עבור לתוכן

מה דעתכם על הצעת המחיר הזו למחשב גיימינג ב-9K?

Featured Replies

פורסם

מעבד i7 6700K

קירור Noctua NH-U12P SE2

לוח אם Gigabyte Z170X

זכרונות Kingston Fury Black 8GBx2 2400MHz CL15

כרטיס מסך Gigabyte GTX1080 G1 Gaming 8GB

כונן קשיח WD 2TB Red (SATA III)

Samsung 250GB SSD EVO 850

ספק כוח FSP Hyper 700W

מארז NZXT H440

כונן דיסקים אופטי חיצוני רגיל כזה, LG Lite-On x8 (אין במארז מקום לאחד פנימי משום מה)

סך הכל 9000ש"ח עגול, בהנחת מזומן 8730.

מה אומרים, האם הרכיבים הם ברמה הטובה ביותר בקטגוריות המחיר שלהם?

האם הייתם משנים משהו במפרט?

פורסם

א. אם אתה משחק יותר ממשחק אחד או שניים באופן קבוע, אל תסתפק ב-SSD בנפח 250GB. בין מערכת ההפעלה למשחקים הענקיים של היום אתה מאד מהר מגיע למעל חצי תפוסה וזה לפני הרחבות, עידכונים ותוכנות שונות. אף SSD אפילו הטובים לא אוהכים להיות בתפוסה גבוהה. יחד עם זאת לסמסונג EVO יש שם כקו כוננים טוב.

ב. לא זוכר מתי הפעם האחרונה השתמשתי בדיסק אופטי. לא נראה לי שצריך אחד כיום, חיצוני או פנימי.

ג. הייתי הולך כל WD Green וחוסך שם קצת. זאת בהנחה שאת המשחקים שאיכפת לך מהם תתקין על ה- SSD.

מותר לשאול מאיזו חנות או שזה נגד חוקי האתר?

פורסם

ספק בינוני מדי למערכת, עדיף 550W איכותי.

אתה לא חייב מארז בלי מקום לכונן.

לגבי הכונן הייתי לוקח blue או כונן מקביל של חברה אחרת לא red שמיועד לnas ולא green שחוסך 20 ש"ח ב4 שנים ובדר"כ איטי יותר.

בכלל עדיף שתמלא שאלון לגבי המהרה האם צריך וכו' זה מקשה ככה לעזור.

פורסם

הספק הזה בינוני, נקודה. למערכת כזו לא רואה סיבה למה לקחת ספק כזה ולחסוך מאה מאתיים שקלים, ניתן לקחת ספק איכותי עם נצילות גבוהה יותר ולהחזיר את ההשקעה לאורך חיי המחשב. אני לא טוען שהספק ג'נרי ואי אפשר לשים אותו או שזה יזרז את מלחמת העולם השלישית.

פורסם

הדבר הבסיסי מבחינת ביצועים של המסילות זה dc-dc ז"א שיש המרת מתח ל12V ומשם לשאר המסילות (יש גם המרה נפרדת לכל מסילה מה שנקרא indi, כמעט לא קיים).

בgroup regulation יש ממיר בודד לכולם ואז במידה ומסילה אחת צורכת משמעותית יותר מהאחרות זה משפיעה על המתחים של שאר המסילות בצורה גדולה יחסית.

כמעט כל הסדרות הגבוהות של כל החברות עם dc-dc. ישנם עוד פרמטרים של ביצועים למשל מה קורה למתחים בזמן שיש זרם גדול בזמן קצר, התמודדות הספק עם הפסקות מתח קצרות מהשקע (נדרש עד 16ms), ripple שזה שינויי מתח קטנים ועוד.

עוד פרמטר זה איכות בנייה, ז"א קבלים, התכנון עצמו, סוג מאוורר וכו', בשימוש מסיבי ובכלל הרבה פעמים המאוורר הולך ראשון, מיסב שרוול פחות אוהב להיות מאוזן ואבק לעומת שאר המיסיבים, בלי קשר שהוא צפוי לשרוד פחות.

ככל שהנצילות גבוה יותר נפלט פחות חום שעדיף לספק, מצד שני צריך לדעת לעשות את זה טוב, כי ניתן לשים יותר פילטרים (קבלים) כדי לשפר את המתחים שמוריד יעילות....הפרמטר הזה כשלעצמו לא אומר שהספק טוב. בכלל לא צריך להיות רובוט ז"א להגדי שdc-dc בהכרח טוב מספק אחר, כנ"ל לגבי נצילות, יכול להיות ספק gr שיהיה עדיף על ספק dc-dc.

לגבי אורך חיים זה די טריקי כי יכול להיות ספק עם חלקים איכותיים, מצד שני יכול להיות תכנון יותר מסובך עם הרבה חלקים- יותר חלקים יותר סיכוי למשהו להתקלקל.

הביצועים משנים יותר למערכת בעלת דרישות גבוהות, למשל המהרה, הרבה שעות משחק וכו', הסיכוי למערכת יציבה גדל, וגם הסיכוי ששאר הרכיבים ישרדו יותר גדל.

יש גם הגנות ועוד..

לא טוען שכל מערכת צריכה ספק מסדרה גבוהה, מחשב כזה בעלות כזאת לדעתי חד משמעית כן.

http://www.tomshardware.com/reviews/power-supplies-101,4193.html

http://www.tomshardware.com/reviews/how-we-test-psu,4042.html#p4

http://www.corsair.com/en/blog/2013/march/why-does-a-better-power-supply-mean-a-better-computer-experience

נערך על-ידי none77

פורסם

חחחח

ללא חנות?

לפי הקירור נראה ksp.

פורסם
  • מחבר

החנות שממנה קיבלתי את המפרט היא TMS.

אני ממש בעד SSD גדול יותר אבל הקפיצה בתקציב ענקית ממה שראיתי אלא אם מקריבים ביצועים. אני די "חם" על ה-850 EVO של סמסונג בזכות הביצועים.

אבא שלי גם ישתמש במחשב ודרוש לו כונן אופטי. אני מאוד אוהב את החלון הגדול וחסר-ההפרעות שב-H440, את האפשרויות שהוא מעניק לחיווט ואת האסתטיקה הפנימית שלו, וקראתי ביקורות שמשבחות את איכות הבנייה. אתם מוזמנים להציע מארז חלופי, אם אתם חושבים שיש משהו טוב יותר.

אשמח להמשך עזרתכם, אתם מעלים נקודות חשובות!

למי שמרגיש שיוכל לעזור יותר עם הפרטים המלאים על השאלון, הרי הוא:

ספויילר

1. מה התקציב המקסימאלי?

9-10

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל 9,000, להוסיף עד 10,000 רק במידה ויש סיבה ממש טובה. 

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

לא לחרוג מעל 10,000 בלי הצדקה. 

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

גיימינג!

על מסך 24״ של דל (רזולוציה 1920x1200). 

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

אם אפשר לדחוף אוזניות איכותיות לגיימינג פנימה, מה טוב. אבל לא על חשבון רכיב קריטי כלשהו, יש לי אוזניות סבירות כרגע. כל השאר יש לי. 

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?
יש לי ספק 620W של סיסוניק, בן בערך 3 שנים. אם זה ישן מדי אפשר להחליף.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

הייתי אומר ש-5... לא קריטי, לא מכיר רכיבים שעושים רעש של מגרסת ברזל בכל מקרה. 

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא בזמן הקרוב. הרכיבים עצמם יכולים להגיע עם OC מהמפעל או טורבו-בוסט. אעדיף לשמר את האופציה ל-OC לעתיד.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבת מחשב כן, מערכת/אופיס לא. ובהרכבת המחשב נדרשת גם עבודת חיווט רצינית, האסתטיקה ממש חשובה לי.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

עדיפות לחברות שנותנות שירות בחיפה, לא חובה. אני מעדיף לנסוע עד חברה אמינה מאשר שחברה לא אמינה תבוא עד אלי. 

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

לימים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן?

יש לי רמקולים טובים והייתי שמח להנות מהם בצורה מלאה. כנ״ל לאוזניות בעתיד. זה אומר שבלוח-האם צריך להיות כרטיס-קול טוב. אם אין חיה כזאת ודרוש כרטיס קול ייעודי, תציעו אחד במסגרת המפרט.

חוץ מזה, אני צריך חיווט כמו שאמרתי, ותמיכה בשני מסכים (אני עובד עם שניים), לא חושב שזה יהיה בעייתי.  

חשוב לי לציין שאני רוצה להשקיע במארז טוב - אין לי בעיית מקום, אני מעדיף להשקיע עוד כסף עבור מארז שיאפשר חיווט טוב, אוורור איכותי ומראה אלגנטי/מגניב. עדיפות למארז עם חלון. Go wild.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

אני לא רוצה לשדרג בשנים הקרובות, אז future-proofing חשוב לי. 

נערך על-ידי יואב גולדהורן
הורדתי את הסמיילי הענקי מהשאלון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים