עבור לתוכן

שווה כרגע לשדרג לכרטיסים מהדור החדש?

Featured Replies

פורסם

אני מריץ שני כרטיסים AMD R9 290 Gigabyte OC Edition בקירור מים.

אני גם מריץ שלושה מסכים אבל לא כל המשחקים אני מריץ על שלושה מסכים.

למשל BF4 אני מריץ על שלושה מסכים בהגדרות הכי גבוהות (למעט AA) ללא בעיה.

האם יש טעם לשדרג כרגע?

האם הזוג כרטיסים האלה מסוגלים להריץ VR ללא קושי או משחק על 4K אם אני מחליף את המסכים למסך אחד?

פורסם

תחכה לדור הבא, ושיצא הדור הבא אל תקנה אלה תחכה לדור שאחריו :P

ועכשיו בנימה יותר רצינית....

אם עד כתיבת שורות אלה הכרטיסים שלך מספקים לך ביצועים טובים במה שאתה משחק, אז התשובה היא חד משמעית לא לשדרג!

לא חייב לשקול שדרוג כי יצא לשוק "מלך חדש".

לצורך העניין אני גם לא הייתי ממליץ למי שיש כרטיס מסך מובנה ומשחק בפק-מן לשדרג!

אם יצאו משחקים שאתה מאוד תרצה והמערך שלך לא ייתן לך את הביצועים האופטימליים בשבילך, אז יש על מה לחשוב.

ציינת שאתה מריץ BF4 על שלושה מסכים בלי בעיה בהגדרות הכי גבוהות, ולא ציינת שיש לך בעיה במשחק כזה או אחר, אז למה לשדרג?

נכון ציינת שלא את כל המשחקים אתה מריץ על שלושה מסכים, אבל אני יודע מניסיון עבר שגם ככה ישנם כותרים בודדים שנותנים חווית משחק טובה על מערך של מסכים.

דעתי האישית, תשקול שדרוג רק כשתהיה לך בעיה להריץ את המשחקים שאתה משחק :)

פורסם

^ אמת.

עד היום בבוקר הייתי נעול לקנות 1070 הקיץ (יש לי כרגע 7970 AMD).

קניתי הבוקר את DOOM, והופתעתי לגלות שהכרטיס מריץ את המשחק בהגדרות המקסימליות (חוץ מshadows שעל high ועוד איזה הגדרה על high במקום ultra) והמשחק רץ על 60+ FPS כל הזמן.

זה גרם לי לחשוב מחדש אם באמת כדאי לי לשדרג עכשיו או לחכות קצת..  

ובכנות, אני לא זוכר משחק כבד ככל שיהיה מהזמן האחרון, שאמרתי לעצמי איזה באסה, עובד על הפרצוף..

כמובן שצריך להתפשר על הגדרות פה ושם אבל רובן לא כאלה משמעותיות, במיוחד שאני משחק על טלוויזיה ''50 :) ..

כמו שיוני אמר תשדרג רק כאשר תרגיש צורך ממשי בכך, כל שדרוג לפני כן יהיה בזבוז של כסף .

אגב ה290 נמצא ברשימת הכרטיסים של AMD בVR ready.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

התחושה שלי היתה כאשר ייצא כרטיס מסך אחד שיביס את השניים שיש לי, אז זו אינדיקציה לשדרג :)

פורסם

כיום הביצועים של ליבת Hawaii מבית AMD, אלו שנמצאות בכרטיסי 290\390 - מספקת בממוצע גס סביבות 50-60 אחוז מביצועי הכרטיס

הכי חזק וחדיש בשוק הידוע בשמו GTX1080 .

בהתייחס לטענתך, שתשדרג ברגע שיצא כרטיס מסך בודד "שיביס את השניים שיש לך מדגם 290",

התשובה היא שגם ה- 1080 החדש עדיין אינו "מביס" את שני הכרטיסים שיש לך במערך CF (בכל הנוגע למדידת FPS בכל אופן).

מצד שני, הוא כן נותן יכולות אחרות ואת היתרון שבעבודה עם כרטיס בודד, ואלו אינם יתרונות מבוטלים.

בשביל "להביס" (הגדרתית) צריכים לעלות עוד בביצועים מעל 1080, שכן צריכים לנצח לא רק בנקודות, אלא בנוק אאוט מוחלט

ומוחץ - כזה שאין חולקים עליו. קרי שאולי רק כרטיס מרמתו של ה- 1080Ti (שיצא סוף השנה או תחילת שנה הבאה) תהיה יכולת שכזו,

ואולי אף תצטרך להמתין לדור של לאחר מכן (1180GTX \ RX590 ?)

לטעמי בכל אופן, "תחושתך שיש לשדרג רק כאשר יוצא כרטיס מסך בודד שנותן נוק אאוט לתצורה הנוכחית בה אנו עובדים",

הינה תחושה נכונה מאד הן מבחינה הנדסית, והן מבחינה צרכנית

יחד עם זאת אפשרות נוספת שאציע לך, היא דווקא לבצע שדרוגים באינקרימנטים קטנים יותר מאשר שדרוגי "דור מביס" (שעושה גם חור בכיס).

קרי שדרוגים בצעדים קטנים (וזולים), בכך שבכל איטרציה תבצע רכישה של ציוד משומש - כזה שניתן לרכוש במחירי הזדמנות

סופר נמוכים בלוחות - במאות שקלים (עד גג 1000 שח). כך לפחות הנני פועל, רוכש מעת לעת את דגם הביצועים העליון - אך של הדור היוצא. 

המשמעות האופרטיבית של גישה זו, לתפיסתי, היא מחד פשרה אפסית (עד לא מורגשת כלל) בכל הנוגע ליכולות ביצועיות על המסך,

בטח לא ברזולוציה טיפוסית של 1080P בה מרביתנו עובדים, ומאידך לבצע את ההיצמדות הזו לעדכניות הנדרשת בטכנולוגיה, בעלות שהיא

די נמוכה -> במקום כל 2-3 שנים להוציא משהו כמו 3-4 אלף שח על מאיץ שפיל מהדור האחרון, מוציאים רק מספר מאות שקלים בלבד

עד גג 1000 ש"ח. 

זוית ראיה על ציר הזמן:

היות והכותרים שיש בשוק ברגע נתון עברו פיתוח שלקח בממוצע 3-4 שנים, הכותרים הללו פותחו בבסיסם תוך כדי התאמת ביצועים

פיתוחיים על דור כרטיסי המסך שהיה זמין בעת פיתוחם. קרי דור שכיום לאחר שהכותר הושק, נחשב הדור היוצא של מאיצי המסך.

לכן הכותרים דהיום מותאמים לעבוד היטב יחסית, עם הכרטיסים הטובים של הדור הקודם. כיום נשים לב שאפילו הכותרים הכי חדישים וכבדים

אינם צורכים טיפוסית מעל 3-4GB זכרון. זה אינו במקרה כך, זה משום שהם פותחו על מאיצי 780/780Ti של נוידיאה

וה- 290 של AMD - אלו שהיו זמינים לנגד עינהם של המפתחים בשנים 2012/13. (אלו כרטיסים שכידוע יש להם 3-4GB זכרון).

המפתחים לא יכלו לקחת הימור בשלב תחילת הפיתוח - שאולי ייצא דור של מאיצי 8GB בעת תאריך ההשקה המתוכנן של המוצר

בעוד מס' שנים,  ואז לכוון מראש לכמות כזו של זכרון נצרך על ידי האפליקציה. זהו הימור שעשוי להיות מסוכן מדי עבור המפתחים, 

באם הדור שיהיה אמור להיות זמין בעת השקת הכותר- בפועל לא יחזיק 8GB באמתחתו כמו ששיערו תחילה.

פרויקט פיתוח כותר הוא פרויקט יקר (בעלות טיפוסית של עשרות מיליוני דולרים) והוא פרויקט עתיר סכונים.

על מנת למזער את הסיכונים מחד ולהבטיח התאמה לטווח רחב ביותר של לקוחות בעת השקתו, מנהלים את הפרויקט מתוך

ראיה כזו, שמתעדפת לכוון למקדם משותף רחב ביותר של קהל יעד של כרטיסי מסך שצפויים להיות נפוצים בשוק (בעת ההשקה של הכותר). 

כך מייצרים פיתוח המבוסס עד כמה שיותר על הידוע והקיים (מה שנקרא בטוח), וכמה שפחות בהתבסס על ניחושים מה יהיה

בעוד 3-4 שנים (מה שנחשב מסוכן).

סכום אסטרטגי:

מבחינה אסטרטגית "כלקוחות", בחירה במאיץ בסגמנט העליון של דור אחד אחורה הינה בחירה מושכלת ונבונה לאור ההסבר דלעיל.

היא משולה למונח: לשלם על ביצועים נדרשים היום אך במחירים נמוכים, במקום לשלם על ביצועים שיידרשו בעתיד אך במחירים יקרים היום.

פורסם

TL;DR - אפשר להמתין טיפה, יכול להיות שליבות VEGA בהמשך יהיו סיבה מספיק טובה

פורסם

אים החברות ישחררו את כל מה שיש להם לא תהיה להם עבודה נכון לזמנים אלו יש דרישה לכוח עיבוד חזק מאד ולדעתי שום חברה לא מספקת את הגימרים הכוונה למשתמשי הקצה הטכנולוגיה עדיין יקרה מאד ולא מספקת את הצרכן ב100 אחוז גם בעוד 10 שנים תהיה אותה בעיה כי זה גם ענין כלכלי

פורסם
ציטוט של nec_000

לכן הכותרים דהיום מותאמים לעבוד היטב יחסית, עם הכרטיסים הטובים של הדור הקודם. כיום נשים לב שאפילו הכותרים הכי חדישים וכבדים

אינם צורכים טיפוסית מעל 3-4GB זכרון. זה אינו במקרה כך, זה משום שהם פותחו על מאיצי 780/780Ti של נוידיאה

וה- 290 של AMD - אלו שהיו זמינים לנגד עינהם של המפתחים בשנים 2012/13. (אלו כרטיסים שכידוע יש להם 3-4GB זכרון).

מה שאתה טוען בחלק הזה לא עולה בקנה אחד עם התוצאות האלו:

me-catalyst-bench-1080-hyper.png

לפי גיימרסנקסוס, אתה צריך לפחות 6GB של VRAM כדי להריץ את המשחק בהגדרות הייפר, אפילו ב-1080P. 

בנוסף, נרשמה תצרוכת זיכרון וידאו בסדר גודל של 7.5GB~ עם GTX 1080. 

ואני חושב שראיתי תוצאות דומות בעוד משחק או שניים שיצאו לאחרונה, אז אפשר להבין לאן נושבת הרוח. 

פורסם

האם לראייתך מקרה קיצון שמובא מכותר (שעדיין לא נולד, או נולד ממש בימים אלו...)

כותר שמיועד להיות בעיקרו מדגים טכנולוגיה עילית בתחום המנועים הגראפיים, הוא הדוגמא שמעידה על הכלל ?

נשאל את זה אחרת:

כמה כותרים טיפוסיים שהושקו ב 2015 (תחילת 16) - כאלו שכן מעידים על הכלל (לדוגמא the witcher 3 / Doom4)

הנך מכיר ככאלו שצורכים טיפוסית יותר מ 3-4GB תחת 1080P ?   (ללא שמוש ב- super sampling anti aliasing) 

פורסם

אני מכיר ROTTR, אבל לא בטוח שזה מספיק "טיפוסי" בשביל כבודו. 

memory.png

ושמתי לב שב-GTA V אפשר להגיע לתצרוכת של 3.5GB~3.3GB (ואפילו יותר מ-4) זיכרון וידאו. 

פורסם

המנועים החדשים של EA ושל Epic הולכים לצרוך המון זיכרון VRAM. מי שחושב שהוא יכול להשאר עם 4GB ופחות לרזולוציות גבוהות בעתיד הקרוב הוא קצת מנותק. כשחושבים על זה... באמת לא ראינו פה את Nec המון זמן, נראה שהוא צץ רק אחרי השקות של AMD

פורסם

^ אכן הרבה זמן, משהו כמו כמה... שנתיים-שלוש ? 

כמדומני פעם אחרונה בקרתי באזור 2013 עת השקות ה 780Ti וה- 290....

צצתי כפטריות אחרי הגשם - זה שהגיח אלינו עתה (חודש יוני) בדמות השקות  ה- 16\14 nano meter החדשות.

ואכן שמת לב יפה - למעט הבלבול שלך עם AMD,  "עליתי לאויר" עוד בזכות ה- 1080 שיצא במאי.

לגבי צריכת זכרון,

מי שרוצה להיות עם "המילה האחרונה" שיש בכל רגע - בכדי להתאים לביצועים גראפיקה מקסימליים אפשריים

לא משנה מה, אז  שיכין תקציב בן  3-4K שח מדי שנה (גג שנתיים). וזו בהחלט בחירה לגיטימית.

מהצד השני, מי אשר מוכן להתפשר על טקסטורות דרגה אחת מתחת ל -Ultra, יוכל לעבוד עם "כרטיס חצי"

גם באפליקציות הכי חדשות. מה זה כרטיס חצי, זה הטופ של הדור הקודם (מלפני 2-3 שנים). והתקציב ?

משהו כמו אלפיית שקלים (או פחות) אחת ל- 3 שנים.

הפשרה ?

מישהו מוכן להראות ולהישבע גם, שהוא רואה הבדל של "יום ולילה" כאשר הוא מוריד את נפח הטקסטורות לחצי ? 

(שהן צרכניות הזיכרון העיקריות במאיץ) קרי יורד מ- ultra ל- hi (בלי לגעת בכל השאר - רק טקסטורות)

אני לא מכיר שכאלו, בטח לא אנשים שמכבדים את אמינותם ומבינים בתחום.

עוד זוכר את אותם חברה חדי עין, שעדיין מחפשים הבדלים כאשר הורידו להם טקסטורות מ 256K ל 128K נפח.

אחרי דחיסת טקסטורות שהיא כיום סטנדרט, בלי זכוכית מגדלת, ותמונה סטטית מוקפאת על המסך,

ועדיין אין סיכוי כמעט בכלל לזהות הבדל בעין אנושית.

נחש בכלל מה קורה כאשר האנימציה רצה ב 30-60 פריימים לשניה... ובחנו שכאלו במבחן עוור (סטטיסטי) כדי להבין את ההשפעה

של נפח הטקסטורות על התוצאה האנושית המובחנת באופן מעשי על המסך: בוא נאמר את זה ככה - הרבה כובעים נאכלו בחדר.

אז אם זו "הפשרה" שצריך הצרכן לבצע תחת אותם כותרים סופר כבדים פרטניים, שזה כולה להקטין טקסטורות למחצית

דרך ההגדרות הרלוונטיות בממשק הבקרה של האפליקציה...

אז count me in במחנה מס' 2 שמעדיף את זה כך.  שכן בעלויות שוטפות לאורך השנים, האמור מוריד את ההוצאה השוטפת

המצטברת לפחות משישית סדר גודל. זהו הבדל דרמטי (אחוזית).

לעומת זאת ההבדל המובחן בתמונה יורד אחוזית ב...    

הנה חישוב מהיר:

במשך עשר שנים, כל שנתיים להוציא 3500 שח על מאיץ חדש מהטופ שיוצא, מביא לעלות כוללת מסדר גודל

של 3500 ש"ח כפול 5 רכישות = 17-18 אלף שח.

**אם באמת רוצים להשאר בטופ - אז רצוי כל שנה להחליף (ערכתי חישוב מקל של רק פעם בשנתיים).

באפשרות שניה (שאני לפחות דוגל בה כצרכנות נבונה שמתאימה לי)

אז במשך העשור המקביל, בערך כל שלוש שנים להוציא 1000 שח על מאיץ משומש (מהטופ של הדור היוצא),

מביא לעלות כוללת מסדר גודל של 3.3 רכישות כפול 1000 ש"ח לרכישה = 3300 ש"ח.

אז הנה:

17-18 אלף שח, לעומת רק 3300 שח לעשור שנים - שזה בערך שישית. נקודה לפרופורציה.

כמובן זוהי דוגמא מאד כוללנית, שהובאה רק על מנת לסוור את העיין - לעד כמה הפערים עשויים להיות דרמטיים

מבחינת ההוצאה הכספית בשני המסלולים.

הסיבה לפער הדרמטי היא, שבתחום כמו האצה גראפית - תחום שמתפתח בקצב מהיר ומבצע הכפלת יכולות

בערך אחת ל- 3 שנים, הלוקסוס של להיות עם המילה האחרונה הוא לוקסוס מאד יקר.

אם מוכנים להישאר עם "חצי יכולות", קרי להתפשר על להיות בכל רגע נתון עם הטופ מלפני 3 שנים,

אז העלות הכוללת והמצטברת לאורך השנים לא תרד לחצי, אלא תרד להרבה פחות מחצי.

ליתר דיוק, היא תרד לשישית בערך כפי שראינו (סדר גודל) בתחשיב לדוגמא מעלה.

לעומת זאת הפשרה באיכות התמונה שמתקבלת - לא רק שלא תרד בחצי, היא אפילו לא תתקרב ללרדת בחצי.

יש כאן גרף עלות תועלת לא לינארי לחלוטין, כמו בכל תחום דומה. ובשביל שיפורים הולכים וקטנים, 

( לעיתים בקושי מובחנים - and I dare challenge anyone), אנו משלמים מחירים הולכים וגדלים בקצב מהיר

מאד על הגרף התלול הזה. כל אחד יעשה לעצמו, לכיסו, ולסדר העדיפויות שלו את בחירותיו, שכולן לגיטימיות כמובן.

פורסם

:)  רואים שלא היית הרבה זמן, שמרת הרבה בבטן.

כל הודעה שלך משתרעת על עמוד וחצי :D 

או שאולי גם פעם זה היה ככה חח

לא בקטע רע, אני דווקא אוהב את זה :P 

פורסם

למיטב זכרוני אריכות כתיבה תמיד היתה בעוכרי, ולא רק בפורום זה אם תשאלני...

או שהיא דווקא יתרוני היחסי ?

תלוי איך מסתכלים על זה - כל מקום מה שמתאים לו, כל אחד והעדפותיו (בהתאם להקשר, ולמידת סבלנותו).

פורסם

כדי להעביר מסר בצורה היעילה ביותר כבר למדו שצריך להשתמש בשפה ישירה ונפוצה ובמשפטים קצרים.

לאף אחד היום אין זמן או יכולת קשב מספיק ארוכה לשבת 10 דקות כדי לקבל מסר פשוט. אחרת פשוט המסר יגיע לפחות אנשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים