עבור לתוכן

רכישת כרטיס מסך חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך חדש למחשב די ישן.

המפרט שלי הוא:

Intel Core i7 860 @2.8GHz 2.93 GHz
Gigabyte p55-ud3
כרטיס מסך נוכחי: Nvidia Geforce GTX 650 TI 1GB 
Cooler Master HAF 922
Seasonic 620w

G.Skill SNIPER 2x4 DDR3 1333MHz

Dell P2314H

אני מעוניין להשקיע באזור ה-800 שקל לכל היותר (הכרטיס יירכש באילת).

הייתי מעוניין גם לדעת מה קצה גבול היכולת של המפרט שלי בכל הנוגע לצוואר בקבוק.

השימוש העיקרי של הכרטיס יהיה גיימינג אך לא כבד במיוחד (אבל אשמח אם הכרטיס יוכל להריץ את המשחקים החדשים ברמה בינונית לפחות).

תודה לעוזרים :)

• תגובות 31
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ככל הנראה צוואר בקבוק משמעותי לא יהיה לך, ולא הייתי מגביל את עצמי לגבי כרטיס מסך.

מה גם שמה שתרכוש היום, תוכל להעבירו הלאה למחשב הבא שלך כך או כך.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nec_000

ככל הנראה צוואר בקבוק משמעותי לא יהיה לך, ולא הייתי מגביל את עצמי לגבי כרטיס מסך.

מה גם שמה שתרכוש היום, תוכל להעבירו הלאה למחשב הבא שלך כך או כך.

באמת? :o

כי זה מחשב שאמנם עבר שדרוג (הכרטיס מסך והזכרונות) אבל יש לי אותו כבר 6 שנים

פורסם

לי יש מחשב מ 2011 בבית והוא עם מעבד I5 - 2500K דור ה- סנדי ברידג'.

אין שום משחק שמוציא יותר ביצועים ממנו, גם ממעבד הכי חדש בשוק. יותר ברור ונחרץ מזה אין.

הבן:

היתה סטגנציה בעולם מעבדי CPU מזה כ- 6 שנים לפחות (למעשה קצת יותר).

הצליחו ב- 6 שנים כולה לשפר ותקשיב טוב זה מדהים:

רק עד 25% בכמה בנצים מתמטיים. שאינם קשורים אגב לביצועי גיימנים, יותר לפעולות דחיסה, hash וכדומה...

וזאת בקונטרס למצב, שעד לפני כן היתה הכפלת ביצועים מתקבלת מדי כשנתיים - חוק moore.

היינו אמורים עם ההתקדמות היתה נשמרת,  ב- 6 שנים האחרונות לבצע כבר 3 הכפלות ביצועים, קרי 800% שיפור.

200%, אחרי כן 400%, ועכשיו 800%.

אך בפועל נשארו עם רק 125% וגם זה לא מדויק, זה עד 125% ורק בבנצ'ים ספציפיים בלבד.

בהרבה מדידות אחרות אנחנו לא התקדמנו בכלל. אתה מבין את הפרסה ?

זו הסיבה שישנה בשנים האחרונות ירידה דרסטית בכמות המעבדים, המחשבים, והשרתים החדשים שנמכרים,

כי אנשים וחברות לא משדרגים אם אין סיבה.

אינטל שמה לב לזה קצת מאוחר, ולכן פיטרה השנה 12% מכח העבודה ויכולת הייצור שלה.

היה שם מי שצעק השנה (ואני יודע כי מקושר) שזו היתה טעות חמורה מצידה של אינטל לעשות כן, קרי לא להתקדם בכח העיבודי,

והנה עכשיו יש לכך אותות כלכליים חמורים לחברה.

ולכן יהיה שפור במעבדי CPU החל מהשנה הבא, צפה למעבדי 8 ליבות ולהכפלת ביצועים - לראשונה מזה כמעט עשור

שאנו תקועים בו עדיין על 4 ליבות.

איפה נשמע כדבר הזה שעשור לא מתקדמים עם העיבוד המקבילי לשום מקום. האמת, מגיע לאינטל סתירה, ומגיע לה שהיא

נאלצת להתכווץ עכשיו. החטא ועונשו קוראים לזה. יותר נכון שאננות.

פורסם

במשחקים שמאמצים את המעבד ויש כאלה, עם כרטיס חזק יכול להיות צוואר בקבוק במעבד, ז"א שעם מעבד חזק יותר הכרטיס היה ממצא את מלוא היכולת שלו, בהפרשים של כ10-30% תלוי במשחק בכרטיס וכו'.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nec_000

לי יש מחשב מ 2011 בבית והוא עם מעבד I5 - 2500K דור ה- סנדי ברידג'.

אין שום משחק שמוציא יותר ביצועים ממנו, גם ממעבד הכי חדש בשוק. יותר ברור ונחרץ מזה אין.

הבן:

היתה סטגנציה בעולם מעבדי CPU מזה כ- 6 שנים לפחות (למעשה קצת יותר).

הצליחו ב- 6 שנים כולה לשפר ותקשיב טוב זה מדהים:

רק עד 25% בכמה בנצים מתמטיים. שאינם קשורים אגב לביצועי גיימנים, יותר לפעולות דחיסה, hash וכדומה...

וזאת בקונטרס למצב, שעד לפני כן היתה הכפלת ביצועים מתקבלת מדי כשנתיים - חוק moore.

היינו אמורים עם ההתקדמות היתה נשמרת,  ב- 6 שנים האחרונות לבצע כבר 3 הכפלות ביצועים, קרי 800% שיפור.

200%, אחרי כן 400%, ועכשיו 800%.

אך בפועל נשארו עם רק 125% וגם זה לא מדויק, זה עד 125% ורק בבנצ'ים ספציפיים בלבד.

בהרבה מדידות אחרות אנחנו לא התקדמנו בכלל. אתה מבין את הפרסה ?

זו הסיבה שישנה בשנים האחרונות ירידה דרסטית בכמות המעבדים, המחשבים, והשרתים החדשים שנמכרים,

כי אנשים וחברות לא משדרגים אם אין סיבה.

אינטל שמה לב לזה קצת מאוחר, ולכן פיטרה השנה 12% מכח העבודה ויכולת הייצור שלה.

היה שם מי שצעק השנה (ואני יודע כי מקושר) שזו היתה טעות חמורה מצידה של אינטל לעשות כן, קרי לא להתקדם בכח העיבודי,

ולכן יהיה שפור במעבדי CPU החל מהשנה הבא, צפה למעבדי 8 ליבות ולהכפלת ביצועים - לראשונה מזה כמעט עשור

שאנו תקועים בו עדיין על 4 ליבות.

איפה נשמע כדבר הזה שעשור לא מתקדמים עם העיבוד המקבילי לשום מקום. האמת, מגיע לאינטל סתירה, ומגיע לה שהיא

נאלצת להתכווץ עכשיו. החטא ועונשו קוראים לזה. יותר נכון שאננות.

תודה על המידע :)

ואשמח אם תוכל להמליץ לי לגבי כרטיס מסך באזור ה-800 שקל שיתאים לי. או אם כדי לחכות קצת מכיוון שיוצאים עכשיו כרטיסים חדשים כי אני לא לחוץ (הכרטיס הנוכחי שלי לא תקול או משהו).

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

במשחקים שמאמצים את המעבד ויש כאלה, עם כרטיס חזק יכול להיות צוואר בקבוק במעבד, ז"א שעם מעבד חזק יותר הכרטיס היה ממצא את מלוא היכולת שלו, בהפרשים של כ10-30% תלוי במשחק בכרטיס וכו'.

אשמח אם תוכל להמליץ לי על כרטיס שיתאים לי ולמפרט שלי :)

פורסם

האם תהיה מוכן לרכוש כרטיס משומש ? 

אם כן זו התמורה הכי טובה שתוכל לקבל כמובן וזו גם המלצתי.

אם תאמר שכן, נתקדם משם עם דגמים מומלצים בתקציבך.

פורסם
ציטוט של nec_000

אם כך, מדוע AMD לא הצליחה לצמק את הפער ואף לעקוף את intel?

פורסם

יש גבול כמה הם יכולים לשפר את ה IPC מדור לדור, הטעות האמיתית שלהם היא שהם לא הביאו את בשורת ה6 ליבות לפלטפורמת ה 1151 והם ממשיכים ליצר מעבדים קטינים יותר ויותר עם אותם 4 ליבות ואותו מחיר...

זה למה כולם החזיקו אצבעות לבולדוזר בזמנו ועכשיו מחזיקים אצבעות ל zen.

ולמה AMD לא צימקה ?
כי אין לה את התקציבים של אינטל, המעבדים הקודמים היו הפתעה מדהימה לעולם (כשהגדולה מכולם היתה האטלון 64), סוג של דוד מול גוליית אם תרצה, אולי עוד יבוא נס כזה שוב.

פורסם

אכן דברים נכונים של עידן פ. מעליי.

ובנוסף, אחרי כ- 4-5 שנים מאז בולדוזר של AMD הכושל במידת מה שיווקית, השאננות של אינטל היא אולי ההיזדמנת פז האחרונה

של AMD לחזור לזירת שוק המעבדים מחדש. ZEN שלה כבר נמצא חזק בדרך, המעבד קיים בגרסת בדיקות.

מדובר במעבד המהיר ב- IPC בקצת מעל 40% מהבולדוזר בגרסתו האחרונה.

AMD עשתה שם הרבה מאד שעורי בית. הנתונים הללו מביאים את ZEN להשתוות בביצועי IPC אל מול המעבד של אינטל בגירסא אחת

שלפני skylake , מה שאומר שהוא אכן מעודכן לנדרש נכון לטכנולוגיה של היום. 

ישנו בנוסף בנץ שהורץ והודגם ברשת, המעבד ZEN החדש בעל 8 הליבות - שזו הגירסא שמיועדת לשוק הבייתי ומקבילה סגמנטית ל- I7 של

אינטל עם 4 ליבות - קרי משהו באזור 350$, הציג ביצועם שמקבילים ל- I7 5960 עם 8 הליבות של אינטל, מעבד של 1000$ . זה לא צחוק.

זאת אומרת שבשנת 2017, כנראה כבר ברבעון ראשון אם לא יהיו עיכובים, תהיה לצרכנים לראשונה מזה שנים רבות יכולת לרכוש מעבד

בעל 8 ליבות אמיתיות (16 threads) שמציג ביצועים זהים למעבד 5960 של אינטל, בסביבות 1400-1600 ש"ח סדר גודל משוער.

ומשכך אין לי ספק ואינטל מודעים לכך גם, שהמענה שלהם ממתין בשקט בשקט לשחרור לשוק גם הוא, באותה תצורה ועם לא פחות כח כמובן

מ- ZEN. השאלה תהיה המחיר שיתפתח בתחרות הזו בין אינטל ל- AMD על הסגמנט.

אני צופה שלראשונה שנת 2017 תהיה מטאור בשוק מבחינת מכירות מעבדים, שכן ישנו היום תור ענק - buffer של מיליארד מחשבים בעולם

מה 6-8 שנים האחרונות שעדיין עובדים היטב עם מעבדים מרובעי ליבות i5 ו- i7 של אינטל, שבעליהם לא משדרגים כי אין עדיין למה לשדרג.

לא זכורה כזו תקופה של יובש מאז ומעולם בתחום הזה.

הסכר יפתח בשנה הבאה, אנחנו נראה שאינטל מחזירה לעבודה אולי את כל מי שפטרה רק כדי לעמוד בביקושים. גם AMD תהיה במצב דומה כנראה.

ולכן אולי לכל העוסקים בשוק ההון ובנגזרי ההשקעות, יש כאן (אולי) פתח מעניין לשקול השקעה בציר הזמן הזה ביצרניות המעבדים, שכן אנחנו כרגע בנקודת שפל מסוימת, שבעוד שנה תתפתח כמו שמרים. נחוש מאד כוללני מצידי המבוסס על המידע שהוצג לעיל. כמות יצור המעבדים תגדל דרמטית וזוהי ליבת העסוק של שתי היצרניות הללו.

פורסם

אינני מבין.

כלומר, אם מישהו נרדם בintel ולכן השיפור באחוזים אצלהם לא התקדמו לפי חוק moore. וכעת לפי מה שאמרת, עכשיו הם הבינו זאת ולפי קבלת החלטה הם יוכלו לשפר משמעותית את ביצועיהם.

מדוע זה קרה גם ב AMD? מדוע לעומת לפני 10 שנים שכן חל חוק moore, עבור AMD (כמו לאינטל) הוא ב6 שנים האחרונות לא חל? אם עבור intel זה רק עניין של החלטה ותשומת לב.

או שאולי הקושי כאן הוא שיפור כל ליבה בפני עצמה. ולא רק החלטה על הוספת עוד ליבות לצורך מקביליות?

פורסם
ציטוט של עידן פ.

הסיפור עם הפיגור של AMD מתחיל עוד לפני הבולדוזר, פשוט אין להם את התקציבים לפיתוח שיש לאינטל  ולכן לקח להם קצת יותר מדיי זמן עם המרובע ליבות הראשון (ברצלונה)

הם נקלעו לפיגור והתחילו תוכנית שאפטנית מאוד עם הבולדוזר שלקחה הרבה יותר זמן ממה שתוכנן ויצאה לא טוב,

לא היה להם את המשאבים של אינטל לגנוז הכל ולהתחיל מ 0 אז הם פשוט נטשו את השוק הגבוהה למעבדים אחרי ההשקה של הvishera ב2012...

ישבו ותכנו את הzen, אם הם יצליחו להדביק את הפער ? נחכה ונראה, לטובתנו אם כן.

נ.ב

זה מתחיל לחרוג מנושא הדיון, ככה שאם זה מעניין אותך אולי כדאי שתפתח דיון בתת פורום המתאים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nec_000

האם תהיה מוכן לרכוש כרטיס משומש ? 

אם כן זו התמורה הכי טובה שתוכל לקבל כמובן וזו גם המלצתי.

אם תאמר שכן, נתקדם משם עם דגמים מומלצים בתקציבך.

אעדיף לרכוש כרטיס חדש. אני לא לחוץ בזמן כך שלא אכפת לי להמתין עוד קצת בגלל היציאה של הכרטיסים החדשים אני פשוט תוהה אם המערכת שלי תספיק לכרטיס מסך ברמה של RX 470.

פורסם

אם זמן יש לך, אז כרגע המתנה היא הצעד הנכון.

אנחנו בשיאה של השקות מימין ומשמאל וזה הזמן להמתין עד שהן תסתיימנה, ותתייצב לפנינו מפה חדשה של מוצרים ומחירים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים