עבור לתוכן

מחשב ישן עם GT 9800 - בודק אם יש מה לשדרג :)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מחשב ישן, אפילו ישן מאוד, שכרגע אין לי את התקציב לשדרג אותו (או, יותר נכון, לקנות חדש וזהו).

לכן חשבתי שלפחות בנקודת הזמן הנוכחית, אנסה לפחות למקסם את ביצועיו באמצעות כרטיס מסך טוב ככל הניתן, במגבלות ההסטוריה... אני לא אמור לשחק במשחקים חדשים מדי. לא מתכנן על BF1 כרגע... אבל דברים קצת יותר ותיקים, Company of Heroes 2 וכאלה - שיראו טוב ככל הניתן.

לוח האם שלי הוא EP31-DSL3L של Gigabyte

המעבד הוא E5200

וכרטיס המסך הנוכחי הוא Geforce 9800GT, 512MB

כל המערכת עם 4GB RAM DDR2.

אין לי מושג מה לגבי ספק הכוח. כל מה שהצלחתי לגלות עליו, בלי לפרק אותו זה שהוא של EZcool, משנת 2009 בצבע כחול :) אני מניח שלא אמור להיות משהו מיוחד מדי.

נתקלתי בדיונים אחרים פה ב-Radeon HD 7850 כטוב ביותר במסגרת המגבלה. האם זה נכון? האם הוא יתאים למערכת הותיקה והנאמנה שלי? אם כן ואם לא - לעזרתכם הרבה אודה :) 

תודה

פורסם

מה המגבלה ? כמה אתה מוכן לשלם ? חדש/יד שניה ?

תחלס E5200 הוא מגבלה רצינית היום (גם 4GB זיכרון), אני בספק כמה כדאי לך להשקיע במחשב כזה.

אם קו המחשבה הוא לקנות כרטיס עכשיו ושאר מחשב מאוחר יותר תן תקציב ונמליץ לך.

אם קו המחשבה הוא להישאר עם המחשב הנ"ל ההמלצה היא לחפש בלוחות Q6600 (אמורים להיות ממש זולים) + אולי עם טיפה OC ואז לראות מה עושים עם הכרטיס בשאר התקציב.

המלצה אישית ?
וותר על זה ותקדיש את הכסף לתחילת חסכון במחשב חדש ותקציבי.

עריכה:

יש בלוח כרגע Q9550 ב150 שקל.

וGTX760 ב380 שקל.

זה יתן למחשב הזה קצת חיים, אבל ההמלצה עדיין נשארת בעינה.

פורסם

אני בזמנו שמתי R9 280X במחשב עם E8400 וקיבלתי בוסט משמעותי בכל המשחקים (הכרטיס הקודם היה HD4870)

לדעתי תחפש לך איזה HD7950 ביד 2

אז נכון שלא תקבל ממנו FPS כאילו יש לך I5 אבל תקבל שיפור משמעותי.

פורסם
ציטוט של עידן פ.

עריכה:

יש בלוח כרגע Q9550 ב150 שקל.

וGTX760 ב380 שקל.

זה יתן למחשב הזה קצת חיים, אבל ההמלצה עדיין נשארת בעינה.

זה בדיוק הכיוון.

אם לא יהיה ניתן לרכוש את הQ9550, תוכל לרכוש מעבד טוב יותר - הE5450 ב100 ש"ח (קישור)

מקביל לQ9650 - אוכל לעזור לך עם צריבת הביוס המתאים.

בנוגע לכרטיס מסך - הייתי ממליץ על ה7870XT, אבל עם ספק כמו שלך, זה יורד מהשלוחן (אני מופתע שהוא עדיין עובד)

הכיוון שלך צריך להיות GTX670/GTX760/GTX950/GTX960 משומש.

אתה מוזמן לבדוק את המערכת שלי בפרופיל. בת תשע שנים ועדיין בועטת.

אולי תרצה גם לרכוש SSD?

פורסם

צריך רק לשים לב, אם מחליפים מעבד למשהו חדש יותר כמו Q9550 סביר להניח שיש צורך בעדכון ביוס, לפני ההחלפה, אחרת המחשב לא יעלה.

בנוסף, מה שאני מבין מהעמוד של ג'יגהבייט, 4GB זו המגבלה של הלוח מבחינת RAM - כרגע מחוברים 4 כרטיסים של 1GB?

פורסם

על הנייר הדבר הזה תומך ב-8GB

אני לא יכול לחשוב על לוח עם 4 חריצי זיכרון בתושבת LGA775 שלא תומך ב-8GB.

להתחייב או להבטיח לך אני לא יכול, אבל זה על פי הנסיון שלי עם התושבת הזאת

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Sven

צריך רק לשים לב, אם מחליפים מעבד למשהו חדש יותר כמו Q9550 סביר להניח שיש צורך בעדכון ביוס, לפני ההחלפה, אחרת המחשב לא יעלה.

בנוסף, מה שאני מבין מהעמוד של ג'יגהבייט, 4GB זו המגבלה של הלוח מבחינת RAM - כרגע מחוברים 4 כרטיסים של 1GB?

לא. שניים של 2GB

פורסם

אז, כמו שליאור כתב, הלוח תומך ב- 8GB ותוכל להוסיף עוד שני כרטיסים של 2GB אם תמצא כאלו..

פורסם

@Guy Kopel יש לי שני סטיקים של זכרון DDR2, כל אחד 1GB.

יאפשר לך להגדיל זכרון מ- 4GB ל- 6GB.

למסירה בחינם אם אתה מעוניין.

פורסם
ציטוט של א.ב. גימל

@Guy Kopel יש לי שני סטיקים של זכרון DDR2, כל אחד 1GB.

יאפשר לך להגדיל זכרון מ- 4GB ל- 6GB.

למסירה בחינם אם אתה מעוניין.

מומלץ לנסות.

במידה ועובד (ואני בספק אם יעבוד - כי מדובר בP31) תוכל להזמין את זה:

http://www.ebay.com/itm/NEW-4GB-2X2GB-DDR2-800MHz-PC2-6400-240PIN-DIMM-intel-Motherboard-Desktop-memory-/151352029009?hash=item233d48af51:g:qJoAAOSwwPtTv0c1

וכך יהיה לך 8GB. אבל שוב - רק אם בדקת לפני וזה עובד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים