עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

המפרט שלי:

i5 3550

16GB RAM(corsair vengence) 

GTX 570

ספק כוח 750W

hdd רגיל

SSD : ocz vertex 4 256GB

מעוניין לשדרג את הכרטיס מסך כדי שאוכל לשחק במשחקים האחרונים(ארקהם נייט/ just cause/ witcher 3 וכו')-העניין הוא שחסר לי VRAM,יש לי 1.5 בזמן שרוב המשחקים דורשים לפחות 2.

חשבתי או על הGTX 960 בגרסת ה4GB או על הGTX 970.

האם השדרוג יספיק? האם המעבד מספיק חזק?(מבדיקה שעשיתי לא משתלם לשדרג רק מעבד וככל הנראה צריך להחליף גם בורד)

תודה מראש לעוזרים

• תגובות 35
  • צפיות 6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המעבד שלך אחלה, אבל לקנות היום 970 ב-1600~1700 זה טיפשי לחלוטין. 

תמתין קצת ל-RX 480 - כרטיס חזק (ויעיל) מ-970 בהפרש משמעותי במחיר נמוך יותר. 

פורסם

או שתקנה 970 ביד שניה ב800- 

פורסם

שיקנה ב- 500-600 שח, אם יימצא מי שמוכן למכור לו במחיר הזה כמובן.

ואם לא, אז שיקנה RX480 חדש ב- 1000 ש"ח (גרסת 4GB) ושלא יעשה טובות לאף אחד.

בכך רק יסייע להעביר על הדרך שיעור בהילכות תמחור ראלי למוצרים משומשים,

עבור כל המוכרים "תאבי הבצע" (או הסתם נאיביים) שיש בלוחות היד השנייה...

פורסם

כן, תקנה 970 ב-100 שח, בעלי הכרטיס האלה מה זה מטומטמים... :D

פורסם

^ לגבי 970, זה דווקא מאד מעניין מה שהולך לגביו:

כאשר אתה בצד המתרס של "מתעניינים בכרטיס שכזה", ונוסף על כך הנך מעודכן בתחום ויודע שהולך להיות זמין

כרטיס בעל ביצועים שכאלו (או אף טיפונת מעל להם) כבר ב- 1000 שח בעוד שבוע וחצי בחנויות (גרסה עם 4GB זיכרון)

אז אתה מה זה חכם, ולא מוכן לשלם יותר מ- 500-600 שח על משומש שכזה כיום. בקיצור אתה לא פראייר.

אבל ברגע שאתה שייך לצד המתרס של "אחד שכבר יש לו 970 ורוצה למכור אותו", פתאום החומת אש יורדת לך

כמו שאומרים וכל השכל נוזל לך החוצה. פתאום משום מקום, אתה מנסה למכור את הכרטיס הזה במחיר של 1000 שח

ולעיתים מעל לכך (בלי כל בושה), כאשר ברור (גם לך אבל אתה עדיין בהדחקה) שאין דביל שישלם לך את הסכום הזה,

אבל אתה בשלך ממשיך להמתין בלוחות... ולהמתין, כאילו לא מבין למה לא מצליח למכור.

מזכיר את הבדיחה על הרווקה בת ה- 60 שעד הלום לא מצאה חתן, אך ממתינה עם תקווה שיבוא יום כמו שאומרים...

במילים פשוטות, החוכמה או הטיפשות של בעלי/מתענייני 970 - היא לפי נקודת היחוס:

מי שרוצה משומש שכזה הוא חכם, ומשלם בדיוק כמה ששווה המוצר ולא גרוש מעל.

ומי שמציע למכירה משומש שכזה, הוא הזוי שסבור שעם עם קצת תקווה הוא ימצא פראייר לא מעודכן,

שישלם לו מחיר מופרח עבור המשומש שברשותו.

ניסיון החיים מצד בעלי שערות לבנות, או שכבר אין שערות בכלל... מצביע על כך שחוכמת ההמונים עובדת

היטב בסחר בין אנשים - במיוחד בציוד משומש. מי שמחפש משומש, בדר"כ מחפש למצוא דרך להוזיל לעצמו עלויות

לעומת חדש, ולכן הוא בדר"כ מכין שעורי בית מקדימים ונמצא במצב מעודכן, יודע מה הן החלופות שעומדות לרשותו

ואת עלותן.

כבעל 970 כמותך (אם לא טועה), אינני יודע לאיזה מחנה מבין השניים שתוארו מעלה היית רוצה להשתייך אליו :cool2:

אך בהחלט הייתי ממליצך - זאת באם תהיה מוכן לקבל המלצה מבעל שערות לבנות (אך כזה שעדיין שערותיו ברשותו)

שלא ללמוד מהזקנה הרווקה בת ה- 60 ...

פורסם

אני משתייך למחנה של אנשים שהם לא פלצניים שמתנשאים וחושבים שאחרים מטומטמים ואנוכי גאון הדור...

במילים פשוטות אלה.

מאוד פשוט, אני/מישהו מוכר ב-X מחיר וחושב שהמחיר מוצדק(בגדר ההגיון הבריא), זה שוק פתוח.

לקונה לא מוצמד אקדח לרקה - מעוניין לקנות? זה המחיר. לא - הכל בסדר, תמשיך הלאה לא קרה כלום...

עריכת הפסקה התחתונה שלך לא תעזור, אתה תמיד תשאר כזה...

פורסם

לאור תגובתך מובן לנו איפה, שבחרת להיות שייך למחנה שנפלה לו חומת האש, זה שיפרסם במחיר שנראה (לו) הגיוני,

אך לא נראה הגיוני למתעניין ברכישה.

משמע שמרבית הסיכויים שתישאר עם הכרטיס ביד ולא תמכור אותו.

אך לפחות תוכל להתנחם שהנך בחזקת ידיים טובות, קרי בצד של מרבית המוכרים, זאת משום שבערך רק פרומיל

מכלל הסחורה שמפורסמת בלוחות יד 2 בתחום זה של מאיצים גראפיים, במחירה המקורי ומופלץ עד גיחוך, מוצא לעצמו לקוח.

רק מעטים לאחר שחלפו חודשיים-שלושה של אי הצלחה במכירה, תוך הורדה איטית והדרגתית של המחיר,

בסוף מוצאים לקוח, אך תהליך זה מתרחש כאשר הגיעו לבסוף למחיר הראלי של המוצר ולא לפני כן.

אלא מהי, שאחרי חודשיים שלושה זמן (בתחום שמתפתח כה מהר), הם ישיגו בסוף עסקה בסכום נמוך עוד יותר ממה שהיו יכולים

לחלץ ביום המקורי שפרסמו, שכן בנתיים יצאו כרטיסים חדשים ומחירם בשוק (של החדשים) התעדכנו כלפי מטה.

היתר האחרון, אלו שמתעקשים (כמוך ?) לחנך את הקונים וללמדם מהו המחיר שלדעתם הוא הנכון,

אתה יודע מה קורה איתם בסוף נכון ? 

"הכרטיס נשאר במגירה", ואחרי כמה שנים שעוברים דירה ומנצלים ההזדמנות לעשות ניקיון פסח,

בדר"כ בת הזוג זורקת את השמטה הזה לפח, או בלי ליידע את בעלה שזה מה שעשתה, או באם היתה זהירה

מספיק, אז רק אחרי ששאלה אותו "מה זה", והוא השיבה "שמדובר באיזה שטות מחשבית מלפני כמה שנים שאין

מה לעשות איתה היום, אז היא יכולה לזרוק".

עם או בלי הערותך על התנשאות, לא ראיתי את עצמי מתנשא מעליך מאומה למרות שקראתי פעמיים, זולת שימוש

בקצת סרקזם בריא על מנת להעביר מסר בצורה משעשעת. אם הבנת אחרת, עשה שינוי כוון.

הכל בחברות ידידי.

פורסם

DimRah, תראה משהו יפה, רכזתי לפנינו את כל המציעים כרגע ביד שניה את כרטיס 970 שלהם (ראה מטה מצורפת תמונה)

זה מדהים כמה מחלת ההזויים מצד המוכרים נדבקת בכולם, הנה בא אחד ומוכר אפילו ב- 1800 שח שזה יותר ממחיר של חדש כן,

לא משנה, הוא מדביק בכך את היתר.

הי, אפילו היחידי שעוד איכשהו מתקרב להבין מה קורה פה, מפרסם זה זמן רב - רק השבוע ירד למחיר 900 שח אחרי שירד

כבר כמה פעמים (הוא התחיל ב 1300 לפני חודש) ונחש מה:

הוא עדיין לא מצליח למכור.

ואם הוא לא מצליח ב- 900 ש"ח, גם כל אלו שמפרסמים במחיר גבוה ממנו לא מצליחים.

לא חבל ?

כמעט 20 כרטיסים ברגע נתון בלוח שמוצעים למכירה מדגם זה, כולם רוצים למכור כדי להשתדרג (לגטימי למה לא)

וכולם תקועים במקום. הלא היה מוטב שיבוא מישהו ויכניס להם קצת שכל בראש ?

אתה יודע מה, אני הולך לעשות תרגיל. אני הולך לפרסם עוד מעט מודעה שכזו בלוחות (מודעה מפוברקת כמובן)

במחיר 600 ש"ח. היא תנוסח: לרגל השקת RX480 בתאריך 29.6.2016 - כרטיס מקביל ל 970 ובמחיר 1000 ש"ח

ב- KSP, אני מציע הזדמנת למהירי החלטה לרכוש ב- 600 ש"ח את GTX970 המשומש שלי.

מעניין לראות מה יקרה תוך כמה ימים ליתר המציעים. אם לא יהיה מעניין, אז לפחות משעשע...

הזוי.JPG

פורסם

לרמות עם מודעה מפוברקת בלוח יד שניה בשביל לגרום להורדת מחירים?

בבקשה, אתה מוזמן לדווח איך היה.

פורסם

אתה אולי לא שם לב לזה, אבל בכל פוסט אפשרי אתה מנסה בכוח להחדיר לתת מודע של בעלי הכרטיס שהערך של המחיר ירד/לא משתלם פה ושם, ורק אחד שלא מבין בתחום יקנה במחיר מופרז שכזה וכו'...

זה כמו בפרופוגנדה הנאצית, תשקר עד שיאמינו לך (או משהו בסגנון).. (לא קורא לך נאצי :) )

כי יש מצב שזה כבר עובד, כי ראיתי באיזה מחירים אנשים מוכרים שם, ולי זה נראה קצת הזוי...

או שהתעמולה שלך עבדה על אנשים שמבקרים פה, או שיש שם הודעות מפוברקות שנוצרו על ידי מישהו רק כדי להשפיע על המוכרים להוריד את המחירים של הכרטיסים למחיר כזה...

ואם אתה מודה בכך שאתה מפברק הודעות כדי להוריד מחירים, אז לדעתי זה נמוך לאדם כמוך...

בכל אופן, עליי התעמולה שלך לא משפיעה, אז בהצלחה עם זה...

פורסם

DimRah, כמה דברים לי אליך בעניין זה:

אתה אולי לא שם לב לכך, אבל בכל פוסט אפשרי אתה מנסה בכח לשכנע אנשים לרכוש 970 משומש, ובמחיר לא ראלי:

רק לפני שבוע רשמת באחד הפוסטים שלך - 1300 ש"ח. ואחרי שבערך כולם יחדיו העירו לך באותו שרשור "שאתה חיי בסרט",

ואתה חושב שזה השווי של הכרטיס "רק כי לך יש כרטיס כזה ואתה מאוהב בו",

אז הסכמת להערכת שווי מתוקנת של 1000 ש"ח. והנה בשרשור זה, לראשונה אנו שמים לב שהרשת לעצמת לציין

בפני השואל, "שיקנה כזה, אך ב- 800 ש"ח"

ואנו נשאלך, האם אתה באמת נקי משיקול אישי בנושא ?

האם הכרטיס שלך הוא לא במקרה אחד מאלו שמפורסמים כרגע בלוחות ?

בחזרה לענייננו:

ראשית, ישראל היא שוק מאד פצפון, ולכן בקושי יש פה פורום אחד רציני שעוד איכשהו מרכז אצלו את מרבית החובבים בתחום,

אתה יכול לנחש היטב איזה פורום זה.

ולכן מתוך הערכה בריאה, חלק לא מבוטל ממחזיקי כרטיס מסך זה, אם כבר עוברים אז עוברים פה, או שקולגות שלהם עוברים

פה ויכולים לחלוק עימם מידע, ונחשפים למה שאנו מדסקסים מעל הדפים ולהגיון שאנו מציגים.

אין לי ספק, וכבר ראיתי זאת בעבר לפני מספר שנים - בסבב הקודם שהייתי בלופ של הצטיידות בכרטיס מסך, שהלך רוח שנעשה

פה משפיע אולי גם, בעקיפין, על לוחות המשומשים. לא בהכרח ניתן לקבוע שזו השפעה מכאן לשם, יתכן בהחלט שחוכמת ההמונים

תואמת את שנאמר פה, ולכן זה אירע לא בגלל מה שנאמר פה, אלא למרות מה שנאמר פה.

אין לי כל כוונה להסתיר את מהלכיי במקרה זה, שכן אינני בלופ של רכישת כרטיס גראפי כעת, לא לעצמי וגם לא למכירה, ובטח

שלא מדגם 970 שאינני מעוניין בו ואם כבר אז במתחרה שלו 290/390 , שלטעמי עדיף באותה רמת מחירים.

מעבר לכך כמובן שאינני חייב מאומה לאף אחד בלי כל קשר.

כן אשתף כי זו אכן פעם ראשונה שהנני מנסה את התרגיל הזה בלוחות על רטוב, אך למען האמת שנים שחשבתי עליו כטכניקה

(אך לא השתמשתי בה).

מעניין באמת יהיה איך מעבדת ניסוי מקומית - לבחינת האם לפרסם כרטיסי מסך במחירם הראלי מכמה דגמים,

משפיעה על המודעות בלוח יד 2.

לעקוב ככה אחר מספר ימים עד שבוע, מה זה גורם ליתר המפרסמים שנתקעים ולא מצליחים למכור את שלהם

במחירים ההזויים. ניסוי איך אומרים, שאם לא היו חושבים עליו, היה צריך להיוולד בעצמו.

פורסם

DimRah,

יש לי רעיון הוגן:

במקום שאני אשכנע, תהיה זה אתה שמשכנע אותנו.

רק עבור תחילה על מודעה זו כתזכורת - לחץ על הלינק 

לאחר שתקרא את המובא בלינק, חזור אלינו בתורך ושכנענו - כמה שווה כרטיס מסך משומש לדעתך, כאחוז מעלות מקביל לו חדש.

הבימה פנויה עבורך, כולנו אוזן.

פורסם
ציטוט של nec_000

DimRah, כמה דברים לי אליך בעניין זה:

אתה אולי לא שם לב לכך, אבל בכל פוסט אפשרי אתה מנסה בכח לשכנע אנשים לרכוש 970 משומש, ובמחיר לא ראלי:

רק לפני שבוע רשמת באחד הפוסטים שלך - 1300 ש"ח. ואחרי שבערך כולם יחדיו העירו לך באותו שרשור "שאתה חיי בסרט",

ואתה חושב שזה השווי של הכרטיס "רק כי לך יש כרטיס כזה ואתה מאוהב בו",

אז הסכמת להערכת שווי מתוקנת של 1000 ש"ח. והנה בשרשור זה, לראשונה אנו שמים לב שהרשת לעצמת לציין

בפני השואל, "שיקנה כזה, אך ב- 800 ש"ח"

ואנו נשאלך, האם אתה באמת נקי משיקול אישי בנושא ?

האם הכרטיס שלך הוא לא במקרה אחד מאלו שמפורסמים כרגע בלוחות ?

אתה שקרן חצוף!

אל תנסה לגרור אנשים לתעמולה שלך ידידי...

קודם כל הפוסט לא היה שלי.

שנית, פעם אחת אמרתי שאני חושב שזה אמור להיות המחיר, ואתה אומר שאני מנסה לדחוף לאנשים לקנות 970 בכל פוסט!?

אם מישהו ישאל אותי: יש לי 970, האם כדאי לקחת עוד אחד ל-SLI? התשובה שלי תהיה שאם יש תקציב לכרטיס יותר חזק(לדור החדש), אז מן הסתם שלא! אם אין תקציב ואתה כן יכול להרשות לעצמך עוד 970 (בתנאי שיש לך ספק ולוח שתומכים בזה), אז למה לא?

אני בעצמי עוד לא החלטתי סופית מה אני רוצה לעשות עם ה-970 שלי, למכור ולשים 1080 או לשים עוד 970.

עוד דבר, אם תשים לב, לא אני אמרתי שיקנה ב-800 שח, אלא MOON!

ואני אמרתי בציניות על התגובה שלך "כן תקנה אפילו ב-100, כי בעלי הכרטיסים מטומטמים" אם לא שמת לב...

ושוב, כפי שציינתי, אני עוד לא החלטתי מה לעשות עם שלי, אז לשאלתך, לא זה לא אחד הכרטיסים שלי בלוחות!

GET YOUR FACTS STRAIGHT!

ציטוט של nec_000

DimRah,

יש לי רעיון הוגן:

במקום שאני אשכנע, תהיה זה אתה שמשכנע אותנו.

רק עבור תחילה על מודעה זו כתזכורת - לחץ על הלינק 

לאחר שתקרא את המובא בלינק, חזור אלינו בתורך ושכנענו - כמה שווה כרטיס מסך משומש לדעתך, כאחוז מעלות מקביל לו חדש.

הבימה פנויה עבורך, כולנו אוזן.

למה שאני אגרר להתנהגות ילדותית? לא תודה.

אין לי צורך לשכנע אנשים, שכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון. 

לפחות בעיניי אני לא מנסה לשכנע, אלא לשקף את דעתי בנושא כנגד דעתך, כי אני לא רואה שמישהו אחר עושה את זה וחבל.

כמו כן, להכנס לפוסט הזה ולקרוא שוב פעם את התעמולה שאתה עושה, כאילו שלא הספיק לי פעם אחת לצחוק... :)

ולשים אותי ON THE SPOT, לא לעניין לדעתי, כי אני חושב שהבהרתי את עמדתי בנושא.

אבל כרגיל אתה יוצא מתנשא ופלצני...

פורסם

DimRah כתב:

"לפחות בעיניי אני לא מנסה לשכנע, אלא לשקף את דעתי בנושא כנגד דעתך, כי אני לא רואה שמישהו אחר עושה את זה וחבל"

ומה היא בדיוק דעתך נשאל ? הרי שלא כתבת אותה לפנינו, לא פה ולא בכל שרשור אחר.

הנך מתחמק מהתמודדות ישירה עם התפוח אדמה הלוהט (תימחורו של המצר כמשומש) ולא מוכן לפרוס את הסברך,

לדבר כמה לראייתך נכון לשלם על משומש ביחס למחיר חדש, ולא סתם. נוח מצידך "לברוח" מהביצה... ליתר דיוק, אין לך ברירה.

1. מחד אם תטען שיש לשלם על משומש מעל למחיר חדש, הרי שזה לא עובר מסך. קרי - לא תוכל לטעון שראוי לשלם מעל 1000 ש"ח.

2. מאידך אם תטען שלשלם על משומש ראוי פחות מחדש (והרי זה הגיוני), אז כמה כבר נשאר פחות מ- 1000 ש"ח... ?

בקיצור די במהירות תגיע כנראה למה שכתב עבדך הנאמן ותצא מצדיק אותו.

מכיר את הביטוי, כל זבוב על ערימת הזבל שלו מלך ?

סבורני שהקורא הנבון הבין את התחמקותך והיטב.

אם היית חכם באמת, היית אמור לדעת שככל שהנך מציף שוב את הנושא, אתה עושה רק שרות דוב מצוין לקורא ולמשנה הסדורה לפניו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים