם עושים הרבה חישובים של מעבד בלבד בלי זיכרון אז עדיף מהירות מעבד אבל במציאות עובדים הרבה יותר עם הזיכרון(ראם) ולכן עדיף באס גבוהה

חוצמיזה שאם המעבד לא עוצר אותך אז אפשר להגיע גם לבאס גבוה וגם למהירות מעבד גבוהה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים