עבור לתוכן

צריך דעה על מפרט לגיימינג בתקציב עד 16K

Featured Replies

פורסם

היי,

החלטתי להגשים חלום קטן ולקנות את הטופ של הטופ. נורא מבקש לא להניע אותי עם הודעות בסגנון של "תקנה מחשב ב7 אלף ותחליף עוד שנתיים" :)

1. מה התקציב המקסימאלי? 16000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל (עד גבול ההגיון, למשל לא לבזבז אקסטרה 1000 שקל עבור פריים אחד)

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות לימודים וגיימינג

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכבדים ביותר - witcher 3, gta 5, doom וכו'

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 27' 1440p 144hz Gsync

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות בתדר 144hz

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בstorage יש לי HDD וmSata שאני מעביר. אני כן צריך mSata to m.2/ mSata to sata adapter

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 טרקטור

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כבד מאוד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. חיפה: ksp, ivory אפשר גם startpc (פחות מכיר אותם, ומלאי שלהם יותר קטן)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? 17.7.16

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). חשוב מאוד מארז גדול עם חלון מלא :)

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? המעבד יתחלף אם הסוקט יתאים (למשל skylake -> cannonlake) הכרטיסי מסך כנראה ישתדרגו בעוד כשנתיים, וגם המסך עוד כמה שנים, וכמובן תוספת RAM

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: חשוב: אני מתכנן להרכיב אותו ידנית בעצמי (כי בא לי להנות ממנו), אין צורך בהרכבת חנות גם אם בחינם.

המפרט נכון לעכשיו:

מוזמנים לתת דעות אחרות ולכוון אותי:

i7 6700k box (אתם חושבים שיהיה שיפור משמעותי אם אחליף ל 6850k שיותר יקר ב1500 שח + לוח אם יותר יקר? לפי ביקורות נראה שלא)

לוח אם מתלבט בין:  Asus MAXIMUS VIII HERO Intel Z170 לבין:  Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7.  אולי משהו אחר? לפי מה שראיתי MSI פחות איכותיים?

קירור למעבד: Corsair Hydro H115i

זיכרון:  HyperX Savage 2x8GB DDR4 2800MHz CL14 Kit  (אולי: HyperX Savage 2x8GB DDR4 3000MHz CL15 Kit  או אולי בכלל Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 3000MHz CL15?)

Corsair 1000W 80+ Platinum HX1000i (ספק 1000 ואט כי ההבדל בינו לבין 850 זה רק 200 שח ואם אחליט יום אחד לשדרג למשהו זולל כמו חשמל כמו כרטיסי TI אני מעדיף 1000)

מארז: מתלבט בין  Corsair Graphite 780T לבין 760T, אולי יש לך הצעות אחרות? חשוב שיהיה מאוד גדול, מרווח ועם חלון מלא.

2 כרטיסי gtx 1080, כנראה asus strix כי הם הכי קרירים עבור הכרטיס הזה. מתלבט אם לחכות לXTREME או לגרסאות קירור מים.

מאוד מצפה לראות הערות\הארות.

תודה!

פורסם

עבור sli של 1080 הייתי הולך על 6800k ההבדל שלו לעומת ה6850k זה תדר קצת נמוך יותר, אם תבצע המהרה ההבדל היחסי יקטן או יתבטל, ופחות חריצים בpcie.

28 לעומת 40, הבדל זניח בביצועים. עם 4 כרטיסים נדרש ה6850k.

עולה 1000 ש"ח פחות.

במידה ותלך על 99x הוא תומך בערוץ מרובע בזכרון, סביר שההבדל בפועל נמוך לא בדקתי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

עבור sli של 1080 הייתי הולך על 6800k ההבדל שלו לעומת ה6850k זה תדר קצת נמוך יותר, אם תבצע המהרה ההבדל היחסי יקטן או יתבטל, ופחות חריצים בpcie.

28 לעומת 40, הבדל זניח בביצועים. עם 4 כרטיסים נדרש ה6850k.

עולה 1000 ש"ח פחות.

במידה ותלך על 99x הוא תומך בערוץ מרובע בזכרון, סביר שההבדל בפועל נמוך לא בדקתי.

תודה, אני בהחלט מתלבט כאן, אחרי הרבה צפיות של ביקורות ביוטיוב זה המסקנות שלי:

1080 לא תומך ביותר מ2 כרטיסים גראפיים בכל מקרה.

הסיבה העיקרית ללכת על המעבדים מרובי הליבות היא כדי להריץ את כל אחד מכרטיסי המסך בpcie x16, ובנוסף נראה שבגיימינג התדר יותר חשוב מכמות הליבות.

לכן נראה שאין כ"כ טעם ב (6800K (28 pcie אלא, אם כבר להקשיע, אז ב6850K, שאצלו כבר יש pcie x40 ותדר יותר גבוה.

ההבדל במחיר בין מעבד 6700K ובין 6800K + לוח אם מתאים (Asus X99-A II) זה בערך 700-900 שקלים.

אשמח אם תכוון אותי לBENCHMARKS שמראים שההשקעה שווה את זה :)

פורסם

שוב

אם אתה עושה המהרה בהנחה שתצליח להמהיר את שניהם אותו דבר (מהתדר הקיים) ההבדל יהיה קטן מאוד.

ההבדל בין אחד ב16 אחד ב8 או 2ב8 לעומת 2ב16 זניח, ז"א בדר"כ בין 0-2%.

לדעתי ההבדל במחיר לא מצדיק לשיקולך.

לא תמיד בנצ'ים מראים את כל התמונה זה מאוד תלוי איך אתה משתמש במחשב.

יכול להיות שבמשחק מסויים שלא נסמך על הרבה ליבות ה6700k אפילו יהיה עדיף.

אישית עם 2 כרטיסים הסיכוי להגיע לצוואר בקבוק במעבד גדל לכן הייתי בוחר את ה6800k.

מכיוון שהתדר שלו נמוך מה6700k וההלחמה על המעבד עדיפה, פוטנציאל ההמהרה שלו עדיף, והפער גם בליבה בודדת יצטמצם עוד יותר.

קישור שרוני העלה לא מזמן

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

שוב

אם אתה עושה המהרה בהנחה שתצליח להמהיר את שניהם אותו דבר (מהתדר הקיים) ההבדל יהיה קטן מאוד.

ההבדל בין אחד ב16 אחד ב8 או 2ב8 לעומת 2ב16 זניח, ז"א בדר"כ בין 0-2%.

לדעתי ההבדל במחיר לא מצדיק לשיקולך.

לא תמיד בנצ'ים מראים את כל התמונה זה מאוד תלוי איך אתה משתמש במחשב.

יכול להיות שבמשחק מסויים שלא נסמך על הרבה ליבות ה6700k אפילו יהיה עדיף.

אישית עם 2 כרטיסים הסיכוי להגיע לצוואר בקבוק במעבד גדל לכן הייתי בוחר את ה6800k.

מכיוון שהתדר שלו נמוך מה6700k וההלחמה על המעבד עדיפה, פוטנציאל ההמהרה שלו עדיף, והפער גם בליבה בודדת יצטמצם עוד יותר.

קישור שרוני העלה לא מזמן

אני אכן משתכנע שאין טעם בpcie x40. ובדיוק בגלל זה החלטתי ללכת על ה6700K.

צוואר בקבוק לא יהיה בודאות אפילו עם 6600K.

לגבי ה6800K, אני באמת תוהה אם הוא ייתן לי משהו. לפי הסרטון ששלחת נראה שהוא ממש קריטי אם עושים כמה פעולות במחשב במקביל.

אבל אני תמיד מכבה הכל בזמן גיימינג שיהיה נקי (רגע קדוש ביני לבין המחשב חח).

מה שכן, האם זה משהו ידוע שbroadwell מגיב יותר טוב להאצה? מעולם לא שמעתי על זה.

הנה דוגמה אחת מיני רבות למה אני ממש מתלבט: (אמ;לק: כל המעבדים די זהים בגיימינג עד כדי 1%)

http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_6950x_6900k_6850k_and_6800k_processor_review,16.html

פורסם

בsli באופן כללי ברור שזה משתנה לפי משחק כרטיסים וכו' יש צוואר בקבוק במעבד כבר שנים עם i5.

לגבי המהרה זה לא בגלל הbroadwell זה בגלל שההלחמות שהם עושים על המעבד בתושבות הזו עדיפים בהרבה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

בsli באופן כללי ברור שזה משתנה לפי משחק כרטיסים וכו' יש צוואר בקבוק כבר שנים עם i5.

צוואר בקבוק עם i5 לגיימינג? יש מצב תפנה אותי למקור?

פורסם

רשמתי בsli לא בsli יכול להיות אבל בסבירות הרבה יותר נמוכה.

אני מבין מה אתה מחפש זה לא כזה פשוט וזה משתנה ממשחק למשחק מכרטיס לכרטיס ואופן שימוש של משתמש (תוכנות ברקע).

משחק שמאמץ את המעבד למשל bf3/4 במולטי תרשום בגוגל i5 vs i7 bf4 sli.

קראתי על אנשים שזה שיפר להם.

בגדול (לדעתי) i5 6600k מתאים גבולי, i7 6700k מתאים, i7 6800k מתאים פלוס, ז"א יכול להיות מצב של צוואר בקבוק במעבד לעומת i7 6700k, זה יכול להתבטא גם בfps מינימום וframe rate יציב יותר, אם זה שווה את הכסף תחליט אתה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של none77

רשמתי בsli לא בsli יכול להיות אבל בסבירות הרבה יותר נמוכה.

אני מבין מה אתה מחפש זה לא כזה פשוט וזה משתנה ממשחק למשחק מכרטיס לכרטיס ואופן שימוש של משתמש (תוכנות ברקע).

משחק שמאמץ את המעבד למשל bf3/4 במולטי תרשום בגוגל i5 vs i7 bf4 sli.

קראתי על אנשים שזה שיפר להם.

בגדול (לדעתי) i5 6600k מתאים גבולי, i7 6700k מתאים, i7 6800k מתאים פלוס, ז"א יכול להיות מצב של צוואר בקבוק במעבד לעומת i7 6700k, זה יכול להתבטא גם בfps מינימום וframe rate יציב יותר, אם זה שווה את הכסף תחליט אתה.

הכיוון העיקרי שלי היה לקנות סקיילייק ולשדרג לcannonlake עוד שנה וחצי שאמור כבר כן להציע שיפור משמעותי עם ריבוי ליבות וסוקט 1151.

טוב, אז לגבי העניין עם המעבד אני עוד אחשוב. גם ראיתי את 5930k שאולי שווה לבדוק(2800 ש"ח).

מה לגבי השאר? ראם, יש הבדל בין הדגמים שהבאתי חוץ ממחיר, חלקם עדיפים לOC? מארז? 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים