עבור לתוכן

טענת בזק-בינלאומי במגזין גלובס: האם אמת בדבריהם - "היחדה שבבעלותה כבל ימי"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. 
אני על תשתית של בזק עם בזק-בינלאומי כספק. 
לאחרונה אני שוקל לעזור לאקספון. 
עם זאת, השבוע במקרה אני קורא במגזין גלובס (שנראה ממומן לגמרי אגב), את הכותרת הבאה: 

"בזק בינלאומי היא המפעילה היחידה בישראל שבבעלותה כבל תת-ימי המחבר את לקוחותיה לשדרת האינטרנט ברמת ביצועים שאחרים רק חולמים עליה. מבחינת רוחב פס, זמני השהייה, רמות זמינות ואמינות, אין לנו מתחרים". 

האם אמת בטענה זאת?

האם יש דרך לבדוק את בריאות הרשת באמצעות תכונה כלשהי (כך שאוכל להשוות לאחר שאעבור לאקספון)?
למשל - זמני גישה (זה נקרא פינג אם אני לא טועה), טעינה, זמינות, מהירות, וכן הלאה?

תודה מראש לעונים (:

פורסם

החלק הראשון נכון, השני הוא קישקוש.

ספקית A משתמשת בכבל של חברה X
ספקית B משתמשת בכבל של חברה Y

במקרה שלנו, אם A זאת בזק בינלאומי, אז A=X, הכבל הוקם ע"י אותה חברה שהיא גם הספקית.

אבל זה לא אומר כלום על הביצועים של X מול Y, או ספציפית על הביצועים של A מול B (או מול C שגם כן משתמשת בכבל של חברה Y) - הם יכולים להיות טובים יותר, זהים, או רעים יותר.

פורסם

בתאוריה אולי לא אמורים להיות הבדלים. ההבדלים מגיעים בגלל שספק X משלם על רוחב הפס ולכן גם עושים הגבלות כאלה ואחרות.

אני יודע להגיד לך בוודאות שיש הבדלים. אם זה רלוונטי לגבי משתמש כלשהו זה כבר תלוי בשימוש שלו.

משתמש שגולש רק לאתרים ישראלים לא ירגיש את זה.

מישהו שרק גולש לאתרים בחו"ל לא ירגיש בהבדל. לדברים כמו גלישה או סקייפ ההבדלים אם קיימים הם זניחים.

מי שיכול להרגיש את ההבדל אלה רק משתמשים שמשחקים משחקי רשת או משתמשי טורנט כבדים.

פורסם

לטמרס ולמד נאטוליס יש קווים לחו"ל שלא מנוצלים, תקים חברה תשלם להם והאינטרנט שלך עם כבל תת ימי, תשלם על רוחב פס גדול תקבל.

פורסם
ציטוט של Illectronic

אני יודע להגיד לך בוודאות שיש הבדלים.

אז אני יכול להגיד לך בוודאות שבהוטנט היה לי אינטרנט טוב יותר מאשר בבזב"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים