עבור לתוכן

מה הדרך הכי יעילה לשפר את מהירות הגלישה?

Featured Replies

פורסם

היי,

אשמח להתייעץ עם אנשים קצת יותר מנוסים ממני.

מחוברים כרגע בתשתית בזק וספק דרך אקספון במהירות 100mb, הראוטר בבית מדגם D-Link DSL-225 .

יש בבית 2 מחשבים ניידים שמחוברים אלחוטית כיוון שקיימת נק' אחת בבית והגלישה בבית לא מתבצעת במחשבים מאותו המקום תמיד.

ביצעתי בדיקה דרך האתר speedtest.net כאשר בכל המקרים התוצאות היו בחיבור אלחוטי:

כאשר מחובר מחשב אחד לאינטרנט המהירות המקסימלית מגיעה ל-30MB. לא פעם אחת הראה גם תוצאה שהגיעה לאזורה-15MB או פחות מ-10MB.

כאשר מחוברים 2 מחשבים לאינטרנט המהירות המקסימלית מגיעה ל-15MB.

מורגשת האטה משמעותית לסירוגין במהלך היום. דפי אינטרנט פשוטים נטענים מאוד לאט. סרטונים קצרים בפייסבוק או יוטיובים נתקעים לא פעם אחת.

יצרתי קשר עם תמיכה טכנית שלדבריו:

בחיבור חוטי אין מה לצפות למהירות שתעלה על 60MB.

בחיבור אלחוטי המליץ לקנות רואטר בתקן חדש יותר.

ציין שתמיד בחיבור אלחוטי המהירות תיהיה איטית יותר.

אשמח להמלצות שלכם.

תודה מראש.

נערך על-ידי Lactose

פורסם

הבדיקה צריכה להתבצע בחיבור קווי שכן זו הדרך הנכונה ביותר לבצע בדיקות מהירות ובדיקות יציבות.

חבילת הגלישה בתשתית של בזק היא במהירות עד 100 ולכן גם בחיבור ישירות לנתב 60 היא תוצאה בהחלט סבירה שכן אני לא משוכנע כמה משתמשים בהחלט מצליחים לקבל 100 עם תשתית בזק.

נסה לחבר קווית אחד מהמחשבים ולהשתמש בכל מה שטענת שבעייתי אם הכל תקין כנראה שיש בעיה עם האלחוט של המכשיר שכן לא מדובר במוצר כ"כ חדש.

אם גם זה לא תקין כנראה שהנתב מתקרב לסוף החיים שלו.

חיבור אלחוטי איטי יכול לקרות מאינסוף סיבות שעיקרן:

א. מרחק ב.הפרעות (קירות, מוצרים אחרים שמשדרים בתדר דומה) ג. ערוץ לא אופטימלי וכו' וכו'

צור קשר עם השירות על מנת לנסות ולבדוק אם יש קושחה מעודכנת למכשיר.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם
  • מחבר

חיברתי כבל ל-2 מחשבים ניידים בנפרד לא ראיתי שנדלקת שום נורית מחיבורי ה-LAN שאליה הכבל היה מחובר.

האם זה סימן לראוטר תקול או שאני צריך להגדיר את הראוטר ורק אז הנורית נדלקת? שחכתי כבר מתי השתמשתי בחיבור קוי מהראוטר למחשב.

אני יודע שזה עד 100 מ"ב לא ציפתי לעבור את ה60 מ"ב אבל נראה לי קצת מוגזם להגיע אלחוטית למהירויות שציינתי כשהראוטר והמחשב במרחק של פחות מ-10 צעדים וביניהם מפריד קיר ומסדרון.

לפני כן היה אינטרנט במהירות 15 מ"ב המחשב והראוטר היו באותו המקום והאינטרנט הקודם עבד חלק יותר.

חבל שלא שמתי סטופר לראות כמה זמן טען לי את הפורום עד שהצלחתי להיכנס לפה ולהתחיל לרשום תגובה.

ראוטר מדגם D-Link N 2760U E1 שבזמנו היה מיועד ל15 מ"ב יתמוך ב100 מ"ב? מעוניין לשלול שהבעיה בראוטר עצמו ולווא דווקא בתשתית/ספק לפני שאני יותר קשר עם התמיכה טכנית ושומע סיפורים.

תודה.

פורסם

1.  הכבל שחברת לנתב צריך להיות מחובר בצד השני למחשב או ל-SWITCH (והנתב כמובן צריך להיות דלוק).  אם נוריות ה-LAN בנתב אינן דולקות - הוא פגום או שהכבלים פגומים.

2.  אם המודם תומך עד מהירות 15M (כלומר ADSL) - הוא אינו יכול לשמש למהירויות גבוהות יותר (VDSL).  ה-2760 אינו תומך ב-VDSL.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים