עבור לתוכן

GTX 660 SLI

Featured Replies

פורסם

אהלן מה העניינים?

זה המפרט הנוכחי של המחשב שלי:
i5 3570K (לא עשיתי OC אך אפשר לעשות, יש לי arctic cooling freezer 7 pro rev 2)
Gigabyte Z77MX-D3H (כן.., טעיתי וקניתי Micro ATX) 
Gigabyte gtx660 OC 2GB
8GB RAM
Antec VP550P V2

המחשב כבר בן 3 שנים וחשבתי על שדרוג.
אני מעוניין להוסיף לו SSD ולחזק את הכרטיס מסך, חשבתי להוסיף עוד GTX 660 במערך SLI, מה שיתן תוספת כוח וביצועים דומים ל GTX 960 ולפעמים אף ל GTX 970.

מצאתי כרטיס ביד שניה ב 250 ש"ח כך שלדעתי ממש שווה לי ללכת על זה.
הלוח אם תומך בSLI, כך שהמגבלה היחידה שלי היא הספק בעל הספק של 550W.
בדקתי במחשבון הספק של coolermaster ויצא שכיום המחשב צורך 307W ומומלץ ספק של 357W,
במערך SLI המחשב צורך 461W ומומלץ 511W.
בנוסף בדקתי ברשת וראיתי שמס' אנשים עשו אותו מערך SLI בספק של 550W ואף עשו OC למעבד והכל עבד כשורה.

אשמח לשמוע חוות דעת שלכם בנושא, האם הספק מתאים והאם SLI לא מומלץ עקב אי תאימות למשחקים וכ'ו?
תודה רבה :)

פורסם

סביר להניח שהספק יחזיק ובשביל 250 שקל זה באמת שידרוג לא רע בכלל.

פורסם

הבעיה של 660GTX היא הזכרון הנמוך שלו כיום - רק 2GB, מה שמאד מגביל בכותרים מודרניים המבקשים כבר סף די מנימאלי של 3 ואפילו 4GB.

כך שגם אם ישדכו שני כרטיסים שכאלו לטובת הכפלת פריים-רייט, נתקלים בתקרת זכוכית בגזרת נפח הזכרון הזמין לכרטיס.

מעבר לכך, האמור ישפר רק FPS, אך לא ישפר input-lag, וגם זה לא תמיד מובטח, ומותנה בקידוד הכותר ותמיכת הדרייבר בכותר זה בתצורת SLI.

נכון הוא הדבר שתוספת כרטיס במחיר זול יחסית של כ- 250 שח נשמעת מאד מפתה על פניה, אך אני הייתי דווקא מציע משהו אחר ויעיל יותר בתוצאתו:

מוכר את הכרטיס הנוכחי, ומקבל תמורתו נגיד 250 שח, ואז קונה במקומו כרטיס אחד חזק יותר משומש מהלוחות במחיר זול גם כן.

אמורים להיות בכמה מאות שקלים (גג אלפיה), כרטיסים שכבודדים יתנו תוצאה זהה ל- 660SLI מבחינת FPS, אך עם היתרונות הבאים:

1. אלו כבר יבואו עם Input lag הרבה יותר קצר. בערך חצי.

2. כבונוס יבואו עם 4 עד 8GB זכרון, שזה משמעותי בכל הנוגע להתאמה לכותרים מודרניים.

3. הם תמיד יעבדו בהספק ניצולת מלא ככרטיסים בודדים, מה שבמערך SLI קשה לומר שמתקבל אי פעם,

ובטח שלא מתקבל בכל כותר שכלל אינו תומך SLI.

4. כרטיס בודד מודרני יהיה סחיר יותר בהמשך כשתרצה למכור אותו עוד שנה שנתיים, מאשר כרטיסי 660GTX שכבר היום

הדרישה עבורם די נמוכה, בשל היותם מיושנים ובלתי נצרכים בשוק (דור מיושן, הספק ביצועי נמוך, נפח זכרון קטן...)

בוא נראה את שתי החלופות:

מצד אחד ב- 500 ש"ח יש לך הרכב 660SLI (כל כרטיס בשווי 250 ש"ח)

ומצד שני יש לך כרטיס מסך בודד, נגיד בעלות 700-800 ש"ח, שזה לא הרבה יותר, מדגמי 290/390/970...

אין לי ספק שאפשרות מס' 2 תצא הרבה יותר מוצלחת, מכל הסיבות האפשריות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים