עבור לתוכן

gtx1080 g1 performance review

Featured Replies

פורסם

מקווה שתיהנו חברה:)

פורסם

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

יש הערות בונות לסרטון?

אני עובד על פורמט שיהיה מעניין לכולם..

הסרטון קצר לטעמך? ארוך?

מובן? לא מובן?

גראפים טובים? לא טובים?

פורסם

אחלה סקירה , נתונים בהחלט מרשימים , אוברקלוק בהחלט מכובד לקירור אויר. רק אם אפשר את שאר המפרט(מעבד , לוח , זכרונות וספק)

פורסם
  • מחבר

קיבלת שרון.

Z170 GAMINGX 3 GB

6700K

16GB HYPER X DDR4 2400MHZ

850 EVO 250GB

660WATT PLATINUM SEASONIC

OPEN BENCH TEST

אני חושב שכל ההשאר לא מענייין.

פורסם

הערתי היא, שהייתי רוצה לראות מבחן שנעשה על מארז רגיל ולא ב- open air, אף אחד לא באמת עובד עם מערכת פתוחה בשיגרה (למעט מעטים בודדים וגם זה אולי).

ולכן כל הביצועים וההמהרות יפות ככל שתהיינה, אינן רלוונטיות לאורך זמן במערכת הבנויה בתוך מארז סגור, שאוגר חום בתוכו ואט אט מתחיל להשפיע על הסעיף הזה.

אז אם תוכל לבצע בדיקת המהרה במארז סגור טיפוסי המקובל בז'אנר, למשך כשעה ברציפות לפחות, בחדר בטמפ' עבודה של כ- 25 מעלות טיפוסית

לישראל עם מזגן, דיינו.

פורסם
  • מחבר

יש לי סקירה בקרוב על ANTEC P380... אולי אני אלביש עליו מערכת עם הכרטיס ונראה:)

פורסם

thumbs up

פורסם

@nec_000 אני חושב שהסרטון הבא עונה על השאלה. לפחות במקרה הזה התוצאה די מפתיעה (אם כי לא מחייב שהתוצאות תקיפות לכל סביבה ומארז \ פתרונות קירור אחרים):

פורסם

*עכשיו סיימתי לצפות בכל הסרטון

ברור בשלב הזה שישנו שפור בעבודה בתוך המארז מהדוגמא שהוא בחר לקחת, ומיד נסביר מדוע:

כאשר הכרטיס נמצא באוויר הפתוח, האוויר שבסביבתו הקרובה של המאיץ עומד מלכת ואינו מתערבב עם האוויר שמרוחק ממנו.

לכן הנדוף הטרמי שעובר מהכרטיס לסביבתו הקרובה, די נתקע בה ואינו ממשיך להתנדף הלאה למרחק.

כלומר, הנדוף מהכרטיס מתרחק מסביבת הכרטיס הלאה ממנו בקצב איטי.

מהצד השני הכניסו את המאיץ לתוך מארז - אך לא סתם מארז, אלא מארז שבמכיל מערכת נדוף יעילה בכללה

דחיפת אויר פנימה, במקביל לזריקתו החוצה, מה שנקרא מנגנון push pull.

מה שקורה במצב שכזה, הוא שהאוויר שמסביב לכרטיס מסך כל הזמן מתחלף באמצעות זרימת האויר שבתוך

המארז ממש כבתוך מנהרה (עם כניסה ויציאה).

התוצאה של מצב זה היא, שהנדוף הטרמי מהכרטיס לסביבתו איננה אל אוויר סטטי, אלא לאויר שכל הזמן מרוענן.

די ברור שבמצב שכזה עבודה במארז איכותי ומסורקל היטב (כמו בדוגמא שהביאו לפנינו) תהייה עבודה משופרת לעומת open air bench.

העניין הוא, שלא כל המארזים מכילים כזו יכולת סירקול טובה, ומרבית המארזים (במיוחד העממיים) מכילים יכולת סירקול מוגבלת

ולא מאוזנת (למשל רק מאוורר אחד עובד). הייתי שמח איפה לראות מדידות של מארז בו הסרקול ירוד משהו, בתור רפרנס נוסף להשוואה.

מארז שבו אין כמעט עבודת אויר פנימה והחוצה.

לעניין זה יכול לספר שאצלי בבית, המארז - על מנת לשמור על שקט חרישי, מאד לא מסורקל,  שכן כיביתי בו את כמעט כל המאווררים

זולת אחד, שבעזרת בורר מהירויות הועבר למהירות הכי נמוכה האפשרית. הוא עובד במוד pull - קרי יונק אויר החוצה מהמארז.

המארז אינו "מנהרתי" אלה גדוש חורים מכל עבר. כך שהאויר שהוא יונק נכנס פנימה דווקא מהחורים שהכי קל לו להיכנס,

ולאו דווקא "מכל החורים". משמע טמפרטורה לא מאוזנת בתוך המארז.

במקרה שאצלי, בוודאות אני יודע, כאשר המארז פתוח הטמפרטורות יורדת (מדדתי). משמעותו של העניין עבור הסט-אפ שאצלי,

היא או להנות משקט אך מטמפ' מעט גבוהות יותר (שזו הבחירה שלי), או לחבר מחדש את כל המאווררים (יש 4) ולהפעיל את כולם יחדיו

(על מהירות גבוהה) וכך להנות מנידוף טרמי אפקטיבי.

היות והמארז שאצלי כבר במצבו הנוכחי מאפשר לכרטיס מסך המומהר שלא לעלות מעל ל- 80 מעלות c בכל מצב שהוא - גם בלופ

עבודה איטנסיבי וגם בקיץ בלי מזגן עובד, והיות והטמפ' הזו אינה מפריעה לפעילותו התקינה של המחשב ומרכיביו וגם לא לאורך חייו,

הנני מעדיף את השקט על פני הרעש.

סיכום:

מבחינה פרקטית אף אחד כמעט שאינו עובד עם מארז פתוח, ולו מהסיכון שמישהו ידחוף לשם משהו בטעות (הילד, העוזרת נקיון)

או סתם ייפול לשם חפץ זר כשהמחשב עובד, או רטיבות חלילה (נשפכת כוס שתיה), והמחשב ילך קאפוט.

ולכן כאשר עובדים עם מארז בערך99.9% מאיתנו, אנו עובדים עם מארז סגור, ואז צריכים להחליט מהו התיעדוף:

האם רוצים טמפ' עבודה נמוכות ו/או המהרה אגרסיבית במקביל, ואז יש להצטייד במארז סגור היטב כמו מנהרה, ובו אוורור

ואפקטיבי במנגנון push-pull.  או מצד שני מארז שאינו עובר סירקולציה חזקה ונהנה ממידות גבוהות של שקט.

התמורה תהיה חום קצת יותר גבוה, אך כל עוד הוא מותר ונמצא בתוך מעטפת גבולות תקינה, אפשר ללכת עם זה בשקט.

יתרון נוסף של סירקול נמוך, הוא הצטברות אבק פחותה משמעותית, וזו היא נקודת תורפה ידוע באקלים הישראלי מדברי כשלנו.

*תוספת:

החלטתי לעשות ניסוי, לחבר מאוורר נוסף לעבודה במצב push שיעבוד במקביל למאוורר שבמצב pull. קרי יצרתי מנגנון push-pull.

העלאתי את מהירות שני המאווררים למקסימום. הרעש כמובן מציק ומעצבן, אך מנגד הטמפרטורות של ליבת המאיץ הגראפי

ירדו בכ- 3 מעלות צלסיוס. גם משהו, אך לא משהו ששווה מבחינתי את הרעש העודף והאבק שמצטבר בעקבות זאת.

פורסם
ציטוט של nec_000

העניין הוא, שלא כל המארזים מכילים כזו יכולת סירקול טובה, ומרבית המארזים (במיוחד העממיים) מכילים יכולת סירקול מוגבלת

ולא מאוזנת (למשל רק מאוורר אחד עובד). הייתי שמח איפה לראות מדידות של מארז בו הסרקול ירוד משהו, בתור רפרנס נוסף להשוואה.

מארז שבו אין כמעט עבודת אויר פנימה והחוצה.

פה הטעות שלך . מי שמחזיק כרטיס כזה , מן הסתם השקיע גם במארז גיימינג עם לפחות 3 מאווררים ולרעש יש משמעות מינורית.

אתה לנוחיותך בחרת בשקט , אבל ברגע שתפעיל את כל המאווררים בזמן מאמץ ההבדל בטמפ' יהיה משמעותי והרעש לא יורגש (בזמן משחק שומעים לרוב את הרמקולים ) וזה שווה כי אתה מאריך את חיי הכרטיס.

אצלי למשל (R4 עם 5 מאווררים) הבדל מינורי של מעלה אחת לטובת המארז כשהוא סגור (שכולם עובדים על 70%) , הרעש לא כזה נורא (בזמן משחק לא שומעים אותם). 

פורסם
  • מחבר

שוב פעם מתעסקים בשטויות..

אז במארז סגור יהיה הפרש של מספר מעלות... חיובי או שלילי..

זו לא מטרת הסרטון:)

פורסם
ציטוט של leahd3

מקווה שתיהנו חברה:)

רק שאלונת , איך הגעת בדיוק ל24531 ? זה רק הGRAPHICS SCORE ?

פורסם
  • מחבר

כן ברור:) 

זה רק ה GRAPHICS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים