עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

פששש.....

בלי כסף בכלל.

מדהים איך לפעמים ניתן להפיך רוח חיים חדשה בציוד המיושן שלנו, באמצעות קניבליזציה של חומרה משומשת בגרושים.

ישר כח וכל הכבוד לממליצים ולעוזרים, עשיתם את לחמכם היום 

• תגובות 70
  • צפיות 11.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עשיתי ריסט לברירת מחדל ב-MB, התדר חזר למקורי 3.16GHz.

וכמובן שאני מתכוון לעשות OC על המפלצת הזאת! :)

טמפ' במנוחה על 26-27, אני חושב שיש לי מרווח די גדול לעשות 3.8GHz ללא בעיה...

הכי חשוב בשבילי שה-BF4 עובד עכשיו ללא תקיעות ודרופים ב-FPS! :D

ושוב אור, תודה רבה לך על העזרה והקישור למעבד עם המוד כבר עליו, חסך לי התעסקות מיותרת עם המעבד.

פורסם

@DimRah

שמח שאתה מרוצה! :)

אנו נאחזים בשדרוגים האחרונים שמחשבינו יכולים לעבור. תחשוב שפעם מעבד כזה היה נחשב לQ9650 לפחות.

הטמפרטורה שלך מצויינת, יותר טובה משלי :D

הלוואי שכשרכשתי את המעבד שלי, היו מעבדים מוכנים ככה. אני הייתי צריך לחתוך ידנית את הסוקט (ואפילו עיקמתי פין אחד של המעבד בתהליך!! :o)

ללא ספק התהליך הינו הרבה יותר פשוט כעת.

אבל לא סיימנו, צריך לחכות ש @ahikamnaor יקבל את המעבד שלו ויספר לנו איך הולך.

פורסם

איך לך מושג עד כמה מרוצה! :)

ולגבי הטמפ', אני חושב שהיא כזאת נמוכה כי המזגן עבד על 18 מעלות חח

ההבדל בטמפ' מול ה-E6400 במנוחה היה על 28-30 ללא מזגן, עם מזגן מוריד 2 מעלות בממוצע.

בנוסף לנ"ל, אני מניח שה-V1 עושה את העבודה כמו שצריך גם אחרי כל השנים האלה.

מה שמפתיע באמת, שהוא נותן מעלות כאלה כשאני מריץ את המאוורר על 35% בלבד - חרישי לגמרי.

עכשיו רק נשאר לעשות OC ולהוסיף עוד 4GB RAM...

מה שגורם לי לשאול, האם כל כרטיס זיכרון של 800MHz DDR2 יתאים לכרטיסי הזיכרון שלי? יש לי חשש שאני אזמין כרטיסי זיכרון שלא יעבדו על הלוח ואז אני אתקע עם כ.זיכרון לא נחוצים.

יש לי Corsair® XMS2 DDR2 4092MB (1GBx4) 800MHz 4-4-4-12CL.

וגם אני מחכה לתוצאות השדרוג של @ahikamnaor מתוך סקרנות... :)

פורסם

@DimRah

אצלי מותקן במחשב 8gb ddr2 cl4 800mhz adata. כרגע נמצאים בOC ב960MHZ (בלי סיבה מיוחדת, תזמונים CL5)

http://www.ebay.com/itm/Free-Shipping-ADATA-EXTREME-2GBx2-4GB-KIT-DDR2-800-MHz-RAM-PC2-6400-CL4-1-9-2-1v-/172031343899?hash=item280dddfd1b:g:HywAAOSw3KFWcSZ0

באיביי תוכל להשיג אותם ב300 שח, אבל תוכל גם לרכוש ב140 שח זכרונות פשוטים יותר של 8gb ddr2 800mhz cl5

http://www.ebay.com/itm/NEW-4GB-2X2GB-DDR2-800MHz-PC2-6400-240PIN-DIMM-intel-Motherboard-Desktop-memory-/390998883277?hash=item5b09597bcd:g:lnQAAOSw0vBUiCOk

זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי אתה בכל מקרה. רק תוודא שאתה באמת מקבל CL5 כמו שכתוב במכירה.

פורסם
פורסם

זכרון חמוד, אבל יקר לטעמי בהשוואה לזכרונות "ללא שם" שמביאים לך את אותם ביצועים בחצי מחיר.

במקרה הכי גרוע - דרוש את הכסף חזרה :)

פורסם

למה יקר? ב-70 יותר זולים מ-ADATA שיש לך...

פורסם

@DimRah

אמת, אבל גם יקר ב85 ש"ח מזכרונות "פשוטים" בעלי אותו נפח.

בסופו של דבר, השיקול הוא כולו שלך. כולם יהיו בחירות מצויינות :)

פורסם

זה מה שמייקר אותם, בגלל שהם לא פשוטים :)
נראה לי אני אלך על Corsair...

תודה.

פורסם

יש לי בוך מחשב כזה בבית , חשבתי לשתול לו q6600 q9500 לעשות קצת oc לכיון ה 3.5ghz , וכרטיס מסך משהו כמו 7950 וספק טוב , אבל ירדתי מהר מאוד כי זה פשוט לא שווה את זה ואת ההשקעה המטופשת הזאת שכבר מזמן לא משתלמת ..

מה שאני מציע לך , חפש מחשב קומפלט איזה i3 , 4-8 ג'יגה. מה שתמצא ,כרטיס מסך 7870 / 270 / 7950 / ואפילו 750 ti , במחיר של 1000₪ בערך וגמור את הסיפור , יריץ לך בכיף ובלי בעיה bf4 על fps מצויין

Sent from my MX5 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אור כהן

@DimRah

שמח שאתה מרוצה! :)

אנו נאחזים בשדרוגים האחרונים שמחשבינו יכולים לעבור. תחשוב שפעם מעבד כזה היה נחשב לQ9650 לפחות.

הטמפרטורה שלך מצויינת, יותר טובה משלי :D

הלוואי שכשרכשתי את המעבד שלי, היו מעבדים מוכנים ככה. אני הייתי צריך לחתוך ידנית את הסוקט (ואפילו עיקמתי פין אחד של המעבד בתהליך!! :o)

ללא ספק התהליך הינו הרבה יותר פשוט כעת.

אבל לא סיימנו, צריך לחכות ש @ahikamnaor יקבל את המעבד שלו ויספר לנו איך הולך.

ציטוט של DimRah

איך לך מושג עד כמה מרוצה! :)

ולגבי הטמפ', אני חושב שהיא כזאת נמוכה כי המזגן עבד על 18 מעלות חח

ההבדל בטמפ' מול ה-E6400 במנוחה היה על 28-30 ללא מזגן, עם מזגן מוריד 2 מעלות בממוצע.

בנוסף לנ"ל, אני מניח שה-V1 עושה את העבודה כמו שצריך גם אחרי כל השנים האלה.

מה שמפתיע באמת, שהוא נותן מעלות כאלה כשאני מריץ את המאוורר על 35% בלבד - חרישי לגמרי.

עכשיו רק נשאר לעשות OC ולהוסיף עוד 4GB RAM...

מה שגורם לי לשאול, האם כל כרטיס זיכרון של 800MHz DDR2 יתאים לכרטיסי הזיכרון שלי? יש לי חשש שאני אזמין כרטיסי זיכרון שלא יעבדו על הלוח ואז אני אתקע עם כ.זיכרון לא נחוצים.

יש לי Corsair® XMS2 DDR2 4092MB (1GBx4) 800MHz 4-4-4-12CL.

וגם אני מחכה לתוצאות השדרוג של @ahikamnaor מתוך סקרנות... :)

גם אני מצפה שהמעבד כבר יגיע :)

בנתיים התחלתי קצת לבצע ניטור של המחשב ויצא לי להבין משהו מעניין..

המחשב ממש קרטע בצורה לא ברורה (אפילו במשחקים שהייתי משחק בעבר), התקנתי תוכנות שבודקות טמפ' וראיתי שהמעבד שלי מגיע ל100!!! מעלות ושהטמפ' עבודה שלו היא 74.2 מעלות לפי אינטל,כמובן שכל פעם שהוא עולה ככה בטמפ' הוא פשוט בולם את עצמו..פתחתי את המחשב הוצאתי את הגוף קירור ואני רואה שהמשחה פשוט יבשה לגמרי,מרחתי משחה תרמית חדשה ועכשיו המעבד עם המהרה מה2800 ל 3400 (עם קירור סטוק) מגיע במקסימום ל64 מעלות ב100% עומס.

כמובן שהביצועים התשפרו פלאים,אבל עדיין אי אפשר לשחק BF4 שלא ב TDM וגם שם לא עובד משהו.

בנוסף לכך השתמשתי בAftherburner כדי לבדוק את העומסים והטמפ' של כל הרכיבים בזמן עבודה, כששחקתי בטאלפילד הCPU עבד על 100% והליבה הגרפית נעה סביב 60%,לי זה משתמע כמו צוואר בקבוק רציני במשחק זה.

כשחקתי בMW2 על הגדרות יחסית גבוהות גם הCPU וה GPU עבדו באחוזים גבוהים,הCPU סביב 80-90 והGPU סביב 95-97,שם גם קיבלתי FPS של 80-90 כלומר במשחק הזה המעבד לא יצר צוואר בקבוק.

פורסם

קצת מוזר, כי גם אצלי מאז ששמתי את הקירור, לא הוחלפה המשחה והיא כמובן התייבשה, אבל מעולם לא הגעתי לטמפ' עבודה כאלה, כנ"ל בבדיקות מאמץ...

אפשר אפילו לראות את זה מהתמונות שהעלתי עד כמה המשחה התייבשה. על הקירור עצמו אפשר לראות בקצוות כאילו המקום "נצרב".

פורסם

@אור כהןהגדרתי אותו כך ומשום מה ההגדרות אינן נשמרות. ומוריד את תדר הזיכרון ל-667MHz...

66713513770487627e742df6ba9ae17a.jpg5e12ff01e238fb2d2326e7651acea4fe.jpg

מה לעשות?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

@DimRah

א'- תנסה להעלות את התזמונים של הזכרונות ל5 - 5 - 5 -18

ב' - נסה לעשות כך שהמתח של הMCH יעמוד על 1.28V

ג' - אני מקווה שאתה לוחץ F10 אחרי שסיימת

ד' - זה נשמע כמו OC לא יציב. נסה להגדיר תדרך נמוך יותר (כמו 350 - 360 ומעלה) וכך נראה היכן אתה נעצר לראשונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים